Sari la conținut

La Shumen sa vedem decepticonii


Postări Recomandate

Pentru ca spre sfarsitul lui septembrie, vremea incepuse sa se raceasca destul de bine, am zis sa mai fortam un pic si sa maibagam o tura, asa, pe furis. Cat timp nevestele invart la zacusca si pun muraturi, noi sa ne facem un pic de cap, zic.

 

Din pozele vazute pe net, Shumen era o destinatie interesanta - drum drept, ajungem repede acolo, avem o gramada de vizitat si venim repede acasa, nici sa nu se observe ca am lipsit.

 

Asadar, totul pregatit din timp, traseu, companie, ce sa mai, fix ca dupa manual. Dupa o saptamana de ploi si frig, prognoza era foarte imbucuratoare pentru weekendul ce avea sa vina. Asa ca sambata dis de dimineata ne-am adunat, cu mic, cu mare, la Molul dinainte de A2. Cum oamenii gospodari se trezesc de dimineata, fix asa am facut si noi - la ora 8 eram in benzinarie, pregatiti sa dam kilometrajele peste cap. Numai ca ceva calcule n-au iesit, ori niste updateuri pe aplicatiile de vreme n-au fost facute, pentru ca la ora la care ne-am intalnit, nu erau nici mai mult, nici mai putin de 8 grade. Si nici o raza de soare. Plus un vant taios de sfarsit de noiembrie. Am mai stat, am mai baut o cafea, am zis ca poate apare si soarele... nimic... umbra totala.

 

 

Asa ca ne-am facut curaj si am dat inainte. Pe A2, cele 8 grade se simteau de parca ar fi fost -8 grade. Anticipasem vreme rece, dar nici chiar cancer. Lumea merge in concediu in Grecia la sfarsitul lui septembrie - eu in gura nu stiam ce am: ori muci, ori lacrimi. Vai viata mea, de mult timp n-am mai tras un asa frig pe mobra. Dupa primii zeci de km pe A2, efectiv am intepenit. Si am injurat vreo 5 minute ca am tot amanat sa-mi iau mansoane incalzite. Asa ca singura solutie a fost sa rotesc serios mansonul drept si sa scap dracului odata de autostrada, sa intru prin sate, unde era mai adapost. Credeam eu. Si da-i, si arde-o pe cumatra... 200, 230, 210... Paul se tinea si el eroic cu nakedul lui si astfel am ajuns imediat la Lehliu unde, credeam eu, voi fi iesit cu totii ca sa o luam pe judetean pana la Calarasi. Se pare ca numai eu am crezut asta, grupul a trecut mai departe pe A2. Si uite-ma doar pe mine si Paul in mijlocul pustietatii, vant si curent, mucii pana la genunchi, incalzindu-ne mainile pe evacuarile de carbon. Am stat un pic si hai spre Calarasi. Pustiu ca dracu, cand trecea cate un tir pe contrasens, simteam frigul pana-n maduva oaselor.

 

Ne-am reunit cu restul grupului pe bac unde am mancat un sandvich si ne-am incalzit putin mainile pe ce am gasit cald pe acolo.

La punctul de trecere a frontierei am stat destul de mult - aglomeratie, balamuc, tiruri, vamesi constiinciosi si pusi pe fapte mari.

 

 

Ajunsi in BG, ne-am oprit intr-o benzinarie unde s-a alimentat si am pornit mai departe. Cum totul pare sa fie mai ok la bulgari, se pare ca si vremea tine mai mult cu ei si nu cu noi. Asa ca soarele a inceput sa-si faca timid simtita prezenta. Si noi sa ne dezghetam.

 

Pana la Shumen, drumul e destul de frumos, curbe largi, asfalt bun, trafic destul de lejer.

 

Orasul Shumen e destul de maricel, iar monumentul e situat in varful unui deal - ai de urcat 1300 de trepte. Asa ca am dat jos ghetele moto si ne-am luat adidasii. Si da-i si urca. Si gafaie, si scuipa plamanii, mai ia o pauza, mai o gluma, dar am reusit. Eroi, ce sa mai.

 

De sus de la monument ai o priveliste foarte frumoasa, se vede tot orasul. Dar monumentul ala e absolut fantastic, personajele alea zici ca-s luate fix din Transformers. Sau ca aia s-au inspirat foarte mult din aceste statui. Chipul, trasaturile, pozitiile lor te ducea cu gandul ca aia erau niste transformers adevarati si impietriti dintr-o data.

 

De la monument ne-am dus sa vizitam moscheea Tombul, dar era in renovare, plina de schele. Asa ca nu am mai platit sa intram sa vedem cum se repara. Dar e o atractie foarte interesanta. Merita bifata daca sunteti in trecere.

 

Mai departe ne-am dus spre Fortareata care zice-se ca are vreo 3000 de ani. Interesanta, destul de mare, e un fel de Sarmisegetuza lor. Merita bifata si aceasta daca sunteti prin zona. La fel, peisajul cere cateva selfie-uri regulamentare.

 

Cum am plecat de la fortareata, a inceput si ploaia. Ne-am ascuns repede intr-un restaurant gen pub & grill unde am zabovit mai bine de doua ore. Mancarea foarte buna si preturi de bun simt. Restaurantul l-am ales de pe trip advisor si am fost foarte inspirati. Daca era mai cald afara, terasa aia facea toti banii. Dar nah...

 

Ne-am facut curaj si am plecat. Prin ploaie, prin vant, mergem acasa. Si ne-a tot plouat pana aproape de Ruse. Ploaie din aia serioasa, de vara... cu frigul tras mai devreme a fost numa' buna. Pe drum un stalp ne-a si pozat, ne-a dat cateva blitzuri si pana ne-am dat noi seama ca avem vreo 80 intr-o zona de 60, eram deja fotografiati. Sau asa credem noi, cert e ca pana acum n-a venit nimic.

 

Acasa am ajuns fix cand s-a intunecat, deci la fix, cum ar veni. Shumen e o destinatie foarte frumoasa, ai ce vedea in zona - daca nu te incanta drumul destul de drept pana acolo, macar locurile de vizitat si mancarea buna fac din orasul asta o destinatie destul de ok pentru o plimbare de o zi. Din ce am mai gasit pe net, ar mai fi cate ceva de vizitat pe acolo, vreo doua orase cu aspect medieval si inca un cal sculptat in stanca. Asa ca musai inca o tura vara viitoare, cand e ziua lunga, sa bifam si celelalte puncte de interes.

 

Mai jos e filmul plimbarii, l-am lasat cu sunetul original pentru ca prima data mi l-a mazilit youtubul din cauza drepturilor de autor - deh, pusesem si eu niste cantece pe acolo sa nu se mai auda asa tare vajaitul ala.

 

filmul acilea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai, eu nu ma plang. M a cam durut in spitz de frig. De, handguards, mqnsoane incalzite, deflector, mesadele la pantaloni si geaca. Oricum, cum ar zice unii de prin Oas, o fo fain ma!

» Post actualizat in 06 Nov 2017 19:30

Completare, locul unde am mancat se numeste Primo pub amd grill. Foarte misto mancarea... Si ieftina. Am mancat ca porcii:))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Paul e paulynos?

Insusi.

 

Nu ati avut echipament potrivit, cu unul de toamna iarna nu avea cum da va fie frig in halul ala.

Ba da, echipamentul e foarte bun, numai ca am ales prost manusile si nu am pus mesadele la geaca si pantaloni :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si vedete, de ziceai ca suntem la Hollywood. M au blituit camerele alea de 2 ori pana sa ma prind ca am 80 in limita de 60:)) momentan nu a ajuns acasa nimic, dar nu se stie niciodata. Si trupa, buluc dupa mine tot cu 80:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si ceva poze... nuj de ce, dar pe forum aici nu le-am putut incarca. Uploadam 4-5 si apoi se bloca.

 

https://photos.app.goo.gl/qNWopWtZkgCIdZMz1


» Post actualizat in 06 Nov 2017 20:30

Adica ...nema echipament potrivit...pfaiiiii parca esti Dragnea la cum le sucesti :lol:

Simt cumva o urma de invidie in tonul tau? :))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...