Sari la conținut

Accident moto A2 , sens București-> CT pod cernavoda


alecsutzyu
 Share

Postări Recomandate

Temperaturi de 20 IN AER, cu real feel probabil peste. Corect! Dar la nivelul asfaltului ce temperaturi credeti ca au fost? Desi nu mi-e drag deloc @Zahei,are mare dreptate. Doar ca nah, veteranii si incepatorii intotdeauna vor spune ca atata timp cat e cald afara si nu e zapada, se poate merge lejer daca esti mai ingrijit. Mda... Fiecare face si drege cat il duce capul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da domne, 20 in aer, habar n-am cat la nivelul solului dar sa nu uitam ca omul conducea un commuter de generatie noua, cu ABS, motoreta normala, nu din aia facuta sa-i rupi fashu' de 800 de cai pe serpentine cu genunchiu pe jos, incident petrecut pe autostrada. Limita mea este de 15 grade, sub nu ma mai simt in siguranta sau confortabil pe doo roti, mi-e frig. 20+ de grade sunt totusi acceptabile pt un mers decent, la plimbare ca tramvaiul. Nu toata lumea are vitezana si merge in mod sportiv, pe strada. Sa nu exageram.

 

In final nu se stie exact cauza accidentului asa ca...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Paulynos, temperaturile maxime in această perioada "dureaza" putin intr-o zi(eu sambata la 11.00 eram in pantaloni scurti si maneca scurta la mumca, si la 12.15 eram in trening si vesta groasa). Iar pe drum inapoi spre casa eram cu caldura pornita in masina. Și-mi spui ca e safe cu "tramvaiul"? Dar nah, repet, fiecare face cat si cum gandeste. Da, corect, unii se uita pe termometru fara a consulta calendarul. Catch my drift?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu iti spun ca e safe, zic doar ca nu e dracul chiar asa de negru cum scade temperatura sub 20 de grade, omul se mai adapteaza, o ia mai usurel asa ca sa ajunga in siguranta la destinatie. Nu inseamna ca la orice frana sub 20 de grade pac, esti cu cracii in sus. Evident pe masura ce scade temperatura se duce si din aderenta dar mai sunt si etape intermediare. Probabil zaheiul a vrut sa sublinieze diminuarea aderentei in perioada asta, tragand un semnal de alarma. Evident, trebe mers mai cu grija la inceput si final de sezon. Hai sa nu despicam firul in 4 doar de dragul de a ne contrazice ca acum vin fizicienii si ne ingroapa in formule.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu tot nu inteleg cum dracu,daca tot iti pui castronu' in cap,de ce sa nu il prinzi cu simt de raspundere sub barbie...??

Devine mai usor?mai confortabil?(poate dar nu intr-atat icat sa fii tentat sa iti risti "bostanul")...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar "Asul" Zahei, nu scapi frate de el nicicum. Daca lui ii este frica sa mearga sub 20 de grade, e clar, nimeni nu poate si, mai mult, nimeni nu are voie! Auzi, sezonul moto s-a incheiat, ma faci sa rad!

 

I-am dat ieri pe serpentinele spre Cabana Voina de n-a mai stiut mobra de ea, nu a alunecat un moment. Plus ca eu sunt si "obraznic", merg cu dot 2014 si presiune 2.5 fata/spate.

 

Nimeni nu stie care a fost cauza nefericitului eveniment, nimeni in afara de tine, tu ai gasit-o, lipsa aderentei! Bati campii cum rar imi este dat sa vad! Exista cateva "denivelari" (desi nu-i cuvantul cel mai bun, pentru ca in fapt sunt niste galme foarte mari) pe prima banda care, daca ai norocul sa le iei in plin, te arunca de nu te vezi. Bine, tu probabil n-ai de unde sa stii, cine a mai vazut un "AS" sa ruleze pe prima banda, ar fi de-a dreptul rusinos.

 

O sa te ignor de acum, emiti pareri in totala necunostinta de cauza. Trist este insa faptul ca exagerarile tale probabil initiaza procesul de iernare al mobrei pentru unii colegi, cu toate ca nu este inca cazul. Ma rog, ce stiu eu..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi s-a intamplat de cateva ori ca, din neatentie, sa uit sa-mi inchei casca. Cum am realizat treaba asta, falfaie cureaua, oprit instant si rezolvat.

Cat despre temperaturi, este vreo regula ca la 19 grade sa stam acasa ? Cine stabileste ca sezonul s-a incheiat ? Daca am chef sa ma plimb, ma plimb si la 5 grade, echipat corespunzator, adaptand viteza si manevrele in mod corespunzator. Soare sa fie, sa te bata in cocoasa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@PoliBuc

 

Ce intrebare e asta? Nicidecum nu tu stabilesti, o fac altii in numele tau, stiu ei mai bine, de aia ei e "ASI" iar noi "agarici" Intelege pentru numele lui Dumnezeu, sezonul moto ii gata!! Sa nu te prind ca mai mergi, ca iese cu scandal, da? :)))))))))))))))

 

Iar asta cu plimbarea la 5 grade, blasfemie!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma rog, ce stiu eu..

Singura afirmatie pertinenta prin prisma experientei tale de un sezon 7000 km pe doua roti. de ce sa nu iei in deradere sfaturile unuia care are de vreo 70 de ori mai multi kilometri pe doua roti si cateva sezoane in plus? doar nu e posibil ca eu sa fi vazut si experiemntat mai multe decat tine! tine-o asa, da-i in dinti pe vremea asta, ce se poate intampla rau? nu esti nici primul si nici ultimul incepator care crede ca a invatat sa mearga cu motocicleta. toti am fost asa si a trebuit sa ne zguduie bine primul accident ca sa ne aduca cu picioarele inapoi pe pamant si sa ne atraga atentia ca nu stim nimic. imi doresc pentru tine sa afli intr-un fel cat mai putin traumatizant ca iti supraapreciezi puterile. nu iti inteleg criza de nervi, eu am postat prin prisma experientei mele personale, nu am scris ca nu ai voie sa te dai si am precizat ca lipsa aderentei este UNA dintre cauze, nu ca ASTA a fost cauza. ce am spus eu este ca sezonul moto s-a terminat, esti liber sa te dai cat vrei, in EXTRAEZON si sa te iei in piept cu statistica, care este o stiinta mai exacta decat mi-ar placea, ca motociclist. asfalt uscat, tinere padawan.

Editat de zahei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiti care e partea haioasa? Nici macar la o discuție de genul asta(fiecare merge cu mobra cat si pana cand are chef, poate-i place sa ii curga mucii in mustata) denatureaza pt ca lumea implicata nu se poate limita la pareri personale rezonabile. Adica pana mea, pt mine personal e gata sezonul de acum 2 saptamani pt ca mie mi-e frig de ma iau dracii pe motor si la stilul meu de mers nu se preteaza de nici o culoare temperaturile sub 20 de grade pe parcursul intregii zile cu diferent mici de temperatura fata de noapte. Ca pt altii e altfel, absolut normal, fiecare face cat poate si cat gandeste(nu e jignire, e un fapt simplu expus direct). Nu? Com'on, wtf?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am intentionat sa produc un flame, dar aparent e singura activitate care tine forumul in viata.

Editat de zahei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plm...miercuri a luat A-ul, vineri a luat motorul, sambata (probabil primul drum) a cazut :eek:

 

Si da, casca cica ii era mare, asa le spunea unor prieteni.

 

Asa ca lasati dracului vitejismele pe strada, luati si faceti un curs imediat dupa ce aveti carnet si mobra, mergeti pe circuit sa invatati acolo cum se vireaza o mobra (in caz ca nu stiti). Iar cu geaca, pantaloni sau manusi mari de voi se poate merge, cu casca mai mare categoric NU.

 

E pacat ca pleaca dintre noi oameni ce aveau o viata intreaga inainte :(. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Off-topic: Cu tot respectul pentru toti colegii, dar nu cred ca aici ar trebui sa se plătească "polițe", mai ales că accidentul de la care a pornit această postare a rezultat cu decesul motoristului.

On-topic: e posibil ca lipsa de experiență combinată cu o motocicletă nouă si echiparea necorespunzătoare să fi contribuit împreună cu temperatura scăzută.

Dumnezeu sa-l ierte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@george05

 

O parere absolut pertinenta, spre deosebire de cea a "ASULUI" nostru care insista sa ne impartaseasca din vasta lui experienta prin afirmatii ce starnesc.. doar rasul. Corect "ASULE" era sa spui ca pentru tine s-a terminat sezonul, nu sa generalizezi si nicidecum sa sugerezi altora sa faca acelasi lucru doar pentru ca tie iti este frica sa mergi sub 20 de grade.

 

Lasa textele cu mine, nu tine. Apropo, 9k+ si inca in crestere, ca pentru mine nu s-a terminat sezonul, asta asa, ca sa vorbim pe cifre, ca vad ca iti place. Mai era o discutie tot despre cifre, ceva cu 6m, ai dat-o din colt in colt si acolo.

 

Lasa "ASULE", nu iti face griji in privinta mea, imi port singur de grija de foarte multi ani, ar fi si culmea sa incep sa ascult aberatiile tale. Ma agit, deh, masochist, pentru ca bati campii aiurea, fara posibilitatea de a iti sustine afirmatiile, in cazul de fata ai si decis factorul care a produs accidentul, la fel ca si in cazul franei pana in 6m.

 

Daca te dai "AS" trebuie sa demonstrezi, punct! Altfel esti mai rau decat cei pe care ii critici.

 

Franezi in distanta cu care te-ai laudat? Asteptam toti cu interes dovada video, dovada care, fie vorba intre noi, ar inchide gura tuturor. Uite, eu dau o lada de bere si platesc si un curs "avansat" pe care zici ca il sustii. Asta ca sa iti demonstrez ca dorinta de a progresa este mai mare decat orgoliul.

 

Tare imi e insa ca iar o scalzi, mai era unul tot asa, "AS" ca tine, si cand a fost vorba sa puna dovada cu ce poate, ups, a bagat capul in nisip. Textele astea de doi bani, cum ca voi nu aveti ce sa demonstrati nu tin, cu atat mai mult cu cat va laudati, pacat ca fara acoperire.

 

E ok "ASULE", noi sa fim sanatosi, sa imi zici cand ti se face dor de munte, iti mai trimit cateva fotografii, sa ai pentru iarna in care deja ai intrat.

 

PS. Canta deja colindele la tine?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

doamne.. ce terminati.. suferinta la cote paroxistice pe forumul asta. va las sa faceti ce stiti voi mai bine, ne mai auzim in 4-5 ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plm...miercuri a luat A-ul, vineri a luat motorul, sambata (probabil primul drum) a cazut :eek:

 

Si da, casca cica ii era mare, asa le spunea unor prieteni.

 

Asa ca lasati dracului vitejismele pe strada, luati si faceti un curs imediat dupa ce aveti carnet si mobra, mergeti pe circuit sa invatati acolo cum se vireaza o mobra (in caz ca nu stiti). Iar cu geaca, pantaloni sau manusi mari de voi se poate merge, cu casca mai mare categoric NU.

 

E pacat ca pleaca dintre noi oameni ce aveau o viata intreaga inainte :(. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Ce chestie...si mie imi facea un latrau observatie pe fb ca m-am luat de casca, de adidasi new balance imprastiati pe autostrada.

DA, conteaza experienta si ce echipament ai pe tine,iar aici casca sarita din cap i-a cam adus moarte baiatului din datele ce reies din ziar.

Chiar nu are rost sa va certati in legatura cu vremea de afara sau cu cati km aveti la bord. Mai bine dati sfaturi celor care d'abia se urca pe doua roti ca sa nu moara dupa prima tura.

Mai bine il bag in sperieti pe unul ca e nasol sa mearga pe vreme urata, decat sa ma duc sa ii aprind o lumanare!

Editat de alecsutzyu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@superbec

 

boss, ai postat link-ul ala video cu mine in care iau curba pe serpentine, ori aia a fost intr-o zi buna, da-ti seama cam in ce hal poate sa arate guma spate :))))))))))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plm...miercuri a luat A-ul, vineri a luat motorul, sambata (probabil primul drum) a cazut :eek:

 

Si da, casca cica ii era mare, asa le spunea unor prieteni.

 

Asa ca lasati dracului vitejismele pe strada, luati si faceti un curs imediat dupa ce aveti carnet si mobra, mergeti pe circuit sa invatati acolo cum se vireaza o mobra (in caz ca nu stiti). Iar cu geaca, pantaloni sau manusi mari de voi se poate merge, cu casca mai mare categoric NU.

 

E pacat ca pleaca dintre noi oameni ce aveau o viata intreaga inainte :(. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Sa-l odihneasca Dumnezeu!

Nu sint sigur ca e in acelasi loc (curba lunga si relativ strinsa de dreapta inainte de statia de taxare sensul spre Constanta), dar acolo a mai murit cu ani in urma un baiat, nu a virat bine si s-a facut praf in parapet ... nu era chiar incepator (in sensul ca strinsese ceva kilometri). dar tot in primul sezon si el ...

 

Nu stiu alti instructori cum sint, dar al meu (Razvan din Mogosoaia) m-a dus pe un drum mai pustiu din comuna si mi-a aratat la viteza mica (30-40) cum e cu contravirarea, ii multumesc din suflet pentru asta, cei care fac scoala "in oras" nu prea au unde sa exerseze cit de cit in siguranta manevra. Cu urmari tragice pentru unii, din pacate.

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plm...miercuri a luat A-ul, vineri a luat motorul, sambata (probabil primul drum) a cazut :eek:

 

Si da, casca cica ii era mare, asa le spunea unor prieteni.

 

Asa ca lasati dracului vitejismele pe strada, luati si faceti un curs imediat dupa ce aveti carnet si mobra, mergeti pe circuit sa invatati acolo cum se vireaza o mobra (in caz ca nu stiti). Iar cu geaca, pantaloni sau manusi mari de voi se poate merge, cu casca mai mare categoric NU.

 

E pacat ca pleaca dintre noi oameni ce aveau o viata intreaga inainte :(. Dumnezeu sa-l odihneasca!

asta chiar e adevarata??? cu miercuri permisul, vineri moto si sambata GAME OVER....

 

PACAT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...