Sari la conținut

Accident Timisoara, RIP


raoulserban
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eu unul le-as interzice sa circule (mai ales pe scuter) cu altfel de casti decat cele omologate....am vazut o gramada....purtau casti de biciclist sau de constructii(aproape zero protectie in caz de accident)!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu unul le-as interzice sa circule (mai ales pe scuter) cu altfel de casti decat cele omologate....am vazut o gramada....purtau casti de biciclist sau de constructii(aproape zero protectie in caz de accident)!

niste filtre de la Rutiera mai dese ar rezolva problema cu forta, prin amenzi. 2 puncte sau cate se dau pt casca se aduna in timp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cum stie organu care, cum si ce? Am un flip up Caberg Duke2 pe care scrie doar marimea, masa si made in Italy since 1900 toamna. Astia ar fi in stare sa ma arda ca si cum as merge cu castronul cainelui pe cap.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca se intampla asta inseamna ca nu ti-a intrat in reflex sa o legi, ceea ce e grav, ceea ce arata ca de fapt nu o legi sau .. porti casti moto de 1 luna. :|

Eu am ajuns sa opresc scuteristi pe strada sa le zic sa-si lege casca, daca nu-ti legi casca in caz de cazatura sau ceva e ca si cum n-ai avea-o, mai bine nu te mai obosesti sa o porti, te incurca in cap.

RIP colegului, aia nu e strada de mers tare sau facut depasiri.. sau etc... si daca s-a speriat de un bot/fund de masina inseamna ca experienta lui in condus era tangentiala cu 0.

Crezi prost. Eu imi pun casca in fiecare zi de cel putin 3-4 ori. Si asta de 2 ani. Daca am uitat de 3 ori sa o leg nu a fost din cauza ca nu mi o leg de obicei ci pentru ca era inceput de sezon si imi faceam de lucru cu telefonul,iar apoi uitam complet. Deci din neatentie nu din obisnuinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

200 era un exemplu generic; probabil ca avea max 80 cand s-a intamplat; nu l-am cunoscut pe om dar clar nu mi-a fost egal sa il vad intins pe jos plin de sange pe fatza

solutia este atentia marita din partea tuturor participantilor la trafic, evident ca ma enervez cand eu merg de fiecare data super pe faza si vad soareci cu nasul in facebook sau vb la tel sau pur si simplu disperati la volan pentru ca is prea prosti sa compileze mai multi stimuli pe canale diferite in acelasi timp;

ce usor e sa zici ca nu l-ai vazut desi te-ai asigurat...plm...anyways

 

intr-o nota mai vesela speram sa nu ploua in weekend..:-)))

Sper ca iti dai seama ca am inteles ce ai spus cu cei 200.

 

Soferii spun ca nu au vazut pentru ca in acest fel nu se autoincrimineaza. De obicei evident ca de fapt nu se asigura, iar atunci cand se asigura fac greseli de apreciere. Iar problema cu viteza motociclistului apare la treaba asta cu aprecierea. In general cand spunem ca ne asiguram, majoritatea aruncam o privire si daca vedem un vehicul venind evaluam timpul in care va ajunge folosind implicit (by default cum ar veni) viteza normala. De cate ori crezi ca se uita soferii si stau sa faca e estimare a vitezei? Cam niciodata.

 

Nu cred ca este corect sa apreciem cu ce viteza s-a petrecut accidentul. Se moare cazand cu bicicleta si se scapa zburand cu mobra peste masini. Se numeste soarta, noroc etc.

 

Spunea cineva de gestul reflex cu legat casa. Eu zic ca exact gest relfex nu trebuie sa fie. Trebuie sa fie ceva constient. Reflexele ne mai joaca feste.

Iti pui casca, pui curelusa, verifici daca s-a prins cum trebuie. Ca sa folosesc un termen pe intelesul celor mai tineri cand te sui pe mobra e bine sa ai un Check-list. Verifici casca, ai buzunarele inchise, ai deschise/inchise fermoarele de ventilatie de la costum, si eventual inainte sa te sui pe moto mai dau o privire de ansamblu la mobra sa vezi daca nu pare ceva suspect, apoi . Ai vazut ca de ex. se mai pierd in mers coburi, cutii, saua spate etc. Daca ai trage un pic de ele inainte de plecare poate ar ajuta. Eu personal de cate ori plecam cu BMW verificam daca sta bine top-case-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...