Sari la conținut

Unde loveste casca planeta (si nu numai):)


mikehit47
 Share

Postări Recomandate

Postez asta pentru ca am dat accidental peste o imagine care reda la fel ca-n cartea Proficient Motorcycling zonele unde se impacteaza casca in general. Atrag atentia in special oamenilor care poarta brain-cap-uri (casca care apara doar calota capului), acestia avand o probabilitate de aproape 50% in plus fata de un utilizator de casca full face sa-si accidenteze capul. Poate o parte din ei isi vor da seama la ce risc se supun.

 

 

 

Construct_Crash_Photo_599x268.jpg

 

Prima data cand am lovit casca de planeta am lovit-o in cel mai probabil loc, mandibula dreapta unde aveam 19.4% :) Dupa cum se poate observa, mandibula (pe ambele parti) are cea mai mare sansa de impact. Aviz si celor care-si cumpara casti modulare ieftine si circula cu ele prin afara cu viteze mari.

 

Edit: Am omis sa spun ca studiul este bazat pe motociclete care conduc pe partea dreapta.

Editat de mikehit47
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte interesant. O singura data am cazut si am tinut capul sus dar sa si cad si nu stiu daca as tine minte cu ce parte am lovit "planeta". Insa inca o data zic, interesant.

 

Cheers,

Alexandru

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super tare ! ca sa vezi ce riscuri ai cu toate protectiile ce sa mai vorbim de fake sau fara. sinucidere curata

 

Nu ai ceva si pentru solduri coate , etc...... ca eu dupa 20 de ani inca ma resimnt. :alcy: :peace:

Editat de matrixx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa bre,ca e mai bine sa ni se zica donatori de organe,da' cu barba de Hell's Angels la vedere pt speriat babe si impresionat pisde, decat sa avem full face,si sa avem doar o durere la cot,genunchi,si la sold cateva zile.

Mi-aduce aminte de acel dud care a dat coltul pt ca nu purta casca la un protest impotriva castilor,in State.

 

Ps: nu vad procentajul pt spatele bostanului,zona ceafa-gen.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceeasi observatie ca si colegul de mai inainte, despre zona din spate nu se spune nimic! Din pacate ( sau poate mai bine spus din fericire, avand in vedere finalul ) eu am probat impactul cu "Planeta" exact cu partea dreapta-sus, partea nasoala a fost ca nu purtam casca, partea buna ca stau bine la capitolul calciu in oase si nu s-a crapat; "doar" pielea zdrelita care s-a rezolvat cu 8 copci si trei zile de ingrijire intensiva. Ete' na, cine era ca mine, 20 si ceva de ani, Grecia, cu freza in bataia vantului... pana "m-am ciufulit nitel". Pe langa o suma maricica pentru interventia de urgenta si cele 3 zile de ingrijiri ( asigurarea de sanatate expirata ), mi-am pierdut si locul de munca..., distractie, ce sa mai povestim! Concluzia: casca,costumul de protectie nu ar trebui sa fie "optionale", ci obligatorii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte tare! Habar nu aveam ca exista casca imprimata :) Legat de partea din spate a capului (ceafa), daca va uitati exista o linie punctata si pe jumatate. Deci tot procentele 1.6%, 6.1%, 6.4%, 1.9% pe stanga respectiv 1.8%, 6.5%, 5.7%, 2.1% pe dreapta se pun pentru ceafa. Nici nu cred ca e foarte usor sa te lovesti acolo, trebuie sa ajungi sa cazi pe spate sau sa te duci pe lateral cu viteza pana dai de... ceva.

 

Ce ma surprinde pe mine e ca englezii cu Sharp-ul lor nu testeaza pana la urma cele mai probabile puncte de impact (mandibula stanga-dreapta). Si mai ales la castile modulare (flip-up) chiar m-ar interesa sa stiu rezistenta asta inainte de achizitionare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hm...de cate ori si cat de tare ai dat cu fesu de pamant?

Multumesc celui de sus,niciodata. Am scris un rand mai sus ca o singura data am cazut dar am tinut teasta sus. Cum? Nu stiu....dar bineinteles ca nu-mi doresc sa ma uit la casca doar sa-mi dau seama cu ce parte am dat:-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un 5.5% si apoi 5.7% in aceeasi cazatura dupa o "tumba" pe sosea, noroc ca a fost la viteza mica si am scapat si eu doar cu o julitura in genunghi (evident doar pantalonii lipseau la costum atunci... dar asa se intampla) si moto doar cu carenele laterale busite bine, dar s-au schimbat si alea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Spui asta in sens bun? Adica recomanzi marca Icon cand vine vorba de casti? Sau esti ironic... Eu sunt un pic reticent si am vazut ca pe Sharp nu sunt prea bine cotati. Doar Airframe are 4 stele, 5 stele nu au primit pe nici un model.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de Sharp (multam de link) cum pana mea un Lazer FZ6 de £70.00 are 5 stele iar Schuberth S2 (a mea) are 3 stele, si a costat aproape £ 400.00 ?! Damn...frustrant :)

Confort,aerisire pt asta platesti mai mult.

» Post actualizat in 29 Jan 2015 14:52

Daca Icon producea si casti flip up altele ar fi fost procentele.

Sunt bune daca ai un scooter.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...