Sari la conținut

Carburatorul pentru Honda Shadow 125


stres
 Share

Postări Recomandate

Buna seara,

 

Caut sa-mi curat carburatorul, fara sa-l demontez. Am gasit un tutorial pe net ce zice sa slabesc putin "drawing screw" de la carburator si sa pun spray de curatat carburatorul in el.

 

Azi m-am infins in motocicleta, am golit rezervorul de benzina, am localizat carburatorul (urmarind furtunul de benzina), dar n-am reusit sa localizez acel drawing screw. Motocicleta e Honda Shadow VT 125, din 2006.

 

Ma poate ajuta cineva, va rog? O poza in care se arata clar surubul ala si alte elemente din jur e suficient. Am cautat pe Google, sunt rezultate de la Honda Shadow, dar alte modele. A mea a pus o padure de furtunuri si filtrul de aer intre mine si carburator. X-(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cauta ceva de genul:

tombones49_12.gif

 

dar nu cred sa cureti ceva pe acolo..

tre' sa aibe o putulica pe care sa curga benzina cand desfaci..

Editat de -UFO-
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Google images "drain screw carb" si iti faci o idee. Ai niste shtutzuri in partea inferioara a carbului in vecinatatea carora gasesti un surub accesibil din exterior pe post de robinet.

 

Dar la cum pui problema, mai bine le cureti la un service. In carburator mai ai si niste elemente de cauciuc carora s-ar putea sa nu le prinda bine sprayul de curatare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat la un mecanic recomandat de tot orasul, data trecuta cand am avut problema asta. Motocicleta a mers in suturi 2 zile, apoi n-a mai pornit deloc. Asa ca acum o fac eu, barem nu ma costa un milion jumate + transportul pe platforma.


» Post actualizat in 19 Jul 2018 21:28

Pentru amandoi, acuma pare mai clar. Maine ma bag iar in garaj si-l caut. Mersi frumos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cat de buna este treaba cu spray-ul. Daca ai ceva depuneri o sa le desprinda si or sa o ia la vale si pot sa iti obtureze gaurelele din carburator. Este o parere personala, poate gresesc si functioneaza bine aceasta varianta.

 

Vezi ca acel carburator de fapt sunt doua intr-unul singur. Trebuie curatat cum trebuie, reglat fiecare in parte cum trebuie si apoi si sincronizate. Ca sa faci treaba cum trebuie ai nevoie de 2 vaacumetre.

 

Uite aici un film cu reglajul. O sa vezi la sfarsit cand invarte surubul de reglaj cum egalizeaza aspiratia pe cele carburatoare:

 

Cam asa arata carburatorul:


post-89376-0-40647700-1532081662_thumb.jpg

 

post-89376-0-40647700-1532081662_thumb.jpg

 

Nu cunosc acest model. Fii-miu a avut in Suzuki Intruder 125 si ala avea un carburator simplu.

 

Cauta pe google daca gasesti ceva documenatie mai buna.

 

Asta pe care o am este mai simplutza. Gasesti aici un download

 

https://shadowmann.com/honda/

 

Daca te pasioneaza surubaritul gasesti la Haynes manualul si ti-l pot aduce cei de la libris.ro. Am luat si eu de la ei de curand un manual de Mercedes. A venit cam in 10 zile cartea.

 

Spor la treaba.

Editat de Silver Arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut o zi jumate sa fac motocicleta, ca s-o folosesc o saptamana. Asa ca n-am avut timp de sincronizat si alte alea. Nici macar n-am ajuns la carburator, m-am descurcat fara. Cu 2-3 trucuri zise de vecini, am facut-o sa porneasca, dar se tureaza greu. Acuma ma gandesc ca poate nici mecanicul ala n-a desfacut-o pana la carburatoare. Sau poate n-a sincronizat-o, ca o bujie era umeda, una uscata. Maine ma scol cu noaptea in cap sa-i incarc bateria (de la masina, ca n-am gasit redresor) si sper sa mearga bine. Daca nu, ma ridic la rang de Sheldon Cooper si ma duc cu trenul unde am treaba. :D

 

Silver Arrow, n-am asa multe scule in garaj sa desfac tot, doar chestii de baza, venite odata cu motocicleta. Dar au prins bine, motocicleta porneste

 

Multumesc la toti pentru sfaturi :) :10:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat la un mecanic recomandat de tot orasul, data trecuta cand am avut problema asta. Motocicleta a mers in suturi 2 zile, apoi n-a mai pornit deloc.

 

Recomandat de tot orasul? Cum ar putea "tot orasul" sa-ti recomande un astfel de mecanic.

 

Suna-l pe baiatul asta: Clavi 0721312219. In general este ocupat si este putin probabil ca te va programa repede dar daca ajungi la el iti garantez ca-ti va face motocicleta sa mearga foarte bine si nu o sa mai ai probleme.

Editat de petre81.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...