Sari la conținut

sovietisme


Vizitator MosRahao
 Share

Postări Recomandate

Cine face propaganda comunista? Eu?!

 

Hai ca stricam Topicul omului...

N-am nimic cu rusii, sa nu se inteleaga gresit. Chiar apreciez tot ce au ei in materie de cultura, arta, sport, tehnologie militara, etc.

 

Eu am pe creier doar buba asta cu Tezaurul si faptul ca nu-s mai deschisi spre a rezolva aceasta problema.

...

Restul problemelor le-am uitat (in mod intentionat), tocmai pentru ca nu-mi place sa privesc trecutul cu ochelari de cal.


Editat de --=HD=--
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 73
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator MosRahao



Cine face propaganda comunista? Eu?!

 

Hai ca stricam Topicul omului...

 

Nicidecum, orice discutie e binevenita. Si pe mine ma racaie chestii diverse, ca si pe tine sau pe altii. Tezaur, dominare, spoliere, tot. Dar topicul l-am deschis in ideea lucrurilor frumoase si bune care vin din Est. Asa putine, cum sunt ele. Sau consistente, dupa caz...

 

oricine e invitat sa contribuie, cu ce crede ca-i bun sau interesant din zona Sovietica (incluzand aici si zona europeana dominata de dumnealor).



in cazul acesta, muzica militara. domeniu in care au excelat (si exceleaza) fara doar si poate:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de peste 10 ani,manca rusii cu kamazu dakar pe paine.

salut krazule dar ai vazut ce motor are kamazu de dakar ,are caterpilar si asta este american, chiar credeai in visele tale ca vor castiga rusii cu motor rusesc :crack: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Krazule, te urăsc! :D

294550_255851501102311_3343796_n.jpg

 

Dacă e să vreau o mașină rusească, asta e prima opțiune, mai ales după ce am condus una pe coclauri, după ploaie, pe noroaie, drumuri sparte și alte alea. Este TANC! În poza de mai sus este subsemnatul cu gura pînă la urechi! :D



P.S. S-o stăpînești sănătos și să n-o dai!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unei tari care ti-a devenit aliat si care a facut ca Razboiul sa se termine cu 2-3 ani mai devreme.

 

 

Clar au luat la misto Eurovisionul, nu m-am indoit de asta.

 

aliati intre ghilimele vrei sa spui. doar nu crezi ca exact romania cu mareata sa armata a scurtat razboiul cu 2-3 ani! desi sunt destul de nationalist si mi-ar placea sa cred ca am fi avut macar o miiica sansa sa-i oprim/incetinim prin carpati sunt totusi realist. si CHIAR daca am fi putut face asta ne puteau invalui foarte simplu ocolind o idee prin ucraina. si gata balciul.

 

acum nah, normal ca ne-ar prinde bine tezaurul dar ei l-au pastrat ca despagubire de razboi. si mi se pare si normal. asa subechipati cum am ajuns noi in rusia tot le-am pus probleme de ordin financiar ca un razboi costa fie ca te lupti cu america fie cate lupti cu... congo. si toate tarile castigatoare au luat de la inamici despagubiri tot timpul. eu unul cred (sunt aproape convins de fapt) ca daca germania nu era obligata sa plateasca si pe coor si nu avea armata redusa aproape de tot dupa primul razboi nici hitler n-ar fi prins la public...

 

sa nu ma intelegeti gresit, nu-i iubesc pe rusi, au si ei o groaza de pacate dar in legatura cu tezaurul chiar au dreptate. noi nici macar nu ne razboiam cu ei, nu ne facusera nimic, ne-am dus noi miez cand puteam sa stam pe poponeata nostru la noi in tara si sa-i ajutam pe nemti cu armata doar daca erau teritoriile noastre ocupate... si aveam si armata intreaga. si cu armata intreaga si fara razboi direct se mai gandeau rusii daca merita sa intre sau nu la noi in tara...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la scoala invatam la istorie ca mama ce darji fu ai nostri,insa odata cu invazia informatilor virtuale,nici nu prea mai auzi de romania.cat despre frontul de est - acolo si-a pierdut toata floarea armatei la primul partz sovietic... :D

odata cu inaintarea spre berlin,tunurile sovietice au fost reglate spre iasi,iar apoi urma bucurestiul. nu vad unde-s aia 2 - 3 ani,dar in sfarsit.

 

Ai putin respect pentru armata romana si pentru oamenii care chiar au mers la razboi. Daca ai impresia ca stii ce s-a intamplat in Razboi, doar citind prin carti, te inseli... Cati oameni, atatea razboaie au fost.

Bunicul meu este Veteran de Razboi. Are 97 de ani. Nu doar ca este lucid, dar este si pe picioare si inca mai trebaluieste. Daca vrei, te iau cu mine intr-o zi ca sa-l iei la misto.

...

Hai sa-ti spun o poveste (doar una), pe care cred ca n-o gasesti in cartea de istorie si care, probabil, o sa te enerveze:

Cand au intors romanii armele, bunicul meu, granicer calare, a dat nas in nas cu neamtul, care fugea doar cu hainele de pe el. Cand l-a vazut, neamtul a inlemnit. S-o fi gandit el, in mintea lui: Asta ma impusca! Dar, in loc de asta, bunicul i-a facut semn sa treaca granita.

Mi-a spus asa bunicul: Hitler a fost nebun, pentru ca a vrut sa cucereasca Lumea. Hitler a facut lucruri gresite. Dar eu am luptat alaturi de oamenii aia (nemti).

Adica, cu alte cuvinte, bunicul a plecat cu niste oameni la un drum si avea sa meraga alaturi de ei pana in panzele albe. Avea el onoarea lui.

Gata, chiar consider ca stricam Topicul... Ma retrag!

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

aliati

 

Din pacate, nu doar politica dar si istoria e curva... si nu de ieri sau azi.

 

Rusii au considerat mereu ca zona romaniei face parte DE DREPT din sfera lor de influenta. La fel ei cred si acum.

 

De la momentul in care au pierdut in Razboiul Crimeei. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_Crimeii ca si atunci, si acum si tot timpul rusii considera ca Europa de Vest (bunaoara, UE acum) intra aici abuziv in zona lor de interes strategic si economic si despre care ei cred ca li se cuvine DE DREPT.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

e

ioropa si hamericanii,oare ne sar in ajutor de mila,au nu cumva vor sa ne stoarca si ei - ca tot 'li vremea lor

 

exact cum spui, absolut! cum spunea nu demult un prieten, statutul de colonie nu o sa ni-l ia nimeni. ...

 

nici astia n-au ganduri curate, de acord cu tine. treaba e sa fim noi istetzi si sa folosim forta adversarului (indiferent care e el, din Vest ori Est) in folosul nostru. din pacate, nu putem decat in aliantza, intrebarea e : cu cine? raspunsul istoriei noastre este: mereu cu cate unul, niciodata consecventi... o fi bine?

 

in fine, e mult de spus si nici eu nu sunt vreun istoric, doar imi spun parerea, buna/rea, ca si voi, ca noi toti.

 

in ce-i priveste pe rusi, poate trebuie sa precizez ca mie, rusii ca popor imi sunt foarte dragi si cand fac referire la rusi ma gandesc la conducatorii lor, fie ei din imperiul tarist ori din cel sovietic.

 

pentru ca oamenii obisnuiti sunt la fel de demni de respect si stima si la rusi, si in occident, si in africa si la noi si peste tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prietene

acum 2 ani am avut onoarea sa raman 2 saptamani la un veritabil veteran de razboi,in salzburg ;)

am peste 50 de fotografii facute de el in leningrad,si cateva cu unele devastari (flagrant) comise de trupele germane,asta ca sa nu mai aud ca doar rusii au devastat.

 

Si-am zis ca nu mai scriu, dar... Se pare ca nu m-am facut inteles.

Eu ti-am vorbit despre camaraderia si onoarea unui oarecare soldat care, odata pornit la un drum alaturi de niste oameni, avea de gand sa moara alaturi de ei. Tu, in schimb, imi vorbesti in continuare despre cat de nenorociti au fost nemtii.

Bun, Hitler a fost un nebun si trupele germane au comis si ele acte reprobabile, dar nu despre asta este vorba. Era vorba despre faptul ca romanii pot fi si loiali, buni camarazi si oameni de onoare.

De-asta am spus ca adevarul despre Razboi nu-l gasesti in carti si cu atat mai mult trebuie sa respectam armata romana. Da, realitatea este ca romanii au fost darji (cum ai spus si tu, dar la misto), pentru ca au luptat in doua Razboaie deodata: unul real si unul interior. In Razboiul real au intors armele, iar in cel interior acest lucru era de neconceput.

Au existat si inca mai exista romani care au coloana vertebrala si care, odata porniti pe un drum, nu se mai abat de la el.

...

Intelegi? Aici nu este vorba sa tii cu nemtii, cu rusii, cu americanii sau cu mai stiu eu cine. Aici este vorba despre a fi un partaner stabil pentru cel cu care ai plecat la lupta. Asta te face sa nu fii tratat mai tarziu ca o curva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

Rușii plănuiesc rivali pentru BMW, Mercedes-Benz și Audi.

 

Ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, a cerut companiilor ZiL, Marussia Motors și GAZ să dezvolte modele premium care să poată rivaliza cu oferta producătorilor vest-europeni.

 

Ideea oficialilor ruși pare să fi fost influențată de cererea tot mai mare de vehicule premium de pe piața rusă. Anul trecut, vânzările BMW – cea mai puternică marcă premium pe piața rusă – au crescut cu 33% . Cei de la Mercedes-Benz au raportat o majorare a vânzărilor cu 29%, iar Audi a vândut 33.512 mașini, în creștere cu 44% față de 2011.

 

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/rusii-planuiesc-rivali-pentru-modelele-bmw-mercedes-benz-si-audi-178235.html

 

_________________________

_________________________

_________________________



si mie mi's foarte dragi. tot ca popor. ca politica au lasat si lasa mereu de dorit.cat despre noi,cand am fost isteti vreodata,si daca am fost,pentru cata vreme?

problema nu-i la ei,ioropa sau america, ci la noi,

 

Poporul roman si armata romana au purtat razboiul impotriva Rusiei Sovietice
intre anii 1941-1944, avand la baza o solida motivatie istorica peste care
a cazut ca un trasnet invazia ruseasca si raptul teritorial din iunie 1940.

De la Petru cel Mare la Stalin, Rusia a dezvoltat continuu o politica
de agresiune imperialista, fie sub haina panslavismului, fie sub masca
ideologiei comuniste. Romanii erau ingroziti de primejdia de la rasarit
de se cutremurau la amintirea lungului sir de ocupatii tariste, intre care
cea din 1940 era a douasprezecea. (Cea de-a treisprezecea, cea mai cumplita,
avea sa se produca dupa 23 august 1944).

 


La declansarea ostilitatilor, in zorii zilei de 22 iunie 1941, ordinul
de atac al generalului Ion Antonescu suna astfel: „V-am fagaduit din
prima zi a noii domnii si a luptei mele nationale, sa va duc la biruinta,
sa sterg pata de dezonoare din CARTEA NEAMULUI si umbra de umilire de pe
fruntea si epoletii vostri.


Azi a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti
si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.

 

OSTASI,

 

Va ordon: Treceti Prutul!

 

Zdrobiti vrajmasul din Rasarit si Miazanoapte!


Dezrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii vostri cotropiti!

 

Reimpliniti in trupul Tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voievodali
ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre...!" Ostasi! Plecati azi pe
drumul biruintei lui Stefan cel Mare, ca sa cuprindeti cu jertfa voastra
ceea ce au supus stramosii vostri cu lupta lor. Inainte!

 

Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aici straja dreptatii si zid de aparare crestina.
Fiti vrednici de trecutul romanesc!

 

o sinteza precisa aici: http://www.armyacademy.ro/e-learning/working/capitol_8.html#cauzele

 

____________________

____________________

____________________

http://www.youtube.com/watch?v=Ljd2MLlkg6g



The march (preobrazhensky march) was adopted around 1709. It also served throughout the
Imperial Russian Army as an Imperial and General Salute inspection march
till 1917. After a hiatus of around 90 years it has made a glorious
comeback in the ceremonial of the post-soviet Russian Army.

 

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

Festina cauta pe undeva (sunt sigur ca ai sa gasesti)si pune aici celebrul Testamentul lui Petru cel Mare.

 

"NOI PETRU I,

catre toti urmasii nostri mostenitori ai tronului natiei rusesti.

 

Marele Dumnezeu

de la care avem existenta si Coroana noastra, luminându-ne si sprijinindu-ne, îmi arata mie a

privi pe poporul rusesc ca fiind chemat a stapâni în viitorime toata Europa."

 

- intregul testament, cu instructiunile de folosire, aici: http://www.nymagazin.com/pdf/nr669_Opinii_Leonid_Gheorghian.pdf

 

A se citi si:

 

- http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/testamentul-lui-petru-cel-mare-rusia-obsesia-marii-negre

 

Si:

 

- http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2342519-noul-testament-rusiei-putin-urmele-lui-petru-cel-mare-stalin.htm

 

Dar cine a fost petru cel Mare? Zice aici:

 

- http://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_I_al_Rusiei

 

Stiu ca e o lectura (un pic mai) stufoasa, dar ar fi bine sa fie frunzarita, inainte de orice dispute...

 

pune aici si intelegerea,conform careia,romania s-a angajat sa lupte alaturi de germania pana la prut***,nu si dupa.

 

eu nu cunosc despre aceasta pretinsa intelegere nimic, n-au fost decat zvonuri comuniste, dealtfel ilogice d.p.d.v. militar, strategic, politic, etc... dar poate ca ma insel; pune tu despre asta, ce anume stii concret, cu precizarea sursei.

pana la prut*** - Armata Romana nu avea cum sa se angajeze sa lupte doar pana la Prut, acesta fiind hotarul abuziv impus de catre URSS de la care hotar a pornit razboiul contra sovieticilor. probabil te referi la Nistru sau la Bug...

 

"Regele Mihai I, prin declaraţiile făcute mass-media, se situează,

voluntar sau involuntar, de partea celor care tratează cu duritate

România pentru faptul că a participat la atacul din 22 iunie 1941 asupra

URSS, dar mai ales pentru faptul că “am făcut război împotriva lor”.

Cele declarate de către regele Mihai I la Moscova, la 9 mai 2010, m-au

determinat să fac o reevaluare a motivelor pentru care “am făcut război

împotriva lor”, dar mai ales pentru care motiv am trecut şi Nistrul în

iulie 1941."

 

Dar de ce a trecut armata romana Nistrul? Pe scurt, aici: http://www.isciv.ro/istorie-si-civilizatie/articol-integral/miza-unei-decizii-controversate-trecerea-nistrului

 

"Trecerea Prutului, la 22 iunie 1941, a reprezentat o chestiune de

demnitate naţională, rănită de evenimentele din 26-28 iunie 1940, iar

trecerea Nistrului a avut drept obiectiv, dincolo de chestiunea

războiului de coaliţie, a soluţionării “problemei ruse” sau a

necesităţilor militare imediate, eliminarea unei uriaşe primejdii

geopolitice:

 

Ucraina Mare, dornică de reînviere cu sprijinul celui de-al

III-lea Reich."

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

nu gugalesc atat de bine precum domnia ta,

 

gugaleala e la indemana oricui si ajuta. ajuta mult - mai ales cand cartea e departe si greu de frunzarit. trebuie sa-ti spun ca lucrurile despre care vorbim imi sunt cunoscute din trecut. datorita lecturii, datorita marturiilor din familie si datorita oamenilor pe care, in timp, am fost privilegiat sa-i cunosc in circumstante, recunosc, speciale...

 

gugaleala intregeste prin imagini, sunet si claritate ceea ce stiam deja, citind mai ales.

 

asadar, gugaleala e buna, zic eu.

 

incearca sa citesti macar accesand link-urile de pe-aici, unele au si poze sau filme, daca gugalitul ti-e greu. uite ce-am mai gasit... sansele erau spre zero si atunci:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar crezi că exista ceva care să oprească tăvălugul rusesc, odată pornit spre vest? Să zicem... România aliată cu Germania pînă-n pînzele albe?

 

Simt o oarecare urma de admiratie, cand vorbesti despre tavalugul rusesc?!

...

Romania trebuie sa ramana aliata pana-n panzele albe cu oricine s-ar alia. Este dovada de curaj si onoare. Nu te apuci sa intorci armele!!! Nimeni nu va mai avea incredere in tine niciodata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Occidentalii sunt ei foarte rai si perversi ( ma refer la politica ) da nici cu rusii care trag fara somatie nu mi e rusine.

Daca furi, talharesi, omori, violezi sau decimezi zeci de milioane de oameni istoria te va numi cuceritor.

Vorba lui Basescu la un summit in Rusia: 'ne cerem scuze domnilor insa Romania nu are nici un fel de experienta in cucerirea altor popoare!'

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Simt o oarecare urma de admiratie, cand vorbesti despre tavalugul rusesc?!

...

Romania trebuie sa ramana aliata pana-n panzele albe cu oricine s-ar alia. Este dovada de curaj si onoare. Nu te apuci sa intorci armele!!! Nimeni nu va mai avea incredere in tine niciodata.

Nu am admirație defel. E doar realitatea a ceea ce s-a întîmplat atunci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu care e scopul topicului sa laude sau sa condamne pe rusi/sovietici . :) . Referitor la ce s-a discutat aici, cam toata tehica sovietica o fost o copie de mai proasta calitate a celei occidentale. Lada niva nu e masina prosta dar nici sa zici ca e cea mai buna orice jeep la a 14-a e mai bun si confortabil ca ea. Nici tehnica militara rusa nu a fost chiar cea mai buna cum zice propaganda ( inclusiv legendarul t-34 care nu a fost asa de bun cum il descrie propaganda ). Cu cateva exceptii cele mai multe armate care au avut armament sovietic au luat bataie fara drept de apel in ultimii 45 de ani. In razboi noi am facut ceea ce era normal sa facem cand operatiunile militare au cerut-o am mers pana in f.u.n.d.u.l Rusiei si mai apoi pana la vIena aproape. Si daca ne-am fi oprit la Nistru nu se schimba prea mult situatia postbelica. Romanii au luptat in bine de multe ori in rusia -inclusiv la Stalingrad si nu ne-am facut mereu de ras. Muti au pus aici diferite clipuri cu cantecele .Adevarul este ca multa lume confunda cultura si civilizatia Rusii in 1000 de ani au creat o mare cultura dar nu au fost in stare sa-si creeze o civilizatie spre deosebire de americani care nu au o cultura asa de mare dar in 200 ani si-au creat o civilizatie cu toate problemele ei. Uniunea Sovietica a fost poate singurul imperiu care nu a lasat nimic pozitiv in urma lui si pentru noi a fost un dezastru. In 45 romania ca societate peste Uniunea Sovietica , cu toate problemele care le aveam atunci noi. E important in istorie sa fii cucerit, ocupat de un stat superior tie si nu de unul inferior.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in legatura cu URSS si WW2 si implicarea Romaniei lectura obligatorie pentru noi locuitorii in "zona inundabila" este un autor care a fost tradus abia acum 2 ani in Romania desi lucrarile lui exista de 20 de ani si sunt verificabile si cu nenumarate marturii romanesti. http://www.jrbooksonline.com/PDF_Books/icebreaker.pdf
in romana aici fara harti http://www.scritube.com/literatura-romana/carti/VICTOR-SUVOROVSpargatorul-de-g143231214.php
Daca este sa dam crezare dovezilor exhaustive prezentate in aceasta cate si altele de la acest autor intelegem cat de important a fost momentul 22 iunie 1941 si cum acesta a fost un "pre-emptive strike" real (nu Irak s.a. gogosi) ce a reusit cu chiu cu vai sa opreasca tavalugul militar-industrial sovietic sa nu ocupe intreaga Europa.
Poate va amintiti filmuletele de la inceputul razboiului cu interminabile coloane de prizonieri rusi.
Poate trebuia ca In Romania sa se ia mult mai in serios inarmarea si populatia trecuta pe ratii, dar economia a fost in crestere in timpul razboiului, agricultura a mers, petrolul s-a scos pe-ndelete ceea ce a ajutat masiinii de razboi germane- mai eficiente.



Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Păi, după „vizitele” precedente, s-au prins cu toții că nu e nimic rentabil acolo. Rușii n-au avut destulă vopsea roșie, iar americanii n-au mai fost nevoiți să scrie cu alb „Coca cola”...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...