Sari la conținut

Sfaturi pentru echipament 2018


heinrich08
 Share

Postări Recomandate

Salut!

 

Dupa 7 ani de mers in blugi combinat cu geaca scurta textila de vara, manusi scurte de vara iar ghetele Icon Truant care incep sa se rupa, m-am gandit ca ar fi frumos sa imi cumpar ceva nou pentru sezonul asta pentru mers in concedii. Astea pe care le am o sa le tin doar pentru mers in oras. Nu bagati in seama poza de la profil, m-am dat pe altceva :)

 

As avea nevoie de un costum touring/ ghete/ manusi toate waterproof pentru drumuri lungi sau orice iesire in afara Bucurestiului pentru ca nu mai am rabdare sa stau mereu sa iau foaia de ceapa peste haine doar pentru ca se innoreaza.

 

Ca idee m-am uitat pe Icon si mi-au placut urmatoarele: manusi Patrol (350lei), ghete patrol 2 (1000lei), geaca raiden dkr (2000lei),pantaloni tot raiden dkr cred ca 1000lei.

Ca alternativa ma uitam pe cele de la BMW, dar nu am gasit niciun catalog la ei pe site, iar pe facebook mi-au dat cu seen asa ca cel mai probabil trebuie sa ma duc la ei in magazin.

 

Nu am un buget anume, vreau ceva bun.

 

Orice idee e binevenita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cauta si pe la Alpinestars, eventual review-uri pe la revzilla, fac toate cam acelasi lucru de la un anumit nivel incolo (doar daca iti place tie neaparat bmw go for it) , daca nu il ai pe baiatul aici pe forum care aduce A* ;)

Partea proasta la asta WP e ca daca nu poti sa dai jos stratul ala, te cam coci cu ele vara pentru ca multe geci ventileaza in stratul WP care e pe dedesubt si practic nu te ventilezi pe corp.
Ideea e in ce parte vrei sa mergi cu compromisul, ca nu exista echipament care sa fie 5* la toate capitolele. Eu din cauza asta am ales sa impart echipamentul. Am geaca WP/wind-P/ etc cu pantaloni la fel pt iarna, iar vara geaca plasa cu blugi cu protectii. Avand in vedere ca 95% din timp nu trec prin ploi, imi asum inconvenientul sa scot pelerina de ploaie daca e musai, dar macar in rest sa am full ventilatie de vara de la echipamentul dedicat de vara.

Stiu ce zici, ca presupun ca fiecare are un moment cand trebuia sa ia decizia asta. Acum depinde ce conteaza mai mult pt tine.
Ah si, un alt inconvenient (care pt mine a contat) la echipamentele all in one e ca arati ca un urs :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pt touring as zice sa renunti la Icon, mie mi se par orientati mai spre fashion...

Echipament textil 3 straturi, eu am geaca Rev'it, excelenta. Daca gasesc la un pret ok, iau pantaloni tot Rev'it. Momentan am niste prostii la vreo 300 lei, cu plasa si cu upgrade la protectii. Stiu ca fac si manusi, dar nu stiu cum sunt.

Ghete/cizme... am si recomand TCX. Cizmele waterproof cu goretex sunt ok si pe frig, dar si vara, nu te coci in ele (e cald totusi, daca stai pe loc sau mergi pe jos)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe langa faptul ca echipamentul all in one este greu mai are inca un inconvenient major: este greu de intretinut/curatat datorita membranelor alea speciale, trebe dusa la curatatorie moto, o mai platesti o data in 5 ani si nu e gata pe loc. O geaca touring onesta fara briz-brizuri hitech o bagi la masina de spalat si a doua zi o iei pe tine, ca noua. Sa nu mai zic ca alea impermeabile tot se imbiba cu apa chiar daca poate nu ajunge la piele si trebuie curatate dupa fiecare ploaie mai serioasa.

 

Cum nu exista motoreta buna la toate, nici echipament nu exista. Pe foaia de ceapa nu o bate nimeni cand vine vorba de ploaie si vant.

 

Il recomand si eu pe Alex care aduce Astars, vanzator serios.

Editat de paulynos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru iesirile lungi, cand nu stiu daca onsa ma ploua sau nu, eu folosesc geaca si pantaloni de la Oxford. De exemplu, pantaloni: http://www.oxfordmoto.ro/cumpara/pantaloni-textil-ranger-2-0-negri-s-4xl-548

Au fermoare pentru ventilatie si isi fac treaba. Pe ploaie au fist perfecti. Doar am inchis fermoarele si gata. La fel si la geaca.

Eu am modelul cu bretele si imi sunt foarte utile. Am mijlocul acoperit mereu.

La 40 de grade nu este chiar o placere, dar in mers te ventilezi bine. La fel si la geaca, are ventilatii si la piept dar si pe spate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am pantaloni Adrenaline Gladiator, se pot pune bretele (are niste chestii metalice), aerisiri față și spate. Mesada e de vis, chiar și la 5 grade. Sunt curios cum o fi la 40 grade. Geci am 3 deocamdată, nu intru in detalii (Hein Gerike, Spidi și Akito). Ultima e din piele cu inserții textile, bună pe vreme caldă. Mănuși pentru frig Iicon, pentru vreme normală Probiker Season III, iar pentru vreme caldă- Probiker nustiucum din piele, cu perforații. Cizme Forma Majestic, bune și pe frig, rezistă și la o ploaie scurtă.

Nu pot să îți recomand ce am eu, am scris doar orientativ.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As avea nevoie de un costum touring/ ghete/ manusi toate waterproof pentru drumuri lungi sau orice iesire in afara Bucurestiului pentru ca nu mai am rabdare sa stau mereu sa iau foaia de ceapa peste haine doar pentru ca se innoreaza.

Ai putea sa-ti indrepti atentia si spre RST. Este echipament conceput pt UK, unde stim cu totii cum este vremea. Eu mi-am luat chiar de curand o geaca de la ei, cu membrana impermeabila detasabila si mesada termo tot detasabila, ambele putand fi conectate separat sau impreuna una de cealalta. Cu protectii Countour Plus certificate CE la coate si umeri si Level 2 CE protectia pentru spate. M-am interesat in prima faza cat de impermeabile sunt echipamentele lor, si dupa ce au fost supuse unui jet puternic de apa de la furtun, totul era uscat pe sub acea impermeabila de la ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, si mie mi se par echipamentele celor de la Oxford ca au cel mai bun raport calitate/pret. Nu se compara cu niste Rev'IT sau Dainese de top, dar nici nu sunt la preturile lor.

Daca vrei sa dai mai multi bani, Dainese Rainsun e o geaca foarte misto.

http://www.bikershop.ro/index.php?route=product/product&product_id=5891&search=rainsun

 

Apropo, ce motocicleta ai?

Editat de Metal Heart
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am luat tot piele. Ma gandeam si eh la textil dar am renuntat. Este vb de ce iti place si ce vrei. Daca te decizi la Alpinestara, vorbeste cu Alex. Are preturi de necombatut. Sporuri!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar am omis partea cu ventilatul, ar fi super naspa sa dau o fuga pana in grecia pe 40 grade si sa mor de cald pe drum fiind imbracat de ploaie. Trebuie sa ma gandesc din nou ce sa fac :)

 

 

Pai daca esti cu touring-ul, atunci incearca sa iei ceva cu ventilatii directe , eventual stratul wp sa fie laminat pe exterior. Fiecare producator are asa ceva in oferta (modelele de top), dar in special la Rukka si Klim vei gasi cele mai multe optiuni de gen.

Editat de ovi_ice
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...