Sari la conținut

Amortizor YSS rupt pe off


ZIDU'
 Share

Postări Recomandate

Va prezint un amortizor YSS folosit pe un f650 Dakar. In total amortizorul are aprox 10k km din care pe off undeva la 2-300 (forestiere lejere).

Evenimentul a aparut dupa ce am trecut printr-o gaura care nu trebuia sa fi pus astfel de probleme...

A mai patit careva ?

 

post-351-0-46299000-1497210156_thumb.jpgpost-351-0-52187800-1497210166_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nimic. Eram singur pe mobra, costum de ploaie si un polar in topcase. In momentul socului - semiflexat in scarite (am vazut gaura, am dat gaz in scurt si am ridicat curu din sea ca sa trec prin ea fara probleme. A trecut fata elegant, fara soc; spatele a pris buza de pe partea aialalta ). Gaura poate fi asimilata cu o gura de canal nitel mai mare (pod din tub de beton de dialetru mare cu o surpatura ). Cedarea nu a fost instantane, a mai mers aproximativ 5 km pana cand am ramas fier pe fier la 20 km distanta de asfalt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce ciudat s-a rupt. de fel acolo e materialul foarte tare. Nu cumva a facut cineva o ghidusie si a cautat sa-l inalte. se mai practica chestia.

 

PS: sa nu-l arunci la gunoi, poate se repara . Eu le-as scrie celor de la YSS

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici o ghidusie. A fost montat de mine, cu reglajul lui original (ce e drept la lungimea maxima), masurat din ochi in ochi sa aiba lungimea nominala, etc.

Se poate repara cu alta tija, alt reglaj de rebound si alta piesa de montaj inferioara. La momentul asta nu am intentia sa fac asa ceva ....... cost si increderea in produs in sine - daca a cedat prima data va ceda si a 2-a oara. Poate pt cineva care il tine doar pe strada (unde se achita foarte decent de sarcina lui)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa patesti cand te crezi pe KTM, ce sa zic.....

 

Am rupt si eu vreo 3 roti de MTB fix pe calapodoul tau. Am prins pe saritura fix marginea de la groapa/sant/etc cu roata spate.

 

Se poate sa fie si defect de fabricatie. Da-le mail cu poze si daca e firma serioasa o sa iti ceara sa le trimiti amortizorul. Treaba se rezolva mai usor daca vorbesti la telefon/skype direct cu el.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o sa incerc desi nu imi fac sperante. Oricum nu as pune altul la fel acolo. Cu ala OEM am facut glume de soiul asta fara numar si nu a avut nici o problema .......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca e acelasi diametru ca la ala stock. Nu cred ca se joaca vreun producator la asa ceva pentru chestii care ii costa putin. Oricum nu ei s-au apucat sa toarne bara aia si dupa sa o cromeze, au facut comanda. Nici nu e rupt din sudura, asa ca tind sa cred ca a fost o problema cu bara cromata, aliaj/tratament precar/turnare/forjare....etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu e rupta bara cromata in sine ci zona de reglare a reboundului si piesa de legatura cu oasele. Se poate observa ca arcul este inca tensionat la locul lui ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...