Sari la conținut

Camere HD pe Moto - Totul Despre


John Paul
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 oră în urmă, GoodKat a spus:

 Acum cateva zile intreba pe aici cine stie unde poate sa schimbe un display la un GoPro 10.

 S'asa e degaba displayu ala :D Mi s-a bulit la sessionul 5 pe care il folosesc displayul ala mic acu vreun an. Habar n-am de la ce. L-am pus la incarcat cu el mergand, cand l-am scos nu mai mergea.

Da who cares, apas 1 data incepe filmarea, tin 3sec apasat face poze la fiecare 5sec. Altceva nici nu-mi trebuie. Daca vreau sa fac vreo setare ceva il conectez la telefon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, GoodKat a spus:

Nu stiu bre, eu sunt mai paranoia cand vine vorba de propriile lucruri. Imi place ca totul sa fie bine ingrijit, nu se pune problema de a folosi camera fara carcasa. 

Și eu la fel... 

IMG_20210628_010808.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie-mi place sufa aia, da un aspect vintage avand in vedere ca are si Guzzi. Ce nu-mi place, e filmarea in 60fps, iti da senzatia de telenovela. Filmarile de la 60fps in sus ar trebui folosite numai pentru slo-mo, in rest 24 sau maxim 30fps.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, GoodKat a spus:


Danke! Incerc sa ma prind si eu acum care este rezolutia optima de filmat pe strada si la cate cadre pe secunda. Intr-adevar, are un smoothness aparte la 60 fps.

Eu trag 2k cu 30fps. Mai mult de 30 fps doar daca filmezi chestii hi speed sau daca vrei sa faci slow motion. Sau daca vrei neaparat acel "smoothness" despre care vorbeai.

Dezavantajele unui fps mai mare - reduce putin senzatia de motion/viteza dpdv vizual, ocupa mult mai mult spatiu pe card/hard si papa mai multa baterie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca deja sunt fineturi astea :) Majoritatea interpreteaza 2K ca fiind jumatatea lui 4k aprox. Si 4k e normal pe latime 3840 dar tot 4k e si 4096.

2700x1500 e un fel de 2k wide. Poti sa filmezi in 4:3 si o sa fie acel standard de 2000x1500. Dar cine foloseste goproul in 4:3 ? :)

 

In the cinematography industry, 2K resolution traditionally refers to a digital scan of 35 mm film with a resolution around 2000 pixels wide. Typically this is done at 2048 × 1556, but the exact dimensions vary based on the aspect ratio and size of the scan area.

Another resolution that is often referred to as 2K is 2560 × 1440 (1440p) however that is a common mistake in marketing[12] and is called QHD by the DCI.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 27.09.2022 la 11:39, Cap0ne a spus:

Dezavantajele unui fps mai mare - reduce putin senzatia de motion/viteza dpdv vizual, ocupa mult mai mult spatiu pe card/hard si papa mai multa baterie.

Mai e o chestie nasoală dpmdv. Dacă lumina nu e puternică, cu cât crești FPS-ul, cu atât se vede mai întunecat și mai plin de zgomot. Exemplu, când mergi printr-o padure și răzbate soarele printre frunze. Ți se pare că e miezu' din dodoașcă, dar se vede mizerabil, plin de artefacte și zgomot.

Eu filmez full HD la 24 FPS și îi dau upscale din DaVinci Resolve la 2.7K sau 4K, ca să păcălesc codecii de Youtube. 

Pe de altă parte, e frecție la picior de lemn ce facem mulți dintre noi. Poți să ai cea mai tare sculă, dacă procesarea și editarea nu există sau se fac la nivel amator, video-urile cu moto sunt superplictisitoare. Până și la Jarvis dacă te uiți juma de oră POV cu o cursă câștigată, tot te plictisești. De mers banal pe asfalt, vax albina... Sincer, nu se uită nici dracu' mai mult de 2-3 minute. 

Dacă vrei filme atractive, trebuie să pui camera pe segmente interesante de drum ca să te filmezi, să tragi duble, să mixezi la final, să te jocu cu bluru', cu focusu'. Asta cu filmarea de pe cască mi se pare desuet. Cred că am un an de când n-am mai pus vreuna dintre cele 3 Goprouri să filmez (7, 8 și Max)

Mai e și chestia că umpli harduri (eu am strâns vreo 10 tera de filmări) cu chestii cvasi inutile la care nu prea vrei să renunți pentru că ți se par miez. Dar de care nu te mai atingi cu anii. Nu mai zic de vreo editare :D 

Acum 9 minute, vis-a-vis a spus:

Dacă vrei filme atractive, trebuie să pui camera pe segmente interesante de drum ca să te filmezi, să tragi duble, să mixezi la final, să te jocu cu bluru', cu focusu'.

De exemplu, ăsta mi se pare un video reușit cu moto...

 

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...