Sari la conținut

Solutie anti-vant


catalin2308
 Share

Postări Recomandate

Cu asta merg eu cand e foarte frig sau ploua. http://www.decathlon.ro/p/8369628_jacheta-impermeabila-100-rou-dama.html (nu stiu dece zice ca e doar de dama).

Am folosito cu brio in mai multe ocazii, si de vreo 2-3 ori ca si protectie de vant, si daca este destul de rece afara nu transpiri in ea. Da falfaie la viteze mai mari, dar si-a facut treaba foarte bine chiar si pe ploaie. Eu mi-am luat marimea L.

In principiu e asa cum zice Ianachim, cea mai buna solutie este o geaca cu mesada, dar daca nu ai fonduri pentru asa ceva poti sa folosesti si chestii de genu gecii de mai sus.

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gresit! Incearca un Gore-Tex de la Mammut sau Arcteryx si o sa-ti schimbi parerea. Cu un mid layer si o membrana gore-tex faci minuni...

 

Incearca Rukka....

» Post actualizat in 22 Sep 2016 07:54

Daca mergi pe solutia cu windstopper-ul, iti recomand sa iei ceva cu goretex. Motivul e ca in sezonul asta ploile sunt mai dese. Si daca geaca ta are parti perforate care nu se pot inchide, in cazul unei ploi, orice ai pune pe dedesubt o sa fie expus la apa. Un windstopper (materialul original, nu clonele) rezista un pic la apa, dar la un moment dat tot se uda. Si in momentul in care esti ud, pe motor, in frig, situatia devine destul de nasoala. Goretex-ul rezista ceva mai mult la apa, deci ai sansa sa ajungi (mai) uscat la destinatie.

 

Insa asta e o solutie temporara. Solutia definitiva e sa-ti iei o geaca la care se pot inchide toate aerisirile si care are o membrana (preferabil detasabila) de ploaie. O sa simti diferenta :)

 

si costa cat o geaca moto (second) pentru vreme ceva mai nasoala ... vezi olx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am gasit combinatia base-layer + mid-layer + windstopper foarte calduroasa si comoda fata de o jacheta moto, insa asta evident ca din lipsa protectiilor. In locul windstopperului poti folosi jacheta moto de vara cu protectii, asta daca e suficient de larga pe corp cat sa incapa un fleece, sau windstopperul cu conditia sa nu faci buf. O jacheta sh gasesti insa destul de ieftin, eu de-abia am reusit sa o vand pe a mea (aproape noua, touring, cu mesada) cu 250 lei.

Editat de Eek!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare din nou! Revin cu updateuri. Pana ieri am folosit solutia temporara de la decathlon cu acea jacheta impermeabila + un guler calduros cred ca de ciclism. Jacheta merge pusa si dedesupt si deasupra totusi deasupra neavand fermoar pana jos este cam dificil de imbracat din lipsa mobilitatii, oricum isi face treaba si dedesubt. Ideea este ca pentru o solutie temporara ca sa nu faci pneumonie merita din plin cei 40 lei cheltuiti pentru cele de mai sus, se simte diferenta majora, 50-60% mai protejat de vant dar mai incomod.

Adevarul este ca o geaca moto speciala pentru vreme rece nu poate fi inlocuita de nici o solutie de genul asta, asa ca azi, multumita unui user de pe forum ce mi-a vandut geaca urmatoare la un pret mai mult decat ok, am mers de dimineata super comod si protejat de vant/frig. :peace:

Alpine star gore tex

post-94757-0-98870200-1474966278_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am stat sa citesc tot dar pentru mine e clar la antivant iti iei masina si gata , sa fim seriosi esti pe motor ce naiba .

Vorba aceea cine se teme de apa nu mananca peste si apropo de asta cine se fereste de vant si ploi nu se da cu mobra. :tempted:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Pe sectiunea de vanzari/echipamente de pe forum, Olx si Bikeshop gasesti zeci (sau mai degraba sute) de geci moto la preturi mai mult decat ieftine.

Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...