Sari la conținut

GSXR 06/07 sau Kawa 636 05/06


cr1s71
 Share

Postări Recomandate

Initial, dupa ce am vandut F4i-ul, ma gandeam si eu la 1000, dar vorba unui prieten, de ce sa mergi cu 10 consum in oras, cand poti sa mergi cu 7.
+ ca "miarul" se incalzeste cam tare.

 

Ce mi-a placut enorm la Kawa (am mers cu 2 motociclete pana acum), mi se pare ca intre 5000-8000 trage destul de bine, fata de "baba" mea, cand m-am urcat pe 636 nu imi venea sa cred, mi s-a parut geniala.

Singurul minus fata de CBR (poate si datorita faptului ca nu eram obisnuit cu ea), mi s-a parut ca nu e foarte manevrabila, nu cred ca as putea sa fac, de exemplu, evitari de obstacole la fel de bine. Bine pun accent pe faptul ca am avut si retineri in a o exploata la maxim ... pentru ca nu era a mea. Nici nu am mers cu ea peste 8000 de ture.

 

Mi-ar placea sa am sansa sa merg putin mai mult cu un GSXR, sa-mi fac o parere.

 

Merci frumos de sfat Spaima Ursuletilor de Plus. E bine de stiut faptul ca nu pica chiar asa repede alternatorul si/sau STV-ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alternatorul nu este o problema asa mare. Din cate stiu ala pica deoarece pica prima data releul si majoritatea monteaza unul aftermarket ( cel original ultima data era 870 lei) . Problema releului este defapt amplasarea...este situat intre motor si radiator si se incinge prea tare. Majoritatea ii refac traseul in codita sau in carena stanga (intr.o priza de aer).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cr1s71, de unde stii ca un miar consuma asa de mult in plus fata de un 600? E una din dumele cel mai des intilnite, ne dam cu parerea din ce credem noi ca ar putea fi. Diff e minuscula. Exemplu: 600f4-6.5l in oras, 600rr 2003-peste 7.5 in oras, 954rr-maxim, maxim 8. R1-2000 8l, R1 2007 9l. In 2007 se mai fabrica modelul 636?Stiu ca s-a trecut la ZX6R, adica de 599cc. Tote defectele expuse de TNG sint remediate cu bani putini, releul de tensiune se poate monta in alta parte, poate fi orice releu de japoneze, se gaseste si la 50euro. Alternatorul este 150$$$, STV-ul se da jos de tot, merge moto fara nici o problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

R1 2008 si k6 1000 ambele aveau consum de 12 in oras (test facut cu rezervor la refuz mers 100 pe trip alimentat iar pana la refuz). Acum poate aveau probleme sau aveam eu probleme. De aceea am optat anul asta pentru 600. Este suficienta pentru mine in ceea ce priveste putere consum etc. Regret ca nu am gasit k6 600. Am cautat mult timp dar toata lumea cerea mult peste 4000E.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am intrebat diferiti posesori de "miare", de exemplu o Kawa de 1000 08-09 parca, am inteles ca nu ia sub 10 oricum ai merge. Nefiind posesor, nu bag mana in foc, ma iau dupa ce am auzit.

Cat despre anul Kawei, ma refeream la 636 05-06 si la GSXR 06-07. Acestea sunt modelele pe care mi le permit. Daca ar fi sa ma intind la 1000, nu as avea ce sa-mi iau in banii astia, decat ceva mult mai vechi. Am studiat destul problema.

In plus chinui un 600 in oras (cu toate ca nu am de gand sa merg la orele aglomerate, il iau mai mult pentru timpul liber), dar un 1000 ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt la al 2-lea 636 05'. Nu ia sub 8 orice-ai face. Testat de la plin la plin. Daca merg pensionar cu 5-6-7 mii cu ea ia 7,9. Daca mananca jar ia 8,2.

Acum la 9 grade dimineata, bate spre 9.

Am scos aceleasi consumuri si cu filtre de aer stock, si cu filtre sport. Am avut 600rr inainte si ala intradevar lua 7-7,5.

Asa ca dupa teste repetate, nici nu ma mai intereseaza. Stiu ca bag plinul si cand fac exact 170km pe ceas (numai in oras) se aprinde becul. Nu stiu cum de miarele consuma mai putin...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Consumul nu e chiar asa important ... atata timp cat e cel normal.

Cred ca depinde mult si cat de lungi sunt drumurile care le faci. Daca o pornesti dimineata, o lasi 5 minute sa se incalzeasca (cum e normal) apoi mergi 5 km, nu mai mergi 7-8 ore (cat stai la serviciu), apoi iar 5 minute sa se incalzeasca, 8 e un consum perfect normal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator darcocbr

miar in oras cu consum de 8 ?? hai lasa-ma...pai sub 10 nu ies nici daca ma chinui. am mers si cu zx10 2004 si cu 954 si cu 929 (timisoara) care clar, nu e bucuresti. pai sub 10 nu exista !! si nu, nu merg ca pensionarul. daca sunteti pensionari sau va temeti de radare sau ce stiu eu, luati-va fratilor scutere si consum de 3l si numai vorbiti de motoare mari/tari/puternice... consum de 8 litri..RUSINE !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu conteaza consumul, ideea e ca miarele sunt foarte scumpe si nu prea am optiuni care sa-mi placa in banii astia. Raman la 600.
Din pacate nu prea gasesc un 636 care sa-mi placa la banii astia.
Oare cat trebuie sa dau pe un motor de 600 sa fie in stare buna ...


» Post actualizat in 22 Oct 2014 20:35

Imi vine sa-mi bag picioarele si sa-mi iau o cazatura la 1800 de euro pe care sa-l tavalesc pana nu mai poate, apoi direct la dezmembrari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

WATAFAK :blink: Cum sa-ti manance asa de mult !? Eu n-am scos mai mult de 6-6.5 niciodata cu ea, indiferent cum am mers.

 

Sunt la al 2-lea 636 05'. Nu ia sub 8 orice-ai face. Testat de la plin la plin. Daca merg pensionar cu 5-6-7 mii cu ea ia 7,9. Daca mananca jar ia 8,2.

Acum la 9 grade dimineata, bate spre 9.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea le mai gasesti in mintiile lor. Gandeste.te bine ce vrei de la o motocicleta si in functie de acea "ecuatie" "necunoscuta" va aparea. Eu am vrut o motocicleta mica , usoara de oras , putere ok , consum mic , neaparat sportiva ( imi place pozitia), an cat de cat mai nou , sa nu ma plictisesc de ea in primii 2 ani = Kawasaki zx6r 2009. Asta pentru mine si asta dupa ce am condus mai multe mobre din mai multe categorii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

954 a fost prima optiune. Dar nu am fost multumit de ce am gasit, e aproape imposibil sa gasesti un 954 in mintile lui. Am marit bugetul si cautam cele 2 modele mentionate.

 

Krieger nu ai mentionat daca in Bucuresti sau afara.

 

Spaima ursuletilor, ai dreptate si Kawa 2009 e o motoreta super, dar nu sunt bani. Salarii mici ... si asa am muncit jumatate de an pentru viitoarea mobra, neluand in considerare niciun fel de cheltuiala ...

Editat de cr1s71
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asteapta Cristi . Exista posibilitatea in primvara sa apara cateva oferte foarte ok . Un prieten de al meu si-a luat k8 600 in jurul sumei de care dispui tu si multe alte cazuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@krieger : Consumul meu e pentru Bucuresti(nu vad orasul tau la profil asa ca nu pot sa ma pronunt). Nu stiu unde va dati voi cu ele, dar asta e consumul real. Si e identic cu celalalt 636 '05 pe care l-am avut. Primul l-am luat din Italia in 2007(avea 1,5 ani), asta de-l am acum e din Germania. .. ok... n-or fi fost spalate cu apa din lacrimi de pui de panda.... dar ma gandesc ca uleiul e schimbat la timp in tarile cu apa calda.

La test de compresie am ~15,3 parca. La leak test am pierderi de 1-3% per piston. Avand in vedere ca eu am inlocuit multe piese stock la ele... ma gandesc ca au km cei de pe ceas.

 

Din moment ce amandoua imi papa la fel... probabil sunt alti factori pentru care avem consumuri diferite. Intr-adevar.. afara si mie imi ia 5 la 140. Pe A3 Buc-Ploiesti .. 140 cu destule varfuri de 250, am avut 5,3 (plin/plin). Doar ca in Buc, mie nu-m scade sub 8. Pe AmcKart la o forja mica.. tot 8 ia. :D asta-i cifra lor... ce sa faci :)

Cu 600RR-ul scoteam 7,5. Nu folosesc o benzina/benzinarie anume.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E normal consumul, nu are rost sa ne contrazicem pe tema asta, pentru ca nu ma intereseaza asa mult.

Ignorand consumul, tot nu m-ar tenta asa mult miarul, pentru ca oricum nu-i folosesc toata puterea pe care o are, in oras se incinde mult mai rau decat 600, iar cel din urma este mai agil.


» Post actualizat in 25 Oct 2014 13:42

Stiu din urma cu 3-4 ani, cand imi cautam F4i, oferta din decembrie - februarie este destul de slaba.
Poate acum ca a dat putina zapada (in Bucuresti, cel putin) o sa prind si eu un 636 bun :D


» Post actualizat in 27 Oct 2014 08:46

Puteti muta topicum in sectiunea motociclete de viteza, va rog ?

Ma gandesc sa introduc si R6 2005-2006 in ecuatie. Dar nu cred ca se compara cu cele doua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...