Sari la conținut

Nordkapp 2013 Victory Vision & Honda Goldwing


Postări Recomandate

Anul acesta in Iunie, am fost si noi acolo...Noi, adica EU(Vedeumbre) si Gabi(Talpaiute), calare fiecare pe a lui; eu, pe Victory Vision NesTour noua, cumparata in primavara special pentru asa ceva, iar el, pe Honda Goldwing, nu chiar noua, dar nu se poate plange.

Despre aventura noastra abia de acum imi fac timp sa povestesc.

Postarile vor fi in primul rand pe facebuci:

 

https://www.facebook.com/Nordkapp2013moto

 

Ziua 1: Am plecat dimineata pe la 7:30 din Braila, aranjati, blindati, chipurile echipati pana'n dinti, etc. La plecare vreme frumoasa, drumul bun, ruta Buzau-Ploiesti-Brasov-Sibiu-Deva-Arad. De la Predeal insa, am inceput sa constatam ce inseamna ca "Europa este sub ape", adica a inceput sa ne ploua si pe noi...pfuuu veselie mareeee, 'tu-i mama ei de treaba... In fine, am mancat pe drum, din desaga evident, apoi am dormit pentru ultima noapte intr-un pat, la Pensiunea Olimp din Arad, loc de tranzit cunoscut de multi motociclisti. Nu sunt cine stie ce conditii, insa pretul este decent, camerele curate, etc. ce sa zica, ne-am obisnuit sa tragem acolo. Cica sa ne culcam devreme sa fim odihniti! Normal, drept pentru care....am lins cateva beri Faxe (sa ne obisnuim cu nordicii) la 1 ltr. si inca ceva romanesc parca. Apoi somnul a venit fara sa ne mai intrebe.... *Detaliu tehnic: simt spatele foarte instabil. Pana la final se va dovedi ca a fost o echipare din fabrica de toata jena.
Kilometri parcursi: 690; durata: 12 ore



Ziua 2: ne propusesem sa plecam pe la 8, si am plecat; dupa ce am luat un mic dejun romanesc, i-am dat bice. Vremea frumoasa, n-am ce zice.
Am trecut in Ungaria, vigneta etc...drum....cotim catre Bratislava, ghinion, dupa inundatii lucrurile nu erau prea incantatoare asa ca am decis sa o lasam in urma. Am urcat la ruinele unei cetati de unde se putea vedea tot tinutul, apoi am continuat drumul catre Viena. Nu stiu de unde atata graba, dar ne-am proptit fix in Prater, la Schweizerhaus unde se mananca cel mai bun ciolan copt din cate se pot vedea. Evident ca am doborat fiecare cate un inamic dupa care am plecat la drum. Pentru ca lupta cu inamicul a fost grea, nici drumul nu ne-a mai priit prea tare. Am intrat in Cehia si am iesit de pe sosea direct intr-un lan de grau. Aici am campat peste noapte. Aviz amatorilor de campat in lanul cu grau: stiti ce inseamna iepuri la imperechere? galagie incredibila, si daca nu pricepi ca sunt iepuri, te cam c... pe tine. scot dracii astia niste sunete....data viitoare imi iau macar un arc cu mine.
Kilometri: 650; ore de mers 13.



Ziua 3: mic dejun la firul ierbii, consiliu de calatorie: decidem ca zicem pas la Praga si Dresda pentru ca erau sub noroaie si nu aveam pofta de salubrizare.... asa ca plecamdirect catre Leipzig, unde am vizitat Catedrala Sf. Thomas, unde este inmormantat Bach. Un oras curat, ingrijit, superb - as reveni oricand cu placere. Continuam drumul si ajungem in Berlin...Minunata minune era in renovare generala- am facut ture peste ture, pentru ca GPS-ul nu mai gasea drumul dupa atatea devieri. In fine, ne-am tot invartit dupa un loc de campare si am gasit in mijlocul orasului un loc excelent: intr-o parcare mare, un garaj parasit. Am asediat cetatea si am posedat-o pana dimineata. Inclusiv motoarele au stat inauntru, perfect camuflati, la adapost de vant si ploaieeeeeee -care ne-a plouat toata ziuaaaaaaa. Am pus folia pe jos, sacii pe ea si dupa un copios purcelus de la garnitza, stropit bine cu palincutza...da-i somn vere.
* La plecarea de oriunde, verificati BINE perimetrul, eu am uitat o undita in lanul cu grau. Ne-a plouat de ne-a disperat toata ziua.
Kilometri: 700

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca drumul asta pana la Arad ar trebui redenumit "Drumul Oaselor". Multe zone in lucru, zone extrem de aglomerate, gen portiunea de pana in Bv, mult drum cu soarele in cap si peste toate, mizeria aia de Deva-Arad. Am jurat ca pe viitor o sa folosesc doar ruta Bucuresti-Craiova-Timisoara. Liber si lejer.

 

Apropo, ce probleme au fost mai concret la trenul spate?

Editat de Gixu.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziua 4: lucrurile incep sa devina "distractive". micul dejun evident la garaj, carnita incalzita de la garnitza cu ceapa, papa bun. (trebuie sa fac o remarca: toata tura am consumat ceapa zilnic si in cantitati suficiente - si pun pe seama ei faptul ca nu am racit si nu am avut nici un fel de probleme). Strangem tot, echipam salupele si iesimmmmmm - afara soc - toti se uitau la noi ca la ...noi. Am vizitat obiectivele mai importante din Berlin(caci nu poti cuprinde tot in stilul asta de turism), am facut o "aroganta" - am urcat in turn unde am cumparat o cafea si o briosa.... priveliste minunata...hop, ce sa vezi? pe un acoperis scria mare "muzeul moto", evident in limba lor. am coborat si glont catre reduta cu pricina. O locatie draguta cu motocicletele vechi ale nemtilor, bine aranjat, a meritat taxa de intrare. Nu puteam pleca inainte dde a trece pe la ZID si de a ne potcovi cu VIZA pe pasaport. La iesire orpim pe la Louis unde schimbam(prin imensa amabilitate si bunavointa a personalului de acolo) primusul, ca mergea ca draq. Plecam spre Rostock cu gandul sa campam acolo, in stil hipiot, in padure, pe malul marii....trecem de Rostock...campam pe malul marii. Daca se poate spune asa : de fapt pe malul marii nu se putea ajunge cu motoarele din cauza unui dig, dar langa dig era o sosea si pe aceasta sosea am gasit un minunat foisor, mare si primitor. Am atacat si cucerit cetatea si in stilul caracteristic, am posedat-o pana dimineata. evident cu tot cu motoare. Pana la culcare am papat ceva(s-a terminat borcanul meu de carne), am baut ceva(palinca din dotare), timp in care toti trecatorii se uitau la noi ca la....noi. Somn de voie sau de nevoie sau deloc -eu, ca a sforait Gabi de m-a disperat, echipati si intinsi pe bancutele foisorului. Peste noapte ne-a vizitat si o vulpe care a vrut sa-i manance bocancii lui Gabi, dar am negociat cu ea -cu un hua si un sut in c..- sa-i lase bocancii ca-i ingheata degetelele. (provocare: cum te adresezi unei vulpi in Germania?)
Detalii tehnice: pantalonii mei au inceput sa cedeze, fizic. iau hotararea sa-mi cumpar echipament...



Cred ca drumul asta pana la Arad ar trebui redenumit "Drumul Oaselor". Multe zone in lucru, zone extrem de aglomerate, gen portiunea de pana in Bv, mult drum cu soarele in cap si peste toate, mizeria aia de Deva-Arad. Am jurat ca pe viitor o sa folosesc doar ruta Bucuresti-Craiova-Timisoara. Liber si lejer.

 

Apropo, ce probleme au fost mai concret la trenul spate?

Adevarat, cred ca pe jos e mai sanatos drumul.

La trenul spate a fost o echipare de cacao, o guma proasta care nu avea aderenta si pace.

S-a comportat bine doar in tarile nordice pe asfaltul lor superabraziv, unde s-a si terminat. Mort complet la 14000 km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos, felicitari! respect.gif

Goldwing-ul lui Gabi l-am vazut asta vara in Vama si cam atragea privirile. :love: Si cred ca l-am vazut si acum aproximativ 3 ani in Bacau, parcat la hotelul Decebal.

Care gold wing, asta ? :D

 

Frumoase poze, bravo voua.

post-49549-0-44769600-1386837798_thumb.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ăla, ăla, frumoasă tovărăşie. :) Mă întreb dacă mai există vreo unul în ţară, modelul după 2001, că mai purii am mai văzut. :D



Si cred ca l-am vazut si acum aproximativ 3 ani in Bacau, parcat la hotelul Decebal.

 

Mă uitam ca la avioane, neiniţiat fiind pe atunci. :blink: Şi acum îl admir cu mare plăcere.

Editat de George M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe facebuci am pus pozele chiar din timpul calatoriei, pe unde am ami prins cate un wfireles, dar acum le caut si voi pune mai multe si mai frumoase....



Ziua 5: evident ca in aceste conditii de 5*+, somnul sau cheful de el, iti pleaca mai repede....cam pe la 4-5 dimineata. Ceea ce mi s-a intamplat si mie, doar mie, numai mie..."animalul" dormea dus. Eu insa am admirat un rasarit splendid, apoi mi-am facut ritualul meu cu rock vechi in casti si cafea turceasca la ibric... hmmm...parca simt si acum aroma cafelei aburinde peste briza rece si sarata a marii...
Am hotarat sa cautam un magazin moto si sa ne luam echipament, asa ca am plecat catre Lubeck(oars mic, cochet, curat, superb) unde era un Louis MAREEE. Am gasit magazinul, am intrat si-am intrebat: echipament IMPERMEABIL aveti? da, pana la un punct :( prietene, n-ai inteles: echipament moto IMPERMEABIL AI? Da, asta, mai bun decat celalalt, pana la un punct :(( BAH, esti cu capu'? echipamentul cel mai bun si mai bun si mai impermeabil si mai mama naibii care e? AHA, pardon, asta: RUKKA D3O ultima aparitie. pam pam...si pretul pe masura. iata cum ne-am usurat noi de....(dar nu mai conteaza ca mai citesc si familiile p'aci). STOP! da ce credeti ca a fost simplu? a, nu! probe, paraprobe, la final eu geaca si Gabi pantalonii. bun si asa, dar restul? dupa negocieri indelungi, am primit discount(totusi...) si garantia ca la MegaCentruRegional Louis din Hamburg gasim restul. Zis si plecat. Ajungem la depozitul cu pricina unde, da, gasim, eu -pantalonii si Gabi-geaca. probe, cadou relicvele de pe mine, si...pardon: no discount! Mars mah d'aci, pai pretenu' de dincolo ne-a dat.... -Bine nenea, va putem da si noi "x". Pretene' esti magar? Pai dincolo fuse "Y", tu vrei sa ne arzi? In fine, telefoane, maraituri, icnituri, gata: discount de dealer! HAHAHAHAA! Plecam spre Danemarca insa ne oprim la granita. Nu eram pregatiti inca... Hotaram sa campam in germania. Am gasit un camping foarte frumos in Flensburg. Bucatarie, baie, dus, apa calda, curent, oameni simpatici si un market pentru ultimile provizii (a se citi ceva ceapa, cascaval si VODCA). O plimbare de seara pe malul marii apoi somn de voie.
kilometri: cca.400.



ziua 6: ne-am trezit tarziu, cand a fost sa fie, odihniti bine. nu ne grabeam nicaieri. mic dejun,ultimile provizii si drum nenicaaaa! Am ajuns la Copenhaga. Am fost in port unde ne-am tras si noi in poza cu "legendara sirena" executata de un nea' acum cateva zeci de ani..., apoi am urcat in turla unei biserici(nu orice biserica) si cand zic pana in varf zic pana unde nu mai puteai urca. privelistea dementiala. Pentru ca se lasa seara, am hotarat sa cautam un loc de campat. Chiar asa: unde campezi in mijlocul Copenhagei? Pai simplu: te uiti pe harta si vezi un imens parc, intri in el(apropos: toate aleile erau imprejmuite cu gardut electric- or fi fost crocodili p'acolo?) mergi pe alei, si unde iti pica bine, pui cortul- ceea ce am patit si noi(totusi, e bine sa fiti cat mai aproape de o iesire facila ;) ). Dar ce frumos este sa campezi in mijlocul unei rezervatii din centrul Copenhagai. Si lumea se uita la noi ca la...noi. Am intins samdramalele, am papat(ciorbita si fan-sa cu cremvusti), am mai lins ceva alcoale si nani tata. maine cica mai vizitam ceva si roiu spre Stockholm.



ziua 7: de ieri: Copenhaga sincer mi s-a parut...nu mi s-a parut nimic.
Am trecut peste celebrul pod catre Malmo, unde ne-am pozat cu "turningtorso" cea mai inalta cladire rasucita din Scandinavia. Am plecat rapid catre Stockholm. Ne-a plouat, nu, NE-A PLOUAT...si iar NE-A PLOUAT, de nu ne-am vazut om cu motor. ECHIPAMENTUL REZISTA! DA, face toti banii, doar confortul psihic a fost afectat, cel fizic...boierie. de aici si sfatul: daca e vorba de confortul tau-go premium. Pe drum mi-a cedat microfonul de la comumicatie, pierdusem buretele de protectie si mi-a intrat apa in el. Am ajuns la Stockholm si dai si cauta...In fine, am gasit un camping in oras, mai la periferie, dar in oras. Am campat, bucatarie, curent, apa calda, tot ce vrei. pret? 16 uiro/noapte/1 pers/1cort/1motor. pentru scumpetea din Scandinavia e chiar ieftin.
Am mancat , ne-am(Gabi) facut muci si am bagat somn de voie.
kilometri: cca.700

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... apoi am continuat drumul catre Viena. Nu stiu de unde atata graba, dar ne-am proptit fix in Prater, la Schweizerhaus unde se mananca cel mai bun ciolan copt din cate se pot vedea.

 

Vedeti ca asta cu ciolanu' la Schweizerhaus este mit turistic, si asta mai ales ca locatia se afla in celebrul parc.

Pe viitor, daca vreti un ciloan cu adevarat bun si nu numai atat, ci tot felul de mancare buna austriaca, incercati la Fischerbräu. Isi fac si berea proprie acolo. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vedeti ca asta cu ciolanu' la Schweizerhaus este mit turistic, si asta mai ales ca locatia se afla in celebrul parc.

Pe viitor, daca vreti un ciloan cu adevarat bun si nu numai atat, ci tot felul de mancare buna austriaca, incercati la Fischerbräu. Isi fac si berea proprie acolo. ;)

stii locatia? daca nu , ti-o recomand din toata inima. nu e deloc mit. e al draq de bun si inca nu am gasit unul mai tare decat el. dar voi pune poza si....

 

:10:

 

 

Tot acolo unde se gasesc si lebede de mancare. :laugh:

dupa cum am zis era gard electric si nu pentru oameni; probabil ca lebedele cam eram noi

 

Vedeti ca asta cu ciolanu' la Schweizerhaus este mit turistic, si asta mai ales ca locatia se afla in celebrul parc.

Pe viitor, daca vreti un ciloan cu adevarat bun si nu numai atat, ci tot felul de mancare buna austriaca, incercati la Fischerbräu. Isi fac si berea proprie acolo.

dupa cum spuneam, pozele spun tot; ca sa nu mai zic ca imi ploua in gura de mor...

post-11215-0-06601600-1386964951_thumb.jpg

post-11215-0-04524700-1386964978_thumb.jpg

post-11215-0-60877700-1386964992_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stii locatia? daca nu , ti-o recomand din toata inima. nu e deloc mit. e al draq de bun si inca nu am gasit unul mai tare decat el. dar voi pune poza si....

 

dupa cum am zis era gard electric si nu pentru oameni; probabil ca lebedele cam eram noi

 

dupa cum spuneam, pozele spun tot; ca sa nu mai zic ca imi ploua in gura de mor...

 

Bai nene, sa-l baneze cineva...

:banpls:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stii locatia? daca nu , ti-o recomand din toata inima. nu e deloc mit. e al draq de bun si inca nu am gasit unul mai tare decat el.

 

Stiu bine locatia, am biroul chiar langa Prater ;)

N-am zis ca nu e foarte bun, am zis doar ca se poate si mai bun si te ajutam cu indicatii sa gasesti "unul mai tare". Poate te opresti cu Gabi p-aici data viitoare si mergem impreuna....

 

p.s. La Faak ai chiulit anu' asta si ti-am tinut locu' la beri cu el. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu bine locatia, am biroul chiar langa Prater ;)

N-am zis ca nu e foarte bun, am zis doar ca se poate si mai bun si te ajutam cu indicatii sa gasesti "unul mai tare". Poate te opresti cu Gabi p-aici data viitoare si mergem impreuna....

 

p.s. La Faak ai chiulit anu' asta si ti-am tinut locu' la beri cu el. :cheers:

Pai asa zi bre'..

Gata, am inteles, stiu acum pe cine sa intreb cand mai trec prin Viena.

Sa-mi dai un contact, tel sau email ceva.

Mersi

 

Ziua 8: betivul doarme dus. dupa ce am prestat ceva treburi gospodaresti, s-a trezit si Gabi, am mancat si am hotarat sa vizitam orasul. Eu am luat un tur al orasului cu autobuzul si unul cu vaporul. Impresionante au fost ambele. Am descoperit frumusetile orasului, ceva istorie etc. chiar este un oras care merita vizitat mai atent. INSA, este al naibii de scump. Ne-am regrupat la un moment dat si am urcat pe Ericsson Globe, cea mai mare arena sferica din lume. O chestie foarte interesanta cu 2 cabine tot sferice, mici, care te duceau in varful celei mari de unde aveai o panorama 360 grade asupra orasului. Am mai facut ceva plimbari pe jos, ne-a prins si o ploicica, dar a fost bine. In timpul plimbarii pe apa am vazut si o cursa cu barci de viteza pe apa.

 

poze noi aici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.191044597751600.1073741835.144177349104992&type=3&uploaded=49

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Mai exista, chiar modelul full, cel cu airbag.

Haideti fratilor cu povestea, ca si pe feisbuc e pauza. La multi ani!

Mă întreb dacă mai există vreo unul în ţară, modelul după 2001, că mai purii am mai văzut. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...
  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...