Sari la conținut

Accident moto brasov 14 martie


Klaus Cata
 Share

Postări Recomandate

"Un cuplu care se deplasa cu un motociclu a fost accidentat de o maşină ce încerca să iasă dintr-o parcare din cartierul Astra.

In jurul orelor 15.25, un bărbat de 37 de ani conducea un autoturism pe strada Minerva, din municipiul Brașov, către B-dul Saturn, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi, pentru ieșirea din parcarea special amenajată, nu s-a asigurat corespunzător, întrând în coliziune cu un motociclu, condus de un bărbat cu vârsta de 48 de ani. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a conducătorului și pasagerului motociclului, o femeie de 36 de ani, ambii fiind transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul de 48 de ani, conducătorul motociclului, nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, Gabriela Dinu."

 

Stire preluata de pe: http://www.mytex.ro/stiri/823-delicte/546310-brasov-accidentati-pe-motociclu-de-un-autoturism.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum poate cineva la 48 de ani sa fie atat de inconstient nu stiu... o sa apara trolii ca doomne cu sau fara permis tot facea accident ca nu a fost el de vina, da cum sa mai iei si pasager? Thats fu//ing mind blowing

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@WildRider Păcat... ma așteptăm sa fie mai uniti motocicliștii. Tot timpul motociclistii sunt primii care desconsidera alți motocicliști.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da Wild, uitam cum era pe vremuri... sau "imbatranim" ???

parca eram haiduci si apreciam si la altii asta. acu' s-or schimbat vremurile...

nu stiu man, probabil ai dreptate, si eu ajunsesem sa fac topicul ala cu "motociclist fara carnet"... adica cum vine aia...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

termenul se aplica la orice are 2 roti. la mine pe CIV scrie "motociclu L3e"

https://www.totalauto.ro/2008/02/04/rntr2-categorii-standard-de-vehicule/

 

..iar necunoasterea legii nu te absolva de responsabilitate.

 

» Post actualizat in 16 Mar 2017 06:33


Din super articolu respesctiv reiese ca era motociclu

PS. pe cat facem pariu ca omu nu stia ca trebuie sa detina permis.

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alaltăieri în Bucureşti echipajul de la rutieră făcea acte serioase unui scuterist de la o firmă mare de pizza, aparent omul cam la 40 de ani nu ştia că are nevoie de AM sau B ca sa lucreze pe traşcaleta aia.

Să ne mirăm?

În fiecare zi la ştiri vedem că l-au mai prins pe încă unul care mergea de multă vreme cu conserva fără permis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu conserva fără permis.

autoturism, masina

 

 

.. ma așteptăm sa fie mai uniti motocicliștii

unici cu cine? cu infractorii? asa gandesc si aia de la PSD cu gasca lor. Motociclistii sunt o specie aparte, au regulile lor, legile lor, sunt mai presus de ceilalti participanti la trafic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate ca accidentul nu a fost din vina lui, dar nu are nicio scuza ca la 48 de ani sa nu aiba permis.cand esti tanar mai inteleg. Nu ai rabdare si iesi, insa stai cu morcovu'n poponeata. Tipul asta probabil era f chill :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PS. pe cat facem pariu ca omu nu stia ca trebuie sa detina permis.

 

Poate ca stia, poate ca nu, dar necunoasterea legii nu are efecte juridice, si dupa parerea mea nici morale. O sa ma injurati dar faptul ca o persoana conduce fara permis si cu pasager ... e de neconceput

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum poate cineva la 48 de ani sa fie atat de inconstient nu stiu...

 

Ce treaba are varsta cu inteligenta/responsabilitatea/maturitatea....etc? Intreb si eu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa sariti acum la mine pentru ceea ce voi scrie: eu nu stiu daca imi trebuie permis pentru o "bicicleta cu motor". Acum cativa ani, m-am urcat pe una....habar nu am daca imi trebuia carnet sau nu. Cred ca era in perioada in care pentru scutere nu aveai nevoie de permis. nici acum nu imi pasa daca imi trebuie permis pentru asa ceva. De ce? Pentru ca oricum pana in 2015 aveam B-ul, ceea ce imi permitea sa conduc si AM. DAR....daca nu as avea permis DELOC, m-as interesa!

 

Si nu, daca nu ai cat A, nu cred ca esti motociclist. Daca eu maine, ma urc pe un stivuitor la munca (si printr-o minune imi dau seama cum se misca ala de pe loc) nu inseamna ca sunt stivuitorist.

 

Imi pare rau de oamenii accidentati. Moral, soferul este vinovat, insa cred cain fata legii va fi doar "infractorul" pedepsit. Totusi, nu inteleg de ce te-ai urca pe o motocicleta fara sa ai permis. Daca iti doresti asa mult, scoala va fi un fel de "formalitate". Chiar nu inteleg de ce te-ai limba cu motocicleta in oras unde te expui.

 

Si pentur ca am o bere in fata va povestesc ceva: aveam 18 ani, o dacie 1310, permis cat B, si conduceam binisor prin oras. Cand am iesit la primul drum in afara localitatii maica-mea mi-a zis: "ori mergi mai incet ca sa fii capabil sa tii masina in linie dreapta, ori te dai jos si conduc eu". Ce vreau sa spun este ca desi scoala nu te invata multe, trebuie sa treci prin ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa sariti acum la mine pentru ceea ce voi scrie: eu nu stiu daca imi trebuie permis pentru o "bicicleta cu motor". Acum cativa ani, m-am urcat pe una....habar nu am daca imi trebuia carnet sau nu.

asta e fix problema ta. dupa cum am scris mai sus:

1) necunoasterea legii nu te scuteste de consecintele incalcarii ei

2) nu se stie ce pilota infractorul. motociclu se numeste, dpdv legal, si Hayabusa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact asta vroiam sa subliniez si eu. Nu stiu daca acum imi trebuie permis ca sa conduc acel "agregat" dar, am o scuza: am categoria A, care imi permite sa conduc cam orice. Totusi, daca nu as fi avut, si as fi frut sa ma urc pe un astfel de agregat, m-as fi interesat daca am voie sa il conduc sau nu.

 

Ceeea ce spunea Penetreu: chiar nu intereseaza pe nimeni daca tipul cu pizza stia sau nu ca are nevoie de permis. Daca nu avea AM (care cred ca ii trebuia) este infractor si punct. Nu este foarte grav daca nu stii ce categorie iti trebuie pentur un anumit "agregat", este foarte grav daca incerci sa il conduci, fara sa stii de ce ai nevoie.

 

Ca sa exagerez: habar nu am ce imi trebuie ca sa pilotez un avion, insa daca vreau sa ma urc la mansa, ma interesez :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Dezamagit total de topicul asta .Promitea mult mai mult .

 

Nu este logic sa fie singurul sau ultimul asa ca am sperante ca urmatorul sa va prinda in toane mai bune de apreciat haiducia.O fi mai politically corect sa-i dau cu infractorul si inconstientul,dar e plictisitor .

» Post actualizat in 17 Mar 2017 08:58

Probabil ca trebuia pusa problema cam asa:

 

Ai nevoie de permis sau nu ca sa-ti iei zborul cand esti pe motociclu si te loveste o masina?

» Post actualizat in 17 Mar 2017 09:02

In principiu nu avem voie sa pilotam avioane cu A-ul dar se mai intampla ca trebuie sa facem aterizari de urgenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am mopedul asta de mai bine de 10 ani. Pt a se putea folosi in ultima vreme, a trebuit sa il duc la RAR unde am platit in jur de 450 lei (ca la o masina adusa din strainatate), cu toata ca era deja inregistrat la primarie. Asadar am itp de facut la 2 ani si asigurare, care e in jur de 100 lei pe 6 luni. Ca idee, am dat pe moped in jur de 800 de lei in valoarea actuala.


Toata treaba asta pentru un agregat care abia prinde 40 km/h.. pai pana si cu bicicleta pot prinde viteza asta. Si mai trebuie sa faci si scoala AM sau B sau A, care iarasi costa.

 

Ceea ce vroiam sa subliniez: exista fel si fel de legi idioate. Mopedele astea au circulat ani la rand fara permise AM, fara itp, fara asigurari etc si Pamantul nu s-a oprit din miscarea ei de revolutie. Asadar cine reuseste sa "ocoleasca" legile - pe raspunderea lui, treaba lui, nu o sa-l cataloghez infractor sau incapabil de a circula pe drumurile publice.

 

Faptul ca cineva s-a gandit sa dea o lege care mai baga niste bani in vistieria statului nu inseamna ca e si buna, necesara sau justa. Parerea mea.

post-96232-0-79187700-1489935208_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu te supara însa din punctul meu de vedere e ok legea. Erau tot felul de idioti care circulau pe scutere, copii (nu știu dacă cei sub 16 ani aveau voie). Cert e ca dacă intra unul cu scuterul in tine te bucuri sa aibă asigurare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cu mopedul poti omorî sau schilodi un om, cu un pic de efort. Sau poti incalca codul rutier.

Cand nu exista permis, cum te responsabilizau? Acum intri si cu mopedul in sistemul de puncte de penalizare, daca strangi destule ti se ia permisul, daca te mai urci pe el faci puscarie. Înainte se putea face asta?

Plus ca .. inainte trebuia RCA? cine platea dauna?

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...