Sari la conținut

Tunele Sub Bucuresti


lil debul
 Share

Postări Recomandate

................................................ nu exista nici o dovada fizica , care sa arate ca sub fort , ar mai fi sa zicem cel putin un nivel . De ce?

1) Tunelele de aerisire , sunt toate in linie dreapta , orizontala , paralele cu planul solului , niciuna nu duce in jos . Ca sa sustii viata la -1 , daramite la -3 , ar trebui sa ai niste guri de aer , care sa duca direct la o sursa de aer , verticale . Nu exista asa ceva

2) Am sapat destul de mult in ultima expeditie , in mai multe locuri , am dat numai de pamant .

3) M-am interesat si de planurile forturilor de la Liege , unde era construita o bariera de forturi de aceelasi arhitect , Brialmont . Am vazut doar niste camere , care erau probabil de munitie la subsol , cam sub turele.

4) Vali , tu spui ca si Ceasca a cautat aceste tunele. Daca ce spui ca el a pus multi oameni la sapat , si nu a gasit nimic , absolut nimic , poate chiar nu exista asa ceva ?

5) Un tunel de la -3 pana in centrul Bucurestiului ar avea cam 12km lungime . Peste el , in momentul actual , trec cartiere rezidentiale , cladiri noi , parcuri si rauri . Ca sa poti introduce un flux de aer la -20 de metrii sub pamant , ar trebui sa ai cateva guri de aerisire , macar 1 la 2km . Nu exista nicio mentinue despre astfel de guri .

Intradevar , multi oameni , care nu au nimic in comun , spun ca ar exista 3 nivele sub pamant , dar e posibil ca ei sa fi vizitat sa zicem doar camera de la -1 de munitie de sub turela , la care am facut mentiune mai sus , si din cauza formei fortului ( exemplu Afumati : tunelul principal de la intrare , mai intai coboara , vreo 30 de cm , dupa care urca intro panta , care iti dai seama de ea doar cand te intorci ) si astfel esti indus in eroare de adevarata altitudine de la care ai plecat.

Arata-mi o dovada fizica , care sa spuna : uite domne , aici este ceva ce are legatura cu -1 ; si voi incepe cautarea din nou.

 

1) Poate ca gurile de aerisire care duc spre -1, -2 ,-3 au fost astupate ca si intrarile. Doar nu erau atat de prosti incat sa astupe intrarile cu 2-3 m. de beton si sa lase ditamai gurile de aerisire libere sa intre oricine inauntru ! Mai ales ca gurile de aerisire probabil sant de cativa metri diametru din moment ce trebuiau sa lase sa treaca un debit de aer destul de mare. Nu imi aduc aminte cate guri de aerisire are fortul si nici cat sant de mari, dar pot sa iti spun ca forturile au multe aerisiri si multe fantani de drenarea a apei. Daca eram constructor sau arhitect, puteam sa iti spun exact unde si cat de mari sant. Dar nefiind specialist in niciuna din aceste meserii .................. :-(

2)Asta tine de sansa si de ambitie ! Sper ca nu te asteptai sa gasesti totul dupa 2-3 m. de sapat ! Cel putin eu nu as fi sperat la asa ceva !

3)Nu am vazut planurile forturilor de la Liege, asa ca nu ma pronunt.

4)Nu prea stiu de ce ceasca` nu a gasit incaperile sau tunelele de sub forturi, dar cred ca una din cauze a fost incompetenta. Si afirm asta deoarece in nici un document vazut de mine nu apare vreun specialist pe acolo. Doar secretari de partid , militieni si militari cu grade mari care cu hotarare in glas , cu pieptul de arama` inainte si urmand indicatiile secretarului general si ale partudului conducator se angajau sa gaseasca comorile si avutiile ascunse de imperialistii care ne-au asuprit si au furat bunurile intregului popor iar ei vroiau sa le scoata la lumina` sapant ca neghiobii ori in jurul forturilor , ori undeva prin interior, nu am habar pe unde deoarece incompetenti cum erau nu au facut nici un plan de lucru, nici un proiect, nici macar o schita`. Tot ce a ramas de la comunisti sant doar angajamentele de incepere a lucrarilor si un fel de act de receptie in care se scrie ca desi s-au cautat cu ardoare si hotarare revolutionara`, nu s-a gasit nimic.

In aceasta privinta` mai am o teorie : multe cautari de-ale comunistilor s-au facut fara` planurile forturilor sau tunelelor, deoarece impreuna` cu hartiile era si o anexa` in care se specifica` inca de la inceputuri cine a avut acces la planuri, cand le-a ridicat, cand le-a depus inapoi, din ordinul cui, , cu ce scop, etc. Si in multe perioade in care s-au facut cautari de catre comunisti, planurile au stat in arhiva` fara` ca cineva sa le fi scos si sa le fi consultat. Cred ca a fost o perioada de vreo 15 ani in care nimeni nu a umblat la planuri, dar au fost executate vreo 4 sau 5 expeditii comuniste.

5)Tunelele aveau la inceput guri de aerisire la fiecare 3 km. Mai ratziu au fost introduse ventilatoare actionate electric la fiecare fort intr-o parte, si sub cladirea ministerului de razboi din cealalta parte. Nu ma pricep la acest domeniu, nu stiu daca acestea puteau asigura aerajul ptr 12 km asa cum zici tu ca ar avea un tunel. Dar in hartiile vazute de mine scria ca in privinta aerisirii tunelorilor comisia de receptie a fost multumita`. O singura problema a existat : cand mai tarziu s-a incercat folosirea automobilelor in locul tractiunii animale, s-a constatat degradarea calitatii aerului si s-a recomandat limitarea folosirii lor.

Nu pot sa iti arat nici o dovada` fizica a subsolurilor sau tunelelor, nu am afirmat niciodata` ca le-am vazut .Nici macar nu am vazut vreodata` forturile de aproape. Ceea ce am afirmat e ca` prin natura serviciului am vazut planurile originale si atat.

 

Mi se pare ca vali a spus ca au fost guri de aerisire..dar s-au bagat dupa instalatii de ventilatie si s-au astupat aerisirile vechi..totusi..tot ar trebui sa fie iesiri de aerisire..si nu stiu ce aerisire era la vremea aia. Oricum..daca gandim logic..e imposibil sa fie asa tuneluri/tunele lungi..cat sa se sape la vremea aia..cu toti puscariasii si banii lor..si pentru ce, ca la razboi cica nici nu au fost bune de ceva, au fost un esec total din ce citisem.

 

Da, au fost guri de aerisire, asemeni unor fantani, iar la suprafata erau mascate in diferite moduri (ba ca o casa`, ba ca un canton CFR). Dupa cativa ani au fost astupate. Dar cred ca ptr a sti sigur daca este sau nu posibil ca un tunel sa fie aerisit pe o dist. de 12 km cu 2 ventilatoare puternice sau nu, ar trebui intrebat un specialist.

Imi amintesc insa un amanunt interesant : una din aerisiri era in imediata apropiere a crematoriului Cenusa. Cand s-a luat hotararea astuparii aerisirilor, s-a decis ca aceasta sa ramana deschisa, apoi la cateva luni mai tarziu, s-a construit un tunel mic (vreo 10m cred) care sa se conecteze cu cladirea.

Nu am gasit nici o hartie care sa` dovedeasca ca aceasta` ca` acest tunel sau aerisire au fost astupate ! Dar este foarte posibil sa imi fi scapat asa ceva , tinant cont de volumul foarte mare de documente (asa ca va rog f. mult, daca o cautati si nu o gasiti, nu ma` blamati).

Si crede-ma ca se pot sapa tuneluri sau subsoluri f. lungi daca` ai la dispozitie o armata` de sclavi si bani destui la dispozitie. Iti trebuie doar un bici si nesimtire ! Cine a facut armata in vremea lui ceasca stie ce inseamna sa muti muntii din loc cu un pluton de soldati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eu cu gest am fost si la unirii si pe la izvor ,inclusiv la afumati si opera,marea problema e ca Vali-sb nu are ce face acasasi noi ca niste fraeri ne luam dupa el.

Vali te rog explicami si mie cum cind ai copiat planurile nu ai semnat un contract de confidiatilitate cu MApN-ul,SRI sau D5 daca esti in sistem stii despre ce vb.

Crezi ca toti sintem boi,si tu esti destept sau iti place sa vezi poze cu unii care isi rup miinile dind la ciocan si dalta si cautind cai verzi pe pereti

ACUM EU AM POSTAT PE NUMELE SI ID-UL UNUI PRIETEN DACA TE CREZI IN STARE VINO IN BUCURESTI ,O SA AI CAZAREA ASIGURATA CU TOATE CA PINA ACUM AI SPUS CA NU LOCUIESTI IN BUCURESTI ,ACUM 2 POSTURI NU MAI STAI IN ROMANIA CI LOCUESTI UNDEVA IN VEST BANUESC ,CU TOATE ASTEA EU ANGAJAT AL MApN -ULUI ITI GARANTEZ CA ITI PLATESC BILETUL DE AVION DUS-INTORS SI CAZAREA IN BUCURESTI.

EU LUCREZ IN BAZA 90 TRANSPORT AERIAN ,ESCADRILA 901 AVIOANE DE TRANSPORT

Mesaj completat

A si ma numesc bogdan nistorescu am seria legitimatie BR 1020202,CU GRADUL DE SG M CLASA 2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cu gest am fost si la unirii si pe la izvor ,inclusiv la afumati si opera,marea problema e ca Vali-sb nu are ce face acasasi noi ca niste fraeri ne luam dupa el.

Vali te rog explicami si mie cum cind ai copiat planurile nu ai semnat un contract de confidiatilitate cu MApN-ul,SRI sau D5 daca esti in sistem stii despre ce vb.

Crezi ca toti sintem boi,si tu esti destept sau iti place sa vezi poze cu unii care isi rup miinile dind la ciocan si dalta si cautind cai verzi pe pereti

ACUM EU AM POSTAT PE NUMELE SI ID-UL UNUI PRIETEN DACA TE CREZI IN STARE VINO IN BUCURESTI ,O SA AI CAZAREA ASIGURATA CU TOATE CA PINA ACUM AI SPUS CA NU LOCUIESTI IN BUCURESTI ,ACUM 2 POSTURI NU MAI STAI IN ROMANIA CI LOCUESTI UNDEVA IN VEST BANUESC ,CU TOATE ASTEA EU ANGAJAT AL MApN -ULUI ITI GARANTEZ CA ITI PLATESC BILETUL DE AVION DUS-INTORS SI CAZAREA IN BUCURESTI.

EU LUCREZ IN BAZA 90 TRANSPORT AERIAN ,ESCADRILA 901 AVIOANE DE TRANSPORT

 

Am crezut ca aici este un forum de discutii pe o anumita` tema`, nu un loc unde sa ne injuram unul pe altul. Si eu nu am pus pe nimeni sa se ia dupa` mine ! Cine vrea sa vorbeasca cu mine ok, cine nu , asta e !

Am semnat un contract de confidentialitate cu institutia la care lucram atunci, dar acuma nu mai lucrez. Si nu am furat documentele, nu le-am copiat , nu le-am vandut ca sa fiu acuzat de divulgare de secrete. daca lucrezi in sistem cred ca stii ce inseamna legea secretului de stat.

Nu cred pe nimeni bou, si eu nu ma cred mai destept decat altii. Daca eram asa de destept precum ma crezi tu, memoram cu precizie locurile strategice, intram singul in catacombe si culegeam doar eu gloria. Poze mia-s dori sa vad cu ceea ce faceti voi pe la forturi deoarece e singurul meu mod de a fi conectat cu evenimentele de acolo la care eu nu pot sa particip.

Iti multumesc ptr oferta generoasa de a imi plati drumul+cazarea la Bucuresti, dar nu pot veni prea curand deoarece am serviciu si obligatii aici, si plecarea pana in Romania si inapoi nu e o chestie asa de simpla` precum pare.

Dar poate iti mentii oferta si la anul viitor, cand am dreptul din noi la concediu, anul acesta mi l-am papat deja.

Oricum, imi pare rau ca m-am bagat din nou in seama pe aici ,desi am promis sa nu o mai fac pentru a nu ma manca shit. De data asta chiar ma tin de cuvant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si daca vrei sa vii si nu gasim -1.2,3 cum spui tu poate o sa ai nevoie de fier sau plumb te pot ajuta cu 7,58

noul calibru OTAN

Mesaj completat

VALI EU NU AM INJURAT PE NIMENI,IAR CU INSTITUTIA UNDE AI LUCRAT TU ,STIU SI EU SI TU CA NICI MACAR NU AVEAI VOIE SA DESCHIZI SUBIECTULCEIA CE SPUI NU ACUM SINT DOAR ABERATII TU AI FACUT MUNCA DE ARHIVA SI CERCETARE LA ACADEMIA TEHNICA MILITARA FINND DETASAT IN BUCURESTI PRINTR-UN ORDIN DE ZI PE UNITATE NR ..........

Mesaj completat

oricum esti mai tinar ca mine si sa-r putea din nefericire sa ne cunoastem

Mesaj completat

Dar am fost in acelasi grup c emil,dinamia piedone si multi altii pe care ii sti si tu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator scr

Bai baieti. Treaba ar fi cam asa: Dac-ati citi postari mai vechi, ati observa ca defapt noi il fortam pe vali sa spuna ce vrem sa auzim, si anume ca mai e un bloc sub fort.

Plus ca, asta e o aventura si trebuie tratata ca atare. Retineti faptul ca doar indiana jones gaseste comori in tunele ascunse sub ochii lumii.

Eu nu urmez instructiunile semnate vali-sb(si ceilalti care sustin ca stiu mai multe decat restul muritorilor), ci instinctul. Mi s-ar parea mai inregula sa faceti la fel.

 

In alta ordine de idei: Mie fortul asta imi pare psihologic.

E apa fix acolo unde tunelul coteste, si nu putem vedea mai nimic, sunt caramizi imprastiate prin cele mai ciudate locuri. Camerele de sub turele au terminatii proaste rau. In fiecare camera de sub fiecare turela e un tunel infundat. Pai si accesul la acele camere? Nu gust povestea cu "erau camere pt depozitarea munitiei, iar aprovizionarea se facea pe sus. E clar ca nu se facea pe sus.

 

In plus, in mijlocul fiecarei camere e un perete rotund care pare sa fie element de decor si ramforsarea podelei turelei ca sa faca fata la greutatea tunurilor.

Acesti pereti pot fi goi prin mijloc.

In plus, acolo unde ne-am apucat noi sa sapam, este unul dintre cele mai bune locuri pt sapat. Daca cineva ar vrea sa ascunda nivelele inferioare, n-ar fi logic sa creeze unele capcane(zic eu) psihologice?

Daca asta ar fi cazul, dupa cum observati, capcana psihologica a functionat perfect. Ne-a demoralizat complet.

 

Si, colac peste pupaza, sunt multe ramasite ale unor caramizi care sunt moderne, dar seamana mult cu caramizile folosite la construirea fortului.

Caramizile astea par sa apartina unor lucrari ulterioare.

 

Am studiat si ras studiat fortul si singura concluzie la care am ajuns este aceea ca... n-are logica.

 

 

Inca o idee: Tot dezbatem subiectul "un tunel mai lung de 2 km nu are aer".

Zic si eu o prostie: Daca inginerii de pe vremea aceea s-au gandit la asta si au inventat niste ventilatoare mari, antrenate mecanic de oameni?

Ventilatoare cu manete pt actionare...

Cate un ventilator de-asta pus odata la un kilometru sa zicem + la inceputul tunelului multe guri de aerisire(cum am vazut cu totii)...

 

 

Ideea asta mi-a venit gandindu-ma la acele tunele inalte de un metru si lungi de tot.

Daca vrem sub nivele, zic ca ar trebui sa ne axam mai mult pe gurile de aerisire, si mai putin pe sapat(avand in vedere limitele noastre tehnologice).

Ma gandeam la masinute cu radiocomanda si cu o camera montata de-asupra ei.

Idei? Sugestii? Injurii?

Mesaj completat

Deci, intrebarea mea ar fi: acele tunele inalte de un metru in care abia intra un om. Guri de aerisire. Pentru un fort de un kilometru patrat maxim care oricum nu are nevoie de aerisire, acele mici tunele sunt prea multe.

Mai repede as gusta ideea ca sunt tunele de scapare in caz de pericol.

Mesaj completat

Uitasem sa specific: in aceste mici tunele in care am intrat doar cativa metri, era un aer rece, dar nu batea vantul. Aerul asta rece din tunelele micute imi aminteste de frigul din camerele de sub turele... frig de nivel minus unu ?

Editat de scr
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si crama aia de care povesteam , construita pe ceva care parea un segment de tunel , ce sa fi fost ? Doar o crama , construita pt. a depozita vinul , sau chiar un tunel modificat. Daca tinem cont ca era cam racoare jos , e clar ca avea ceva adincime.

Racoare poate sa fie si in pivnita la nivel -1.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A auzit careva de tuburi de aeraj ? Normal ca nu , singurul care a lucrat in mina fiind eu. Cine dreacu sapa mari tunele secrete si strategice si lasa niste gauri , prin care orice retard de soldat inamic baga bomba cu fitil ?

Daca exista tunele spre Bucuresti , alea nici nu aveau nevoie de cine stie ce aerisiri , erau de transport , nu de locuit. Si se puteau aerisi fortat , prin curent de aer. Forturile , da , aveau nevoie de oxigen , ca stateau soldatii in ele si se stie , la astia le put picioarele :laugh: . Deci , mai meditati cu aerisirile , ca nu-i asa cum crede lumea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Chitila v-am spus cum sta treaba.

 

La Mogosoaia nu stiu unde e fortul. Daca e in padurea de dinainte de calea ferata (pe dreapta dupa IPSO si benzinarii), pot sa va spun ca accesul acolo e limitat. E pusa bariera cu semn de acces interzis, si cateodata mai sunt si soldati care pazesc. Mai mult ca sigur functioneaza o unitate militara acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai intai de toate : Mesajul asta este scris de detinatorul de drept al acestui cont , n-am mai postat de ceva timp pe el , l-am lasat pe prietenul darth sa posteze.

Parerea mea este sa nu ne mai certam pana nu gasim (sau incercam sa gasim planurile) . In situatia de fata nu avem cum sa ne dam seama daca vali zice adevarul sau nu pentru ca nu avem echipament sa sapam 2-3 metrii . O sa ma pot pronunta doar atunci cand sap 4 metri sub pamant si nu e nimic. Pana atunci eu nu nu comentez nimic la afirmatiile domnului Vali . O sa cumpar zilele astea o carte despre forturi , o sa mai caut in arhive sa vad daca planul se gaseste. Daca nu poate in viitorul apropiat o sa facem si o gaura de 4 metrii , pana atunci parerea mea este sa nu ne mai jignim unii pe altii pentru ca nimeni nu a venit cu ceva concret si cu fapte reale , pana atunci fiecare poate avea dreptate pana la proba contrarie . Multumesc !

 

 

 

Edi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In weekendul asta sunt plecat, dar weekendul viitor as vrea sa mergem intr-o expeditie. Nu pot sa dezvalui locatia pe forum din anumite motive. Este in apropierea Bucurestiului, deci nu mergem mult.

 

Conditiile sunt urmatoarele:

 

1. Maxim 5 persoane cu tot cu mine, deci 4 locuri disponibile.

 

2. Fara fete. Este posibil sa fie nevoie sa fugim, nu e treaba de fete.

 

3. Risc moderat. Nu va ganditi ca sarim gardul intr-o unitate militara sau ca intram la oameni in casa. Nu se lasa cu impuscaturi, in cel mai rau caz dam niste explicatii.

 

4. Locatia nu cred sa aiba legatura cu reteaua de care vorbese Vali, dar e interesanta de studiat.

 

5. Trebuie mers in weekend si ziua, obligatoriu, preferabil sambata.

 

6. Nu e nevoie de echipament specializat. Nu sapam nu spargem. Mergem la sigur, intram, pozam si plecam. Lanterne obligatoriu.

 

Doritorii sa se anunte pe PM si vor primi instructiuni mai departe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ptr. Crimen : Cred ca am si eu dreptul la replica` , nu ????

"Mai intai de toate : Mesajul asta este scris de detinatorul de drept al acestui cont , n-am mai postat de ceva timp pe el , l-am lasat pe prietenul darth sa posteze" - Rau ai facut ! Uite, acuma nu mai am curaj sa ma intorc in tara` de frica celor 7,58 mm. cu care ma asteapta cineva la aeroport , si de rusine ca am fost facut tradator de tara` ptr ca` am divulgat aici pe forum secrete militare de importanta` nationala` vechi de 100 de ani ! Ma intreb insa` daca` prietenul tau de la baza 90 transport aerian mai e asa de patriot dupa` ce piticul Boc + Base i-au taiat 25 % din solda` !

Si nu cred ca m-am putut intalni vreodata` cu el , numai daca am zburat impreuna` pe C130 Hercules . Eu nu am lucrat niciodata` la arhiva si cercetate la Academina Tehnica` Militara` cu baietii aceia de care pomeneste el, si nici nu cred ca am facut plantoane la bocanci impreuna`cu ceilalti sergenti facuti la apelul bocancilor pe holul vreunui pavilion de la Baza 90. De la mine pana` la el e o cale f.f. lunga` (pe linie militara` ma` refer). Any Way, regii se bat cu regii, si valetii cu valetii !

"Parerea mea este sa nu ne mai certam pana nu gasim (sau incercam sa gasim planurile)" - cu asta trebuia sa incepi, Crimen, nu cu injurii si amenintari. Nu e frumos. Credeam ca aici este un forum unde se discuta` de posibila existenta` a unor tunele, nu sa ii contram pe cei care cred ca ele exista`. Fiecare are dreptul la parerea lui.

"In situatia de fata nu avem cum sa ne dam seama daca vali zice adevarul sau nu............" - Nu am avut niciodata` pretentia sa ma credeti pe cuvant, si nici nu m-am suparat pe cei care nu m-au crezut. Fiecare are dreptul sa creada` ce vrea. Internetul este totusi o tara` libera` !

"Pana atunci eu nu nu comentez nimic la afirmatiile domnului Vali" - Hmmmmm, interesanta` schimbare de atitudine ! Ai trecut de la cal. 7,58 mm la "domnule" !!!!! Se pare ca esti pe calea cea buna`, insa` cam tarziu. Raul a fost facut.

"pana atunci parerea mea este sa nu ne mai jignim unii pe altii pentru ca nimeni nu a venit cu ceva concret si cu fapte reale , pana atunci fiecare poate avea dreptate pana la proba contrarie "- cred ca am putea sa nu ne mai aducem injurii in nici o situatie, indiferent daca` probele aduse aici sau pe teren ne satisfac sau nu.

 

Mesaj completat

A auzit careva de tuburi de aeraj ? Normal ca nu , singurul care a lucrat in mina fiind eu. Cine dreacu sapa mari tunele secrete si strategice si lasa niste gauri , prin care orice retard de soldat inamic baga bomba cu fitil ?

Daca exista tunele spre Bucuresti , alea nici nu aveau nevoie de cine stie ce aerisiri , erau de transport , nu de locuit. Si se puteau aerisi fortat , prin curent de aer. Forturile , da , aveau nevoie de oxigen , ca stateau soldatii in ele si se stie , la astia le put picioarele :laugh: . Deci , mai meditati cu aerisirile , ca nu-i asa cum crede lumea.

 

 

Daca ati fi citit mai cu atentie postari ca acestea de-a lui lil-debul, poate ca v-ati fi apropiat mai mult de adevar. Toate postarile lui d.p.d.v tehnic sant f. adevarate, si sant in perfecta` concordanta` cu planurile.

Mesaj completat

Bai baieti. Treaba ar fi cam asa: Dac-ati citi postari mai vechi, ati observa ca defapt noi il fortam pe vali sa spuna ce vrem sa auzim, si anume ca mai e un bloc sub fort.

Plus ca, asta e o aventura si trebuie tratata ca atare. Retineti faptul ca doar indiana jones gaseste comori in tunele ascunse sub ochii lumii.

Eu nu urmez instructiunile semnate vali-sb(si ceilalti care sustin ca stiu mai multe decat restul muritorilor), ci instinctul. Mi s-ar parea mai inregula sa faceti la fel.

 

Asa este , scr. Eu am spus de la inceput ca nu stiu exact unde este intrarea, ca` nu am cheile forturilor, dar unii numai asta asteptau sa auda de la mine. Sorry, dar niciodata` nu am afirmat ca detin secretul forturilor !! Nu inteleg de ce unii s-au suparat !

Mesaj completat

In alta ordine de idei: Mie fortul asta imi pare psihologic.

E apa fix acolo unde tunelul coteste, si nu putem vedea mai nimic, sunt caramizi imprastiate prin cele mai ciudate locuri. Camerele de sub turele au terminatii proaste rau. In fiecare camera de sub fiecare turela e un tunel infundat. Pai si accesul la acele camere? Nu gust povestea cu "erau camere pt depozitarea munitiei, iar aprovizionarea se facea pe sus. E clar ca nu se facea pe sus.

In plus, in mijlocul fiecarei camere e un perete rotund care pare sa fie element de decor si ramforsarea podelei turelei ca sa faca fata la greutatea tunurilor.

Acesti pereti pot fi goi prin mijloc.

In plus, acolo unde ne-am apucat noi sa sapam, este unul dintre cele mai bune locuri pt sapat. Daca cineva ar vrea sa ascunda nivelele inferioare, n-ar fi logic sa creeze unele capcane(zic eu) psihologice?

Daca asta ar fi cazul, dupa cum observati, capcana psihologica a functionat perfect. Ne-a demoralizat complet.

Si, colac peste pupaza, sunt multe ramasite ale unor caramizi care sunt moderne, dar seamana mult cu caramizile folosite la construirea fortului.

Caramizile astea par sa apartina unor lucrari ulterioare.

Am studiat si ras studiat fortul si singura concluzie la care am ajuns este aceea ca... n-are logica.

 

Poate ca fortul nu are logica` si pare psihologic, dar nu asta a fost intentia proiectantului. Dimpotriva`, intentia era ca fortul sa fie cat mai simplu, si sa aibe cat mai multe linii drepte si accesibile pentru toata lumea. Dar probabil ca datorita modificarilor aduse pe parcursul celor X ani de constructii, unele directii au fost schimbate in-extremis si forturile au luat putin aspectul unui labirint fara` logica`. (e doar o parere)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa clarific lucrurile , eu (edi , creeatorul contului) impart contul cu Darth(cei de pe mess il stiti) penultimul post acela cu asteptatul la aeroport e facut de un prieten sau o cunostiinta de-a lui Darth cu care eu n-am nicio treaba .Deci

"- Hmmmmm, interesanta` schimbare de atitudine ! Ai trecut de la cal. 7,58 mm la "domnule" !!!!! Se pare ca esti pe calea cea buna`, insa` cam tarziu. Raul a fost facut." Nu a fost nicio schimbare , asta a fost parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa clarific lucrurile , eu (edi , creeatorul contului) impart contul cu Darth(cei de pe mess il stiti) penultimul post acela cu asteptatul la aeroport e facut de un prieten sau o cunostiinta de-a lui Darth cu care eu n-am nicio treaba .Deci

"- Hmmmmm, interesanta` schimbare de atitudine ! Ai trecut de la cal. 7,58 mm la "domnule" !!!!! Se pare ca esti pe calea cea buna`, insa` cam tarziu. Raul a fost facut." Nu a fost nicio schimbare , asta a fost parerea mea.

 

Deci ca sa` clarific si eu lucrurile : nu stiu cine m-a atacat pana` acuma (edi, darth, sau prietenul lui darth), cert este ca am fost atacat de pe contul tau, crimen. De acuma inainte, daca` mai vrea careva dintre voi sa imi spuna` ceva cu titlu personal, il rog sa o faca` pe PM. Aici discutam numai despre forturi , tuneluri sau alte chestiunu de aceasta` natura`.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vali calibru de 7,58 nu l-am facut eu ci cei de la bruxelles,iar in legaturara cu aeroportul esti un timpit ,probali realizezi ca in ziua de azi nu te mai asteapta nimeni la aeroport ,baietii cu ochi albastriri nu au timp de tine ,nu cauta nimeni un paranoic,si citeste si postarile tale vechi si noi ,daca intradevar judeci sau nu o sa-ti dai singur seama ,scuze pt injurii dar cu un asa specimen..............................................................

Mesaj completat

A SI FIRMA SE NUMESTE OTAN

Mesaj completat

Sa lamurim lucrurile crimen nu are nici o legatura id-ul meu este bogdanmarius ,singura problema este ca adm forumului nu imi da parola pe id-ul meu de aceia am apelat la un prieten si postez pe id-ul lui

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

haideti sa terminam cu injuriile, vorbiti pe pm lucrurile astea, sa nu se ajunga ca pe alte bloguri, de se injura ca la usa cortului, sau usa fortului:P

vorbiti despre ce se cere.

Eu vorbisem cu bogdan ca vin si eu maine dar a intervenit ceva si nu pot ajunge:( imi pare chiar rau, as fi vrut sa asist si eu, si sa ajut. poate alta data

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

haideti sa terminam cu injuriile, vorbiti pe pm lucrurile astea, sa nu se ajunga ca pe alte bloguri, de se injura ca la usa cortului, sau usa fortului:P

vorbiti despre ce se cere.

 

Eu nici nu am inceput cu injuriile, dar vad ca altii nu se mai opresc ! Si iarasi aceeasi poveste, stau ascunsi dupa` ID-ul altuia ! Apoi iarasi apar maine si spun ca nu ei au scris, ci un prieten al prietenului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

azi mm intors si eu de prin tari straine si sunt gata sa ma alatur la hora

cum ziceam am o duba cu care pot transporta materiale de sapat, generator....

 

@crimen zicea ca nu avem tehnologia necesara saparii..., sunt de acord daca e cum spune @vali-sb de dopuri de beton de 2-3 metri

cred ca daca sapam in podeaua camerei de sub turela si exista o alta camera sub ea , acolo am avea cel mai putin de spart beton, decat sa spargem dopurile de2-3m pe care nici nu le gasim

 

ma gandesc ca nu poate fii mai mult de 2 m de beton intre -1 si -2

ramane chestia cu ustensilele de sapat, ne trebuie burghiu lung, pickhammer si generator pt ele, altfel cu lopeti si dalti nu cred ca are rost depus efort

 

putem strange bani sa cumparam un burghiu lung.... zicea careva ca are masina de gaurit

un pickhammer putem inchiria, deci putem face rost de utilaje cu putere

 

id meu e "septimiu_21"

trebuie sa vorbim sa facem rost de unelte ca altfel ramanem cu discutiile pe forum si atat

puteti confirma mess/forum cei care vreti sa mergem strangerea de bani sau utilajele pe care le aveti

pot sa ma interesez eu de inchirierea unui pickhammer dc stiu ca se vor strange bani apoi

 

eu merg pe varianta spargerii betonului intre niveluri(in podeaua camerelor), cred ca e cea mai dreapta si mai usoara cale spre un posibil nivel -2, -3

e putin distrugatoare metoda (pt fort) dar alta sansa nu cred ca e mai ok

Editat de septimiu_J F K
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu una nu sunt de acord cu..pickhammere si alte nebunii..mai spunea vali sa vina cu explozibil..sa fim seriosi..cel mai bine se continua sapatul de sub acele scari unde s-a dat de pamant..acolo sigur e ceva..nu iti imagina ca fortul are 10 cm de beton si sub el e pamant ..nu ar avea pic de rezistenta. Nu cred ca trebuie sa se ajunga la pickhammer..sa incepi sa sapi in podeaua vreunei camere si sa vezi ca de fapt ai sapat degeaba si ai stricat fortul, si sa te mai trezesti ca vine si politia..pentru ca un pickhammer face galagie, nu e pe silent. Si nu as vrea sa vad imagini cu noi, la protv, cu toate utilajele..si vreun titlu.."cautatorii de fier vechi nu se lasa, au inceput sa darame forturile" :P)

Mai in gluma mai in serios..nu zice nimeni ce s-a intamplat sambata? tace toata lumea dintr-o data?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu una nu sunt de acord cu..pickhammere si alte nebunii..mai spunea vali sa vina cu explozibil..sa fim seriosi..cel mai bine se continua sapatul de sub acele scari unde s-a dat de pamant..acolo sigur e ceva..nu iti imagina ca fortul are 10 cm de beton si sub el e pamant ..nu ar avea pic de rezistenta. Nu cred ca trebuie sa se ajunga la pickhammer..sa incepi sa sapi in podeaua vreunei camere si sa vezi ca de fapt ai sapat degeaba si ai stricat fortul, si sa te mai trezesti ca vine si politia..pentru ca un pickhammer face galagie, nu e pe silent. Si nu as vrea sa vad imagini cu noi, la protv, cu toate utilajele..si vreun titlu.."cautatorii de fier vechi nu se lasa, au inceput sa darame forturile" :P)

Mai in gluma mai in serios..nu zice nimeni ce s-a intamplat sambata? tace toata lumea dintr-o data?

 

EU NU AM SPUS NICIODATA CA SA VINA` CINEVA CU EXPLOZIBILI !!!! DIMPOTRIVA` !!!!!!!! ALTCINEVA A POSTAT ASA CEVA !!!!!!!

 

Eu merg pe ideea spargerii dopurilor de ciment de pe coridoare, scari sau culoare, nu pe spargerea podelelor.E mult mai putin distructiv ptr. fort, cred ca santem cu totii datori sa il pastram cat mai intact ! Dar fiecare face ce vrea si cum vrea, parerea mea !

Daca niste scari sau un culoar duce in jos, sigur merge spre undeva, nu a fost facut doar ca sa se opreasca brusc si fara` rost ! Acolo ar trebui incercat. Iar podelele si tavanurile au grosimi destul de considerabile, nu mai stiu daca au mai mult de 2 sau 3 m, dar au fost totusi concepute sa reziste la un bombardament, asa ca s-ar putea sa fie mai groase decat ne-am astepta. Poate merita totusi facuta` o gaura` cu un burghiu lung, dar s-ar putea sa nu ajunga` unul de 1-1,5m.

Dupa cate imi amintesc pe planuri distantele intre niveluri erau marisoare, dar desenele fiind facute la scara`, nu imi pot da seama cati m. erau intre etaje.

Mesaj completat

Am aflat cine a venit cu varianta explozibililor !!!

 

-am o idee cam idioata dar v-o zic: stiu pe cineva care are o mica colectie de obuze......; daca cineva se incumeta si se pricepe am putea folosi forta explozibiilor pt a sparge tavanul dintre nivelul -1 si -2 ( ca am inteles ca camera de sub turela e -1), sau pt a sparge mai usor dopurile tunelelor

<<bineinteles explozibilii portionati in cantitati mai mici ..... nu ma pricep la subiectul de care vorbesc dar ar fii oricum ceva fff periculos....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai copii (nu vad pot numi altfel cand vad ce debitati) ... vorbiti si voi intai cu un inginer de rezistenta si vedeti cam ce parere are de ideile voastre cu batoane de dinamita, pickhammere, dalti, baroase....fiti sigur ca va trece prin cateva faze de la soc la crize de ras. Ca sa nu mai zic de faptul ca nu stiti regimul juridic al acestor tuneluri si la un moment dat va veti trezi ca doar dand cateva ciocane intr-un perete sa fiti acuzati de subminarea securitatii nationale.

 

"Art. 398 Actele de diversiune

Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, in intregime sau in parte, prin explozii, incendii sau in orice alt mod, a instalatiilor industriale, cailor de comunicatie, mijloacelor de transport, mijloacelor de telecomunicatie, constructiilor, produselor industriale sau agricole, ori a altor bunuri, daca fapta pune in pericol securitatea nationala, se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi ."

 

So, wake up.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

m-am trezit... eu eram cu explozibilii, cum am si scris ideea e cam idioata dar vroiam si confirmarea voastra :P)

 

eu vroiam sa caut idei /utilaje/ strategii de sapat, care sa ne ajute un pic.... cu dalta si lopata nu cred ca poti razbate dopuri de 2-3m de beton, plus cine stie cate tone de nisip

 

spuneti si voi ce ustensile ne-ar mai trebui sau ce aveti deja in dotare ... poate mai fac eu rost de una alta

daca e vorba de bagat prin cotloane inundate ... ma ofer eu, am facut scufundari prin pesteri dar si prin balti jegoase ..., asa ca nu ma dau in laturi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...