Sari la conținut

Aprilia factory SR 50 - carburatie. intrerupe dupa apx. 100 m


Postări Recomandate

Buna seara, Ma numesc Vasile am 26 ani sunt din Galati dar lucrez in Mangalia.
Am si eu o problema si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Mi-am cumparat o Aprilia Factory SR 50 an 2008 - cam pe la jumatatea lui iunie 2015 (initial a fost pe injectie dar fostul proprietar a trecuto pe carburatie). in fine. am cumparato de la un baiat (scuterul are demaraj impresionant, atinge usor 80km/h), mergeam in drum spre casa cu el si dupa apx. 10 km s-a oprit in camp. Am ajuns acasa am lasato asa iar a doua zi m-am dus am cumparat si montat bujie NGK, scuterul porneste lejer si la pedala si la buton dar acum merge apx. 100m dupa care se opreste. Apoi daca mai incerc sa il pornesc iar, electromotorul invarte dar nu porneste. (trebuie sa astept cate-va ore bune sau sa il las o noapte ca sa mai porneasca lejer si sa mearga tot 100m), M-am uitat la bujie si e cam neagra dar nu e uda sau sa aiba alta culoare. Ultima oara cand am fost acasa si l-am pornit a scos si fum alb puternic vreo 1-2 minute (la relanti), iar cand m-am pus pe el sa ma plimb..... in 100m a murit.
Nu inteleg de ce....am bujie noua, carburatorul l-am desfacut,
i-am dat "fundul" jos sa nu aiba apa, si am suflat si eu pe acolo prin ce am nimerit ca nu ma pricep la scutere,...am desfacut si filtrul de aer avea putin ulei pe el...l-am curatat si montat la loc, scuterul nu l-am scapat fara benzina (are benzina de 95 in el) ulei are destul dar nu stiu ce tip...baterie are, si totusi scuterul nu merge mai mult de 100m. Sfaturi ceva ? pe unde sa ma uit ce sa mai desfac cand ajung la ea ? Multumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce spui pare sa ramana fara benzina.

Asa ca verifica alimentarea,rezervorul daca ia aer,buson rezervor,robinet,carburator,sa inchida shocul,amestecul reglat corect,trasee etc.

Daca nimic din aceste lucruri nu gasesti cu probleme,atunci posibil sa fie ceva electric care este influentat de caldura,si nu mau ai scantee.

Atunci cred ca este mai bine sa apelezi la un service.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc de raspunsuri,

Nu inteleg un mic lucru, rezervorul de benzina trebuie sa fie etans ? (inainte am avut un SR 50 modelul cu stopuri si faruri rotunde 1997, si daca il inclinam intr-o parte imi curgea la greu benzina din el - asa il cumparasem, dar iarna vara fugea grav, ala nu cunostea notiunea de defect) dar l-am dat deoarece voiam ceva mai nou.....care sta in garaj.
Deci o solutie ar fi spalarea rezervorului ?.....mmmm....bun deci dau toata benzina jos, asta e simplu...si dupa ce fac ? pur si simplu pun alta in loc ? sau exista vreo solutie ceva ? (precizez ca in rezervor nu voi mai pune de 95 ci de de 99)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea ai de ce sa speli rezervorul, benzina din el curata orice, vezi ca ai un filtru mic-sita sub rezervor, curat-o si vezi ce si cum...Si da, rezervorul trebuie sa fie etans,are doar o gaurica mica in buson sus, nu trebuie sa fie spart.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

salut colegi, am fost plecat in concediu si cum o problema nu vine niciodata singura....

am fost in concediu zilele astea si dupa cum am zis scuterul meu dupa 100m ceda....si m-am apucat sa il desfac sa mai mesteresc la el si sa il sterg de praf (tin sa mentionez ca am cumparat piese pt el cum ar fi: ambele telescoape fata, set semnalizari fata si spate, chestia aia care da scanteie, stop spate ca al meu era crapat, etc)

Si cum il stergeam de praf, I-am scos mufa de la ECU si am bagato inapoi si cand sa ii dau o cheie....surpriza: INSERT OWNER CODE (format din 5 cifre)

M-am demoralizat complet....am bagat la nimereala vreo 20 coduri dar....nimic. Ma gandesc sa il tin de piese si sa cumpar alt scuter acelasi model....

Intrebare: Ca sa il fac functional ar trebui sa cumpar CDI + contact pornire scuter impreuna cu cheile scuterului ? trebuie CDI de la aprilia factory pe injectie ? sau pe carburatie ? (sau cele pe carburatie nu au CDI ?)


» Post actualizat in 24 Jul 2015 12:24

de ce imi apare acum INSERT OWNER CODE ? de la faptul ca am scos mufa din calculator? si probabil sa resetat ? cum pot rezolva aceasta situatie ? cumparand alt calculator ? multumesc anticipat.

Editat de toby_safe
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...