Sari la conținut

Spre Slănic, cu dor de ducă


Postări Recomandate

Călare pe motocicletă, ești părtaș la fiecare kilometru de drum – îl simți cu fiecare nerv al trupului, în picioarele proptite în scărițe, pe epiderma expusă vântului, în aerul ce-ți intră în valuri în plămâni și în ochii ce nu se mai satură să alerge liberi. Maşinile sunt turnuri de fildeş cu roţi. Umbla prin târg o vorbă: patru roți pentru trup, două roți pentru suflet. Sufletul meu zâmbește.

 

Din dor de sate și serpentine, evit drumul național ce duce spre Slănic. Temperatura perfectă, un rezervor plin și un drum virajat – să tot mergi așa până la capătul lumii și înapoi. Finalul de vară își revarsă ultimele raze de soare prin pădurile ce nu peste multă vreme vor împrumuta culorea aramei. Cu chef de explorare, traversez podul de lemn aruncat peste râul Vărbilău.

 

29723.jpg

 

29724.jpg

 

29726.jpg

 

29727.jpg

 

Misha sesizează un mănunchi de serpentine ce duc spre Vălenii de Munte. Nu sunt chiar în drumul nostru, dar nu are nimic – le parcurgem de două ori. Poienița din vârful dealului vine cadou.

 

29728.jpg

 

29730.jpg

 

Față de ultima vizită făcută cu 13 ani în urmă, la Salina Slănic Prahova nu s-a schimbat mai nimic. De fapt, liftul ce cobora cei peste 200m adâncime nu mai este operațional de ceva vreme – un cablu s-a rupt, și acum transportul se face cu o întreagă flotă de microbuze, pe la vechea intrare de exploatare minieră. Drumul în spirală s-a împlântat ca un burghiu în muntele de sare și serpentină după serpentină coborâm ca într-un carusel.

 

29744.jpg

 

29742.jpg

 

În imensitatea rece a minei, amenajările timide se pierd nebăgate în seamă – se poate juca biliard și ping-pong, puțin baschet, este o pistă de alergare și niște locuri de joacă pentru copii. Bustul din sare al lui Eminescu nu atrage pe nimeni și nici cel al împăratului Traian. Regele Decebal are însă succes la public, lumea formând o coadă pentru a se putea poza cu el.

 

29731.jpg

 

29732.jpg

 

29733.jpg

 

29734.jpg

 

29735.jpg

 

29736.jpg

 

29737.jpg

 

29740.jpg

 

29741.jpg

 

Ascunsă în penumbra uriașilor pereți de sare, steaua socialistă proslăvește încă realizările clasei muncitoare.

 

29739.jpg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

felicitari,foarte frumoase pozele,se vede ca te pricepi,ca iti place ceea ce faci si ca ai un aparat bun :),ma faci sa ma apuc sa imi cumpar si eu un aparat sa fac asa ceva pentru hobby,ceva sfaturi de un aparat nu foarte scump?

Editat de Robert Rmh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@pasagera - mersi, lucrez la asta :)

@Robert Rmh - în primul rând, mersi. Legat de aparat, contează mai puțin modelul ci mai mult cel din spatele aparatului. Ca idee, cu aproape orice aparat foto ce permite controlul manual al tuturor setărilor poți face ce am făcut și eu mai sus. Poți începe cu un model entry-level de DSLR și multă răbdare să înveți tehnica.

Vorba aia - pe-al meu l-am învățat tot ce știe să facă acum :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

felicitari,foarte frumoase pozele,se vede ca te pricepi,ca iti place ceea ce faci si ca ai un aparat bun :),ma faci sa ma apuc sa imi cumpar si eu un aparat sa fac asa ceva pentru hobby,ceva sfaturi de un aparat nu foarte scump?

pozele par a fi si post-prelucrate un pic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...