Sari la conținut

Permis cat. A obținut în Anglia, fără școală și exa


Dr_krl
 Share

Postări Recomandate

Dialog între mine și un prieten, ieri:

 

Preitenul, zâmbind fericit: - Dă-mi motoru' la o tură, am A-ul.

Eu: - Să văd permisul că nu te-am văzut urmând cursurile vreunei școli moto.

Zâmbitor băiatul îmi prezintă un permis englezesc cu Categ. A și B pe el.

Eu, perplex: - Cum așa?

Prietenul, șmecherește: - Urma să îmi expire permisul românesc și l-am preschimbat pe unul englezesc, iar pentru că aveam peste 5 ani vechime de B, mi-au dat din oficiu A-ul.

Eu: - Bine măi, dar când ai fost tu în Anglia în ultimele zile?

Prietenul: - N-am fost. am completat niște acte și le-am trimis prin poștă.

Eu: - OK. Îți dau motorul dacă vrei, dar doar Hoinarul vechi după ce ți-l pornești. Faptul că ai A-ul nu înseamnă că ai și experința să conduci Suzuki-ul de 750. Și cu asta am încheiat discuția. Te pup, nu vreau să zică maică-ta că-s mai inconștient decât tine.

 

Întrebarea mea care se ridică acum, e posibil oare așa ceva sau a făcut prietenul meu o glumă și totuși a fost în Anglia?

A doua chestiune: cred că dacă e posibil așa ceva, o văd ca fiind o chestie destul de periculoasă atât pentru posesor cât și pentru noi, ceilalți participanți la trafic sau nu.

Editat de Dr_krl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ori e o facatorie de permis, ori minte. Nu exista asa ceva. Pentru A faci scoala, dai examen si iei A. Nu faci astea, nu ai cum sa ai A-ul.
E adevarat ca rumanii nostril se ocupa cu din astea, vad saptamanal anunturi pe facebook (grupuri dedicate) puse de diversi care zic ca doar le trimiti actele si iti fac rost de permis, totul e asigurat. In acelasi timp sunt multi care comenteaza la anunturile astea ca sunt cele mai mari tepe, deci tind sa cred ca nu sunt ei chiar asa de bine bagati in system ca sa faca ghidusia din Pitesti de acum ceva ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite aici clasificarea lor, pare ca e cam la fel ca la noi:

https://www.gov.uk/ride-motorcycle-moped/bike-categories-ages-and-licence-requirements

 

S-a schimbat ceva in legistlatia lor la 19 ian 2013 si uite scrie aici:

Motor tricycles

If you hold category B1 entitlement (trikes and quads), when you renew or replace your licence after 19 January 2013 it will show categories B1 and A. The A entitlement will be limited to tricycles and you will not be able to ride motorbikes you were not previously allowed to.

Avea dreptate colegul de mai sus, el are dreptul doar la tricycles, cum e MP3.

Editat de Sudsemnatu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ti s-a raspuns mai sus cum e cu acel A cu cod trecut langa el -> doar tricicluri.

Spune-i ca ii dai motocicleta cand il preschimba la loc cu unul romanesc si inca apare A-ul pe el. Altfel, sa conduca in Anglia.


» Post actualizat in 17 Jul 2018 13:41


P.S: ia vezi aici cam ce poti pati tu ca i-ai dat motocicleta pe mana (daca sunteti prinsi): https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-335

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Să zicem că m-am lămurit cum e cu A-ul englezesc. Oricum nu aveam de gând să-i dau motorul la o tură şi dacă avea A-ul adevărat. Motoarele şi nevestele nu se dau . :) Nici nu am tupeul să cer împrumut motoarele altora.

Oricum rămâne în picioare cealaltă posibilitate: preschimbarea permisului fără să mai faci controalele medicale. Ceea ce iarăşi poate fi de rău augur.

Editat de Dr_krl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am mai lecturat despre preschimbare; se pare ca, mai recent, daca il preschimbi pe cel strain cu cel romanesc nu mai trebuie fisa medicala (se cerea pana prin 2017 daca imi amintesc bine ce am citit); nu imi e clar care e valabilitatea permisului preschimbat; teoretic, daca la fiecare preschimbare sari peste controale si primesti valabilitate maxima, si la noi si ei, e o problema; practic, oricum sunt destul de la misto acele controale medicale

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar de ce nu ai face școala așa cum trebuie și să apelezi la tertipuri...!? 🤨

Cred că e sub 1k lei, iar cu puțin bulan birocratic îl ai în 2 luni pe bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pare ca romanul mediu considera testul teoretic pentru examen drept unul dificil. Culmea, instructorii il considera simplu dar elevii nu vin la orele de legislatie si învață, daca învață, cum se nimereste. Nu mai gasesc linkul cu articolul, asta e rezumatul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Ce preocupari aveti bai frate...Reinventati drobu de sare.

 

Sotia ambasadorului nigerian este gravida.Cum ne afecteaza pe noi ? Discutati...

 

E mai bine ca un ciumpilac sa mearga fara permis sau cu pemis fake de UK ? Cui ii pasa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merge idiotul cu experienţă zero pe motocicletă şi dă peste tine în timp ce mergi liniştit pe stradă. Ţi-ar conveni? O chestie din asta nu te-ar afecta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

In 21 de ani circulat pe drumuri publice inca nu am fost lovit de niciun ciumpilac de genul ala ...deci vorbim de ceva prea putin probabil ...Am doua surori ,un frate ,inspe mii de unchi si nepoti cu permis si masini ,locuind in bucuresti ,si nu ne-am intalnit niciodata(sau cel putin nu-mi aduc aminte) in trafic absolut intamplator...

Mai deranjant este ca doar in cateva minute online te lovesti de cativa ca tine care fac din tantar armassr.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Total gresit.Experienta imi spune ca orice este posibil dar ca unele sunt mult mai putin probabile decat altele.Marea majoritate a accidentelor sunt produse de soferi cu acte in regula intr-o clipa de neatentie.Nu vad rostul unei preocupari speciale cu raritati si specimene rare.

Editat de goe 75
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Ai recunoscut singur si nesilit de nimeni ca ciumpilacii ilegali sunt ca o picatura in ocean fata cei legali ,asa ca nu vad unde este polemica decat daca iti place sa te certi singur.Va place sa aveti drobul de sare la purtator...good luck!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... cativa ca tine care fac din tantar armassr.

 

Aaa, te rog să nu mă înțelegi greșit. :) Nici vorbă să fac din țânțar armăsar, atâta doar că eu lucrez într-un mediu unde văd rezultatul direct al celor care la un anumit moment din viața lor iau o decizie proastă. Adică la penitenciar. Nu am o statistică la îndemână, dar cred că jumătate din cei închiși au comis abateri ce țin de încălcarea codului rutier. Poate că și văzând zilnic așa ceva, sunt eu puțin mai alarmist. Dar sincer să fiu, ce mă deranjează cel mai mult, probabil, este faptul că noi, în continuare, vrem ”o țară ca afară” dar cu ”jmekerii” românești. Atâta tot. Dacă nimeni nu face și nu spune nimic, pentru că face din țânțar armăsar, atunci cred că ne merităm soarta, așa ca nație, putem începe să stingem lumina și să nu dezbatem niciun subiect de discuție generală.

Și da. Eu fac parte din categoria celor pe care îi deranjează mucurile de țigară pe nisipul plajei Mării Negre, mașini parcate pe diagonală în locuri unde se parchează longitudinal, băgatul în față la semafor prin schimbarea benzii pe linie continuă și alte asemenea ”nimicuri” care într-o țară civilizată tind a fi spre zero.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

 

Adică la penitenciar. Nu am o statistică la îndemână, dar cred că jumătate din cei închiși au comis abateri ce țin de încălcarea codului rutier.

Hai ca asta este chiar o revelatie comica in contextul acestui forum, unde se urla peste tot ca nu prea sunt consecinte pentru abaterile din trafic... si totul e cu suspendare.

» Post actualizat in 19 Jul 2018 05:30

:lol:

Drobul de sare te obsedeaza vaz eu bine .

 

Nu este o obsesie, este doar lipsa de inspiratie pt alternative care sa exprime ideea respectiva.

Esti destul de batran sa-ti aduci aminte cum vorbea Raducioiu prin interviuri dupa doar doi ani de jucat prin Italia ...Dupa mult mai multi ani prin strainatati si vorbind inca mai bine ca el ,eu ma consider ok.

Editat de goe 75
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...