IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Editorial! Wtf?
Cavaleru
post Jul 29 2007, 09:59 PM
Post #1

Expert
New PostsNew PostsNew Posts

Group: Moderatori
From: Bucuresti
Member No.: 21.191
Moto: Yamaha TDM 850
Numar: B61CAV
Club: free rider

http://www.evz.ro/article.php?artid=316016

Motociclofascismul
30 Iulie 2007
Mircea Mihaies

Mircea Mihaies: "Am reusit, de-a lungul vremii, sa-mi atrag antipatia, dispretul sau ura unor categorii sociale".

Cu batranii care au votat pentru PSD am ajuns chiar la un proces. „Oierii mintii” raspanditi prin provincia americana vad si acum in mine un element periculos pentru poncifele „corectitudinii politice”, pe care ei le consuma pe paine.

Dar toate aceste categorii mi se par de-a dreptul benigne fata de motociclisti. Din fericire, in Romania fenomenul n-a luat inca proportii de masa. Dar chiar putini fiind, motociclistii reprezinta un pericol considerabil. Ceea ce te frapeaza la individul calare pe motocicleta, atunci cand trece pe langa tine ca o sageata, nu e viteza, ci nesimtirea. El intrupeaza genul respingator care, la o coada la bilete, la un ghiseu, la un examen se „baga” inainte, convins ca universul exista pentru a-l servi pe el. Incapabil de altceva, infecteaza mediul inconjurator cu bacteriile unei boli incurabile: nesimtirea motorizata.

Motociclistii sunt, in general, oameni tineri, ba chiar adolescenti abia iesiti din liceu - intr-un cuvant, fiinte care nu aveau cum sa interiorizeze ideea de raspundere sociala. Ei nu se inchina zeului-ratiune, ci calului-putere incalecat cu o aroganta pe cat de dezgustatoare, pe atat de prizata in grupul din care fac parte.

O institutie americana a declansat o campanie ambitioasa, care-si propune sa faca din planeta Pamant un loc unde poti conduce in siguranta. Ideea isi are originea in bizara situatie ca in Statele Unite dobandesti dreptul de a vota la optsprezece ani, ti se ingaduie sa consumi alcool in locuri publice la douazeci si unu, esti admis la filmele „restrictionate” la saptesprezece. In schimb, carnetul de conducere ti se da la saisprezece ani! Statisticile arata ca numarul accidentelor descreste proportional cu varsta: cei de saisprezece ani fac de trei ori mai multe accidente decat cei de saptesprezece si de cinci ori mai multe decat cei de optsprezece.

N-am vazut o statistica a accidentelor de circulatie provocate la noi de motociclisti. Dar stiu foarte bine ce stres induc soferilor, ce crispare se instaureaza atunci cand, din dreapta si din stanga, tasnesc tot felul de purtatori de casti lucioase, tocmai bune sa ascunda micimea creierelor. Faceti o ancheta printre soferi si veti afla cum stau lucrurile cu adevarat. Motociclistul nu circula, ci se furiseaza. El nu respecta regulile majoritatii, ci le scurtcircuiteaza, batandu-si joc de „conformismul” celorlalti. El nu permite, nu admite si nu-si imagineaza ca datoreaza vreo urma de respect participantilor la trafic.

Ce ma scoate din minti la motociclisti nu e, pana la urma, agresivitatea stilului de-a conduce sau viteza prosteasca. Nici macar dispretul pe care ti-l arata cand trec pe langa tine ca nalucile. In fond, oricine isi ia un carnet de conducere face pact cu o lume obiectiv „anormala”. Ce mi se pare inacceptabil e zgomotul infernal produs de motociclete.

Turate la maximum, ele sunt niste vehicule ale Apocalipsei, menite sa te zgarie pe creieri, sa-ti ridice stomacul in gat si sa faca tamplele sa-ti pulseze spasmodic. Si atunci, cum sa vezi in cimitirul pe doua roti doar sora motorizata a bicicletei? El e o excrescenta a omului primitiv, a neamului-prost, a complexatului care incearca sa atraga atentia asupra lui. Daca tot nu-l ajuta mintea, macar caii-putere de sub sezut sa-ti arate ce poate!

Restrictionarea accesului la motocicleta ar trebui, din acest motiv, sa devina o prioritate a organizatiilor, ONG-urilor si partidelor care fac bani vanturand idei ecologice. Motociclistii murdaresc, uratesc si insulta mediul inconjurator mai mult decat oricare dintre vehiculele aflate in uz. Ar trebui inceput cu marirea drastica a taxelor de import si continuat cu sporirea impovaratoare a impozitelor. In plus, as propune examene psihiatrice si teste psihologice de-o extrema severitate.

Daca tot ne sparg timpanele, macar sa plateasca pentru asta! Nu sunt, nici pe departe, un dusman al vitezei sau un refulat care, daca nu e el capabil sa faca o isprava, incearca s-o interzica. Imi repugna insa orice fel de placere care provoaca altora disconfort.

Nu e nici normal, nici acceptabil - si n-ar trebui sa fie nici „politically correct” - ca o mana de nesimtiti umflati de adrenalina sa terorizeze oameni care n-au nicio vina ca s-au nascut si traiesc in universul plin de halucinatii al unor complexati. Nicio libertate de pe lume nu-ti da dreptul sa calci in picioare libertatea altuia. Inclusiv libertatea de a ramane cu timpanele intregi si nervii nezdruncinati.

--------------------
The Power Twins Story

Lista doritori cric central -cine doreste sa se treaca aici.

Vand kit de coborare Hyper Pro pt tdm 850 91-95 - 200 ron

Vulcanizare Moto Service moto- apelati cu incredere

Go to the top of the page

+Quote Post
Just_John
post Jul 29 2007, 10:23 PM
Post #2

..and proud of it!!

Group: Super Membru
From: BuchareSHIT
Member No.: 16.760
Moto: BMW F650 '96 - Der Unteroffizier
Numar: #06#
Club: Omniprezent

Intr-un fel, il inteleg.. zice ca ce-l deranjeaza cel mai mult e zgomotul facut de motociclisti.. Simplu: zgomotul reverbereaza de peretii cutiei craniene a putz.. errrrr.. domnului ziarist (efectul de pestera, sunt sigur ca multi ati auzit macar o data de conductibilitatea pesterilor), astfel amplificandu-se pana....
..mi-e lene sa continui.. da' daca dau peste comunistu' asta pe strada, ii moi falcile, indiferent de cum va afecta asta imaginea motociclistilor.. bdie.gif

All i wish for is unlimited ammo and a licence to kill.. mad.gif
John

PS: Am trimis un mail D-lui Laurentiu Ciornei, Content Manager al publicatiei online. Poate intereseaza pe cineva si ce am scris in el:

Buna seara,

Vreau sa va atrag atentia asupra acestui articol.. Sunt surprins ca ziarul Dvs a permis o astfel de aberatie sa fie postata pe site-ul oficial.. Nu am avut curiozitatea sa aflu daca "opera" a fost publicata si in ziarul tiparit..

Mircea Mihaies: "Am reusit, de-a lungul vremii, sa-mi atrag antipatia, dispretul sau ura unor categorii sociale".Dl Mihaies se mandreste, evident, cu acest lucru.. Nu ma intereseaza ce prieteni si ce dusmani si-a facut dumnealui, nu am idee cine este si, cu atat mai putin, ce a mai scris, pot sa ignor chiar si crasa lipsa de bun-simt si de fair-play fata de motociclisti.. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca dumnealui isi bazeaza "opiniile" pe.. nivelul de zgomot.. Logica dumnealui este - sa spunem - cel putin discutabila.. Spune, prin acest "articol", ca nu-l deranjeaza foarte tare faptul ca motociclistii croseteaza printre masini, ca merg cu viteza mare et caetera et caetera.. Astea sunt, pentru dumnealui, nimicuri, in comparatie cu zgomotul infernal pe care motociclistii il fac..

Cum este posibil ca Dvs sa permiteti aparitia unui articol atat de insultator la adresa unui grup de oameni?? Cum este posibil sa dati dovada de atata lipsa de responsabilitate, de atata lipsa de profesionalism?? Cum puteti sa permiteti aparitia unui articol atat de rasist? Da, rasist, pentru ca motociclistii, ca si automobilistii, ca si biciclistii, sunt o rasa separata.. o rasa din care fac parte mai multi oameni decat v-ar veni a crede.. o rasa in care sunt si oameni de o inteligenta care l-ar face pe domnul "ziarist" sa se zgarie pe ochi..

Ar trebui sa stiti ca in oricare din categoriile de oameni pe care le-am enumerat sunt si "uscaturi".. dar sa ajungeti sa numiti acest "curent" motociclofascism e ca si cum eu v-as numi pe Dvs criminal in serie pentru ca sunt si astfel de oameni in categoria din care faceti parte, nu?

Nu stiu cata atentie veti acorda acestui mail, dar poate ati auzit/vazut/citit cate ceva despre un articol similar - si reactiile "zgomotosilor" - aparut in Ziua de Iasi.. Nu mai citesc de mult ziare, dar traiam sub impresia ca ziarul Dvs era mai respectabil decat atat..

In incheiere va mai spun doar ca cel mai mic lucru pe care ati putea sa-l faceti pentru a diminua cat de cat efectele acestei jigniri adusa unei comunitati este sa-l convingeti pe Dl. Mihaies sa scrie un alt articol, prin care sa-si ceara scuze pentru gandirea ingusta de care a dat dovada.

Cu respect,
Ionut Sandu

PPS: Difera putin tonul fata de cel din post, dar asta pentru ca mail-ul nu este adresat direct "ziaristului".. bdie.gif

This post has been edited by Just_John: Jul 29 2007, 11:01 PM

--------------------
JJ - Joyful Journey
You're not really stupid, you're just possessed by a retarded ghost..

The odds are good, but the goods are odd..

+Quote Post
Jorj
post Jul 29 2007, 10:38 PM
Post #3

Cruise Missile
New PostsNew Posts

From: Botosani&Roman
Member No.: 8.782
Moto: YZF600R
Numar: Vizibil
Club: Solo

Se pare ca pana la urma Hitler a avut descendenti si chiar unul dintre ei a ajuns ziarist la EVZ. bdie.gif

--------------------
You`ll be under my wheels!

+Quote Post
asds
post Jul 29 2007, 11:03 PM
Post #4

Incepator
New Posts

Group: Membru
Member No.: 14.539
Moto: TA400 + TE610
Club: nope

Mi-e sila ca unul ca el gandeste astfel si, pentru un banutz in plus, isi scrie refularile intr-un ziar.
Mi-e groaza ca exista o multime de mosi nebuni ca el la volanul Loganurilor pe langa care trec zilnic, care probabil abia asteapta sa fac o greseala ca sa dea peste mine, ca deh, au casco, si mai dau si o lectie cu ocazia asta.
Le doresc la toti copii sau nepoti pe scutere, din aia fara casca ce trec pe rosu. Si sa-i accidenteze chiar ei.

+Quote Post
sukhoi
post Jul 30 2007, 12:09 AM
Post #5

pralinel obraznic
New PostsNew Posts

From: periferie
Member No.: 21.257
Moto: nino nino
Numar: fără număr, fără număr!
Club: Dildo Riding Club

yousuck.png bdie.gif boid.gif Evident a avut o zi proasta. Nevrozele se accentueaza pe timp de canicula. Urmatorul editorial va fi despre vecina lui de deasupra care isi renoveaza apartamentul sau il inunda. Despre teroarea bacoviana din apartamentul sau odata uscat. Iar noi vom scrie la randul nostru un editorial despre nesimtirea conservarilor. Nu numai cu vitejiile din trafic dar si cu inocenta din ochisorii lor cand sunt surprinsi:

1. deschizand portiera - sa coboare, sa isi arunce mucurile din scrumiera la stop ; sa o inchida ca lumea
2. deschizand geamul - sa arunce PET-ul care nu mai incape in conserva ; sa respire dobermanul un pic
3. iesind din parcare fara sa se asigure
4. schimband benzile sau directia de mers fara sa semnalizeze
5. trecand pe rosu
6. mergand relaxati pe linia de tramvai evitand astfel statul in coloana timp de 3 stopuri
7. cu mana in flashuri si claxon cand merg in fata lor cu 50 la ora in localitate

completari?

--------------------
On behalf of the captain and the crew, I would like to say that it has been a pleasure having you with us and we thank you for flying with FlyDamnit Airlines.

+Quote Post
Cavaleru
post Jul 30 2007, 07:08 AM
Post #6

Expert

Member No.: 21.191
Moto: Yamaha TDM 850
Numar: B61CAV
Club: free rider

QUOTE(Just_John @ Jul 29 2007, 11:45 PM) [snapback]823165[/snapback]

Intr-un fel, il inteleg.. zice ca ce-l deranjeaza cel mai mult e zgomotul facut de motociclisti.. Simplu: zgomotul reverbereaza de peretii cutiei craniene a putz.. errrrr.. domnului ziarist (efectul de pestera, sunt sigur ca multi ati auzit macar o data de conductibilitatea pesterilor), astfel amplificandu-se pana....
..mi-e lene sa continui.. da' daca dau peste comunistu' asta pe strada, ii moi falcile, indiferent de cum va afecta asta imaginea motociclistilor.. bdie.gif

All i wish for is unlimited ammo and a licence to kill.. mad.gif
John

PS: Am trimis un mail D-lui Laurentiu Ciornei, Content Manager al publicatiei online. Poate intereseaza pe cineva si ce am scris in el:

Buna seara,

Vreau sa va atrag atentia asupra acestui articol.. Sunt surprins ca ziarul Dvs a permis o astfel de aberatie sa fie postata pe site-ul oficial.. Nu am avut curiozitatea sa aflu daca "opera" a fost publicata si in ziarul tiparit..

Mircea Mihaies: "Am reusit, de-a lungul vremii, sa-mi atrag antipatia, dispretul sau ura unor categorii sociale".Dl Mihaies se mandreste, evident, cu acest lucru.. Nu ma intereseaza ce prieteni si ce dusmani si-a facut dumnealui, nu am idee cine este si, cu atat mai putin, ce a mai scris, pot sa ignor chiar si crasa lipsa de bun-simt si de fair-play fata de motociclisti.. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca dumnealui isi bazeaza "opiniile" pe.. nivelul de zgomot.. Logica dumnealui este - sa spunem - cel putin discutabila.. Spune, prin acest "articol", ca nu-l deranjeaza foarte tare faptul ca motociclistii croseteaza printre masini, ca merg cu viteza mare et caetera et caetera.. Astea sunt, pentru dumnealui, nimicuri, in comparatie cu zgomotul infernal pe care motociclistii il fac..

Cum este posibil ca Dvs sa permiteti aparitia unui articol atat de insultator la adresa unui grup de oameni?? Cum este posibil sa dati dovada de atata lipsa de responsabilitate, de atata lipsa de profesionalism?? Cum puteti sa permiteti aparitia unui articol atat de rasist? Da, rasist, pentru ca motociclistii, ca si automobilistii, ca si biciclistii, sunt o rasa separata.. o rasa din care fac parte mai multi oameni decat v-ar veni a crede.. o rasa in care sunt si oameni de o inteligenta care l-ar face pe domnul "ziarist" sa se zgarie pe ochi..

Ar trebui sa stiti ca in oricare din categoriile de oameni pe care le-am enumerat sunt si "uscaturi".. dar sa ajungeti sa numiti acest "curent" motociclofascism e ca si cum eu v-as numi pe Dvs criminal in serie pentru ca sunt si astfel de oameni in categoria din care faceti parte, nu?

Nu stiu cata atentie veti acorda acestui mail, dar poate ati auzit/vazut/citit cate ceva despre un articol similar - si reactiile "zgomotosilor" - aparut in Ziua de Iasi.. Nu mai citesc de mult ziare, dar traiam sub impresia ca ziarul Dvs era mai respectabil decat atat..

In incheiere va mai spun doar ca cel mai mic lucru pe care ati putea sa-l faceti pentru a diminua cat de cat efectele acestei jigniri adusa unei comunitati este sa-l convingeti pe Dl. Mihaies sa scrie un alt articol, prin care sa-si ceara scuze pentru gandirea ingusta de care a dat dovada.

Cu respect,
Ionut Sandu

PPS: Difera putin tonul fata de cel din post, dar asta pentru ca mail-ul nu este adresat direct "ziaristului".. bdie.gif

bun mail.

asteptam scuzele animalului care apropo are loc si el pe wikipedia! http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Mih%C4%83ie%C5%9F

--------------------
The Power Twins Story

Lista doritori cric central -cine doreste sa se treaca aici.

Vand kit de coborare Hyper Pro pt tdm 850 91-95 - 200 ron

Vulcanizare Moto Service moto- apelati cu incredere

+Quote Post
SnapShot
post Jul 30 2007, 07:55 AM
Post #7

The Great Cornholio
New PostsNew Posts

Member No.: 6.741
Club: Indep.

"Faceti o ancheta printre soferi si veti afla cum stau lucrurile cu adevarat. Motociclistul nu circula, ci se furiseaza. El nu respecta regulile majoritatii, ci le scurtcircuiteaza, batandu-si joc de „conformismul” celorlalti."

Inca un idiot care habar n-are cu ce se mananca filtrarea. Asta ca sa nu mai pun la socoteala prezenta masiva a ceea ce eu si multi altii denumesc "complexul cozii".

Evenimentul Zilei ar trebui sa elimine practica (aparuta relativ recent) de a lasa pe toti puletii ce pot lega fluent mai mult de 4 vorbe sa scrie editoriale. Coerenta in exprimare nu este dovada coerentei in gandire.

--------------------
PAREREA MEA.

+Quote Post
darkore
post Jul 30 2007, 08:09 AM
Post #8

Tru

From: Neverland
Member No.: 274
Moto: Nemesis
Club: Geeks

Domnule Mircea Mihaies, in fata unei dovezi atat de monumentale de imbecilitate pura, nu pot decat sa va spun ca astept cu nerabdare sa ne vedem in trafic thumb.gif

--------------------

+Quote Post
metal_asd
post Jul 30 2007, 08:20 AM
Post #9

Incepator
New Posts

Group: Membru
Member No.: 16.814
Moto: Honda VFR800 VTEC
Numar: B-XX-VFR
Club: none

Trebuie sa intelegeti ca mizeria de EVZ face parte din trustul Ringier care contine si Libertatea. Politica editoriala a acestor ziare (si a trustului in general) este scandalul cu orice pret, exagerarile care frizeaza penibilul, adevaruri scoase din context ca sa devina stiri de prima pagina.
Cu cat li se acorda mai multa atentie (nu conteaza ca sunt replici pozitive sau negative) cu atat ei sunt mai multumiti ca au reusit sa fie remarcati de mai multi oameni. Asa ca singura solutie este IGNORE!!

Despre autorul articolului nu pot sa spun decat ca face parte parte din cei care au nevoie de sedinte la psihoterapeut, el este cel care, copil fiind, a suferit enorm vazandu-si mama cum pleaca cu un motociclist, parasindu-si familia si implicit odrasla care a ramas profund marcata de "zgomotul motocicletei turata la maxim" si care i-a luat cu ea ce avea mai scump pe lume: mama.
Asa ca, de fiecare data cand vede o motocicleta si, mai grav, atunci cand o aude, retraieste chinuitoarea trauma a copilariei si urla bezmetic, facand spume la gura: MAMA, MAMA ...

Promit sa-i trimit un mail cu un nr de telefon al unuia care se ocupa cu cazuri de genul acesta : 9595 Dr. Andrei Antena 1. Ha ha, poate face si ala cazul vietii lui ... in direct chiar.

--------------------

+Quote Post
Thomas
post Jul 30 2007, 08:29 AM
Post #10

<m a h t u b>
New PostsNew PostsNew PostsNew Posts

From: BuCUResti
Member No.: 2.950
Moto: ApriliaPegasoStrada650
Numar: curat uneori
Club: A.P.

Omul nu e prea destept, nu cunoaste definitia fascismului, nu cunoaste statistica aparuta si in ziarul lor privitoare la accidentele in care au fost implicate motociclete in Bucuresti, nu cunoaste considerentele ecologice ale utilizarii unui autovehicol pe 2 roti, nu cunoaste legislatia in vigoare.... si totusi scrie editoriale la un cotidian de nivel national.

Halal.

P.S. Am trimis si eu un e-mail redactorului sef , sa vedem daca au bun simt si raspund. Insa nu prea cred.

--------------------

"Copii rămânem toată viața, numai că ne mai pierdem din farmec..."

+Quote Post

7 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th July 2010 - 05:56 PM