Sari la conținut

Ce inseamna sa fii victima unui accident rutier


nchivu
 Share

Postări Recomandate

Ca victima in cadrul unui accident rutier sunt doua aspecte:

- Aspectul legat de sanatate(ce implica operatii si recuperare)

- Aspectul legal( ce implica obtinerea despagubirilor)

 

De profesie sunt kinetoterapeut, asadar cunosc urmarile unui astfel de accident si in functie de gravitatea acestuia se poate solda cu contuzii, luxatii, fracturi, traumatisme si in cele mai nefericite situatii in urma unui astfel de accident poate survenii moartea.

M-am apucat de studiul kinetoterapiei in urma unui accident de motocicleta din dorinta de ai ajuta pe cei care sunt in suferinta, dar in acest timp m-am gandit si la aspectul legal (obtinerea despagubirilor) pentru ca am trecut prin ambele aspecte.

 

Asadar sanatatea este cel mai important lucru de care trebuie sa avem grija si dupa ce medicii isi fac datoria, trebuie sa urmam cu strictete programul kinetic pentru o recuperare cat mai apropiata de 100%.

 

Legat de aspectul legal va pot spune ca sunt doua posibilitati de obtinere a despagubirilor, sa ajungeti la o intelegere cu asiguratorul sau sa mergeti pe calea instantei unde se pot obtine despagubiri mai mari cu pana la 80% in comparatie cu cele oferite de asigurator.

Trebuie sa stiti ca un dosar de daune cat mai bine intemeiat are sanse de despagubiri mai mari insa asta inseamna ca dosarul sa fie facut de specialisti.

Pentru asta am infiintat societatea Accidents Claims Srl unde am strans unii dintre cei mai buni avocati, experti, executori dar nu in ultimul rand am format si o echipa de kinetoterapeuti cu experienta.

 

Asadar pentru recuperari medicale si pentru obtinerea despagubirilor ne puteti contacta la :

073 128 5557

http://www.daune-accident.ro

Contact@daune-accident.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este foarte binevenita o astfel de initiativa ca in caz de accident sa fi ajutat si juridic si medical.

Multumim, in speranta ca nu vom avea nevoie. Succes in acctiunile voastre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, ma bucur sa vad ca lumea isi mai aminteste de mine, insa preferam sa iti amintesti in cistea unui lucru bun si nu in urma unui accident :D

Da, asa este am avut ceva coaste rupte, clavicula, o hemi-pareza si alte chestii mai "minore", 100% este greu de recuperat in cazul unei hemi-pareze dar cu siguranta am facut progrese vizibile si pot spune ca m-am recuperat in proprotie de 95% singurele probleme ramanand la mana dreapta.

Multumesc de intrebare.

 

 

@PoliBuc

Ma bucur ca iti place initiava noastra, si doar v-am informat in caz de necaz.

 

@silver_yamaha

Daca te referi ca nu este sezonul si in acest context nu se produc accidente, tin sa te informez ca sunt persoane care au suferit accidente cu ani in urma si nu s-au hotarat inca daca sa isi obtina despagubirile. Prin acesata postare nu intentionez decat sa va informez.

Editat de nchivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai la vara incolo nea'...! sau poate NU...

 

Recuperarea se poate face sau se poate intinde si in afara sezonului . O astfel de initiativa este benefica unei comunitati atat de mari . Sunt oameni care din cauza costurilor renunta la drepturi si se multumesc cu " praful " aruncat in ochi de societatile de asigurare . Sper din tot sufletul sa fiti ultimele persoane de care sa avem nevoie :) . O zi faina .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asadar sanatatea este cel mai important lucru de care trebuie sa avem grija si dupa ce medicii isi fac datoria, trebuie sa urmam cu strictete programul kinetic pentru o recuperare cat mai apropiata de 100%. Corect 100%

 

Legat de aspectul legal va pot spune ca sunt doua posibilitati de obtinere a despagubirilor, sa ajungeti la o intelegere cu asiguratorul Aceasta varianta nu este deloc, convenabila! Sa il citez pe Arthur, "Sunt oameni care din cauza costurilor renunta la drepturi si se multumesc cu " praful " aruncat in ochi de societatile de asigurare"

 

sau

 

sa mergeti pe calea instantei unde se pot obtine despagubiri mai mari cu pana la 80% in comparatie cu cele oferite de asigurator. Perfect adevarat.

 

Trebuie sa stiti ca un dosar de daune cat mai bine intemeiat are sanse de despagubiri mai mari insa asta inseamna ca dosarul sa fie facut de specialisti. Idem, adevarat.

Salut,

 

Laudabila initiativa.

 

Mi-am permis sa comentez cele afirmate de tine din proprie experienta, cum se zice "sunt patit".

 

Am la activ 2 accidente moto, in 2008 respectiv 2009.

Legat de aspectul recuperarii medicale, este clar.

 

Legat de aspectul legal, nu sunt de acord cu "intelegerea cu asiguratorul", intrucat, la primul accident, exact acest lucru l-am facut, am mers pe mana lor. Ulterior mi-a venit sa dau cu, capul de pereti. Am semnat actele ca primarul, si odata semnate, pa.

Datorita incompetentei doctorilor romani, am fost nevoit sa plec in Ungaria sa-mi repar oasele, iar cand m-am dus cu facturile de la spital, raspunsul asiguratorului a fost "cine te-a trimis in Ungaria, sa cheltuiesti bani? Putei sa faci operatiile in Romania, pe gratis".

Motocicleta dauna totata, evaluata de mine la 3500 euro, pe baza pretului si a facturilor pentru piese si accesorii. Ei au vazut acelasi model pe net si mi-au dat 1940 euro. Deci teapa.

 

La al doilea accident, nu am mai fost atat de prost. Din start mi-am angajat avocat, iar dupa 5 ani (!) s-a terminat procesul, eu fiind in castig de cauza. Prin aceasta metoda (in instanta), dupa multe procese si recursuri, am obtinut cu aproximativ 70% mai mult decat ce a oferit asiguratorul.

 

Deci sfatul meu este ca, in caz ca se ajunge la o asemenea situatie, sa se mearga pe calea instantei.

 

Referitor la ce a scris Arthur: nu trebuie neaparat o avere sa se angajeze un avocat. I se da un avans (in cazul meu 500 lei) si se face contractul cu procentaj (suma de x % din cat obtine). Deci este si interesul avocatului sa obtina o suma cat mai mare. Eu am fost norocos, am avut un avocat foarte ok. La ultima infatisare, mi s-a dat castig de cauza, insa avocatul a insistat sa prezinte dosarul curtii de apel Oradea (desigur cu acceptul meu). Intr-adevar, la Oradea a obtinut aproape triplu vis-a-vis de decizia anterioara.

NU se face contractul cu avocatul pe suma fixa, intrucat in acest caz il poate durea undeva cat obtine, el are onorariul asigurat.

 

Sper ca nu v-am plictisit, consider ca din experienta mea pot si altii sa invete.

 

O zi buna in continuare.

Editat de scania.topline
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare, e bine de stiut ca sunt mai multe solutii la aceiasi problema

 

am si eu o intrebare din simpla curiozitate, diferenta de bani obtinuti vin de la firma de asigurare sau de la vinovat?

Sunt mai multe variante:

 

- intelegere amiabila cu vinovatul pe o "x" suma;

- se merge in instanta cu firma de asigurare unde vinovatul este asigurat. In acest caz toti banii vin de la firma de asigurare unde vinovatul este asigurat. Practic eu ma judec, prin intermediul avocatului meu, cu firma de asigurare unde vinovatul este asigurat. Nu am nici o tangenta cu vinovatul;

- mai poti, pe langa procesul cu firma de asigurare unde vinovatul este asigurat, sa deschizi proces pe civil, adica sa-l dai in judecata pe vinovat pe parte civila.

 

Eu cam asa stiu. Daca cineva stie mai exact cum stau treburile astea judecatoresti, il rog sa corecteze.

In cazul meu, intelegerea amiabila a picat din start, vinovatul nici nu a vrut sa stea de vorba, asa ca am optat pentru a doua varianta. La a treia varianta nu am mai recurs, intrucat dupa 5 ani de procese m-am saturat de tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

@Borisache

Despagubirile se obtin de la firma la care vinovatul accidentului avea polita RCA valabila daca autorul este cunoscut si de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii(FPVS) in cazul in care vinovatul nu este cunoscut sau nu are o polita RCA valabila.

 

@Scania.topline

Depinde foarte mult de experienta avocatului, de felul in care abordeaza dosarul, pe ce pune accent(suferinta victimei, suferinta familiei), si iti spun ca un dosar bine facut se poate incheia prin intelegerea cu asiguratorul. Nu in ultimul rand, pe langa probe conteaza expertiza, pentru ca din victima te poate face vinovat(cunosc nenumarate exemple in care s-a intamplat asta).

5 ani este un termen cam lung pentru obtinerea daunelor, in general obtinerea acestora in instanta dureaza cam 3 ani din momentul producerii evenimentului, din nou tine foarte mult de avocat si de dosar.

Tot aici mai conteaza si cat de mult se implica avocatul din partea societatii de asigurare.

Mai trebuie pusa si problema executorului judecatoresc pentru ca unele companii de asigurare chiar daca au decizia definitiva si irevocabila in fata refuza sa plateasca despagubirile sau intarzie cat mai mult cu putinta, un executor judecatoresc bun iti va obtine daunele intr-un timp foarte scurt, fara sa stea la discutii.

Daca nu mergeti insotiti de un avocat la societatea de asigurari va recomand sa cititi de 2 ori ce semnati.

 

Din cauza faptului ca nu sunt foarte prezent pe forum puneti sa ne contactati la http://www.daune-accident.ro , 073 128 5557 sau contact@daune-accident.ro pentru orice intrebari legate de un eveniment rutier.

Editat de nchivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...