Sari la conținut

Tunele Sub Bucuresti


lil debul
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Salutre tuturor !!! Cei mai vechi pe acest topic probabil ma cunosc dar nu asta este important ci faptul ca asa cum am promis revin pentru a va aduce la cunostinta ca tot acest timp invaluit de mister in care toti va intrebati ce se ascunde in subteranele bucurestiului se apropie de sfarsit . in acest moment inca se lucreaza la intocmirea hartilor structurate pe niveluiri , coordonate GPS , prelucrarea imaginilor si inregistrarilor video (arhiva intocmita pe durata a 6 ani de cercetare ). Probabil ca la sfarsitul anului viitor vor aparea in mass media aceste informatii mai mult sau mai putin cenzurate . Tot pe aceasta cale dorec sa-mi cer scuze celor ce au incercat sa intre in legatura cu gruprea noastra in privinta colaborarii. Au fost acceptati exclusiv doar aceeia care au avut intr-adevar ceva de oferit gruparii si care acum se bucura alaturi de noi pt aceasta realizare . Bineinteles ca vor urma studii aprofundate de catre institutiile acreditate in domenii precum geologie , arheologie , paleontologie ,etc . Pentru finalizarea acestor cercetari fac un APEL catre toti cei interesati de senzational sa inceteze orice tip de cercetare pana in momentul publicarii acestor descoperiri extrem de importante . Cu stima ... Kent

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

nu am reusit sa citesc tot(am ajuns la pag 50) dar in arad se stie de cateva tuneluri de genu. in cetatea fortificata a aradului sunt numeraoase nivele cu tuneluri,buncare in care se circula cu tancurile. zidurile cetatii si galeriile, in mare parte sunt pline cu armament de razboi functionabil. pe sub arad sunt tuneluri care fac legatura intre numeroase cladiri. un tunel stiu exact ca da chiar in malul muresului. de asemenea de la cetate pleaca un drum pana la timisoara pe sub pamant,care stiu sigur ca exista,de la soldati din cetate, drum care in caz de razboi este folosit pentru a face legatura arad-timisoara. in unele tuneluri din jurul cetatii se poate intra lejer,cu conditia sa nu fii prin de paza militara(bataie + amenda). eu unu sunt claustrofob de accea nu am incercat niciodata sa intru, dar am foarte multi prieteni care au intrat. tunelurile din oras din cate stiu sunt doar pe centru, unde comunistii nu au construit nimic,pastrandu-se intacta arhitectura de dinaintea comunismului.

voi citi pana la urma tot topicul,foarte interesant. despre bucuresti sunt mai mult ca sigur ca exista tuneluri vechi.nedescoperite si pline de mister + cele intretinute de SRi,2:15 si alte institutii de genu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
Vizitator Andrei Daniel

salutare

ce se mai aude cu bunkerul de la opera? am fost azi pe acolo si nu am vazut intrarea...mai stie cineva ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Vizitator MosRahao

foarte bun articolul, Zair. problema este ca (citim chiar in articol) politicienii umfla la o scara uriasa costurile de reabilitare pentru aceste forturi, ca atare nu se va intampla nimic cu ele. din pacate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte bun articolul, Zair. problema este ca (citim chiar in articol) politicienii umfla la o scara uriasa costurile de reabilitare pentru aceste forturi, ca atare nu se va intampla nimic cu ele. din pacate.

 

In primul rand ca turismul sa fie dezvoltat pe aceasta ramura e necesar ca investiitile regasite in articol sa merite rostul lor prin asigurarea integritatii turistilor.. ori acele zone sunt apropiate de suburbiile unui oras in care pericolul cel mai mare il reprezinta marocanii sau algerienii. Consider ca daca ar fi organizati ar fi intr-adevar ceva de vazut, altfel.. realibilitare va fi facuta si dupa o perioada si ar da seama ca nu e fezabila, = bani aruncati in zadar \ oameni de 2 lei ajunsi miliardari peste noapte.

Editat de ZaiR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Salut si ma bucur ca am gasit si alte persoane interesate de aceste farame de istorie care pot fi valorificate, am speranta ca noi, generatia tanara sa facem ceva. In primul rand doresc sa ma alatur voua pentru viitoare expeditii, acum ca a venit primavara si se apropie vara cu pasi repezi. Sunt multe de vazut si fata de anul 2006 cand a fost infintat acest topic avem acces la ceva echipament mai performant si aici ma refer la lanternele cu leduri si acumulatori care ofere mult mai multa lumina. Sunt interesat ca si voi de forturi, baterii si catacombe cat despre primele am in plan contactarea unor ONG-uri si a catorva institutii pentru a le restaura daca e nevoie chiar prin intermediul unor sponsorizari ca in afara de salubrizarea lor si igienizarea, igienizarea zonei inconjuratoare dar nu in prea mare masura ( la fortul nr 1 chitila acum 2 zile cand am mers pana in fata lui am intalnit un fazan in salbaticie ) in spate am vazut ca sunt niste depozite unde se pare ca exista activitate dar nu au legatura cu intrarea in fort iar caini prin fata nu am intalnit, doar deseuri in special caramizi si bca si mult moloz.Totusi primaria ar putea pune la dispozitie o firma de salucritate sa ridice cele dupa parerea mea 4-5 tone gunoi ceea ce nu e mult. Pentru a le reda circuitului turistic, sunt de parere ca niste autocare cum sunt cele care merg prin centrul bucurestiului ar fi perfecte pentru ca turisti sa poata ajunge la ele, paza pentru a preintampina furturile si electrificarea lor in rest totul ar trebui sa ramana intact, mai putin grafiti-ul de pe pereti care nu cred ca se poate curata cu usurinta.
Doresc sa fac pentru cei interesati diverse expeditii si explorari la acestea dorescsa merg incepand cu week-endurile urmatoare singura conditie sa se opreasca ploaia sa nu avem surprize sa dam de galeri inundate in rest totul e ok la prima vedere din exterior.

Astept raspunsurile voastre, numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

La aproape 1 an de la ultima postare , timp in care vad ca nu mai sunt altele vreau sa va informez urmatoarele.

Se pot vizita fara efort forturile 1( chitila ) , 6 ( afumati ) , 10 Leordeni. 13 ( jilava - cu aprobare )
si bateriile 1-2 ( cu aprobare ) , 3-4 Langa Philip Morris ( otopeni ), 4-5 langa tunari , , 14-15 ( bragadiru ), 15-16 ( domnesti ).

La chitila, fort pe care il cunosc in proportie de 90% va pot spune multe despre el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 7 years later...

Hey,

 

Daca mai e cineva interesat de topicul asta, am gasit niste informatii noi venind de pe reddit. Aparent este o intrare pe Edgar Quinet 3 - https://goo.gl/maps/Xr9mBfmk2Tm9Ya797

 

https://www.reddit.com/r/bucuresti/comments/1043r2k/comment/j3bt1i7/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3

 

Din pacate nu pot sa iau parte usor la vreo iesire curand, fiind plecat din tara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...
  • 1 month later...
On 10/18/2023 at 3:25 PM, Onelas said:

Mai este cineva interesat de vre-o expeditie fantoma?

Salut, foarte interesat, dă-mi cerere pe Instagram mihnea.6 și ieșim, până atunci eu cel puțin o să citesc tot articolul de la început la capăt, recomand și ție, chiar sper sa mă contactezi, n-am cu cine ieși.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...