Sari la conținut

Accident DN73 Dragoslavele Arges (cetatean german)


ChrisRR
 Share

Postări Recomandate

10 sept, ora 15:30. Accident rutier pe DN73, un motociclist neamt (72 ani) a intrat in parapet dupa ce a lovit o vaca (la propriu) de la Mateias 2 km spre Dragoslavele. Motociclistul a ramas inconstient.

I au fost aplicate masuri de resuscitate mai bine de o ora, dar a decedat.

post-92766-0-14870000-1505052513_thumb.jpg

post-92766-0-15697400-1505052522_thumb.jpg

Editat de ChrisRR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....și uite așa mai bagi un post la contoar. Super-membru!

Nu fii gelos, nici tu nu mai ai multe posturi pana la acestat statut. Ai sanse sa-l obtii anul asta numai de la rubrica accidente.

 

PS: e contor. https://dexonline.ro/definitie/contoar

Editat de marcone
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu fii gelos, nici tu nu mai ai multe posturi pana la acestat statut. Ai sanse sa-l obtii anul asta numai de la rubrica accidente.

Mi-s degetele mâiniij drepte ocupate cu ghidonu'. Da', ocazional, nu mă pot abține. Problem?

 

PS: e contor. https://dexonline.ro/definitie/contoar

» Post actualizat in 11 Sep 2017 07:47

...și uite așa deschidem secțiunea "Grammar nazi"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sarmanul om, ce soarta!

Dumnezeu sa-l odihneasca.

 

Dintre toate vietatile soselelor romanesti, vaca (patrupedul) este cel mai periculos, deoarece procesorul ei nu identifica un autovehicol ca fiind pericol potential letal; pur si simplu ea merge in legea ei pe sosea si tot ce poti face e sa astepti dupa ea sa isi faca treaba; nu se sperie de claxon, de capota masinii venind spre genunchii ei sau de calandrul camionului care ii vine in coarne, nu se sperie de nimic. Asculta doar de bita vacarului, care cu un ghiont in burta sau pe sale o poate duce cam spre unde vrea el.

 

Asa ca mare atentie.

 

Bestiarul posibil (si probabil) a fi intilnit pe drumurile publice din Romania ar fi cam acesta:

VACA - lenta, grea, tepoasa la partea din fata, nesimtita - cind o vezi incetinesti si o urmaresti cu atentie, daca a pornit pe drum de coliziune cu tine te opresti, dar nu prea aproape fiindca unele sint mai nevricoase si dau cu cornul; uzual taurii nu sint liberi pe strada sau pasune (rup tot daca se inerveaza), dar in cazul putin probabil ca intilnesti asa ceva cauti un alt drum care il ocoleste la mare distanta.

BIVOLUL - varianta upgradata a vacii, in rau; foarte agresiv (inclusiv femelele), taurii sint diavoli intruchipati.

CALUL - rapid, greu, imprevizibil, sperios la zgomote si mase in miscare - cind il vezi cauti sa vezi daca e impiedicat sau liber, caz in care treci in alarma rosie, poate face orice; daca trage atelaj treci pe linga el cit mai departe si incerci sa faci cit mai putin zgomot, fara claxon ca il poate lovi damblaua, fata de cei insotiti dar neatasati de atelaj pastrezi o distanta cit mai mare, sa nu te atinga daca azvirle cu picioarele din spate sau fata; daca vezi un cal nervos sau scapat momentan de sub control opresti si astepti carutasul/insotitorul sa reia controlul animalului, daca treci pe linga el poti inrautati situatia pentru toti cei implicati (tu, calul carutasul/insotitorul). Armasarii nu sint de obicei liberi si nu prea ai ocazia sa ii intilnesti, dar in caz ca observi asa ceva incearca sa treci cit mai undercover pe linga ei, sint mult mai agresivi si excitabili decit caii comuni.

OAIA si CAPRA - proaste, dar multe; daca observi o ovina trecind strada sau apropiindu-se de strada incetineste, nu se stie cite mai vin dupa ea; incearca sa nu creezi haos in turma incercind sa mergi printre ele, nu se stie cum reactioneaza in grup daca pierd coada celei din fata; ocazional si rar e posibil sa te intilnesti cu berbeci/tapi, care pe linga ca put de-ti muta nasul au un spirit de competitie foarte dezvoltat si isi rezolva problemele cu cap (adica cu coarnele montate de barbos pe cap); daca ai avut ghinionul sa omori/schilodesti una o sa ai probleme si cu bipedul insotitor (daca e cazul), dotat uzual cu diverse obiecte contondente sau taioase.

CAPRIOARE - in general foarte sperioase, se tin departe de oameni si activitatile lor, dar in perioada de rut (primavara si toamna) e posibil sa faca tot felul de chestii, in special masculii pe care ii inebuneste mirosul 3.14zdei; a se trata cu maxima atentie, se gasesc cam peste tot.

CAINI - cu astia e cam clara treaba pentru toata lumea, atentie la cei de talie medie/mare care pot provca daune serioase inclusiv masinilor in caz de impact (plastice si radiatoare sparte, etc), la motociclete e si mai grav; claxonul poate face minuni (ii atragi atentia), dar in perioadele de rut (primavara/toamna) e posibil ca masculii sa nu te prea bage in seama fiindca au treburi mult mai serioase de rezolvat.

VULPI - foarte multe am vazut anul acesta zdrobite pe sosele, se pare ca s-au inmultit mult din cauze pe care eu nu le cunosc; in principiu nu prea reprezinta un pericol daca nu iti fura ghidonul (e cunoscut caracterul cleptoman al acestor vietati).

PASARI - de-a dreptul idioate, dar au instinct de conservare bun, nu se prea intersecteaza cu chestiile care merg repede si fac zgomot; in caz de omor involuntar nu opri! proprietarul orataniei va minca ceva mai putin in anul ala, asa ca te poti astepta la comportamente violente - daca opresti, vezi cum negociezi, in special in cazul gistelor si curcilor, care reprezinta o mica avere pentru proprietarul de drept.

RESTUL - prea mici pentru a reprezenta un pericol chiar si pentru motociclete, dar incearca sa le eviti in masura posibilului insa fara a te deda la manevre care sa te puna in pericol.

 

Traduce cineva chestia de mai sus (in editie ravzuta si adaugita daca e cazul) in engleza ca sa o punem la sectiunea pentru motociclistii straini? cred ca le va fi de folos, mai ales ca Romania a devenit o atractie pe harta de turism motorizat datorita intensei promovari in media din strainatate. Avem o tara minunata, dar care solicita deprinderi de supravietuire pe sosele ceva mai ridicate decit sint obisnuiti cei veniti de la vest.

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motciclistul era de origine romana, iar acum ani buni am si fost la ceva ture de enduro (avea si un Husaberg FExxx la vremea respectiva)

 

Este plecat din Romania de ani buni, dar revenea cel putin anual, adesea cu motocicleta ....

 

Primisem si eu invitatia de participare la tura de ieri la Campulung, invitatie la care am renuntat in favoarea unei ture moto, cu sotia pe TF .... intrucat sambata noaptea a plouat, am renuntat si la TF....

 

......

Editat de 1xu1xf1xu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A fost senin pe TF tot drumul, dar umed in multe portiuni si teribil de aglomerat. In pasajul dintre cele doua lumi am oprit din cauza cozii de masini ce era la intrarea in parcari. Apoi coada vreo 3-4 km de masini pe sensul dinspre Cartisoara. Cei care erau cu autoturismele au putut admira si poza muntele ore in sir.

 

Primisem si eu invitatia de participare la tura de ieri la Campulung, invitatie la care am renuntat in favoarea unei ture moto, cu sotia pe TF .... intrucat sambata noaptea a plouat, am renuntat si la TF....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am recut pe DN1 si m-am crucit de cati motociclisti am vazut in zona, multi straini. Si la popasul de pe langa intrarea spre Avrig am vazut 4 motociclete cu nr de Germania in parcare. S-a dat ceva moca pe TFG?

Eu inainte de Brasov am venit sambata seara dinspre Focsani pe DN 2D si inainte de Targu Secuiesc, la Odjula cred.. am asteptat cred ca 15 minute sa treaca toata cireada prin sat .. mi-am baga si mi-am scos.. deci efectiv 20-30-40 de vaci mergeau leganat prin mijlocul satului spre casa. Nu aveai pe unde sa treci de nici o culoare (eram cu masina).. cu mare greu si frica m-am strecurat cand pe un sens cand pe altul ca sa trec de ele. Cei care le "manau" nu aveau nici un stres.

Oamenii astia chiar trebuie sa le duca acasa pe drumu national, n-au si ei alta poteca pe din dos?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E drumul pe care vin vacile de la pasune de citeva sute de ani ... cum sa il schimbe? in general vitele isi cunosc drumul catre casa si il urmeaza singure, vacarul e numai pentru a interveni in cazuri deosebite; vitele tinere sint aduse in cireada (reg. ciurda) si lasate cu cele mai batrine si la intoarcere urmeaza drumul acestora si sint culese "la mana" de proprietar pina baga la capatina care e poarta la care sa vina (de aici si vorba cu vitelul la poarta nou), deci practic e imposibil sa duci/aduci vitele de la pasune pe alt drum decit cel invatat de citeva (zeci de) generatii, ar fi un efort logistic imens si probabil sortit esecului sa le inveti un nou drum. "Noroc" ca in citiva ani n-o sa mai creasca nimeni vite in gospodarie ...

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu va mai mirati de prezenta cornutelor pe sosele mai ales in mediul rural.

 

Acum vreo saptamana eram pe autostrada in Grecia undeva pe langa Ioanina. Era undeva spre miezul noptii deci intuneric bezna de mult (da, stiu, greseala mea). Norocul a facut sa prind cu coada ochiului un afisaj electronic care anunta prezenta animalelor pe carosabil. Initial am crezut ca-i asa, generic. Dupa foarte putina vreme insa am dat de o vaca ce se plimba linistita pe mijlocul AUTOSTRAZII.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RIP :(

 

Animalele (cam toate) sunt imprevizibile. Acum o saptamana am vazut o vaca lovindu-se de botul unei masini care oprise sa-i dea 'prioritate'. Dar vaca parca era chioara..nu a procesat masina nici macar ca pe un obstacol, ce sa mai zic drept pericol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am recut pe DN1 si m-am crucit de cati motociclisti am vazut in zona, multi straini. Si la popasul de pe langa intrarea spre Avrig am vazut 4 motociclete cu nr de Germania in parcare. S-a dat ceva moca pe TFG?

Eu inainte de Brasov am venit sambata seara dinspre Focsani pe DN 2D si inainte de Targu Secuiesc, la Odjula cred.. am asteptat cred ca 15 minute sa treaca toata cireada prin sat .. mi-am baga si mi-am scos.. deci efectiv 20-30-40 de vaci mergeau leganat prin mijlocul satului spre casa. Nu aveai pe unde sa treci de nici o culoare (eram cu masina).. cu mare greu si frica m-am strecurat cand pe un sens cand pe altul ca sa trec de ele. Cei care le "manau" nu aveau nici un stres.

Oamenii astia chiar trebuie sa le duca acasa pe drumu national, n-au si ei alta poteca pe din dos?

pe TF si pe TA e uzual ca 90% din motoare sa aibe nr. de "afara".

in SB vad zilnic cateva grupuri de motociclisti straini.

 

cat despre vaci... e jale. plin de ele, plin de balegi. poti sa-ti rupi capu ori in vaca ori sa-ti fuga fata pe vreo balega verde-proaspata-moale... drumurile de Agnita / Sadu / Gura Raului / Rasinari - Curmatura sunt pline de vaci si balegi. In Poplaca abia au asfaltat, dungile albe aproape nu se mai vad deja...

Editat de jerry_mcrie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...