Sari la conținut

Evocarea unui motociclist: ramai cu bine, Marius Condor!


l.u.v
 Share

Postări Recomandate

  • Admin

Peste toti si toate exista uitarea!

Pana astazi, cand am intrat cu totul intamplator in aria veteranilor, si in topicul cu plecarea spre Malmedy am dat peste o fotografie care mi-a tulburat ziua definitiv!

In fotografie aparea un motociclist care acum nu mai este printre noi!

A murit fulgerator in 2014, acasa, in urma unui atac de cord!

Nu mai pastrasem legatura decar rar in ultimii ani, astfel incat am aflat de decesul lui cu totul intamplator prin 2015, iar vestea primita atunci m-a socat!

Marius Condor, userul Motorola pe forum, necunoscut marii mase, omul mergea si facea in jur de 50.000 km/an, nu avea timp de stat pe forum.

A fost un om puternic, polisportiv, mare cat un munte, un baimarean de nadejde, motociclist pe cinste, un om care conducea NX Data Center, in care este gazduit serverul Motociclism.ro printre multe altele, centru in care multi motociclisti au lucrat, fiind colegi cu el.

Un tip optimist, din 2004 de cand il cunosc nu l-am vazut odata ingandurat sau trist, era mereu cu zambetul pe buze!

Desi nu eram prieteni in adevaratul sens al cuvantului, eram apropiati, ma suna si il sunam cand aveam nevoie de un sfat sau ceva legat de auto sau moto, intotdeauna gaseam in el acelasi tip frumos si optimist!

 

Ramai cu bine prietene, sper ca acolo unde esti sa calaresti numai KTM, BMW, si sa conduci doar Mitsubishi Pajero, preferatele tale!

Marius Condor.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa este!

Am lucrat la NX Data 3 ani pe timpul facultatii, l.am cunoscut pe acest mare om atat ca sef dar si ca prieten.

Cand m.am hotarat sa.mi deschid propria afacere,Zenklawa Garage, Marius m.a sprijinit atat moral cat si material, fiind printre putinii oameni care m.au ajutat in acele momente.

Ma mai intalbeam cu el la diverse petreceri NXData unde eram in continuare invitat, chit ca nu mai lucram la ei de cativa ani, iar uktima data m.am intalnit cu Marius in trafic, la Banu Manta.

El era cu GS.ul, am oprit pe marginea drumului si am discutat,eu fiind in cautare de sponsori pentru Zenklawa Racing Crew, iar el m.a asigurat inca o data de intreg sprijinul lui.

Cand am participat la Adancata la o etapa RoSBK, NxData aparea pe echipamentul nostru in dreptul inimii iar in inima era Marius, pentru ca deja el nu mai era printre noi...

» Post actualizat in 16 Mar 2017 09:35

post-13388-0-63826700-1489656930_thumb.jpg

» Post actualizat in 16 Mar 2017 09:43

La butoane in Nx Data 2:

post-13388-0-44588800-1489657358_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Salutare,

 

Sunt foarte multi oameni care au contribuit la constructia MOTOCICLISM.ro. Marius Condor este unul dintre ei.

 

Serverul nostru este gazduit de catre NXData, de foarte multi ani, si asta prin bunavointa lui Marius. Anul acesta, cu ocazia operatiunilor efectuate pe server, acum cateva luni, am vazut poza lui in NXData. Intr-o prima faza, poza fiind lipita pe o harta a lumii, am asociat imediat cu o noua aventura pe care am crezut ca o pune la cale, si l-am admirat - invidiat. De fapt, era o poza comemorativa.

 

Drum bun Marius, si multumim!

 

Cu stima,

Admin / Dan Dobrescu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

..sunt multe povesti legate de el..

 

Imi aduc aminte prin 2004 cum l-am cunoscut, mergeam cu nevasta-mea inspre munte calare pe prima mobra, un VN1500, am oprit in benzinaria care acum este Lukoil de pe DN1, la intrarea in Ploiesti, era si el, la vremea aia abia isi luase mobra respectiva, un 1150GS de care era foarte mandru, ne-a povestit cat de incantat era, o adusese pe roti din Germania.

A tinut-o ani de zile si a bagat in ea peste 100.000 km, si-a luat modelul nou, dar pe aceasta tot nu vroia sa o dea, ii era draga tare! Pana la urma a dat-o unui baiat din NX Data, care se tinea demult de capul lui sa i-o vanda.

 

Alta data ramasese fara permis, il oprise radarul cu GS1200 si a ramas fara permis 90 zile, la jobul lui asta era crima curata, avea nevoie de transport, si-a luat imediat un scuter nou Peugeot de 49 cmc, pe vremea aia nu se cerea permis pentru astea mici, si-a facut treaba cu el 3 luni, l-am intrebat ce a facut cu el, mi-a spus ca l-a dus acasa la baiatul lui, in Baia Mare.

Ca orice om normal m-am gandit ca a pus-o pe o remorca sau curier, dar Marius nu era normal, s-a urcat pe scuterul ala si a plecat cu el pe roti, imi spusese ca a facut vreo 13 ore in saua lui!

Ganditi-va ca era o namila de om, cam 190 cm inaltime si peste 100 kg, cica se uita lumea ca la urs la el!

Imi spunea atunci cat suntem de invizibili in trafic, nu se simtea in siguranta nici pe moto, mai ales pe acel scuter, povestea ca il impingeau masinile in bordura, nu tineau cont de el, realitatile acelor ani..

 

Mergea mult cu motorul Marius, mergea si noaptea si ziua, nu conta ca era vara sau iarna..intr-o dupa masa a plecat spre casa, din Bucuresti spre Baia Mare, la un moment dat a trecut peste un sant pe care il sapasera nenorocitii de la drumuri de-a lungul drumului national, ramasese decopertat cam o palma inaltime, vrea juma de metru latime, el avea viteza, a facut pana instantaneu, mi-a povestit atunci ca a avut mare noroc ca nu a fost aruncat de pe motor, isi rupea gatul sigur..a stat pe margine ore intregi fara sa opreasca nimeni, era mahnit pentru ca trecusera destui motociclisti, pana la urma l-a urcat intr-o duba si a plecat.

De atunci s-a jurat ca nu mai merge noaptea cu motorul, ci doar ziua!

 

Prin 2008 m-a chemat la el la birou, la NX Data 1, in cladirea Feper pe Dimitrie Pompeiu, vroia sa-mi arate camera serverelor, nefiind familiarizat cu termenul de data center nu stiam despre ce este vorba, am ramas masca atunci la vederea camerelor care adaposteau acele servere!

 

In apropierea sarbatorilor de iarna se ducea acasa si aducea sute de sticle cu palinca, sticlele aveau un papion din tricolor romanesc puse la gat, le aducea la centru pentru diverse protocoale, le dadea colegilor si invitatilor, tin minte cu cata placere am baut din palinca aceea si am pastrat sticla multa vreme, mi-a spus sa nu-mi fac griji, ca mai are, imi mai da alta!

Un baiat painea lui Dumnezeu!

 

Intr-o iarna mi-a spus ca s-a speriat groaznic, a cazut in cap la ski si fiind un tip greu s-a resimtit destul dupa aceea, desi schia cu casca, atunci nu si-o luase, mi-a spus ca nu se mai duce sa schieze in viata lui, cand am auzit am ramas paf, era un tip sportiv, iubea schiul, l-am intrebat de ce face asta, mi-a spus ca in meseria lui nu-si permite sa isi rupa o mana sau un picior, sa stea imobilizat.

Iubea miscarea, viata, meseria, om dedicat, venea la job de dimineata si pleca seara, tarziu!

Trebuia sa-i dau odata ceva, mi-a spus ca trece pe la mine dupa ce scapa de la slujba, s-a lasat noaptea si ma trezesc cu un telefon pe la 22.00, hai ca sunt jos in fata blocului!

Cam astea erau orele lui!

Stresul l-a si omorat pana la urma, bea cafea multa, Red Bull, aveau in spate o firma cu credite si afaceri de milioane de euro..

 

Isi luase un KTM si incepuse sa o arda offroad, intr-o iarna a dat cam 2500 euro pe un kit cu senile pentru KTM, mergea iarna pe zapada, pe lacuri inghetate, m-a invitat sa merg cu el, dar din pacate nu ne-am potrivit, mi-ar fi placut!

Mi-a aratat o filmare pe care i-o facusera unii dintr-un avion mic, el o ardea cu KTM-ul in viteza pe un camp, sarea zapada 10 metri in urma lui, senzatie, l-am intrebat daca nu-i este frica sa dea in vreun canal sau sant, nu ii era, Marius nu stia de frica pe atunci.

 

Tin minte ca aveam nevoie de remorca cand mi-am adus LT-ul de la Arad, dadusem anunt pe forum sa caut una, m-a sunat si mi-a spus ca de ce caut in alta parte, imi da el remorca, de ce nu i-am spus?

Cum spuneam, un om generos!

 

Ultima intalnire a fost intr-o iarna din ultimii ani, nu ii mai mergea un bec xenon la masina, imi spunea ca pleaca din tara si vrea sa fie totul ok, imi amintesc ca i-am facut o adaptare acolo pentru ca nu aveam ce-i trebuie lui, m-a rugat sa ii fac rost si sa il caut..m-am luat cu treaba si am uitat, nici el nu m-a mai sunat, apoi mi-am reamintit, dar mi-am zis ca daca nu a sunat si-a rezolvat el treaba cumva si am lasat-o asa..pentru ca apoi in toamna 2015 sa aud ca Marius murise, Condorul plecase dintre noi!

Iarta-ma Marius ca nu ti-am adus acel bec, intr-o zi sigur ne vom revedea prin alte locuri, intr-o alta lume, si atunci iti promit ca te rezolv!

 

Amintiri..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recunsoc ca am ramas masca!

Am fost colegi de facultate, in anul 1 si 2 chiar prieteni buni. La un moment dat i-am pierdut urma. Viata ne-a dus pe unde a stiut ea. La ultima intalnire de xx ani de la absolvire (anul trecut) vorbeau ceva colegi ca ar fi murit dar mi-am spus ca o fi o informatie gresita.

Privind poza m-au podidit o gramada de amintiri si mi-a cam dat ziua peste cap.

Un baiat de exceptie.

Te face sa te gandesti daca prioritatile pe care ni le punem noi in viata sunt cele corecte .....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Era ultimul om la care m-as fi putut gandi ca poate sa moara de inima!

Am si acum un regret ca nu l-am cautat cu acel bec, dar acum lucrurile nu mai pot fi intoarse inapoi.

Singura concluzie care se poate trage este ca atunci cand simti ca trebuie sa spui sau faci ceva sa o faci, pentru ca este foarte probabil ca in minutul sau orele urmatoare sa nu mai ai ocazia!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa e Luigi,

Sticla de palinca cu tricolor o primeam de sarbatori, Paste sau Craciun.

N.ai idee cate am invatat de la acest om...spre exemplu cel mai important lucru e atentia la detalii. Ne spunea ca orice lucru am face el trebuie sa fie frumos, functional si cat mai simplu.

Era omul care te punea sa gandesti, acorda premii pentru cele mai bune proiecte de imbunatatire a datacenterului: am facut tot felul de mici inventii care sa ne usureze viata si munca in datacenter iar el de fiecare data le finanta si le sprijinea pana la indeplinire.

Un om vizionar, destupat la minte, rapid in gandire si foarte dedicat muncii lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar fi plăcut să-l cunosc, probabil că trăia la intensitate maximă și s-a uzat rapid. Emoționant topic! Și plin de învățăminte. M-am stresat și eu mult în ultima vreme încercînd să schimb lumea, chiar și forumul acesta la un moment dat. Chiar dacă simți că ai dreptate, înțelepciunea te sfătuiește s-o lași mai moale. Mă gîndesc că e bine s-o asculți la timp, ca să apuci să te dai mai mult pe două roți și în lumea asta. RIP Marius Condor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa-l hodineasca.

Editat de CRISTIAN 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Acum l.am cunoscut si eu pe Marius Condor.

Fie.i memoria nestirbita si la fel de vie!

Ca frumoase lucruri mi.au fost date sa citesc.

Un salut de peste granita oameni frumosi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

În Februarie 2009 l-am cunoscut pe Marius, la interviul de angajare. Relația noastră a fost intial de șef-coleg, ulterior a evoluat către prieteni și naș.

 

Am avut plăcerea să îl învăț enduro/motocross și am colindat munții cu el, indiferent de anotimp sau condiți meteo. Datorită lui am putut să particip în campionatul național de motocross și să îmi duc la bun sfărșit proiectele moto.

 

Este o pierdere foarte mare, cunosc multe persoane afectate de lipsa lui, acest lucru se observă și în topicul acesta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Nu imi vine sa cred ce am aflat aici!...

Destinul meu s-a intersectat foarte putin cu cel al lui Marius Condor, dar mi-a ramas iremediabil in minte ca om si ca profesionist: prieten instantaneu cu oricine, pe cat de glumet - pe atat de serios profesional, amabil, un om de cuvant si foarte eficient in munca, roman!

Asta iarna, dupa ce am vazut montate T63-urile, mi-am reamintit cand imi spunea ca nu poate merge suficient de repede, aratandu-mi un motor portocaliu si cu anvelope cramponate ... Nu intelegeam atunci de ce. Folosea motorul pentru a se deplasa intre sedii si nici asta nu prea pricepeam pentru ce. Am si acum foarte clar in minte lejeritatea cu care Marius incaleca motorul; faceam bascalie si ziceam ca iar si-a luat zborul marele condor. Experienta colaborarii cu el mi-a marcat viata pentru ca am incercat neincetat sa inteleg pasiunea lui pentru motoare; atat de mult incat acum am si eu motocicleta.

Va multumesc pentru acest topic, pentru emotia cu care mi-ati confirmat ca Marius Condor este un spirit absolut special.

 

Univers uscat, Marius!

Editat de trasan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • 3 years later...

pfff..Acel Gs 1150 am fost sa l probez la el la munca..intentionam sa il cumpar dar nu a fost sa fie.

Asa l am cunoscut, desi ne stiam de mult timp dupa user name , 

 

 

 

 

 

de aici de pe forum. acum aflu ca a murit de ceva ani...sunt trist si tulburat! Dumnezeu sa l ierte!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...