Sari la conținut

Conștientizare și pe internet pentru alți participan&#5


dara
 Share

Postări Recomandate

Bună, noi am plătit boost la Facebook pentru postări, ca să ajungă la cât mai mulți șoferi (care stau și ei pe FB), dar cum până acum am tot strâns bani pentru motocicliști accidentați, decedați (din păcate), acțiunea de la Valea Plopului și altele, până mai strângem bani de boost, vă rugăm să dați share (distribuie) în cronologiile voastre de pe FB (wall), că probabil fiecare are șoferi în listă, la cele de mai jos:

 

https://www.facebook.com/arbrro/photos/a.316574765054468.89656.166881523357127/1747972458581351/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/arbrro/photos/a.316574765054468.89656.166881523357127/1747538671958063/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/arbrro/photos/a.316574765054468.89656.166881523357127/1747457638632833/?type=3&theater

 

Muțumim.

Editat de dara
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As da share, dar n am fb.

Pe cine crezi ca intereseaza? Un idiot/o idioata, nu doar ca nu se asigura cand intoarce...intoarce ca in padure, pe continua, dubla continua, pe rosu...etc. Cui ii pasa de coloana de la semafor? Intr o coloana de 50 masini la semafor, sa zicem, cati crezi ca sunt si motociclisti? 1? Poate nici unu...

Treaba asta e doar in ro, pe unde am umblat n am intalnit o singura data sa mi intoarca unul, sau ceva. Si da, sunt grabiti si altii, nu doar rromanii! De departe, cei mai idioti, recalcitranti, frustrati, nervosi..participanti la trafic sunt romanii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Noi încercăm cu target de schimbat câte 0,0000..1%, în niciun caz nu ne imaginăm că se schimbă toată lumea mâine. Dacă vom convinge unul singur, poate fi vorba de o viață salvată și tot contează. Ideea e ca cel alb este făcut ca răspuns la o groază de comentarii primite cum că motocicliștii se cred mai șmecheri decât toți și nu vor să stea la coadă, se bagă în față (îi consideră pe ceilalți mai fraieri) și încercăm să arătăm că poate sunt și alte motive și avantaje.

La celelalte am studiat campanii de succes pe afara să aflăm care au funcționat, să nu le facem așa în orb, și am învățat că trebuie să îi ceri omului o acțiune precisă: "Watch for...", mai degrabă decât "Atenție", "Motocicliștii există în trafic" (e prea indirect) și chiar dacă nu au intenția să facă ce îi rugăm, e posibil ca la cei mai sugestibili să li se lipească reflex de creier ("Uită-te după..., când...) - indiferent că au sau nu intenția conștientă să facă asta sau nu.

 

Alternativa e să nu facem nimic că oricum nu o să meargă...și nouă nu ne place de vreo 15 ani alternativa asta :-)

Cine vrea să ajute - costă doar un share, câteva secunde :-)

Editat de dara
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As da share, dar n am fb.

Pe cine crezi ca intereseaza? Un idiot/o idioata, nu doar ca nu se asigura cand intoarce...intoarce ca in padure, pe continua, dubla continua, pe rosu...etc. Cui ii pasa de coloana de la semafor? Intr o coloana de 50 masini la semafor, sa zicem, cati crezi ca sunt si motociclisti? 1? Poate nici unu...

Treaba asta e doar in ro, pe unde am umblat n am intalnit o singura data sa mi intoarca unul, sau ceva. Si da, sunt grabiti si altii, nu doar rromanii! De departe, cei mai idioti, recalcitranti, frustrati, nervosi..participanti la trafic sunt romanii!

 

1.Ai uitat de Rusia,Ucraina:))), dupa ce dai o tura pe acolo , nu o sa ti se mai para romanii recalcitranti in trafic:P

2.Nu cred ca.l poti constientiza pe unul care intoarce pe dubla continua si trece pe rosu, FARA sa se asigure,nu pentru ALTI PARTICIPANT la trafic , coi macar pentru EL/EA ca nu vine trenul, un TIR care sa.l spulbere :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va pierdeti banii si timpul. Voi sunteti foarte bine intentionati,dar Dorel Nepriceputeanu va ramane asa cum este pana nu da prioritate tirului sau trenului. Nu se va schimba. Problema este ca e plin de Dorel Nepriceputeanu dar si de nesimtiti si rau intentionati... si pana se vor intalni toti intre ei vor lua si dastia nevinovati.

O idee mai buna ar fi sa le fie un pic mai frica de bikeri... dar si asta e sf.

Pe afara unde mult mai multi dintre soferi sunt si motociclisti e un pic altfel, desi este in dna-ul maimutei umane sa se creada mai tare cand tancul lui este mai mare.

nici eu nu am facebook...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ni se pare că există o probabilitate foarte redusă să nu clintim chiar pe nimeni, dar poate de-aia ne zice Romantic, că suntem idealiști :-) Cred că-s buni și ăștia ca noi pe lume. Înțeleg ce zici și poate nici nu citește pe FB Dorel Nepriceputeanu. Dar poate la câțiva oameni mai gânditori așa om reuși să ajungem. Am studiat niște campanii pe afară să vedem care a mers și care nu și încercăm să adoptăm metodele legat de care se spune ca au mers, nu să facem așa doar ceva ca să ne aflăm în treabă și să ni se pară că am făcut treabă.

Mai rămâne treaba aia de conștiință, gen "bă, măcar am încercat".

 

Unii sunt așa de furioși că li se pare că singurul lucru dorit de motociclișți e să demonstreze că-s mai șmecheri decât alții, încât amenință că îi vor călca. Poate reușim să le mai dăm de gândit că la foarte mulți motocicliști gândurile nu țin de a arăta că sunt mai șmecheri. Na, la unii o fi valabil, dar nu în măsura în care percep mulți non-motocicliști.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic ca e degeaba. Dai de un handicapat mintal, beat, drogat, certat cu femeia, gen asta din video(sigur l ati mai vazut, e doar un exemplu), calca 20 de motociclisti dintr un foc si aia e. Ce ii pasa lui? Iar asta se intampla intr o tara civilizata, zic eu, unde sunt de 50000 de ori mai multi motociclisti decat in tara asta, promovata doar pe foaie, cu un pix alb. Pai asa merita orice rahat, sa si o fure in freza, dar urat de tot, dupa ce provoaca un accident, sau si mai rau...se crede smecher ca e cu nu stiu ce boiler de masina!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Păi nici nu ne adresăm extremelor. Sunt unii cărora nici nu ai nevoie să le spui nimic, că sunt ei oricum atenți și civilizați și sunt și extremele de care zici. Dar marea masă nu se încadrează la extreme. Dacă scad măcar puțin accidentele, tot sunt niște vieți salvate. Sigur că nu ne imaginăm că vom rezolva TOT. Dar nici nu vizăm NIMIC, "că oricum nu are rost". Cu gândirea "totul sau nimic" nu se rezolvă prea multe.


» Post actualizat in 03 Nov 2017 13:23

Bună, având în vedere că din cercetările noastre reiese că intervențiile de reamintire trebuie să fie continue cam pentru orice, altfel se revine întotdeauna la starea de lucruri anterioară, ne-am gândit la mini-campanii lunare sau bilunare (cât să nu stresăm chiar complet lumea). Noi anunțăm când plătim „boost” la Facebook, pentru că e mai util așa, altfel FB are o politică de a nu afișa în cronologiile (wall-urile) oamenilor orice, chiar dacă se dă share masiv, ca să nu faciliteze „publicitatea” gratuită, dar dacă respectiva chestie a fost plătită, sunt și ei mulțumiți, că și-au luat banii. Ideea e că mai toată lumea are șoferi în listă și orice share (distribuire) este util(ă).

Nu ne bazăm foarte tare pe intențiile oamenilor de a face ce scrie în „afișe”, dar ne bazăm pe crearea unor reflexe. Să se „lipească de creier” și să devină un automatism, cât se poate. De-asta încercăm să folosim cuvinte apropiate de gândirea oricui, pentru că „schimbarea direcției de mers” sau „viraj/virare” sau altele sună elegant, dar oamenii gândesc de obicei (automat) „întorc”, „fac stânga”, nu „acum schimb direcția de mers”. De asemenea, după cum ziceam și în postările anterioare, din cercetările noastre privind campaniile de succes reiese că ajută să ceri ceva foarte concret, nu prea complex, o acțiune simplă și cât mai directă (cum este „uită-te”), în loc de „asigură-te” sau „fii atent” – pentru că asta implică mai multe micro-acțiuni și e mai difuză toată treaba pentru creier. Asta nu înseamnă că nu vom folosi și cuvinte mai puțin familiare, pentru varietate.

De asemenea, se pare că atunci când motociclistul este „personalizat” – are un nume, o identitate, etc. (mai ales că noi nici nu ne vedem din cască), iarăși acest lucru contribuie la succesul campaniilor. Adică să scadă numărul de victime. Nu ne închipuim în mod nerealist că nu vor mai exista deloc victime, targetul este să tot reducem numărul, treptat.

Chiar dacă unele mesaje pot părea stupide sau enervante, nici nu încercăm să fie neapărat plăcute, ci să aibă urmări – în primul rând să fie reținute în mintea oamenilor. Chit că și inconștient. Oricum dacă ceva e enervant, tot reții, fără să vrei măcar.

Pe unele le vom mai repeta, vom încerca să creăm cât mai multe și oricum cine nu a văzut la o campanie, poate vede peste 2 săptămâni, la alta. Noroc că are destul de multă lume FB ca să vadă.

Pe măsură ce adunăm mai multe resurse vom încerca și lucruri mai complexe. Deocamdată am plătit la FB „boost” pentru asta. Vă rog să nu dați share și la toate aceste considerente, ci doar la poză și eventual puteți scrie deasupra:

Te rog „share” (distribuie) -astfel poți salva viața unui prieten, a unei rude, a unui amic, a fiului/fiicei cuiva, care este motociclist(ă). Mulțumesc.

https://www.facebook.com/arbrro/photos/a.316574765054468.89656.166881523357127/1768257513219512/?type=3&theater

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...