Sari la conținut

Le Tour de France 2016


cicloburu
 Share

Postări Recomandate

Azi începe. Mai sînt oameni interesați de caravană? Preferințe printre cicliști? E Turul „amanetat” deja?

 

Hai să vă aud!

 

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Favoritii mei Contador si Sagan!Il Pistoleru s-a tavalit dar se pare ca nu rau!

Chev a castigat etapa 1.Sper sa-i mai bata pe nemti si in alte etape!


» Post actualizat in 02 Jul 2016 15:30

Sa nu castige Sky la final.Oricine dar nu Froome!Dupa USPostal e cea mai urata echipa!Miroase a superdopaj,din ala stiintific!

Nu ca ceilalti ar fi prea curati!Nici nu cred ca ai cum,sa faci 3 saptamani 150-200 km la vitezele astea!

Este chiar unul din sporturile in care dopajul este obligatoriu la nivelul de Mari Tururi sau clasice!

Poate in epoca de pionierat a fost curat,dar si atunci cred ca mai beau un vin sa le dea putere!

Un sport frumos cu toate bubele lui!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu exageram cu discutiile despre dopaj in ciclism,e unul dintre cele mai curate sporturi la ora asta,cunoscatorii stiu de ce.

 

Din principiu nu am favoriti si zic ca cel mai bun sa castige dar recunosc ca mi ar placea sa castige Contador.Dar daca a venit timpul celor mai noi, nu ma supar.Cu toate astea probabil va fi din anul lui Froome si vom avea o lupta interesanta doar in Vuelta.Statistica spune ca cine ia criteriul dauphinee ia si turul si cand l a luat froomie nu a fost exceptie a castigat turul.Un semn al intrebarii asupra conditiei de supraom a englezului planeaza de multi ani,din pacate se pare ca eventualul doping e prea destept realizat ca sa poata fi prins.Sa speram ca viitorul va face dreptate cum a facut si in privinta sinistrului american cu un singur coi.

Dar cum turul a debutat cu o surpriza inca din prima etapa sa speram ca vom avea spectacol din plin.

 

Alte consideratii:pacat ca pleaca tinkoff de la echipa,destul de haios rusul ,aducea o pata de culoare.Pacat ca a plecat comentatorul alex Hovco,dupa mine cel mai competent comentator de ciclism.E bun si ciocan in calitate de expert dar vocea aia subtirica a lui nu se prea preteaza la ascultat pe distante lungi de o suta de kilometri.

 

Pentru amatorii de fun iata l pe Tinkoff prezentand echipa:

https://www.facebook.com/tinkoffsport/videos/841557049279602/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci se pune covorul rosu pentru nea Frumi inca din a doua zi?E clar ca s au dus azi si Contador si Porte...

 

Sper sa nu aiba Quintana vreo belea si macar sa fie o lupta dreapta si cinstita pana in ultima zi dar pentru mine castigatorul de anul asta e englezu`

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E curat pe naiba!Metodele s-au schimbat!De fapt iau substante dar care inca nu sunt pe lista!Mai scumpe,mai sofisticate fata de EPO sau transfuzii cu sange oxigenat ca in trecut!Cel mai bun exemplu este meldoniumul care era luat la greu mai ales de estici(inclusiv ai nostrii) si care acum face ravagii in teste!Pana la 31 decembrie era legal,pe 1 ianuarie a devenit interzis!Multi si-o fura acum din cauza ca nu se stie in cat timp dispare din organism!

La Sky,Astana,Moviestar,Tinkoff,Ettix chimia medicala e sus,dar Skyul bate la ochi mai mult decat ceilalti!Hotul neprins negustor cinstit,dar tot hot!

 

Revenind la cursa,Froomie e mare favorit,Quintana e prea slab la contratimp,Contador a dat distanta,Porte a dat deja de faimoasa lui zi de ghinion!Aru poate fi o surpriza dar greu in fata Skyului!Restul se bat la top 10!

Favoritul meu,Contador,trebuie sa diminueze pierderile pana-si revine fizic si apoi sa incerce(daca are picioare) un Fuente De!Altfel e greu sa-l faca pe Froomie,pe catarari sau la contratimp!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...

 

Cicloburu, dar se fac jocurile/magarii si in ciclism ? Asa departe s-a ajuns, au contaminat toate sporturile ?

 

Nu m-am referit la jocuri ca la fotbal - aranjamente & altele - ci la faptul că Turul are cîștigător „predefinit” (amanetat) în personajul Froome... N-am văzut etapa, dar m-am uitat pe clasamente. Se pare că, dacă nu cade Froome, nu merită să mai urmăresc turul decît pentru peisaj!

 

O să mai citesc topicul, dar voi mai interveni numai dacă chiar se va întîmpla ceva deosebit... Cu regrete pentru un sport pe care-l practic cu deosebită plăcere... :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@adyi32

 

Credeam ca esti printre cunoscatori,de aia am zis cunoscatorii stiu de ce.Ciclismul este printre cele mai curate sporturi pentru ca se fac eforturi sa se depisteze dopingul.Stiai ca la fotbal sunt state printre care Spania si Brazilia unde nu se fac teste de sange ci doar de urina?Sa fim seriosi,teste de urina in ziua de azi!Ciclismul e printre cele mai curate in comparatie cu restul,pentru ca se fac eforturi sustinute.Nu stiu in ce sport se mai trezesc cu comisari la usa la 7 dimineata la 4000 de metri altitudine la capatul lumii,

 

Meldonium.Ce ai cu el?E un medicament exceptional pentru inima.Daca nu a pus fost pe lista interziselor de ce sa zici ca oamenii s au dopat?Si o cafea te dopeaza pentru scurt timp,daca bei una inainte de setul de tenis de masa esti dopat?

Cu asta e probabil sa fie o chestie politica un lobyy cu anumite interese de disparitie de pe piata,medicamentul e intr adevar foarte bun.Noi am pierdut o medalie de aur la olimpiada de gimnastica din cauza nurofenului,nu orice trebuie tratat drept doping.

Iar aia care l au pus pe interzis au fost cam cretinei daca nu stiau in ce perioada iese din organism,s a facut un tambalau aiurea in tramvai.Si comisia aia internationala se zbate ca o musca fara cap uneori.Dopingul la tenis a fost tratat cu finete,s a recunoscut ca in caz de...tenismenului ii era recomandat sa stea pe tusa o perioada.

 

Ontopic

Contador a pierdut turul,la fel Porte.Cu toate astea spectacolul merita privit.Lasa ca in trecut era mai rau,unicoiosul omora si mai si suspansul.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu merg cu Nibali, desi specialistii nu-i dau vreo sansa. Pur si simplu imi place omul.

Dar de ce l-ar fi adus Astana daca nu are sanse la victorie? doar ca mentor si inger pazitor pentru Aru?

In fine, dupa etapa de ieri a ciupit 3 secunde din distanta care il separa de Frum (nici mie nu-mi place pasaroiul), poate s-o mai intimpla ceva si pe pavate, iar in munti ... Dumenzeu cu mila!

 

Ce a facut anul asta Nibali in Giro are miros de istorie, ar fi de-a dreptul epic sa o comita si in LeTour.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu s-a mai trezit niciunul sa isi puna motor in cadru la competitie?

 

Cică filmează ăștia cu termo-camere :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ghidon :sunt doar pasionat!Stiu ca se fac multe controale,iar fata de alte sporturi treaba e serioasa,dar asta se face mai ales pentru a se recredibiliza un sport

cu mari probleme de doping!Sincer,nu cred ca au performante de nivelul Armstrong,Pantani(al carui fan sunt si postmortem) cu apa plata , somn si biciclete de zeci de mii de euro!Nu cred asta!

Din cand in cand mai cade cate unul si se reseteaza contoarul!

Metodele actuale sunt mai evoluate decat pe timpul Armstrong,cum si pe timpul Armstrong erau mai evoluate ca pe timpul Hinault,Indurain!Ca sa nu ma duc in timpul Mercx,etc!

Apropo,in epoca Armstrong erau 2-3 care nu se dopau,pe bune si recunoscut de toata lumea dar terminau printre ultimii!Aia era valoarea cu apa si somn!

Pentru mine ciclismul,mai ales marile tururi si clasicele,sunt ca wrestingul pentru americani!O minciuna frumoasa care creeaza dependenta!

In legatura cu medoliumul,ai dreptate ce spui,dar chiar era luat de sportivi ca stimulator,nu doar de cardiaci!Daca ai sa cauti ai sa gasesti declaratiile sportivilor nostrii si nu numai care recunosc ca luau medolium,si nu pentru ca sufereau cu inima!Se dopau legal,tocmai de aia zic ca Skyul si nu numai,baga la greu,legale dar imorale!

Despre tenis nu are rost sa mai vorbim,este, alaturi de fotbal cele mai murdare sporturi in ceea ce priveste dopajul!

Astia nici nu mimeaza ceva,nu cade unul ,macar la misto!Sunt multe de povestit pe tema dopjului si a rezultatelor mincinoase!

 

On topic:Chev ieri mi-a facut o bucurie,azi insa Kittel a marcat!Asta e ,sper sa le mai castige englezul cateva etape nemtilor!

La general e liniste,maine e o zi interesanta cu un posibil atac de recuperare Contador sau Richie!Sau Astana,ca prea au stat la cutie!

Apropo de Nibali,si daca poate nu o sa castige turul,ar bate prea tare la ochi!Giro -Vuelta mai merge!Dar Giro-Le Tour nu prea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@adiy32

Si eu sunt la fel,simplu pasionat.

De acord cu tine in toate privintele,toate sporturile au devenit minciuni frumoase,nu chiar wrestling totusi,daca sahul ar fi mai mediatizat si mai de succes ca sport am avea si acolo cazuri de dopaj.De fapt cred ca si ei baga ceva nootropice,astea nu stiu daca sunt pe lista dar ajuta din plin concentrarea pe termen lung si oxigenarea superioara a creierului.Unde sunt bani va fi intodeauna si furtul.

 

Meldoniumul bineintels ca era luat in scop de crestere a performantelor,doar nu exista sportivi cardiaci.Spun doar ca de vreme ce nu era pe lista nu poate fi acuzat nimeni ca nu joaca fair.El oricum nu a fost cercetat deloc si faptul ca mareste performntele sportive nu este atestat de un studiu stiitific ,a fost pus pe lista interziselor pentru ca s a gasit preponderent in urina sportivilor din est si asta pentru ca in zona asta exista produsul.Scrie in prospect ca ajuta la cresterea performantelor sportive dar forul mondial nu trebuia sa ia decizii dupa ureche.E posibil sa fie politica la mijloc,parerea mea,inteleg ca medicamentul chiar e bun.Ce face el e sa opreasca moartea celulelor inimii in caz de efort fizic intens,repet,cresterea performantelor sporritve nu a fost dovedita de nici un studiu.

 

In concluzie,ce am vrut eu sa spun initial a fost ca trebuie sa aparam sportul asta tocmai pentru ca, spre deosebire de altele,nu a mimat lupta cu dopingul ci a luptat cat a putut si cu orice pret adica decapitatea echipelor,dezonoarea sportului sau plecarea sponsorilor.Au fost perioade grele care au trecut si iata ca ciclismul si a revenit.Probabil ca nu e nici acum ok,sky ala pare extraterestru dar macar arata intentia de a lupta cu dopajul.

 

Ontopic si eu,turul e frumos in fiecare etapa,macar pentru suspansul de final.Zicea Vinokurov ca Nibali joaca pentru Aru deci e clara situatia.in schimb in Vuelta sunt sanse de lupte interesante.

 

Sa vedem ce va fi azi,prima etapa in care se va lua pulsul oamenilor de general.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zicea Vinokurov ca Nibali joaca pentru Aru deci e clara situatia.

Imi place si Aru.

Desi daca Aru da distanta din vreun motiv oarecare ... Astana va trebui sa puna toti banii pe rechinache.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comentatorii au spus azi ca Nibali va stabili o zi pentru victoria de etapa si apoi se va retrage sa se pregateasca de Mondiale.Acuma nu stiu daca are planuri pentru Vuelta sau nu.

 

Si azi o etapa frumoasa castigata din evadare.Eu nu mi amintesc un tur care sa ma multumeasca la prima etapa.Castigatorul e cvasicunoscut si totusi turul are farmecul lui.Bun asa!

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Io-s tare curios dacă Nairo este pe măsura lui Froome. Nu cred că s-au „duelat” anul ăsta. Antrenamentele lui „la el acasă” ar putea fi la fel de bune ca „bucătăria / farmacia” SKY-ului? Mai este vreunul pe lista de „clasament general” care să intre-n discuție? Tibault Pinot (deja cu cîteva secunde întîrziere - singurul franțuz cu ceva șanse)? Altul?

 

PLM... M-am săturat să mă uit la ciclism pentru peisaj, nu-mi plac comentatorii (în afară de Alex Ciocan, pe care-l cunosc, îl respect și-l apreciez)...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nibali e out din lupta pentru galben, are peste 5 minute fata de Frum; greu tare dupa un Giro in care a bagat material cit pentru doua GT-uri.

Contador la peste un minut de Frum.

Frum, Quintana si Aru in acelasi timp, Valverde mai bun cu 3 secunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Giro a fost fenomenal anul acesta. Am urmarit cu interes turul Italiei 2016, la fel cum o faceam candva, pe vremea cand Radu Naum si Radu Banciu comentau, pe vremuri, cum 'Elefantino' il ataca pe Jan Ullrich pe Galibier.....Ce vremuri! De la moartea lui Pantani am facut o pauza de urmarit tururi cicliste, pana in acest an. Urmaresc in prezent Turul Frantei, dar............

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... E Turul „amanetat” deja?

 

Hai să vă aud!

 

:cheers:

 

Deci, precum spuneam... E gata? :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze de absenta!Se futu si turul asta!Da-l draku pe Froomie si SKY daca si pe coborare dam turatie la pedale ca sprinterii!

Aceeasi reteta ca Armstrong,sanchi,se pregateste doar pentru turul Frantei!Castiga o cursa doua inainte si hop turul!Apoi se duce in criterii si are scuza perfecta sa nu mai participe la cursele de toamna!Mi-e sila!Si nu ca se dopeaza sau ce rahat or lua(din punctul meu de vedere toti o fac la nivelul profi)!Ma scarbeste faptul ca vor doar el/ei sa castige,exact ca Lance!Mai lasa-i si pe altii,suspans,chestii socoteli!De aia mi-a placut de Contador,mai lasa si pe altii sa castige mai o cursa,mai o etapa,mergea in Giro,Vuelta nu ca bulangiul asta de Froomie,la sapat pe Wiggins si de atunci vrea el Le Tour!Sper ca a inteles toata lumea ca acum doi ani,cand a luat Nibali,tot el trebuia sa ia ,dar a avut ghinion cu cazaturile pe ploaie si a abandonat,ca altfel ajungea la 4 tururi(cu asta)!Nu am dorit niciunuia sa cada pana acum,dar cu asta fac o exceptie!Sa cada da-l draku!

Apropo,cat de bulangii si aroganti au devenit astia de la Sky ,la faza cu penultima catarare de sambata,au sprintat in varf sa nu ia Majka 10 puncte in varf(pt tricoul cataratorilor)!

Porcul de Froomie si Enao(parca)!Nu se fac magarii dastea daca nu ai treaba tu sau un coechipier cu tricoul respectiv!Jegosi!


» Post actualizat in 11 Jul 2016 14:04

PS:i-mi pare rau de Contador dar asta e,nu a putut sa-si revina!Sper sa vina in Vuelta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...