Sari la conținut

Mobra


Postări Recomandate

Primul meu motor a fost un hoinar :laugh: an de fabricatie ''87 de 6 cai :laugh: inca merge cu motorul original. Mergea cam 90 in blana( dupa tacho original) Am schimbat la el doar pistonul ..si segmentii de citeva ori. Arcul de la schimbator se rupea intr o veselie pina am facut singur unul dintr-un electrod de sudura. Ca modificari. saua si rezervor de la o honda terminata roata spate de jawa 16 zoll 3,50 cu spitze de 4 pe butucul original, aripa fata de fibra ridicata sub far, carena de fibra, tacho digital de bicicleta sistem 12 V bobina de inductie dacia toba de esapament fixata flexibil de cilindru si alte maruntaie( lantz pinioane)

Am trecut de citeva ori transfagarasanul am fost la pescuit mereucu el fara sa ramin niciodata in drum. desigur e mai misto sa calaresti peste 100 cai sa potzi baga in masa orice conserva dar mobra este un motor bun(dupa modificari) B) in clasa sa. depinde si pe mina cui a cazut fiecare mobra.

 

Reclama de atunci suna cam asa: Daca vreti sa faceti turul romaniei pe jos cumparati mobra hoinar :what: :lool: :lol: ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca vreti sa faceti turul romaniei pe jos cumparati mobra hoinar

:what: :laugh: :laugh:

 

Dar hai, ca eu simpatizez totusi cu Hoinarele, am avut si eu unul cu care am facut Sf. Gheorghe-Agaia-Targu Neamt... B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am nevoie de un carburator de hoinar sau de mobra , de segmenti de hoinar de un ghidon cu manetele pe el si de tabla aia triunghiulara care tine amortizoarele fata sus. vreau sa fac un hoinar de enduro . sa vedeti ce iese B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Eu am facut apriderea electronica dupa schema din tehnium.

Pirma ora am facut petru primul meu motor un Hoinar cu aprindere bosch si a functionat foarte bine, dadea scanteie foarte buna.. De testat prea mult nu am putut ca mi-au furat motoreta..

 

Acum 5 ani am cumparat o mobra din 75..

Am facut si pentru acesta o aprindere electronica, dar mobra aceasta avea aprindre DUCATTI.. Schema aceea pe acest tip de aprindere nu functie bine.. Transformatorul acela din schema se incalzeste.. Am circulat asa o vreme, dar s-a defectat aprindrea electronica.. :banana:

 

Ambielajul este original la mobra, si am mers in jur de 25000 km.. si inca mai merge bine..

 

Apropo este devinzare...

 

www.mobra.home.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

vreau neaparat si urgent o schema electrica pt o mobra cu aprindere bosch!!! va rog eu mult!!!! si...firu care iese din motor si care e pentru aprindere....trebuie sa se duca intr'o chestie din care iese firul care duce la bujie(spunetzi'mi si mie ce denumire are acea "chestie". dar....de acolo mai iese un fir care trebuie dus undeva....trebuie sa fie cumva masa?>??? va rog eu ajutatzi'ma!!!!! vreau sa ii aud motoru pornint.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut iarasi. pana la urma cum ramane cu schema mea electrica pt mobra mea?>? pot fi ajutat?? si inca ceva ...ce trebuie sa fac ca sa am scateie mai mare la bujie??? am bobina de 12. nu stiu daca dezavantajeaza cu ceva dar....nu prea imi place ideea. ar trebui sa schimb cu una de 6 sau nu. oricum.....vreau sa am scanteie buna. si mai vreau piese pt aceasta motoreta. vb foarte serios cand zic ca vreau piese pt ea. dau bani si....eventual si posta o platesc. cu toate ca mmultzi mi'au zis sa ii dau foc...eu le'am zis sa nu se mai cace pe ei ca nu au nici o sansa sa ma faca sa renuntz la ea. pot sa mor langa ea dar tot nu ma las pana nu o aud cum mornaie. toate cele bune voua. ciao

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ideea cea mai buna de aprindere electronica pt. mobra, la un pret rezonabil, este o aprindere de drujba. nu ai platina, nu ai bobina de inductie si other crap, iar costul este de 1,5 mil.+ce mai trebuie modificat la ea (conul de la magnetou, si la platou un pic) :crack:

Editat de iustin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut iarasi. pana la urma cum ramane cu schema mea electrica pt mobra mea?>? pot fi ajutat?? si inca ceva ...ce trebuie sa fac ca sa am scateie mai mare la bujie??? am bobina de 12. nu stiu daca dezavantajeaza cu ceva dar....nu prea imi place ideea. ar trebui sa schimb cu una de 6 sau nu.  oricum.....vreau sa am scanteie buna. si mai vreau piese pt aceasta motoreta. vb foarte serios cand zic ca vreau piese pt ea. dau bani si....eventual si posta o platesc. cu toate ca mmultzi mi'au zis sa ii dau foc...eu le'am zis sa nu se mai cace pe ei ca nu au nici o sansa sa ma faca sa renuntz la ea. pot sa mor langa ea dar tot nu ma las pana nu o aud cum mornaie. toate cele bune voua. ciao

215984[/snapback]

Pai tzi-am raspuns aici:

/index.php?...pic=15574&st=88

Eu am bobina de 12 shi merge f. bine.

Parca erai din Bucale, nu? Pai sa treci pe la mine sa bagi nasul in piesele mele....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am impresia ca am fost intzeles gresit. eu nu vreau sa imi pun aprindere electrika. mioe imi trebuie schema electrica a mobrei. nu aprinderea electrika...ca nu ma bag in asa ceva deoarece e mult prea mult pt mine= ca nu intzeleg mai nimik din schema aia(daca nu's in domeniu)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mihai...:D) nu ...eu sunt din iasi de 19 ani :crack: eu mai am urmatoarele probleme la motoreta mea: 1partea electrika....e facuta pe jumate (cred) 2. faza cu cilindru care trebuie schimbat. 3. aprinderea.... mi se pare ca e destul de slabutza scanteia de la bujie. 4. roatea de pe spate nu pot sa o centrez klumea din cauza lantzului care nu stiu cat de mult sa fie stans.adik....am inzteles eu ca sa aiba joc de 2-3 mm dar....cred ca am roata descentrata. si...trebuie sa imi pun semnalizarile care...e posibil sa le bun la 12 separat. cu acumulatori csau....baterie de 9 :blbl:. cam asta e tot oare's serioase problemele?????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Semnalizarea da-o dracu', scanteia- verifica shi cu o bujie noua, schema- printeaza schema, indicatziile mele shi du-te la motor shi studiaza cu atentzie. Cu restul problemelor mecanice nu pot sa te-ajut din motive obiective :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma nu stiu ce sa mai cred. multzi mi'au zis ca bobina de 123 o buna. nu are numik daca e mai mare...dar toit multzi mi'au zis ca afecteaza intr'o oarecare masura.....:D(( nu stiu ce sa mai fac...eu oricum mi'am facut comanda de bobina de 67 si....o am si pe asta de 12 dar e posibil sa nu mai fie buna asta de 12? ??? ce ma streseaza cel mai mult e ca din cauza asta nu am scateie buna ...si nu vreau sa o inping ca sa porneasca. sfaturi va rog!!!! si evetual niste piese daca mai avetzi dar sa fitzi mai aproape de iasi.....nu din vest sau nord vest....sud-west. ciao

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca te referi la bobina de inductie e buna una de dacie. nu stiu ce va tot agitati cu scanteia aia. sa fie scanteie si e de ajuns. numai in cazul in care is duse bobinajele de pe aprindere, dar are scanteie, nu porneste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ia auzitzi aici o treaba....cat ma ajunge un motor de minsk in stare perfecta de functionare....850 de mii. e buna treaba (cred) dar acuma este o treaba mai aiurea....dupa parerea voastra de expertzi cat de cat....unii chiar f priceputzi....oare se potriveste pe mobra? :D

datzi'va si voi cu parerea ca sa nu fac vre'o prostie....mi'as lua un motor de mobra bun. dar...ma rupe la buzunare costu coletului la posta.si...tot pe la suma asta ajung. sper sa nu am probleme la RAR :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mihai...adika sa fac o ilegalitate??????????????????? imi place ideea :crack: dar....asta inseamna ca la fiecare vizita la ei...sa imi pun motorul inapoi .ala vechi.:D mult de munca. spunetzi'mi si mie o adresa unde pot gasi mai multe chestii despre minsk 125. va rog ciao

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

ei, te duci o data la 2 ani si gata! maaaare belea! si nu te duci la rar decat atunci cand o inscrii! inspectia tehnica e din 2 in 2 ani si e mai simplu acolo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...