Sari la conținut

Vibreaza motocicleta la viteza de 10 120 km/h l.


Postări Recomandate

Va salut, am o Honda Shadow Spirit vt 750 2008, recent i-am schimbat anvelopele cu unele noi. Astazi am mers cu ea la un drum mai lung si am observat ca vibratiile care apareau inainte cand solicitam motorul mai tare gen la viteze de 150-160 de km pe ora, acum le simt la 110-120 de km pe ora.Cand spun vibratii nu ma refer ca tremura furca, vibreaza motorul cu totul. Pur si simplu vibreaza motocicleta deranjant de puternic la viteza de croaziera 120 de km pe ora, aveti ideea daca poate sa aibe legatura acest fapt cu schimbul de anvelope, recent i-am schimbat anvelopele si am facut schimbul de consumabile, ahh si am avut eu un mica dilema cand am vazut ca mecanicul moto nu a pus uleiul cu vascozitatea recomdata in manualul tehnic al motocicletei dar am mers pe mana lui sa zic asa, Dupa schimbul de ulei am mers 500 de km fara sa simt aceste vibratii, sincer sa fiu si dupa schimbul de anvelope am mers cu viteza de peste 110km/h si nu am simtit vibratiile astea dar am facut doar un drum acum la un al doilea drum mai lungut am inceput sa le simt. Aveti ideea ce ar putea determina aparitia acestor vibratii. Astept parerea voastra, multan si asfalt uscat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 82
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eu m-am uitat cand au schimbat anvelopele cei drept doar la prima anvelopa am vazut ca ii indica pe aparat 00 00 presupun ca la ambele anvelope au facut acelasi lucru, nu stiu cat de profesio isti sunt baietii de la Hobby Moto din Ct dar presupun ca sa schimbe doua anvelope se pricep :) sau cel putin asa sper.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maine am sa merg la ei si am sa le cer sa verifice acest aspect, nu am sculele necesare sa verific personal asta si evit sa umblu eu la ea. Multumesc

» Post actualizat in 30 Apr 2017 21:03

 

Intrebare stupida ce-i drept...dar patit la masina cu fenomene asemanatoare si tot dupa umblat la anvelope....rotile sunt stranse cum trebuie ?

» Post actualizat in 30 Apr 2017 21:04

Care a fost problema la masina, nu erau prezoanele stranse bine?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Salut, il am de 2 ani, am.mers vreo 5000 de km cu el, si clar simt o diferenta acuma, vibratiile le simt in şa si in furca, vibreaza de ca si cum as solita motorul la maxim, inainte simteam aceste vibratii doar atunci cand ii dadeam la maxim ( 150 160 de km cu pasager).

Sigur nu este o chestie de proasta perceptie a mea pentru ca am acelasi pasager pe moto in toate cazurile si astazi in drum spre Vama Veche si ea a sesizat acest aspect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca s noi, cauciucurile pot fi turnate prost, au diferența de greutate, greu compensabila cu greutati. Eu, am o greutate de 70 de grame pe roata fata, cauciucul e un Mitas. Discutand la fata locului cu meseriasul, mi a zis clar, o sa am vibratie la o viteza oarecare și ca daca greutatile ajung sa depaseasca suta de grame, cauciucul e compromis.

 

Zis si facut, am vibratie la 40 la ora, daca depasesc, e ok.

 

Dupa ce zici tu acolo...ai vibratie pe spate si probabil roata nu e stransa cum trebuie in ax.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anvelope echilibrate necorespunzator,mai ales ca fenomenul ti-a aparut dupa schimbarea lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Anvelope echilibrate necorespunzator,mai ales ca fenomenul ti-a aparut dupa schimbarea lor.

Nu echilibrarea este de vina, eu nu mi-am echilibrat niciodata roata pe spate (fiind bmw nu gasesc la vulcanizari un con potrivit pentru a fixa roata in aparat..), de multe ori nici cea de pe fata, si motorul mergea ceas.

Echilibrarea este valabila la mobrele sport, pe care le folosesti in regim mare de viteza, in competitii, pe strada nu este nicio diferenta daca mergi cu gume echilibrate sau nu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, de tras trage lafel de bine ,motor 2 cilindrii in V, 745 cmc, racit cu lichid

» Post actualizat in 01 May 2017 15:12

Am aruncat o privire la roata spate pe o latura are 6 greutati de 5 grame si pe cealalta parte 5 greutati de plunb de 5 grame

» Post actualizat in 01 May 2017 15:33

 

Pentru inceput o aduci la 130-140 km/h, tragi de ambreiaj ca s-o lasi sa "curga", daca vibratiile se opresc e clar ca nu au legatura cu rotile

» Post actualizat in 01 May 2017 15:34

Buna ideea asta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

S-a mai auzit de motoare care pierd suruburi pe drum. Poate sa fie un simplu surub slabit ,in timp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Vibratiile se amplifica cand accelerezi/turezi motorul sau cand creste viteza de deplasare?

» Post actualizat in 01 May 2017 18:07

Vibreaza si cand il accelerez pe loc dar cred ca asta este normal, vibreaza la accelerarea in gol asa cum vibreaza orice moto de genul Chopeer-cruiser, abia poimaine o sa am timp sa merg cu moto si am sa incerc sa o duc la 120 -140 su dupa sa tin ambreiajul si sa o las la mers in gol si sa vad daca vibratia este din rulare sau din motor. Cred ca ideea data de colegul de pe forum este perfecta, si ii multumesc mult pentru ea. Am sa va impartasesc rezultatul. O seara faina si asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Greutatile alea sunt puse acum sau au ramas pe janta de la vechea anvelopa? In a 2 varianta e posibil sa ai un dzechilibru baban.

» Post actualizat in 01 May 2017 21:02

Eu cred ca sunt greutatile puse la ultima echilibrare, plm te duci motorul la vilcanizare moto si astepti ca aia sa isi faca treaba, mama masii cu "mecanici" astia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...