Sari la conținut

Accident Iuliu Maniu 31 mai 2018


tudor@manowar.ro
 Share

Postări Recomandate

Pe 31 mai am avut un accident pe Iuliu Maniu, la cca 100m de intersectia cu Gral Vasile Milea. Veneam dinspre lujerului incadrat pe banda din mijloc, ca sa ma bag pe banda de facut la dreapta spre AFI. Masinile tocmai se puneau in miscare, se pusese verde cand un pieton (muncitor pe santierul de vis-a-vis) a grabit traversarea neregulamentara fugind printre masini. Din spusele martorilor (pentru ca nici pana acum nu mi-am amintit accidentul) se pare ca l-am evitat partial, l-am lovit in picioare. In evitare am sters masina de langa mine si lui i-am pus un fel de piedica, reusind sa-i evit torsul cumva, l-am lovit cu motocicleta in coapsa.Viteza impactului a fost de cca 40km/h, problema este ca am dat direct cu tampla de asfalt pierzandu-mi cunostinta. Tot ce va povestesc este din ce mi-a zis politia ca au povestit cei din masini si din ce am vb cu cei de la shaormerie, care au vazut oarecum ceea ce s-a intamplat. motocicleta a lovit un Logan si un Touran, nu stiu in ce dinamica, pagubele auto fiind minore.

 

Eu

Eu am comunicat cu oamenii pe acolo pe asfalt, cica lesinam si imi reveneam, dar eu nu-mi amintesc nimic, imi amintesc inainte de intersectie cu cca 200m si de la trezirea in ambulanta. In afara de casca cu 5 stele SHARP, Suomy Vandal si manusi de curse, nu eram echipat deloc (va rog nu incepeti cu lectii). Geaca de piele o aveam la croitorie pentru a-mi adapta noile protectii, dar aveam protectii plastice pe care le cam urasc si ca boul nu le-am luat pe mine. In orice caz, am avut noroc ca nu am avut f mare viteza in momentul impactului, si ca m-am lovit decat de asfalt la cadere, am contuzii, zgarieturi, ma dor incheieturi, tot tacamul de la cazaturi, dar nu am fracturi. Pierderea cunostintei a fost pentru ca am dat direct cu tampla, putin spre spate, casca salvandu-mi viata. Cu siguranta eram mort sau leguma fara casca. Am permis de 10 ani cu ultimii 6 reusind sa evit tot, reusind sa nu am nici o cazatura/accident. Practic in acesti ani cred ca de maxim 15 ori am iestit neechipat. Ideea e ca de obicei merg full cizme, genunchiere, geaca, indiferent ca sunt 0 grade sau 45, sa-mi fie invatatura de minte si sa port si plasticele alea nenorocite cand nu am geaca disponibila. Cu capul, 2-3 zile dupa accident am dormit non-stop, simptomele au fost ca dupa o bauta ingrozitoare, in sensul ca ma durea capul, mi-era greata. Dupa 2-3 zile de somn, am inceput sa ma simt din ce in ce mai ok. Observ acum ca daca stau 10-15 min la soare, incepe usor sa ma ia o migrena. Neurologul zice ca e ok, daca nu ma ia ameteala si sa fac RMN peste cca 1 luna si jumate. La spital mi-au facut toate investigatiile, nimic grav la corp, comotie cerebrala medie. Sunt foarte multumit de casca si ma bucur ca am gasit tot un Vandal, care nu se mai produce, actuala casca nu o voi mai purta.

 

Pietonul

Este un muncitor de vreo 45 de ani. Azi am reusit sa ma vad cu el. Saracul traversa prin loc nepermis si l-am luat pe sus. A casut si cred ca si-a semi-fracturat mana, e lovit la picioare si a dat cu capul de asfalt. Si el are black-out de la impact, dar cred ca la el e de la sperietura, ca nu si-a pierdut cunostinta. Cica era plin de sange si a fugit de la locul accidentului inapoi pe santier. Am avut noroc ca era imbracat in muncitor si martorii au spus Politiei sa se duca pe santier. Are mana foarte umflata, dar el zice ca nu e rupta, probabil e fisurata, ca omul e rezistent lucreaza si acum pe santier, n-are treaba.

Politia l-a declarat vinovat, l-a amendat si e si bun de plata, cica sa-mi repar motoreta depunand dosar de decontare la Organizatie Victimelor Strazii sau ceva de genul asta. Nici nu stiam ca exista asa ceva, practic astia-ti deconteaza la cazuri cand pietonul e de vina sau daca iti gasesti masina lovita in parcare. Cand e pietonul de vina, iti dau astia banii in vreo 5 luni si ii pun aluia poprire. In orice caz, eu merg pe intelegere amiabila si nu mai fac nici un dosar daca-mi platesc paguba. Yamaha mi-a estimat costul pieselor + casca, am proforme pentru toate.

 

Moto

Motoreta, un R6 2006, nu are pagube grave, s-a rupt bordul, s-a spart farul s-a rupt farul din prinderi, s-au spart carenele pe stanga, s-a spart capacul de la motor, a curs uleiul, s-a rupt rezervorul de la frana, s-a spart masca de plastic de la rezervor, s-a rupt scarita stanga, indoit ambreiajul si semighidonul stang. Daca le-as lua originale prin decont si dosar oficial, ar costa cca 2000 de euro, eu le-am gasit preponderent SH si am propus o suma nenegociabila ca sa semnam o hartie amiabila. Chiar daca e de vina, nu vreau sa-l fuck cu dosare sau sa-l santajez, mi-e mila de el, la baza consider ca multe lucruri nu sunt ok in tara asta si el a gresit dintr-un context general gresit. Se pare ca-mi va plati saptamana viitoare toate plasticele SH, carene aftermarket si tot tacamul, in maxim o luna am mobra inapoi. In afara de mobra i0am cerut 650 de lei pt a dubra un RMN peste o luna si vreo 120 de lei pe pastilele pe care le-am luat perioada asta + bandaje si ce-am mai luat.

 

Concluzii

Sunt multumit ca nu l-am mierlit pe cetatean si ca nu m-a mierlit nici el pe mine. Multumesc Suomy pentru casca si luati-va dupa sistemul SHARP, alegeti casti cu 4 sau 5 stele de protectie, nu alegeti dupa buget mic. Geaca, cizme, protectii tot timpul, e posibil sa nu fie atata noroc pe viitor in alte situatii poti sa te alegi cu o mana/picior fracturat. Mi s-a stricat istoricul de 6 ani fara incident in care am evitat multe situatii naspa. merg mult urban, fac si calatorii lungi, merg si pe Adancata amatoriceste, am si un S.Tenere pentru drumuri lungi, ma consider un motociclist experimentat si echilibrat si tot am patit-o. Echipament si preventie.

 

Revin si cu niste poze.

 


» Post actualizat in 13 Jun 2018 20:02

Poze, prima e de pe un site d-asta de trafic sau o pagina de facebook cu evenimente din trafic. Mi-a dat-o un prieten.

post-10490-0-82059100-1528920077_thumb.jpeg

post-10490-0-75686600-1528920085_thumb.jpeg

post-10490-0-14423900-1528920095_thumb.jpeg

post-10490-0-62706500-1528920100_thumb.jpeg

post-10490-0-27275400-1528920107_thumb.jpeg

post-10490-0-48903600-1528920113_thumb.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergi la firma la care lucreaza si pune problema unei reclamatii la itm,daca era in timpul programului sau in cele 30 min de la terminarea programului. Nu ca firma ar fi vinovata de ce face ametitul,dar,poate ca impreuna cu ei,puteti ajunge la o intelegere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai indicat ar fi sa mergi la un avocat si sa discute el cu firma unde lucra omul.

Sa fi convins ca aia deja au vorbit cu avocatul lor si sunt pregatiti de o intalnire cu tine: probabil ca au facut bilet de voie omului, au pus actele cu ITM-ul la punct si o sa spuna ca este raspunderea lui nefiind la program.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In orice caz, eu merg pe intelegere amiabila si nu mai fac nici un dosar daca-mi platesc paguba. Yamaha mi-a estimat costul pieselor + casca, am proforme pentru toate.

Cam greu de crezut ca va veti putea intelege. Nu neaparat ca e ala rau intentionat dar la cat de scumpe sunt piesele nu cred ca va avea bani sa plateasca. Cred ca ai acolo cateva mii de euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

exact la asta ma gandeam si eu, ca omul nu o sa aibe bani sa iti plateasca . cel mai bine discuti cu un avocat macar sa te consilieze, poate scoate niste bani de la firma la care lucreaza .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mamaa grija mare cu lovitura aia la cap, eu am dat cu partea din fata de asfalt nu mi-am dat reset, dar o vreme vedeam culorile anapoda.

Sunt curios daca muncitorul ala muncea cu acte, ca altfel ar trebui sa-ti ia aia o motocicleta noua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...