Sari la conținut

Prima tura pe Transalpina


Postări Recomandate

Salut si bine v-am gasit.

 

Am reusit sa ajung si eu pe Transalpina anul asta, prima data pe doua roti, si vreau sa impartasesc cu voi experienta mea.

 

Pe Transalpina am mai fost cu masina in 2010 cand nu era tocmai terminat. Tineam totusi minte ca a fost frumos, asa ca am zis sa fac o data traseul si cu motocicleta ca merita.

Aveam cazare in Poiana Brasov sambata seara, asa ca am purces la drum dis de dimineata.

 

La ora 8 traversasem deja Bucurestiul, aveam plinul facut si eram gata sa plec in directia Pitesti. Naspa pe autostrada - drept - drept - plictisitor - drept si vant.... GSR-ul meu nu stie sa ma apere de vant foarte mult si nici eu nu sunt foarte aerodinamic, asa ca la viteze de peste 130-140 km/h nu foarte fun. Noroc ca am muzica.

Dupa ce am trecut de Pitesti si am oprit sa iau micul dejun lucrurile s-au schimbat: a inceput aglomeratia, aproape bara la bara pe alocuri, asa ca Waze-ul s-a gandit sa ma bage prin niste sate uitate de lume ca sa ocolesc Ramnicu Valcea. Am injurat primii kilometrii pentru ca drumul era sub orice critica dar din fericire portiunea de carosabil prost s-a terminat repede. A venit la rand in playlist un mix care imi place mult, drumul a devenit mai bun, mai curbat, masinile s-au imputinat asa ca starea mea de spirit s-a schimbat in bine si numaidecat am ajuns in Horezu. De aici am facut destul de putin pana in Novaci la linia de start.

In Novaci alimentez - atat GSR-ul cat si eu - si dau sa scot GoPro-ul sa-l montez pe casca cu chin-mount-ul DIY pe care il folosesc de mult timp. Deodata trosc! Se rupe mountul si raman cu GoPro-ul in mana gandindu-ma ca totul e pierdut, ca nu mai am cum sa inregistrez traseul. Noroc ca am un mount de rezerva - il lipesc pe rezervor si sper ca iese ceva.

 

Pe la 13 plec din Novaci si incepe Transalpina - curbe multe, drumul bun, vremea superba. Multi motociclisti pe traseu dar si multe masini. Trec de Ranca, urc sus pe platou si din ce imi aduc eu aminte am impresia ca de aici incolo se termina distractia. Gresit - drumul e in continuare bun, curbele devin putin mai blande si peisajul din ce in ce mai frumos. Pana in Laz e absolut fantastic - 120 km de asfalt bun, multe multe curbe, peisaj mirific, multi motociclisti, tot ce ti-ai putea dori.

 

Cu parere de rau ca nu pot face traseul si in sensul opus merg mai departe spre Sebes si ma uit cu groaza la telefon care imi spune ca mai am 300 km de mers pana in Poiana. “Noroc” ca pe DN1 se merge ca pe autostrada…

post-95275-0-52925400-1473113475_thumb.jpgpost-95275-0-91099200-1473113476_thumb.jpgpost-95275-0-47242500-1473113478_thumb.jpgpost-95275-0-04768400-1473113480_thumb.jpgpost-95275-0-55776200-1473113481_thumb.jpgpost-95275-0-02110800-1473113483_thumb.jpg

 

Video:

 

Stiu ca e cam mult de urmarit in intregime - dar puteti face scroll prin ele ca sa va faceti o idee cam cum e pe Transalpina.

Mai am cateva videoclipuri in prelucrare din Poiana si Cheia, vreau sa aleg doar secventele interesante si sa fac un montaj, eventual cu soundtrack - asa ca puteti da subscribe daca sunteti curiosi ce urmeaza :).

 

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc

 

@pitesti2010: Am un parbriz Puig semi-inalt pe care l-am dat jos pentru ca merg preponderent in oras. Plus ca motocicleta mi se pare mie ca arata mai bine fara el. La urmatoarul drum mai lung o sa-l montez cu siguranta :)

@mathe adrian: Asa e :))

Editat de prax.is
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1) nu te lua dupa Waze pe moto. nu stai in trafic cum sta o masina

2) nu merge cu muzica. "ascunde" sunete. dar e alegerea fiecaruia.

3) felicitari pentru tura! am in plan sa fac TA sau TF anul asta, sa vedem daca apuc. daca nu, ma uit la filme ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Interesanta ideea cu microfonul extern. Sunetul e belea!

Bag si eu weekendul asta o tura Filiasi-Novaci-Sebes si retur. In zona Novaci ar trebui sa alimentez, sunt ceva benzinarii de calitate?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor pentru aprecieri :),

 

Frumoasa tura, felicitari! Apropo... tobele pe care le ai scot un sunet mai mult decat "blana", se aud foarte bine!

Asfalt uscat!

Si mie imi place cum se aude toba dar sincer e putin cam galagioasa (am un GPR Ghost Titanium fara DB-killer). La drum lung e deranjanta fara casti/dopuri. As fi preferat sa fie undeva intre toba stock si asta, am tot incercat sa caut DB-killer pentru ea si nu gasesc. Se aude foarte frumos anyway, nu as reveni la toba stock.

 

Super plimbarea. Imi place unghiul din care e filmat, am impresia ca defapt eu sunt pe motocicleta :D.

Eu cand am fost pe TA am prins aglomeratie. De atunci m-am invatat sa nu mai merg in weekend.

Noroc ca mi s-a rupt chin-mountul si am descoperit unghiul asta.

Mie imi place mai mult unghiul din primul video. De la partea 2 pana la partea 5 e pusa camera mai jos si se vede mai putin din drum. Imi place foarte mult faptul ca in curbe se inclina toata imaginea o data cu motocicleta, arata bine.

Si eu tot in weekend am fost, data viitoare la fel vreau sa merg in timpul saptamanii.

 

1) nu te lua dupa Waze pe moto. nu stai in trafic cum sta o masina

2) nu merge cu muzica. "ascunde" sunete. dar e alegerea fiecaruia.

3) felicitari pentru tura! am in plan sa fac TA sau TF anul asta, sa vedem daca apuc. daca nu, ma uit la filme ;)

E adevarat cu Waze-ul, cateodata si cu masina o mai da in balarii.

Ai dreptate si cu muzica, intradevar nu mai aud mare lucru cand am muzica pornita. Dupa cum ziceam si colegului mai sus si fara casti e naspa ca imi vajaie urechile de la toba. La viteze mai mari imi vajaiau urechile si cu toba stock de la vant... O sa-mi cumpar o pereche de dopuri speciale pentru moto, poate e o varianta mai buna.

Dupa ce am vazut aici pe forum poze de pe TA toamna... as cam vrea sa mai fac o tura si eu prin octombrie. Sper doar sa tina vremea cu noi

 

Salut! Interesanta ideea cu microfonul extern. Sunetul e belea!

Bag si eu weekendul asta o tura Filiasi-Novaci-Sebes si retur. In zona Novaci ar trebui sa alimentez, sunt ceva benzinarii de calitate?

E mult mai bun sunetul cu un recorder dedicat dar e mai greu pentru ca adaugi un pas in plus in procesarea videoclipului - trebuie sincronizat audio cu video. Eu am considerat ca merita efortul si oricum sunt mai meticulos de felul meu.

In Novaci sunt vreo 3-4 benzinarii dar nici una cunoscuta - sunt din astea mici. Am bagat de la prima cred (Eli Peco sau ceva de genu') si nu am avut probleme. Cred ca era un LukOil cu cateva localitati inainte de Novaci.

 

Felicitari, foarte frumos, sunetul e bestial si felul in care ai filmat este tare, sper ca la anu' sa ajung si eu pe TA, asfalt uscat!

Merita sa mergi, e foarte frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Asta era si planul meu initial - sa merg spre Poiana Sibiului - nici nu mai stiu de ce m-am abatut de la plan; data viitoare asa fac.

 

Apropos, am facut si un edit cu secvente din toate clipurile si coloana sonora, e mai usor de digerat:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos,felicitari ptr.prelucrare!

Asfalt uscat!

Multumesc! Asfalt uscat si tie, cat o mai fi ramas :)

 

Parca e facut motorul asta pentru asemenea drumuri .

Sincer e la el acasa in traficul din oras, dar ii place si la munte :D - in schimb drumul dintre oras si munte e cam neprietenos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...