Sari la conținut

Înmatriculări - ...


simpleGuy
 Share

Postări Recomandate

Daca pe talon a fost trecuta instrainaare si data,iar acele 30 de zile au trecut,Gigel e bun de plata amenzii.Practic nu are nici o legatura ca Purcel circula cu masina pe numele lui tata,problema e ca tata nu a instrainbat-o catre Purcel,astfel ca masina poate circula pe drumurile publice.Din ce vad eu,Gigel vrea sa incalce si acel termen de 15 de zile pt care are dovada,pina la urma Gigel nu are nici o scuza,vrea sa se eludeze de niste taxe

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu induce lumea in eroare...daca nu cunosti legea, mai bine stai in banca ta...altfel risti sa fi inconjurat numai de gigei...

Daca treci pe talon instrainat, tre sa treci si data...iar conf. legii in 30 zile tu ai obligatia sa inmatriculezi pe tine vehicolul. Acuma repejor uita-te pe taloanele tale, s-ar putea sa ai o surpriza.

» Post actualizat in 28 Apr 2017 07:22

 

conf. legii daca conduci masina de serviciu, trebuie sa ai foaie de parcurs si ev. ordin de deplasare...semnat stampilat de firma, prin care sa ateste ca tu esti angajatul lor si intersul pentru care faci deplasarea. Politistii insa de regula nu cer documente doveditoare, dar eu personal am patit-o odata. Control RAR+Politie pe marginea drumului...mi-au puricat masina si actele si nu au gasit nimica in regula. Mi-au cerut foaie de parcus si/sau delegatie pe care bineinteles ca nu le aveam completate. Noroc ca aveam stampila la mine, ca altfel poate o muiam si eu.

 

NB...daca meri cu masina de firma, macar tine-ti o delegatie sau foaie de parcurs semnata stampilata in alb, daca te intreaba ceva, numa treci data si basta

 

Sa te lamureasca nenea:

 

1: a se citi (ma citez) "instrainat catre Gigel la data de" (aia inseamna mentiunea din talon - "LA DATA DE" (citim, daca stim contrazice, macar citim, da?)Si asa cum am zis, daca Gigel e trecut acolo si are contract, e proprietar, da? Daca e un Xulescu, ala apare pe talon si in contract (cu mentiunea de rigoare "la data de") da? Care Gigel sau care Xulescu, avea obligatia legala ca in termen de trij` de zile blah blah, da?

Nu induc pe nimeni in eroare, ma faci tu pe mine sa explic o chestie pe care nu binevoiesti s o citesti.

 

2: legea de care pomenesti tu, cu obligativitatea documentelor de transport, ale atelajului si ale marfii (aka "Aviz de insotire a marfii") nu e privitoare la autovehiculele cu masa maxima autorizata 3,5 tone.

Nu sh in ce secol traiesti, da` pe unde lucrez eu, masinile au GPS si foaia de parcurs se scoate la sfarsit de saptamana din aplicatie iar soferii se apuca de editat in excel care pe unde a fost si de ce. Asta in organigrama interna la firma, sub nici o forma fata de organu` constatator pe care il vom numi in continuare "Politie".

Daca Politia cere, se elibereaza de la firma un document original, extras din aplicatie, cu mentiunea ca datele respective nu sunt omologate metrologic si sunt cu caracter informativ. Deh, nu sh cum sa ti zic, cu asta ma ocup, capisce?

 

Ordinul de deplasare, foaia de parcurs si alte balarii, Politia si RAR ul NU AU DE CE SA TI LE CEARA (aviz, nici RCA ul n are de ce sa ti l ceara, HA HA HA, exista deja precedent si legea NU E CLARA cu privire la aspect - Politia insa POATE si O FACE - sa ti verifice polita RCA prin sistemul intern.

 

Legea zice clar si romaneste: "Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare”.

"Celelalte" alea, inseamna multe. Ca romanu` da RCA ul la "alte documente" nu inseamna nimic, in nici un cod rutier nu scrie negru pe alba ca tu tre` sa dai RCA ul (daca scrie pe undeva, eu iti sug castravetele, unde vrei, de cate ori vrei).

 

Citez din nou:

"participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege."
Scrie RCA? Bag sama ca nu, poate te dezinformez.
Revenind la "documentele referitoare la bunurile transportate", pot exista avize de insotire a marfii pe masini de sub tri` tone jumate in cazul transporturilor mici cu valori mari, unde se cer de catre DESTINATAR, Aviz de insotire a marfii, factura si dupa caz, chitante. (distribuitori de tigari/medicamente/alte bunuri cu valoare mare si volum mic). Dar, daca esti agentu` de vanzari, reprezentant zonal, tehnician cu scule n masina, patronul sau alta forma de viata bipeda care conduce auto de firma, NU ESTI OBLIGAT SA AI foaie de parcurs sau alta balarie.
Ordinul de deplasare, iar. Ala nu l tii in masina si l stampilezi ca sa aiba Politia ce admira. Ala il tii in masina si l stampilezi de la benzinarii sau client sau hotelul unde ai stat, CA SA ITI IEI DIURNA de la contabilitate. 32.5 RON sau 42.5 RON minim, functie de firma/profit declarat/cat e patronul de milos.
A, da, fix in momentu` asta ma uit la un catralion de ordine de deplasare si ma gandesc c ar fi bine sa ma apuc de ele.
Prin urmare, sa ti explice nenea concluzia finala:
1: nu dezinformez pe nimeni, citesti tu ce vrei.
2: pune te la punct cu legislatia.

» Post actualizat in 28 Apr 2017 16:05

P.S. ca m ai prins bine dispus: Sentinţa Civilă numărul 527, din 1 iulie 2016 - Judecatoria Simleul Silvaniei
Sa ti pove: in tara asta nu se aplica (INCA) precedentul. Dar, folosind proceduri specifice, orice avocat va duce la precedent (cine i jurist pe aici, stie ce vorbesc). Din nou, (INCA) legea n a fost modificata (cand zic LEGEA, zic Art. 35) si inca e sub forma bolduita de mine, mai sus. Ergo: orice actiune bazata pe Art 35 si formularea lui, va duce la castig de cauza (de unde stiu? Simplu, unii umbla cu copia dupa asigurare la ei, m am lovit de asta de "n" ori - creca si altii) petentului (in speta soferului amendat pentru "lipsa rca" (desi o are, e acasa), "lipsa documente de inmatriculare" (ha ha, ce bine am ras, bajetii pot verifica oricand obiectul pe comunicare interna) si asa mai departe. E de ajuns sa poti demonstra ca l ai avut acasa cand a fost data amenda. Si ca era valabil. (talon/rca/permis/buletin)
Totu` i din incheietura: ESTI OBLIGAT SA PREZINTI, NU ESTI OBLIGAT SA AI IN POSESIE!
Asta inseamna ca poti sa le uiti, nu te omoara nimeni.
On topic: transcrierea in termen de trij` de zile nu se aplica. Acolo e alta treaba.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca fapt dovers, am luat amenda 150 de lei, in Campia Turzii, pt lipsa foaie de parcurs/ ordin de deplasare.

Amenda data in baza unui articol de lege.

Restul sunt...povesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e prea complex termenul de cautare pt rezultate relevante cu google. Totuși, am gasit asta:

conform HG 1391 / 2006,

 

SECŢIUNEA a 3-a

Obligaţiile proprietarilor sau deţinătorilor de vehicule

 

Art. 27. – (1) Proprietarul de autovehicul sau remorcă, cu domiciliul, sediul sau reşedinţa în

România, este obligat:

(2) Persoanele juridice deţinătoare de vehicule au, pe lângă cele prevăzute la alin. (1), şi

următoarele obligaţii:

B) să elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplasează

în cursă;

 

Deci, daca nu esti "in cursa"... nu trebuie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Xael...era duminica, veneam de la Mures spre casa.

Masina insciptionara, i-a sarit in ochi, m-a oprit, m-a amendat. Simplu.

Acum...ca a procedat corect/legal...habar nu am

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. nu am chef de cautat legi acuma, dar stiu de obligatie de a "inmatricula" un vehicol in termen de 30 de zile de la data cumpararii lui. ...

Poate s-a schimbat legea intre timp sau poate sunt prevederi care se aplica doar la achizitia unui vehicul deja inmatriculat in tara, insa cand am adus eu utilajul meu (acu 2 ani) nu exista obligatia de a inmatricula in 30 de zile ci de a declara la primarie vehicolul, in vederea impozitarii, in 30 de zile. Concret, am adus utilajul meu din Franta, facut praf, dauna totala, mi-a luat vreo juma de an-ish sa il repun pe roti, timp in care nu m-am atins de nici un act. Dupa aceea, am mers la rar, anaf, politie si la sfarsit la primarie, si doar primaria a zis ca trebuia sa il declar in 30 de zile si mi-a ars amenda de vreo 50 de lei pe tema asta. Evident ca nu puteam sa il declar in acel termen, deoarece la declaratie trebuie sa atasezi actele de la rar, iar alea nu le poti face la un vehicul pana nu e reparat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...