Sari la conținut

Parcul National Durmitor - Canionul Tara - Dubrovnik


Postări Recomandate

Salut. Pentru ca traseul pentru Romania care trebuia sa-l fac cu prietenul neamt, sa anulat, din motive tehnice de partea lui, m-am organizat rapid pentru alta tura. Am de gand sa plec, adica plec Joi 20.08.2015 spre Muntenegru.

Prima parte a traseului vreau sa o fac pana la Zabljak, unde vreau sa ma cazez vreo2-3 zile. Acolo este de vizitat Canionul Tara,. parcul National Durmitor. Am inteles ca sunt spectacol.

Din Zabljak vreau sa iau drumul Dubrivnik, Croatia, dar nu stiu daca se trece cu buletinul sau pasaportul. Pe parcursul calatoriei trebuie ceva asigurari, moto, sanatate?

Daca aveti sugestii, sfaturi, astept cu interes. Mersi.

post-89476-0-89503500-1439969333_thumb.png

post-89476-0-58302700-1439969334_thumb.png

Editat de kalator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu în locul tău aș încerca să includ în traseul de la Durmitor înspre Dubrovnik 2 obiective pe care ar fi păcat să le ratezi: drumul Zabljak - Pluzine (un fel de Transalpina mai îngustă și parcă un pic mai frumoasă) și Kotor Bay.

 

LE: Pentru condițiile de călătorie recomand cu încredere site-ul MAE, în general e bine documentat:

http://mae.ro/travel-conditions/3728#829

Editat de Bogdan Brinduse
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

drumul Zabljak - Pluzine inseamna Durmitor.

Kotor Bay e frumos dar ca si drum de moto... nu prea. aglomerat si ingust. De preferat traversarea golfului cu ferry si de facut drumul din orasul Kotor prin Cetinje si apoi in Budva.

Se merge cu buletinul si iti trebuie RCA valabil in toate tarile traversate. Bosniacii verifica mai mereu RCA-ul, stiu ca nu toate sunt valabile la ei. Asigurarea de sanatate nu ti-o cere nimeni dar e bine sa ai in caz de una- alta.

Editat de Bulinu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia-ti leviere si ceva petece -- nu se stie niciodata cand te loveste.

Am tras 3 pene anul asta pe tura din grecia pana acasa!

Inafara de asta ce ti au spos colegii anterior. Si ai grija ca in parcul national Durmitor e frig -- nu fac misto de tine. Sa ai un polar ceva!

PS: arunca un uchi si la lacul Negru -- nu e cine stie ce lacul ...dar e frumos pana acolo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

drumul Zabljak - Pluzine inseamna Durmitor.

Kotor Bay e frumos dar ca si drum de moto... nu prea. aglomerat si ingust. De preferat traversarea golfului cu ferry si de facut drumul din orasul Kotor prin Cetinje si apoi in Budva.

Se merge cu buletinul si iti trebuie RCA valabil in toate tarile traversate. Bosniacii verifica mai mereu RCA-ul, stiu ca nu toate sunt valabile la ei. Asigurarea de sanatate nu ti-o cere nimeni dar e bine sa ai in caz de una- alta.

Salut. Recomanzi o alta ruta spre Dubrovnik pentru a evita drumul de Kotor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ruta pusa de tine prin Niksic si Trebinje e ok. Pentru intoarcere merita sa mergi prin Kotor > Budva. Eu ma refeream la faptul ca nu merita parcurs tot conturul golfului. Apoi ai putea merge pe malul lacului Skadar din Virpazar fie catre Albania fie catre Podgorica. Ambele variante sunt spectaculoase.

Referitor la leviere, nu m-as complica, desi le-am carat si eu dupa mine de multe ori. Este dificil de rezolvat o pana cu petic, mai ales daca n-a fost scos cauciucul de ceva vreme de pe janta. Mult ma practic sa folosesti un spray de pana(si le gasesti la orice benzinarie) si capsule de CO2.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deja sunt pe ultima 100 de metri de organizare. Mi-am facut si asigurare medicala, sa fie in caz de urgenta, 2 buc spray roti, harti, cardurile full si chef de mers.

Am sa revin cu material la intoarcere. Daca mai aveti sfaturi, sugestii le astept. Maine dimineata la ora 6.00 inham caii. :oilleak:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mare atentie la asfaltul alunecos, o sa ai parte de el din belsug. Ala mai deschis la culoare e naspa, mai ales pe ud. Ia-o usurel.

Mergi linistit cu buletinul peste tot.

 

Locurile sunt intr-adevar senzationale. Cat timp ai pentru tura?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Sa dus naibi tot planul meu. Totul a inceput sa se duca naiba de cand prietenul meu din Germania a spus ca nu mai vine, apoi au inceput zilele ploioase, inclusiv in dimineata asta turna cu galeata. Dupa ce sa oprit m-am echipat am scos motorul afara, bagajele pe el si cand incalec pe capra si dau sa pornesc, mumu, nu mai porneste. Toate au mers pe dos, toate au fost potrivnice. Cea mai nervoasa este nevasta-mea, sa bucurat pentru tura asta si acum mumu. Am anulat toate cazarile pentru moment. Trebuie sa caut capra la oo, ce are.

Asa se intampla, cand organizezi ceva, nu iese.


» Post actualizat in 20 Aug 2015 14:38

Salut. Cu ajutorul si sfaturile colegului nostru de forum, Tavi, care mi-a sarit in ajutor, cu toate ca nu ne cunosteam, am ajuns la concluzia ca mobra avea Altzeimer la baterie. Am luat alta, marca Exide, am pus-o la formatat iar maine dimineata vreau sa inham iarasi caii. Trebuie sa plec de dimineata sa pot ajunge pana la Zabljak, 550km. Speram sa nu mai fie ceva.

Multumesc inaca odata lui @tavi pe aceasta cale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut all,va anunt ca ,colegul nostru Kalator a ajuns ok la Kraljevo si sa cazat acolo.Am vb cu el la tel asa cum spune mai sus nu ne cunoastem doar prin tel mi-a zis ca a intampinat ceva probleme cu vantul pe o bucata de autostrada la sarbi.In rest totul a decurs ok motorul si se pare ca intr-adevar a fost bateria problema.Drumuri bune sa ai Kalator.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

In Durmitor, si cred ca este valabil pentru tot Muntenegrul, erau (cel putin prin 2007) niste puncte de informare turistica, unde poti întreba de cazare, mâncare, modalitati de petrecere a timpului liber, etc. Foloseste-le cu incredere. In stagiunile de munte mi-au recomandat cazari f. ok, restaurante f. bune dar mai dosite sau la iesirea din localitati si firme de rafting mai low profile dar la care am avut un pachet mai bun fata de ce vedeam la altii. Concediu placut! Distractie maxima!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut all. Asa cum a spus si @tavi am ajuns bine pana la Kraljevo. Am optat pentru a inopta aici, merg doar dupa harta, indicatoarele pe aici sunt, nu, si decat sa alerg cu izmenele-n mana pana la Zabljak am preferat sa ma cazez. Mobra sa comportat exemplar, singura problema mi-a pus-o vantul. Au fost niste rafale mai ca ma darmu de pe mobra.

Gazdele sunt foarte amabile. Cazarea este superba, nici macar pe dulap nu este praf. Mobra m-au pus sa o bag intr-un hangar, sa nu stea afara.

» Post actualizat in 01 Sep 2015 18:04

Va salut dragi mobristi. Am revenit din traseul pe care l-am organizat in pripa, pentru ca sa potrivit proverbul" nu este pentru ci-n se pregateste, pentru ci-n se nimereste" asa m-am nimerit si eu. Pentru ca ortacul de drum a renuntat pe ultima suta de metri, din cauze tehnice, a trebuit sa ma organizez cu viteza luminii pentru a opri lacrimile de crocodil ale nevestei, care cand a auzit de anularea traseului pe Ro, a spus ca ea trebuie sa plece undeva, ca altfel ie de rau, pentru mine. Cum eu am ultimul cuvant in casa, da draga mea, cum zici tu, m-am pus cu burta pe gogu, eu deasupra el dedesubt, si dai si lingel pe gogu pan' la transpiratii.

Gata, imi zic, totul este organizat ca la neamt in spaitz, maine scot calul din grajd si ii dau bice. Sefa face ultimele verificari logistice, eu verific acte, sistemul de sonorizare si lumini din casca, totul este pregatit de lupta, mai asteptam doar parola" Executati muntii de arama"

 

Se face dimineata, fug cu izmenele-n vine, alarma, se executa "muntii de arama"

fug cu bagajele, le arunc pe cal, dau cheie, il scot pe platou, gata de lupta, imi zic eu,zambind in coltul gurii, asfalt sa fie ca restul este.

Astept copilotul sa urce pe cal, vine, urca in sa, dau cheie...mumu! mai dau o cheie, calul ..mumu!

Ma dau jos, analizez situatia, ma depaseste pe moment. Ma gandesc, ie vai de mine daca nu fac ceva, arestul ma asteapta.

Deshamez calul, fluier a paguba, si astept, ce? nici eu nu stiu. Imi zic in gand, pierd o batalie dar nu vreau sa pierd razboiul.

Dupa ceva timp suna telefonul rosu,. Cin-sa sa fie? La capatul firului Tavi, da Tavi, colegul de forum pe care nici macar nu il cunosteam. Mi-a venit in ajutor cu strigat de lupta, strigatul suna cam asa" incearca sa schimbi bateria, dar nu de tun , nu de vin, ci bateria care se mai numeste si acumulator"

Ma conformez ordinului de capatul firului rosu, dau fuga la Ciclop, dar nu la ala cu un ochi ci la cel cu multe piese auto. Imi spun oful, omul ma asculta si ma salveaza.

Victorie! strig inlauntrul meu. Dau fuga in unitate pun la formatat acceceul si ma reorganizez pentru ziua urmatoare, ziua asta a fost ratata.

Dupa lungi asteptari in garda, 3 ore, timp in care acumulatorul sfaria ca mici pe gratar, il deconectez de la curent, ii pun dopurile si dau fuga cu el la botul calului. Conectez bornele si cu ochii inchisi dau START. Victorie, calul necheaza de parca ar fi mancat jaratec. Gata, de acum tehnica a invins, ma asteapta lupta cu asfaltul, acele de par, ploia, frigul si caldura, dar nu-i bai si rusi au cucerit Berlinu in astfel de conditii.

Apoi am descalecat din sa, aceasta a fost ziua a-ntaia.

post-89476-0-96258900-1440186197_thumb.jpg

post-89476-0-08072700-1440186264_thumb.jpg

post-89476-0-85669600-1440186315_thumb.jpg

post-89476-0-44828800-1440186362_thumb.jpg

post-89476-0-37281900-1440186438_thumb.jpg

post-89476-0-46096000-1440186487_thumb.jpg

post-89476-0-66586700-1440186532_thumb.jpg

post-89476-0-38121400-1440186728_thumb.jpg

post-89476-0-09358200-1440186766_thumb.jpg

post-89476-0-56162100-1440186818_thumb.jpg

post-89476-0-10316800-1440186872_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Sal kalator...bine ca asta a fost tot baiul si ca in rest a decurs totul ok.Mai baga ceva poze ca sa ne omori pe unde ai fost, sa retraim si noi traseul tau impreuna cu tine.....

Editat de tavibasca
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....dupa toate cele patimite, ziua trebuia sa se incheie cu o ploaie torentiala. Mi-am spus, daca ploua asa si dimineata, alta zi ratata.

Din fericire dimineata nu mai ploua. Am apucat calul de capastru, l-am scos din grajd, bagajele pe el, combinezoanele de ploaie, si dai gaz.

Mi-am socotit sa merg cel mult 350 km/zi. Dupa acesti kilometri pasagerul din spate se resimte, se instaleaza discomfortul, plictiseala, oboseala si etc.

Prima oprire stabilita a fost la Kralijevo, Serbia.

Drumul pana la iesire din Ro a fost inorat, numai bun de condus. La intrarea in vama Moravita pe partea Serbiei m-a izbit un peisaj care a ramas de vremea comunismului. Mizerie la superlativ, cladiri care nici cand au fost construite nu au fost finalizate, toate de o culoare cenusie, tipic perioadei de mult apuse. Vamesi sarbi cauta si in chiloti, cel putin la masini. In fata mea era un roman cu masina inmatriculata in Grecia, cred. Vamesul a ochit un tablou in portbagaj, invelit in panza. A inceput sa se agite in jurul masinii cerand acte de provenienta, poate credea ca este o japca de la vreun muzeu. Femeia explica ca este mostenire, in timp ce flutura o hartie stampilata. Sarbul suspicios a luat hartia, sa holbat la ea, la tablou si aplecat inauntru. Mi-am zis, daca ma despacheteaza si pe mine ca pe ceilalti ma apuca nervii. Politaiul din ghereta care deja imi controlase actele imi face semn ca pot sa plec. Pedalez in spate, sa pot trece de masina. Deodata din ghereta aud o voce" ce! asta nu are mansarier?" ma uit la el, si zic, nu, trebuie sa aibe? Rade in coltul gurii si imi face din nou semn ca pot sa plec.

Cap compas Kraljevo. Sarbi au drumuri mai bune ca noi, dar prea inguste. Ajung in Varset. Cum merg numai dupa harta si varianta" intreaba un strain", bajbai putin prin Varset. Opresc intr-o staie de autobuz si intreb un bastinas, incotro nene so iau? Incepe sa turuie ca o moara stricata pe limba lui, eu ajung doar sa dau din cap afirmativ. Ma scarpin in barba, ma uit pe mapa, cand deodata din fundal aud o limba cunoscuta. Ce? aud bine? Un baiat binevoitor si bilingv ma intreaba unde vreau sa ajung, totul intr-o romana aproape perfecta. Imi sclipesc deodata ochii de bucurie, aici vreau sa ajung, dar pe unde ies de aici, ca nu am de gand sa fac turul Varsetului chiar acum, poate cu alta ocazie.

Imi expica ca la scoala pe unde trebuie sa o iau dupa care imi spune ca si el este motociclist, aaaa, ma gandesc eu, de aia m-ai ochit asa repede. Imi spune ca si el a fost in Romania, a ajuns pana la Suceava, ii place tara noastra, este frumosa. Dau mana cu el si dau bice. In sfarsit sunt pe drumul bun, si semnele imi confirama acelsi lucru, dar nu pentru mult timp.

Serbia este ca si Romania, chinuita de urmele epocii de aur. Ai sentimentul ca esti in Romania.

Ajung in Smederevo, gandul meu este sa o iau pe Autoput, cum spun sarbii. Dar cum la ei indicatoare sunt, nu, stau prost la capitolul asta, ratez intrarea si ajung aiurea. Iarasi consult mapa, intreb un strain, acelasi limbaj, de neinteles. Incerc engleza, germana, maghiara, canci, cum spune rromul nostru.

Dar cred ca am mancat ...cat sau comunitatea pe doua roti este unita peste mari si tari. In spatele meu opreste un motociclist cu un RT 1100. Ma intreaba daca am probleme, am zic eu, cu iesirea, dar nu la wc, pe autoput. Imi explica omul cum sta treba cu iesirea, i multumesc si imi continui drumul. Iesire a fost perfecta.

In sfarsit ajung in Kraljevo, ochesc cazarea, care este la drumul principal, asa am ales eu, sa nu bajbai iar aiurea dupa cazare. Bag mana in mapa scot confirmarea de pe buching si dau buzna la receptie. Dau de un sarb de 2 metri, cam plictisit, ii spun ce caut eupe proprietatea lui, fluturand rezervarea. Se uita la mine si nu intelege nimic. Cheama intariri, nevasta.Se uita dansa ca mata-n calendar. Pana la urma intelege ce caut eu acolo.

Ma duce si imi arata camera, tip-top, nu lipseste nimic. Cobor jos, deshamez calutul si urc bagajele. Namila de 2 metri imi spune ca pot baga motorul in hangar, sa nu stea afara peste noapte. Ma coformez, ii spun, dar dupa ce dau fuga in oras sa infulec ceva.

Urc din nou pe cal si plec in oras, nimeresc chiar in centru. Schimb repede niste bani si ma instalez la o terasa. Comand pizza si bere domestica, de la ei facatura. Incep sa savurez pizza cand deodata simt intre picioare un patruped, un golden retriever. Cersea ceva de-ale gurii. Dar pizza nu serveste, este de alt staif dansul. Platesc , ma ridic si plec, patrupedul dupa mine,de parca era al meu. Trec pe stanga, el dupa mine, schimb macazul, el la fel. Asa nu poate sa continuie, imi zic eu, dar ce, am venit sa plimb cainii in Kraljevo, sau poate ma plimba el pe mine. Iubesc cainii, dar nu era momentul pentru socializare cu patrupedul. Intr-un final intru intr-un magazin sa cumpar niste apa. Patrocle ma pierde din campul lui vizual, nu-i bai, sa lipit de altul. Pana la urma am tras concluzia ca era animator in zona, plimba pe fiecare.

Un lucru ma amuzat la sarbi: fasfood in sarba se traduce asa, si tot asa se scrie" brza hrana", tare de tot.

Gata, imi zic, o tirez la campare, este timpul de somn, trebuie sa ma regenerez.

post-89476-0-35052500-1441395920_thumb.jpg

post-89476-0-33211400-1441395922_thumb.jpg

post-89476-0-93802400-1441395923_thumb.jpg

post-89476-0-78267800-1441395925_thumb.jpg

post-89476-0-22210300-1441395927_thumb.jpg

post-89476-0-76023400-1441395928_thumb.jpg

post-89476-0-29363200-1441395930_thumb.jpg

post-89476-0-81943000-1441395931_thumb.jpg

post-89476-0-35181400-1441395933_thumb.jpg

post-89476-0-90329100-1441396622_thumb.jpg

post-89476-0-98667600-1441396623_thumb.jpg

post-89476-0-24160100-1441396625_thumb.jpg

post-89476-0-53075300-1441396626_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Salut. Am sa continui cu povestirea, acum ca ne tragem la ura sobei.

fain filmat @ianachim. Eu nu am filmarea de pe Durmitor, doar poze. Nu am mai avut baterie ca camera, era ploaie, ceata, nu se vedea mai nimic. Unde mai pun ca m-am ratacit de la traseu, am ajuns la granita cu Bosnia.

Am primit de la proprietarul camp-ului o harta de mana, inelul parcului Durmitor. O voi posta aici, merita facuta tura aia. Fara harta asta rustica nici nu stii de asemenea traseu, este facuta de proprietarul camp-ului unde am stat 2 zile, este salvamontist de 15 ani in zona, cunoaste traseele si in somn.

 

To be continued.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...