Sari la conținut

Formula 1


Jorge Lorenzo

Postări Recomandate

Acum 26 minute, cuki a spus:

Leclerc nu era in primul sezon de F1 ca sa fie catalogat ca si Rookie. Plus ca bataia la 24 de puncte, depasit in clasament de Max Verstappen parca nu prea e bataie. Bataie era daca punea macar un alt pilot intre ei. 

 

Max a avut un DNF mai putin si diferenta fata de Charles a fost de 12 puncte. Si unul din DNF-urile lui Charles e rezultat din frustrarea lui Vettel. Oricum o dam nu iese bine Vettel, clasamentul e pe puncte si el a fost mai jos.

Editat de bmdbmw
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 12 ore, cuki a spus:

Au luat bataie ambii piloti Ferrari de la Max...e mai bine asa? Au luat bataie de la un dintos, cu masina mai inferioara si fara coechipier care sa-i protejeze spatele. Nu spun ca Leclerc e fara talent, ceva au vazut Ferrari in el...spun doar, ca Ferrari ca si echipa au luat bataie. 

Faptul ca Leclerc a terminat pe 4 sau Vettel pe 5 nu schimba cu nimica faptul ca Ferrari a terminat pe locuriile 4 si 5. 

Sa nu uitam de "investigatia ingropata" de la Ferrari...care ajuta tocmai pe circuitele de mare viteza (Monza si Spa) unde Leclerc a castigat. Prin urmare victoriile lui Leclerc pot fi puse oarecum sub semnul intrebarii...a castigat datorita skillului, sau a castigat datorita unui avantaj "presupus" ilegal...

Hai sa n-o dam pe dupa visin.Vettel a luat bataie de la Leclerc pe toate partile.

Citez dintr-un articol (link) care incearca sa explice ruptura Vettel-Ferrari : "Leclerc arrived on the scene and beat his senior partner on wins, points, pole positions and average qualifying pace last year."

Cifrele nu mint.La fel ca si in 2014,multiplul campion Vettel si-a luat bataie din orice pozitie cand a fost confruntat cu un coleg de echipa rapid.Nu avem cum s-o indulcim,asta e.

Faptul ca Verst a avut un sezon foarte matur dar si in care masina a functionat f bine asta e cu totul alta treaba - problema lui Vettel a fost,ca si in 2014,faptul ca colegul de echipa i-a tras-o.Sah mat.

 

Si apropo de McLaren - parteneriatul McLaren Honda a tinut 4 ani? si a fost praf,in timp ce intr-un an cu RB Honda a cunoscut un reviriment extraordinar.Ce ne spune asta despre echipa McLaren?

Am citit ca si James Key e la ei...jos palaria,deja un demn urmas al lui Newey.Sa speram ca vor progresa cu acesti oameni in echipa.

Acum 9 ore, john17 a spus:

Treabă... Eu nu-l văd pe micul Sainz mare pilot. 

E serios,muncitor,destul de rapid si nu face prostii.Confruntat cu Leclerc insa...nu cred ca e din acelasi aluat.

Leclerc va fi mai rapid si il va bate consistent etapa de etapa.Plus ca presiunea la Ferrari e imensa.

Acum 8 ore, cuki a spus:

Vettel insa cred ca are de castigat, indiferent de ce va face. Daca a ales sa se "pensioneze" este clar pe alegerea lui, asa ca si Rosberg. Daca a ales sa continue, s-ar putea sa vedem o surpriza (AMG). Cred ca Vettel daca vroia sa continue, nu dadea cu piciorul unei oferte pe 2 ani de la Ferrari, inainte sa aiba alternativa put in place.

Problema lui Vettel e faptul ca nu ii vad alternative.Locul la McLaren s-a ocupat...ramane Renault?Dar sunt vorbe ca ar fi refuzat Renault?Si o sansa mica la AMG.

Personal eu nu il vad la AMG decat poate impus de Mercedes gen pilot neamt in masina nemteasca.

Hamilton insa il va distruge daca vor ajunge coechipieri.No contest

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, cuki a spus:

Cert este ca F1, la fel ca majoritatea industriei, va suferi schimbari masive dupa covid. Ca si dupa un uragan, o parte din ceea ce stiam vom regasi, dar vom vedea si multe alte schimbari fortate. 

Unii analisti mai sceptici, prevad deja moartea F1 asa cum stim, cauzata de imposibilitatea concernelor auto sa mai investeasca bani in Motorsport. 

 

Cert este ca vanzariile de masini noi au scazut dramatic in ultima perioada. Producatorii auto cauta acuma solutii sa reporneasca vanzariile si sub piatra seaca. In vremuriile astea, orice idee, chiar si "fantezista" poate sa aduca un plus. 

Concernului Renault de ex., putin ii pasa ca termina campionatul F1 pe locul 4 sau pe locul 6, daca prin Alonso vinde cu X% mai multe masini in pietele hispanice. 

Putin ii va pasa lui Daimler, daca Hamilton colaboreaza cu Vettel, daca rescriu din nou vanzariile record din anul 2016 cand a luat titlul Rosberg cu Mercedes. 

Sa nu vorbim de piata F1 in germania overall. Daca F1 ramane fara pilot neamt, si audientele in germania scad. Chiar daca nu toti is fani Mercedes, in momentul in care au de ales sa cumpere o masina, multi nemti aleg Mercedes si din cauza prezentei in F1. 

 

Vorba multa, saracia omului. Anul asta in concernele mari, la Mercedes si Renault, decizia pilotiilor din 2021 nu va mai fi facut 100% de Toto si Cyril. Bossi vor intra in schema, iar popularitatea unui pilot va cantari probabil mai mult decat talentul sau skillul

Nu sunt de acord.Parerea mea este ca orice show,distractie,industrie de entertainment va exploda dupa aceasta perioada.Totul va fi booked toata lumea va vrea sa iasa sa se distreze sa plece in concedii sa vada sa participe sa etc.Sa cheltuie bani,sa cumpere...

 

Nu cred ca aducerea lui Vettel la Mercedes va revigora vanzarile sau idem cu Alonso la Renault.

 

Despre Alonso la Renault insa....cum-necum s-ar putea s-o fi nimert :P ...stiri pe surse - Bild zice ca Alonso e in tratative "foarte avansate" cu acestia pt locul ramas vacant.

Lui Vettel i se inchid toate usile.Mai demult ar fi intrat Bernie pe fir sa puna o vorba buna pe la vreun constructor,dar acum..nu.

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau asa,da :)

Stire cam dura pt maestrul Vettel - Zak Brown a declarat ca inca din iarna Sainz a cerut acordul.McLaren pt a discuta.cu Ferrari deci vorbele erau facute de mult iar lui Vettel.nici macar nu i s.ar mai fi propus vreo continuare de contract.

Se pare ca Binotto ar fi luat decizia de a nu mai continua cu Vettel inca.de la sf anului trecut,si se pare ca "maiestria" din Brazilia a cantarit greu.

No comment,acolo a dat rau cu oistea-n gard maestrul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 18.05.2020 la 14:21, cuki a spus:

Pai cum nu era, daca Ferrari a declarat ca i-a propus la Vettel 2 ani de contract? Bineinteles ca Ferrari a putut face o oferta de "neacceptat", cred insa ca daca vroiau sa nu-l prelungeasca pe Vettel, puteau pur si simplu sa nu-l prelungeasca.

 

Anyway, era clar ca Vettel vroia sa plece de acolo. Plus Ferrari in Indy Car? wtf? Clar Ferrari nu este hot seat.

Eu l-am citat pe Zak Brown care a spus ca Sainz i-a cerut acordul pt a purta discutii cu Ferrari inca din iarna.Se poate cauta pe net declaratia.Nu stiu,poate Ferrari purta discutii cu amandoi,asta numai ei stiu.

Cert este ca Ferrari de fapt nu a declarat in nici un moment ca i-ar fi facut vreo oferta lui Vettel.Nu a declarat asta oficial never.La fel si Vettel,niciodata nu a zis ca i s-ar fi facut o oferta.

Nu vad legatura dintre dorinta companiei Ferrari de a participa si in Indy cu negocierea locului pt al doilea pilot F1.A nu se intelege gresit - Ferrari nu se retrage din F1,vrea doar sa intre si in Indy.Probabil nu va intra,sa nu uitam ca Ferrari in 1988 a aplicat aceeiasi stratagema pt a-i fi indeplinite dorintele - a spus ca studiaza intrarea in Indy (dar atunci Enzo a declarat sus si tare ca va retrage echipa din F1),ba chiar a construit o masina perfect functionala pe specificatiile Indy.Enzo a folosit acea masina ca pe un joker,neavand de fapt intentia sa treaca in Indy,ci doar sa forteze mana lui Balestre?

La 18.05.2020 la 14:21, cuki a spus:

Nu cred ca era oportun ca Ferrari si Mclaren sa se grabeasca cu anuntul. Pe de alta parte declaratia lui Wolff insa ma pune pe ganduri. Chiar daca Wolff spune destul de clar, Vettel nu este o optiune de top pentru ei, reaminteste de "driver neamt, masina nemteasca", dar si de faptul ca Mercedes nu ar anunta nimica asa de devreme din considerente strategice. 

 

Silly Season se prelungeste

Wolff/AMG am zis de la inceput ca sunt doar politicosi,in fact nu cred ca au avut sau au ganduri serioase cu nea Vettel.

Ei au un cuplu de piloti buni,plus ca il cresc pe Ocon,care dupa parerea mea e un pilot de mare viitor.They're all set.

 

Silly season (expresie infiintata chiar de Vettel :P intradevar se prelungeste,Vettel ramane cam pe afara ceea ce nu mi se pare tocmai ok pt sport,insa foarte interesanta e (re)venirea tot mai trambitata pe surse a lui Alonso la Renault.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum pe playstation sau cum s-or face cursele astea virtuale cărțile se amestecă, ar fi putut câștiga cupa Porsche chiar și miki mitoman alexandrescu dacă nu se grăbea să dea colțu'. Cursele alea pe bune sunt ca școala în România, ar putea să nu înceapă nici în septembrie pt că valu' 2.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 ore, cuki a spus:

Bineinteles ca Wolff si Lewis sunt impotriva, Wolff a creat o stabilitate in echipa care ar fi zdruncinata serios de Vettel. Iar Hamilton, eternul pilot nr. 1...are nevoie de un locotenent nu de Rosberg reincarnat. Sa nu vorbim de o eventuala umilire a lui Hamilton. Stiu ca este improbabil si nerealist, sansele la casele de pariuri probabil ca s-ar duce spre triple digits...dar totusi, in F1 orice este posibil, iar Vettel cu o masina potrivita stilului de pilotaj...cred ca ar fi capabil de titlu mondial.

Am si zis mai sus,daca era pe vremea lui Bernie facea el o magie sa nu ramana Vettel pe dinafara ca na - campeon.S-ar putea ca si Liberty sa faca treaba asta,desi e sansa mai mica dar nu e exclus.

Mi se pare totusi putin sf toata treaba.Dupa cum bine ai zis,nu cred ca (cel putin) partea de track operations de la AMG il doreste.

Iar pe partea cealalta,eu cred ca i-ar face rau carierei si imaginii lui Vettel sa vina langa Hamilton,mai ales in acest punct al carierei lui.De ce?Pentru ca dupa ce in 2014 a luat bataie de la Ricci,dupa ce in 2018 a esuat cu masina in pietris la Silverstone la primii picuri de ploaie pierzand lamentabil campionatul,dupa ce in 2019 a luat bataie pe toate fronturile de la micul Leclerc,si probabil va lua si in ce a mai ramas din acest an,sa pleci de la Ferrari cu coada intre picioare si sa vii in gura lupului la AMG ca sa te violeze si #godbless cu echipa?Pentru ca hai sa recunoastem,Hamilton o fi el kitchios si manelist,dar e un multiplu campion mondial aflat la apogeul carierei sale la cea mai buna echipa din mondial de departe si cu state vechi de plata....Vettel nici macar nu il va clinti.

Ham il va bate metodic,sistematic,cursa de cursa din fp1 pana in cursa exact ca pe Bottas.Sa vii la o echipa care nu te vrea,cu cel mai mare rival al tau care e sudat acolo si mai e si pe un super val...eu cred ca Vettel nici macar nu are in proiect venirea la AMG,sunt doar povesti.S-ar putea sa aiba un as in maneca,dar care ar fi ala?Clar va vrea o echipa competitiva,dar care?

Ferrari e out.

AMG eu zic ca la fel,nu e loc.Si nici el nu vrea cu Hamilton,e inteligent si stie ca o va incasa de la acesta.

RBR nici nu se pune problema - Verst e intangibil iar Albon a avut un sezon stelar.

McLaren?Sa iasa Norris?Si va da ochii din nou cu Ricci?Ha.Ha.

Force India nu e loc.

Renalut?Ocon are contract semnat.Sunt zvonuri ca vine Alonso.

Oriunde se duce,nu il vad bine.Eu zic ca Ocon va fi mai rapid ca el daca reuseste sa impuste locul la Renault.I se inchid insa toate usile.Ma tem ca in toamna vom fi martori la anuntul de retragere,pt ca efectiv nu mai are unde se duce..."sa se reinventeze'.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Singura variantă ar fi să plece Kimi de la Alfa și Vettel să meargă în locul lui, dar, așa cum ai zis câteva posturi mai sus, o să se dea numai de distracție, să aibă un volan pe care să'l învârtească.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, cuki a spus:

Se zvoneste ca ar fi loc la Aston Martin Mercedes pentru Vettel, iar cel mai probabil Toto merge acolo team principal din 2021.

Sunt zvonuri din ce in ce mai multe ca Toto s-ar duce la ei.

Problema e ca acea echipa se face pe scheletul Force India nu?Care ii are ca piloti pe progenitura miliardarului...am uitat si cum il cheama,nu e important oricum,si pe Perez.Care Perez e si bun si are si sponsori ff puternici...si contract semnat parca inclusiv pe 2021.So?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 56 minute, cuki a spus:

Perez are contract cu Racing Point, nu cu Aston Martin Mercedes. Cel mai probabil sunt clauze in contracte, pentru situatia in care se schimba prorietarul unei echipe.

Da,dpdv legal cam asa este.

Acum 57 minute, cuki a spus:

Poate renunta tacsu la serviciile lui fiuso, neamuri neamuri, da branza-i pe bani. Fiuso e pilot slab, nu este carismatic, nu are fani...

Asta...nu prea as crede.Ta-su tocmai de aia baga bani si este in F1 - ca sa aiba ala micu echipa la care sa concureze.A bagat bani la Williams,da cand a vazut ca Williams e ghina si mai si mulge bani din echipa,si nici nu vrea sa vanda,a lasat-o si a mers la FI.Stroll cel mic e sudat acolo.Si m-as mira ca Perez sa nu prinda un loc la echipa pt ca....din cate stiu eu si Perez e co-proprietar la FI,si probabil va avea si el cota-parte si la noua echipa .Are actiuni,a dat si el cu bani acolo.

E tricky rau de tot situatia pt Vettel...insa nimic nu e exclus,cine stie...eu m-as bucura sa ramana in F1,insa vad ca se inchid toate usile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt de părere că Russel mai are multă mămăligă de mâncat până să ajungă la Merceses. Un an jumate în F1, performanțe 0 barat (corec, nici mașina nu l'a ajutat deloc).

Mai nou circulă zvonuri că impresarul lui Bottas discută cu Renault, dar dacă se păstrează Toto + Ham la Mercedes, nu cred că îl ejectează pe Bottas, e băiat ascultător și nu comentează la deciziile echipei, cu mici excepții, vezi SUA anul trecut când deși titlul era decis, nu s'a lăsat depășit și chiar l'a scos puțin de pe pistă.

Dacă ar veni Vettel cu Ham, cine e pilot principal și cine secund? (Nu am urmărit vreo 15 ani F1, așa că nu știu cum a decurs relația Ham - Rosberg).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

It's the silly season ! :) Macar atat daca sezon real nu avem...

Acum 13 ore, pomo a spus:

Eu sunt de părere că Russel mai are multă mămăligă de mâncat până să ajungă la Merceses. Un an jumate în F1, performanțe 0 barat (corec, nici mașina nu l'a ajutat deloc).

Mai nou circulă zvonuri că impresarul lui Bottas discută cu Renault, dar dacă se păstrează Toto + Ham la Mercedes, nu cred că îl ejectează pe Bottas, e băiat ascultător și nu comentează la deciziile echipei, cu mici excepții, vezi SUA anul trecut când deși titlul era decis, nu s'a lăsat depășit și chiar l'a scos puțin de pe pistă.

Dacă ar veni Vettel cu Ham, cine e pilot principal și cine secund? (Nu am urmărit vreo 15 ani F1, așa că nu știu cum a decurs relația Ham - Rosberg).

Russel never la AMG.E Ocon inaintea lui...si Ocon chiar a avut performante.

Ar fi extraordinar sa il vedem pe Vettel la AMG.Langa Hamilton.Vai ce as rade :bounce:

 

Sunt insa zvonuri de o veste mai nasoala - Renault s-ar putea sa iasa din F1 de la anul.Deoarece Corona crisis si deoarece nu au profitul pe cat au proiectat ei si scad actiunile si investitorii stramba din nas samd.Si deoarece e o madama sefa acuma peste tot Renaultul,care madama nu vede deloc cu ochi buni angrenarea lui Renault in F1.Si unde mai pui si rezultatele...care sunt practic inexistente...

Am inteles ca inchid cateva uzine,si aripa Renault F1 (care cheltuieste imens si nu produce nimic) e destul de amenintata.Vineri vor anunta masurile de restriste,speram ca printre ele sa nu fie si terminarea proiectului de F1.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La McLaren e oarecum norma...McLaren produce masini de nisa (nu stiu daca au succes sau nu,dar si daca au si fac profit bun cu fiecare masina....cate masini vinde McLaren pe an?Sa fim seriosi).iar divizia de F1 as zice ca papa bani in loc sa faca.Ei au sponsor principal Chandon....si atat.In rest bate vantul.Pai?Iar rezultate...mai rarutz ca-i mai dragutz.

Si angajati sute...sa nu fie mii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

McLaren face multe pt altii, nu doar masinile pe care le vinde! Componente si servicii. La supercaruri nu se face întotdeauna profit, se și pierde câteodată, dar se câștigă imagine. 

Pffff, și n-o să mai scrie pe chiulasa de 1.5 dci "renault f1"? :huh: Ce nasol... 😪

Mai începe ceva? 2021?

Oricum erdeeș nu mai transmite f1, poate telefom..? Dar cine draq are telefom??? 🤮

Bine, și cine se mai uită la f1... 🤭

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am găsit știre pe net că unul din oamenii de bază de la AMG va fi din 1 august CEO (cred) la Aston Martin.

McLaren concediază vreo 1200 de oameni iar Abiteboul a zis că Renault va rămâne în F1.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Era inevitabil...bani tot sugea din ea iar de bagat baga 3 lei.Pana acum vreo 2-3 ani era una din echipele cu cel mai mare succes la bursa,iar ei de investit bani inapoi - putin spre deloc.Ee,pai cand continui sa o mulgi asa ani la rand,iar ca piloti iei in majoritate numa gherle care dau bani special pt a-ti rotunji bugetul...nu ai cum sa nu cazi in cap.Papa Frank intotdeauna a fost zgarcit,dar acum de cand a imbatranit parca si mai rau.

Vorba aia,fiecare pasare pe limba ei piere.

eee,ce sa ia Vettel,stai lin ca nu cred ca o cumpara nimeni,o sa ceara batranu pe un nume si un atelier o suma de iti pica plombele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 29.04.2020 la 10:40, TeDy 'M a spus:

Vesti bune! 

Incepe F1, deocamdata fara public. 

Vom avea spectacol TV, posibil ca in Austria sa aibe loc 2 curse😍

IMG_20200429_101403.thumb.jpg.15dccdfe0349b0e2afe73f2ccb197201.jpg

IMG_20200429_120023_1.jpg

Se confirma! 

Acum au anuntat austriecii la Radio. 

Doua weekenduri si doua curse vor avea loc la Spielberg. 

5 si 12.07.

Daca din 15.06 se renunță in Austria si la "botnite" inclusiv in H/S. Marketuri, cum deja acum bacul se da fara măști, clar ca Marele Circ va avea si spectatori. 

Dealtfel majoritatea sporturilor incep, excepție mai fac numai cele de contact. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...