Sari la conținut

Prima mea mobra


Noapte
 Share

Postări Recomandate

Multumesc tuturor de pareri.

Inteleg si ce spune paulynos, am ajuns sa am multe hobby-uri, pe cateva dintre ele am ajuns sa dau multe FSN-uri (Fonduri fara Stirea Nevestei), dar in toate domeniile am vazut multe chestii overated doar pt ca au un nume.

Eu cum ma pricep acum la tot ce inseamna motociclismul, cam cat se pricepe preafericitul Daniel la cosmogoniile vedice, am sa pun multe intrebari cretine pe-aici si n-am sa contrazic pe nimeni... :)

 

Merci de rabdare! :)

 

OnTopic: azi am facut a 2-a tura cu dansa, pana in Cheile Turzii, a fost de-a dreptul superb!!!!!

 

LE: @Zappy - am parcurs threadul cu casti, m-a luat cu ameteala! :)

Editat de Noapte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Printre hobbiurile tale se numara cumva si luatul peste picior al unui interlocutor bine-intentionat?

 

Nu te-am luat peste picior, imi pare rau ca asta ai "citit". Imi cer scuze.

Stiu ca ai avut intentii bune, doar ca nu-mi sunt relevante pt mine cuatificarile in pretul de vanzare. Nici nu vrei sa stii cate tepe mi-am luat, deci devin usor defensiv cand cineva vrea sa-mi "vanda" ceva de calitate, doar ca este scump. Ultima a fost acum cca 10 ani, cu procesorul pt chitara, pt care am platit mult mai mult decat poate duce. Slava Domnului ca nu sunt un gadget freak, altminteri ma sinucideam letalo-mortal de cateva ori pana acum.

 

Te rog sa nu ramai suparat pe mine, eu sunt ca si un bebe acum - creierul imi este spongios, absorb tot, si fac "scandal" daca lapticul nu este suficient de cald! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca in toate domeniile,normal ca si brand-ul se plateste...asta nu inseamna ca acuma ar trebui sa iti cumperi doar Shoei/Schubert,etc(am trecut doar doua din cele mai uzuale marci superpremium) fanii celorlalte...nu ma injurati! :)

Asta nu inseamna ca celelalte casti nu iti protejeaza bostanul(intr-o mai mica sau mai mare masura)...pina la urma toate vin pe piata cu certificare.

Diferentele intre cele low cost si cele premium/superpremium se vad la o exploatare indelungata.

Calitatea materialelor/sistemelor dintr-o casca se vede relativ repede (la Pobiker mult mai repede decat la altele:) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noapte, fii cerebral si judeca cu mintea ta, lasand la o parte marketingul si fitzele. O casca e doar o casca si se poarta pentru ca e obligatorie. Daca ajungi (Doamne fere!) la spartul castii atunci nici nu mai conteaza restul. O sa fii un mort frumos cu capul intreg (banc, nu te ambala!) O casca are urmatoarele roluri:

 

1. Sa te fereasca de muste si praf care pot intra in ochi.

2. Sa fie ca o coaja de nuca peste dovleac in caz de ghinion.

3. Mai nou, sa asculti muzica si sa vorbesti cu cine vrei tu pe intercom.

4. Sa poti pune poze misto pe net, dar sa nu ti se vada fatza,

5. Sa poti sa te lauzi printre motociclisti (si nu numai) ca ai dat pe ea contavaloarea unui rinichi.

 

Vizavi de toate chestiile astea, pentru ca-mi esti simpatic, am facut ultimii 40000-50000 de kilometri cu o casca de 50 de dolari. Rareori am depasit 130 km/h. Faptul ca scriu aici, acum, e o dovada ca am ales bine. Tot pentru conformitate, am permisul din 1978.

 

P.S. Castile pe vremuri costau in jur de 200 lei, la IDMS. N-a murit nimeni din cauza de casca sparta.

Inainte de asta, cu legea castii, oamenii se dadeau pe motor fara casti si erau fericiti. Exista state in SUA care nici acum nu te obliga sa porti ceaunul pe cap...Si SUA e buricul Pamantului, nu ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noapte, fii cerebral si judeca cu mintea

eh na...atat am citit din postarea ta si i-am dat cu ignore, cu ura! eu sunt usor superior unui pitecantropus erectus, dar sa nu exageram. Vreau sa-ti dau report pt ban definitiv, dar nu gasesc pe google ghiseul cu reclamatii pt acest forum!

 

 

6. Daca tai ceapa cu galeata pe cap si viziera trasa, nu mai lacrimezi si nu-ti mai curg mucii!

:D

 

multumesc si de aceste pareri, DrDre & Muretto! Am inceput sa cred ca este un hobby foarte complicat. :)

Editat de Noapte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inceput sa cred ca este un hobby foarte complicat. :)

Deja?! Ai rabdare pana trebuie sa alegi ce consumabile pui pe motor gen ulei, cauciucuri (acolo o sa "ma"rad tare) placute de frana (cum, ai pus d'alea, vrei sa te sinucizi?!).

Urmeaza apoi tehnicile de pilotaj (vezi nu cumva sa scrii pe aici ca tu folosesti si frana spate, ca e rusinica!!!), condusul prin trafic, vezi ca nu ai voie pe banda 1, nu ai voie decat cu minim 100 la ora in oras, ca de ce ti-ai mai luat motor daca mergi in rand cu masinile?! Obligatoriu toba goala ca sa-ti salveze viata, nu ca-ti place tie cum pornesc alarmele la masini cand treci...

Apoi sa nu povestesti pe aici cum era sa te tavaleasca vreun sofer, pentru ca oricum este exclusiv vina ta din minim 50 de motive, si tu nu esti decat un alt speriat pe care il alearga copacii pe mijlocul soselei...

Nu se circula noaptea.

Nu se circula sub 22 de grade Celsius.

Nu se circula cu presiunea in pneuri recomandata de producator.

De fapt, nu se circula pe strada, aici pe forum esti cel mai safe si esti inconjurat de cristosi ai motociclismului, de la care ai de invatat toate cele de mai sus.

 

Acum serios, ia-o mai pe langa gard asa, in directia aratata de Muertto, judeca cu cizmele tale nu cu ale altora, cand nu esti sigur de ceva intreaba pe aici, e posibil sa primesti info pretioase daca ai rabdare sa citesti pagini intregi de spam.

Hai cu vara!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Zua buna!

Am facut prima iesire azi, mi-am probat semnul de incepator dotat cu un trifonfaizer cu coclenduri giroscopice (adica, cand trec de 280 km/h se ricica cca 80 de grade si ies doua aripioare pe post de eleron).

Deci toate postarile si formulele fizice si metafizice privind g-urile, franarea si alte chestii, ce le-am citit pe acest forum, le-am citit degeaba: nu se aplica.

 

PS: ii dau onoarea celuia care-mi si spune cum sa incarc poze aici, sa faca cinste cu niste beri... :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bafta in continuare.

Intarziat, dar dau si io cu o parere, legata de casca:

 

Probiker nu inseamna casca periculoasa. Modelul KX 4 are certificare ECE atat full cat si open face. Nu te ingrijora, daca e buna ca masura, un accident care ar strica-o te strica si pe tine cu siguranta...

Dar da, nu e un model scump. Asta o sa vezi la confort. Daca bate vantu prea tare, daca e prea zgomotoasa, daca se raceste prea tare sau nu destul etc, poti sa iti cauti o alta casca si sa o pastrezi pe asta de rezerva.

 

Altfel, asfalt uscat si multi kilometrii.

 

Edit: ca sa pui poze da pe "more reply options" si vezi pe acolo.

Editat de Paladin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari!

 

De cinstea cu berile am scapat, ti-a explicat @Paladin mai sus ce si cum, da' ma intereseaza daca ai reusit sa franezi in 6m. :crack:

 

Later edit: Am uitat, dupa ce selectezi poza si apesi pe "Choose", nu uita sa apesi si butonul de mai jos "Attach".

Editat de Kagemusha
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Paladin, asa este - e cam zgomotoasa, dar nu ma sinucid din cauza asta.

Oricum, prioritatea 1 acum sunt niste gume noi si, eventual, un crash bar.

De-obicei consum Ursus, deci scapi ieftin! :)

 

@Kagemusha - cum adica 6 m? Uita-te in fata motocicletei. Ma mira calitatea vopselei, nu s-a desprins la franarea de la 340 km/h la 0 in cca 1.4 nanometri...

 

 

post-97753-0-45024900-1518792019_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Parca e mai frumoasa motocicleta in poza asta decat in cea de pe prima pagina. O fi din cauza babei... :D

 

Sanatate si drumuri fara evenimente!

Multumesc, stimabile domn. :)

 

Maine ma duc la firma celui care mi-a vandut motorul sa iau ofertele pt pneuri si sa dau comanda - retina mi-a ramas pe un set de Metzeler-uri Tourance.

Cum este singura investitie la care pur si simplu nu mai uit la bani (pretul este mai mare vs Michelin si alte branduri) imi puteti, va rog, spune daca este ok? In sensul ca este legatura mea cu planeta, deci aici nu ma prea joc, dar pe de alta parte sunt destul de constient de statul meu de incepator care nu va forta - arunc oarecum banii pe geam?

 

PS umanitar: daca se apuca careva sa-mi arate grafice si formule de franare, forte centrifuge, puncte de singularitate si dimensiuni paralele, il invit la mine in crama. Nu garantez ca va iesi, dar il invit.

:)

 

Merci anticipat, dragilor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi place mult cum scrii, asa ca voi urmari topicul :) sigur mai invat cate ceva.

nu te opri din scris.

 

Multumesc, pasagera, mi s-a inrosit usor tastaura! :)

Intodeauna mi-am ascuns incapacitatea crasa de a emite un mesaj, o idee, sau o comanda (din motive ce tin de inteligenta) prin compozitii frazeologice lungi, ambigue si fara substrat!

Profesional, mi-a reusit oarecum, dar casnic - vai de mama mea:

"Ba ciocoflendere! da' cat mama dracu' sa te mai suport fara sa ma ceri de nevasta?"

La acea intrebare am avut cel mai complex raspuns - de cca 6 ore, cu tot tacamul: cuvante cheie accentuate cu doua semitonuri mai sus decat timbrul meu vocal natural (tinerete, libertate, alternativa, etc), limbaj corporal ireprosabil - folosite toate membrele, toti muschii faciali, inclusiv muschii inghinali si dorsali la cuvantul "alternativa". Am fost atat de convingator, ca 24 de ore mai tarziu vizitam atelierele de bijuterii pt verighete.

Amu no...vorba cantecului popular: daca de mic esti prost, cand esti mare...numai te joci!

 

On topic: mi-am comandat Metzeler-ul Tourance. Am citit ca se comporta excelent in ace de par la 380 km/h, pe zapada, deci imi va satisface, oarecum modest, nevoia mea de eliberare in caz de constipatie.

Editat de Noapte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Colegule, ai grijă, ai tendința de a fi vitezoman ! Cum, de unde știu ?

Din cauza vitezei și a abraziunii cu aerul ți s-a șters vopseaua de pe număr și nu se mai vede decât ceva CJ...Consiliul Județean, sau Curtea de Justiție...

În privința cauciucurilor pot să-ți dau un singur sfat, să fie negre ! Așa se asortează la orice :)

Editat de Muretto Grundieg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Colegule, ai grijă, ai tendința de a fi vitezoman ! Cum, de unde știu ?

Din cauza vitezei și a abraziunii cu aerul ți s-a șters vopseaua de pe număr și nu se mai vede decât ceva CJ...Consiliul Județean, sau Curtea de Justiție...

În privința cauciucurilor pot să-ți dau un singur sfat, să fie negre ! Așa se asortează la orice :)

 

:))))

Is negre, da-le dracu', da' au buline rosii. Oare pt ca ca n-au fost cuminti in procesul de fabricatie? :)))

 

paulynos> facui 3 muste si o libelula pe viziera. Precum coafura, casca a rezistat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

tura mai lunga si faina azi, la retur - la o pauza de tigara.

schimbata casca de ceva vreme, nu dau detalii caci libelulele, mustele si planctonul air born... sunt shoair

....born.

 

post-97753-0-55733700-1524951099_thumb.jpg

Editat de Noapte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Pusa la iernat, dupa un an asa cum mi-am inchipuit: fara prea multa vreme dedicata doar mie... :( Un an destul de anost pt ca:

 - cca 5000 km cuminti de incepator

- cca 80%/20% - asflat/coclauri

- 100% extraurban (adica in afara republicii Klooj), 100% doar in Romania

- cca 70% din km facuti singur, (fara pasager se subintelege)

Am trecut prin primele etape - la stop iti pui macar un picior jos, te poti inclina mai mult de un grad in curbe, nu trebuie sa schimbi in a 5-a cand ai 50 la ora, etc, etc. :)

Vestea proasta: mai fac parte din cei care nu au cazut inca, deci imi pastrez cu mandrie lamaia de sub numar...

As avea multe de spus dar sunt grav inhibat cand ma gandesc la descoperitorii mersului pe doua roti pe care i-am intalnit la diverse adunari cultural-artistice numite generic "intruniri moto". Nici nu mi-am dat seama cat de limitate sunt cunostintele mele elemetare de fizica newtoniana...

Doar cateva poze si ne auzim la anul! Craciun Fericit, lumina divina sa va, Chuck Schuldiner sa ne zongoreasca in ceruri...si alea, alea.

Totul e bine cand se termina. :) 

 

IMG_0856.JPG

IMG_0918.JPG

IMG_0938.JPG

IMG_0999.JPG

IMG_1374.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...