Sari la conținut

Nu porneste imediat dupa oprire.


Postări Recomandate

Salutare,problema mea ar suna cam asa:

Am un kawasaki zx4R,an 94 cumparat recent,sunt incepator am permisul de doua saptamani si fiind primul motor nu cunosc exact sintomele unuia pe carburatie.

 

Daca ma duc si il pornesc la orice ora porneste fara probleme,chiar daca il opresc porneste din nou daca nu il turez.Aici este problema.Daca il turez si il opresc dupa trebuie sa astept aproximativ zece minute ca sa porneasca din nou pentru ca presupun eu ca se ineaca.

 

Mergand tot pe o presupunere de a mea,pentru ca am mers si 200 km fara oprire iar motorul merge ok accelereaza bine nu se balbaie,nu intrerupe,nu are nici intarziere la acceleratie ,dar daca il opresc aceiasi poveste.Am oprit la benzinarie prin Sinaia iar eu am plecat din Ploiesti,nici o problema pana cand l-am oprit.Nu a mai plecat ,mirosea a benzina (probabil inecat) iar dupa 9 minute (cronometrat pe ceas) a plecat perfect.

Intrebarile ar fi urmatoarele:

 

1.Sa fie oare nivelul mare de benzina care sa ude bujiile?(iar timpul ala de ~10 min sa reprezinte uscarea lor de la caldura degajata de motor)

 

 

2.Sau din cauza ca fostul proprietar a mers cu o toba sport goala ?(am inteles ca ar putea dauna supapelor iar compresia sa fie defectuasa din cauza ca motorul se incalzeste si implicit sa nu porneasca la cald ?).sper sa nu fie asta ,ma gandesc ca in 10 min nu prea se raceste prea mult fata de cand motorul este pornit.

 

Tin sa precizez ca de fiecare data porneste dupa 8,9 minute de asteptare de la oprire,si porneste foarte bine indiferent de distanta parcursa.

 

Astept pareri daca ati mai patit asa ceva sau auzit de la alti prieteni.

 

Multumesc!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De pe topicul cu fratiorul mai mare ZX9R din 99, citire.

Plimbari placute de acum incolo si felicitari pentru ca ai ales un 400 cc pentru inceput!

 

/index.php?/topic/717762-pornire-cu-probleme/

 

Explica-i omului ca atunci cand carburatoarele sunt fierbinti dupa oprire benzina se evapora iar vaporii se aduna in filtrul de aer, imbogatind prea mult amestecul. Dupa o perioada vaporii sunt dispersati sau, asa cum ai mentionat, deschizand un pic "gazul" ii dai mai mult aer la pornire.

Daca nu sunt (si) alte probleme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verifica filtrul de aer daca e curat! Un prieten patea asa, a schimbat filtrul e aer si s-a reparat problema. In mers intra aer fortat, cand sta pe loc, fiind f murdar, nu mai intra aer, doar benzina...si nu-i pleca decat dupa vreo 10 minute de lasat in pace. NU spun ca e asta, dar verifica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Momentan nu am de unde sa cumpar filtru dar nu vrea nici cu acceleratie se ineaca imediat.dar dupa 10 minute a plecat fara probleme o sa fac un test pe loc fara filtru sa vad daca porneste imediat cum ajung acasaacasa ca acum sunt plecat la plimbare cu ea.va anunt cand rezolv ceva .asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,dupa un drum mai lung am ajuns acasa,problema fiind aceiasi,iar dupa ce am oprit motorul imediat i am scos filtrul de aer si i am dat cheie dar nu a pornit,tot s a inecat,urmeaza in zilele urmatoare sa merg la " medic" sa imi verifice nivelul de benzina,si o sincronizare a carburatoarelor.revin cu info peste cateva zile cand ies liber de la serviciu sa va spun ce am rezolvat.Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut acum cativa ani un zx4 cu aceeasi problema, l-am luat cam neingrijit(filtrul de aer era putred+ alte chitibusuri) dar mergea bine motorul, dupa ce i-am facut o servisare totala ... surpriza ... motorul facea fix ca al tau. Mi-am batut si eu capul cu: carburatie (pastrat reglajul amestecului intre valorile din manual), compresia, joc supape, bujii, etc etc etc , toate erau ok ... Pana la urma mi-a sugerat cineva sa ies cu reglajul carburatoarelor din valorile alea date de manual, si pana la urma asa i-am dat de cap. La final am verificat amestecul, bujiile erau caramizii cum trebuie sa fie, motorul a mers bine mersi la mine si la noul proprietar.

Sper sa te ajute postarea mea.

 

 

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La final am verificat amestecul, bujiile erau caramizii cum trebuie sa fie, motorul a mers bine mersi la mine si la noul proprietar.

Sper sa te ajute postarea mea.

 

Ce ai verificat la amestec, cum l-ai reglat? Ca sa-l ajute postarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce ai verificat la amestec, cum l-ai reglat? Ca sa-l ajute postarea.

Daca ma intrebi asa ceva ... un mecanic o sa inteleaga la ce ma refer.

Am verificat ca bujiile sa fie caramizii => Amestec corect.

Cum l-am reglat - din suruburile de amestec. Manualul da ca standard 1.5 si 1.75 ture la suruburile de reglaj, daca imi aduc aminte bine eu aveam la final reglaje intre 2,5 si 3 ture.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta merge cu filtrul, citez "foarte murdar" si te astepti sa inteleaga carburatia?

Nu am avut de ales,pentru ca azi am urmeaza sa dau comanda de filtru .O sa ajunga miercuri sau joi zi in care o sa merg si la un mecanic sa verifice carburatoarele.Multumesc pentru informatii revin dupa cu ce am facut. O zi buna tuturor.

» Post actualizat in 15 Aug 2015 13:28

Salutare tuturor.

 

REZOLVAREA PROBLEMEI MELE A FOST ACEASTA:

 

Am plecat la un mecanic care mi l-au recomandat cei mai multi dintre cei care i am intrebat,pana la el sa incalzit motorul si normal ca nu a mai plecat .

Am incercat o cheie sa ii dau binenteles ca nu a pornit si mi a zis din start ca nu ii place cum invarte motorul.

Am scos ELECTROMOTORUL si bineinteles toate lamele de la rotor erau ciupite...,si la cald nu mai invarte destul cat sa porneasca motorul.

Am schimbat electromotorul si acum pleaca perfect .

 

Cam asta a fost toata problema. Cost 200 lei alt electromotor (sh) Am scapat ieftin.Asfalt uscat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...