Sari la conținut

Armura/plasa protectii


Patrick_M
 Share

Postări Recomandate

Vizitator _Raul_

Recomand mai degrabă geaca mesh de calitate + protecțiile aferente. Design mai elegant/discret in modul urban, respirabilitate mai buna, transpirație mai putina, mult mai ușor de imbracat/scos + buzunare pentru diverse, care la armura nu exista. Plus ca, dpmdv, armurile au cam toate un chinese look specific, oricât m-aș suci.

Am fost la soft cu armura personala și îl invidiam constant pe un amic cu un mesh Kushitani (pereche la Drz). Singurul punct cu plus la armura este mobilitatea mai mare atunci când faci enduro sau hard-enduro. Din ce înțeleg, nu este cazul aici.

Eu spălam armura cam după 3-4 ieșiri. Toată transpirația era absorbita instant de protecția spate (mai ales/cea mai mare) și de cele de la coate și umeri.

La armura bluza enduro este obligatorie fiindca plasa retine instant praful și nămolul. La multe modele protecția spate este mai lunga decât trebuie - ca să evit ridicarea armurii când ma așezam pe sa eram forțat sa port peste ea un rucsac. Greutate inutila și deranjanta și factor suplimentar de transpirație.

Ai mei 2 bani.

Decizia ii/va aparține.

Modele sunt multe. As merge pe mărci consacrate și nu pe chinezării pe motiv de materiale, ergonomie și "piese" de schimb - șuruburile de la protecția de clavicula (un mare fâs as putea spune, protecție aproape zero pt clavicula) se desfac și pleacă în treaba lor.

 

Dacă va fi armura musai și musai, atunci neapărat scai dublu la brâu. Stil de închidere gen clește, în 3 straturi/fâșii.

» Post actualizat in 22 Nov 2017 22:26

 

Am tot cautat prin YouTube și închidere în straturi nu am găsit la nici o marca serioasa.

Pun aici un link cu o chinezărie de zile mari unde poți vedea pe la min. 1:30 la ce ma refer. În munți era o adevărata plăcere când se desfacea scaiul. Ca sa nu mi se întâmple asta trebuia sa o strâng mai tare - minus serios la confort. Probabil pe strada sau la soft nu este necesara închiderea în straturi, dar eu i-am cam simțit lipsa la treburi mai serioase.

 

Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Eu port asa ceva: post-96564-0-59637200-1511420065_thumb.jpg

Armura RS Taichi cu sistem de prindere la brau format din 2 fasii de material care se intrepatrund cu velcro si apoi, 2 fasii elastice care sunt reglabile, tot cu velcro si se prind in laterale.

Pentru mine nu este prea lunga si nu am probleme cand stau in sa, desi stau pe chopper/power cruiser. Dpmdv, este cea mai buna solutie mai ales vara prin oras.

La drumuri lungi o port cu geaca de piele deasupra. Evident ca geaca nu mai are protectii. Cand se face cald sau cand merg in oras, dau geaca jos si raman cu armura. Deci imbunatatesc confortul dar nu pierd la protectie.

 

O port de 2 sezoane si sunt multumit. Se aeriseste foarte bine, are posibilitatea sa reglezi si fasiile de la maneci, scaiul si fermoarul sunt foarte bune. Am dat cu ea de planeta undeva pe la 30 km/h, si nu are decat cateva zgarieturi pe protectia de la cot si s-a rupt atat cu care e cusuta protectia. Ata aia e foarte groasa si e de matase.

 

Nu zic ca gecile textile cu protectie nu sunt ok, dar pentru mine e mai buna solutie pe care ti-am prezentat-o mai sus.

 

Singurul dezavantaj este ca fermoarul nu este pana la baza gatului. Face un fel de "V" si, pe acolo cand am intrat asta vara intr-un rod de albine, mi-a intrat una fix sub tricou. Nu-ti spun ca pana m-am demeticit eu, pana am oprit, pana am dat casca jos, am desfacut armura, etc...m-a intepat aia de m-au gasit toti dracii. :crack:

 

Cum zicea si colegul, e strict alegerea ta/voastra.

Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu la ce a zis @DeVazut_TM mai sus.

 

Daca nu face hard enduro, e de preferat o geaca mesh. Vezi ca cei de la motodiscopunt aveau chiar unele promotii inca active pentru asa ceva. Chiar daca esti din Cluj o comanzi online si o primesti prin curier.

Asta: http://motodiscount.ro/spd/2822-0503/GEACA-DAMA-ICON-ANTHEM-WM-MESH-NEGRU-MEDIUM

sau asta: http://motodiscount.ro/GEACA-DAMA-ICON-ANTHEM-WM-MESH-NEGRU-SMALL

cred ca ar fi numai bune. Sper sa nu fie considerate reclama... :)

 

Eu am cateva oarecum asemanatoare si sunt excelente pentru mers prin desert cand e foarte cald...

 

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa accidente, picioarele se reparasera, desi osul fusese rupt si nu mai deranjau deloc. In schimb, coastele, doamne fereste de stranut, dupa o luna. Zice ortopedul: nu pot sa le pun in ghips!

Deci, armura!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Normal ca am sa caut ceva cu protectie la piept, femeile fiind mai expuse traumatismelor in zona pieptului decat noi. Chiar daca e soft enduro, crengilor nu le pasa de sex sau credinta (gluma interna).

Am sa va scriu despre decizia luata si am sa tin cont si de sfaturile voastre. multumesc frumos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...