Sari la conținut

SCORPION - Discutii Generale


marque
 Share

Postări Recomandate

Am un Exo 1000 Air Rpm Speed si am o parere foarte buna, e mult peste casca pe care am avut-o inainte, Airoh. Vine foarte bine pe cap, are un material misto inauntru, vizorul pana acum nu s-a aburit nici pe ploaie si nu bate vantul prin ea. Ochelarii de soare sunt foarte utili pe vremea asta prin oraÂş, poti sa mergi cu vizorul deschis. Are un sistem smecher de umplere cu aer a obrajilor, ca la pantofii sport din anii'90, sincer pana acum nu l-am folosit, dar cred ca va deveni foarte util in momentul in care interiorul castii se va mai lasa. pare si destul de rezistenta, a avut prima tranta de pe sa si nu a patit absolut nimic.

 

post-7121-1247121696_thumb.jpg

Editat de marque
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 412
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eu am mult mai modestul Scorpion exo-400. Sunt f multumit de casca,confortabila in toate privintele,viziera nu se abureste orice i-ai face,nu e foarte galagioasa si mai ales e o casca sigura. Am avut neplacerea sa o testez intr-un accident si am scapat cu bine, iar casca a avut doar 2 zgarieturi. Parerea mea e ca sunt niste casti greu de batut la raportul calitate/pret. Stiu ca tot Scorpion va fi si urmatoarea casca. :blink:

Editat de Gnraloo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am mult mai modestul Scorpion exo-400. Sunt f multumit de casca,confortabila in toate privintele,viziera nu se abureste orice i-ai face,nu e foarte galagioasa si mai ales e o casca sigura. Am avut neplacerea sa o testez intr-un accident si am scapat cu bine, iar casca a avut doar 2 zgarieturi. Parerea mea e ca sunt niste casti greu de batut la raportul calitate/pret. Stiu ca tot Scorpion va fi si urmatoarea casca. :laugh:

De acord. Si eu am asa ceva si este absolut excenelenta. Nu voi spune nici eu nimic de confort la viteze de 130+ pentru ca asa ceva e SF. Cine merge peste are alte griji decat confortul castii :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am un EXO 800. Sunt multumit de casca, dar am si ceva probleme cu viziera. Se cam abureste iarna, cand e mai frig, si mi s-a intamplat odata si acum, cand e mai cald, dar cu foarte multa umezeala. Problema cea mai mare e ca mi s-a exfoliat stratul de deasupra si noaptea se vede destul de dificil prin ea. Am cumparat un Xerapol si am mai lustruit-o un pic, acuma se vede mai bine, desi e departe de o viziera in stare buna. Acuma nu stiu, poate ca am si folosit-o cam mult, o am din noiembrie si am facut cam 15000 de km de atunci.

Casca am scapat-o de cateva ori pe jos, am avut si o iesire usoara in decor. In afara de vopseaua crapata, nu a patit nimic. Cel mai suparat am fost cand mi-a cazut de pe tankbag pe Trasfagarasan si o vedeam cum se rostogoleste pe asfalt la vale... :blink:

 

Nu am avut alte casti, deci nu am ce sa zic legat de zgomot. Pe mine personal incepe sa ma deranjeze cam de pe la 90-100, dar cred ca depinde si de parbriz si de tipul motorului.

Altii mi-au spus ca le bate vantul si le ingheata fata chiar daca au viziera inchisa la castile lor. N-am avut mari probleme nici pe la 5 grade, fara cagula. Desi probabil ca se poate confort si mai bun de atat cand e vorba de zgomot si de vant in casca.

Foarte mult imi plac aerisirile. Am 6 clapete care se pot deschide, cand sunt toate deschise nu am probleme de caldura nici pe cea mai mare canicula daca nu stau pe loc.

 

In concluzie, sunt multumit de casca. Probabil urmatoarea casca va fi un EXO 1000, pe la toamna. O sa vanez o reducere, ca si casca asta am luat-o la 150 de euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

ma bucur sa vad asa pareri bune. despre faimosul sistem de umplere cu aer a obrajilor, cred ca este extrem de util la castile de cros, pentru ca airoh de exemplu reusea tot timpul sa imi cada peste ochi de socuri si trebuia sa o aranjez din zece in zece metri si numa de asta nu ai chef. cica la anu primesc si o casca offroad. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

Si eu sunt posesorul unei casti EXO 1000, si desi imi place foarte mult am o problema cu galagia.

 

Intr-adevar cand o pun pe ca si o inchid iti da sentimentul ca inchide foarte bine. In timpul mersului motorul se aude mai incet si ai o senzatie de liniste... pana pe la 60 km/ora cand (asa mi se intampla mie :angryfire:( ) incepe sa se auda un suierat groaznic, de nu mai aud nimic altceva, parca e direct in ureche. Faza naspa e ca nu aud motorul si aud suieraturi :D

 

Alti care au probat-o au spus ca sunt tacanit dar asta e, ghinion.

Am citit pe forumuri si parerile sunt clar impartite in privinta asta, uite niste linkuri

 

http://www.triumphrat.net/helmets/95724-sc...exo-1000-a.html

the one thing i liked about my EXO-400 was the ventilation, and the visor NEVER fogged up on me, NEVER! i have ridden with that helmet in below freezing temps and 90+ temps, and never fogged up. the EXO-1000 is way hotter than the EXO-400, and the ventilation is pretty much non-existant. this helmet does not vent at all, and the visor usually fogs up pretty quickly, and the one feature that i am using quite often is the ability to just crack the visor open. this gets rid of the fogging issue, but also creates more noise. also, the helmet isnt the quietest helmet, and when my head is in a certain position the wind sounds like a crazy mexican air horn on a low-rider!

 

 

http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-...rpion/exo-1000/

Noise Levels

The EXO-1000 does have a relatively "dirty", aerodynamically speaking, shell, with lots of vents, the rear spoiler, exhausts and those big round visor removal knobs that stick out in the air flow. This makes the helmet louder than I think it should or could be.

 

Noise and tolerance thereof is subjective, of course, and I always wear high-quality ear plugs, but there is a wind rushing noise that seems to be generated around the top vents and the rear exhaust spoiler on the EXO-1000, along with a continuous low-frequency wind rushing noise around the bottom of the helmet, caused by turbulence and amplified when riding behind a short windscreen.

 

What I don't hear is the annoying whistling noise that can be caused by air passing over vent holes, and this is surprising. It isn't the loudest helmet I've tried by any means, but I'd say it's probably in the bottom third.

 

Remember that we always wear correctly fitted, high quality earplugs and an extra helmet liner when riding, and we strongly recommend that you always wear hearing protection also. See the wBW Earplugs and Hearing Protection page for more information on choosing and wearing earplugs.

 

And also remember that your experience with noise levels will probably be different because it depends on many factors, including your head shape, the motorcycle configuration, prevailing winds and more.

 

Score: I'll give it a break and rate the EXO-1000 as "Acceptable" for the amount of noise that it transmits.

 

Deasemenea este o casca destul de grea, pentru mine nu prea e problema ca si casca dinainte era la fel si sunt obisnuit.

O chestie care am vazut-o prin review-uri si cu care sunt de acord este ca aerisirile desi multe si cu tot flul de smecherii aproape nu se simt. Am incercat si cu ele deschise si cu ele inchise si cam tot aia e, poate pe la nush ce viteze sa conteze, dar la viteze normale, de bun simt cam niente.

 

Succes in alegerea ta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, intr-adevar, pare o casca putin ventilata, nu pot sa spun ca m-a deranjat asta, ca am tot soiul de sensibilitati la curent :angry: , pe caldurile astea isi arata clar limitele ventilarea, de aceea sau mergu cu vizorul deschis si ochlerii de soare sau putin deschis din "buton" . inca nu am mers mai mult de 200 km cu ea, dar nu m-a deranjat zgomotul poate si pentru ca nu prea merg peste 110 - 120 km/h.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am vazut pe Louis un Scorpion EXO 450.

Din comentariile utilizatorilor de pe site pare a fi de calitate la pretul ei.

Vad ca are nose-guard pentru a directiona aerul din nas in jos pentru a preveni aburirea. Sistemul de umflare pare iar interesant.

 

M-ar interesa niste pareri directe daca a folosit cineva. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Folosesc EXO-400 (predecesorul lui 450) cu mare placere, desi mi-e oarecum mica. E o casca foarte misto din punct de vedere al confortului, chiar daca vajaie pe la barbie la viteza mare, daca esti fix in calea turbulentelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

eu port s, la multe firme pe care le-am probat, s -ul este pentru mine, si scorpion nu face exceptie. nu stiu ce sa spun de tine, dece ti se pare ca numerele nu bat cu celelalte marci.

 

mi-am luat barbie dintr-aia si pot spune ca are un efect semnificativ un reducerea zgomotului si a aerului care iti intra in fata

Mesaj completat

sunt posesor de exo 400

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a venit si mie azi EXO 450 de pe Louis.

 

Prima impresie: pare mai ingusta la forma decat altele, in sensul in care pare ca e mai "stransa" din laterale.

 

Normal port M. Inainte am mai purtat un Nolan mai vechi si un Airoh Mathisse (desi marime mica).

Scorpion-ul l-am luat M. Cand am luat-o in mana, am zis ca asta n-are cum sa-mi fie buna.

 

Are captuseala sanatoasa. Intra un pic fortzat, dar sta foarte bine pe sfecla. Poti sa dai din cap pe ritm de System of a Down, ca sta cu tine chiar si nelegata. Intr-adevar iti strange destul de bine obrajii fata de altele testate, dar fara sa fie incomoda. Nu stiu daca sistemul de umplere a obrajilor o sa trebuiasca sa-l folosesc vreodata. :makeout:

I-am luat si protectie de vant pentru barbie, chiar daca 450-ul are inclusa una din material textil elastic, nu din piele ca si cea luata separat.

 

Am dat un test scurt cu ea cu protectie de vand inclusa. Viteza pana in 130. Cu celelalte casti se simtea destul de bine vantul inauntru bine incepand cu 70. Cu Scorpion nici nu mi-am mai dat seama cand am atins 100, ca mergeam bine-mersi fara tornade prin casca. Se aude doar un suflu mut, fara suieraturi sau alte cele.

 

Are o gramada de switch-uri pentru aerisire: 4 in fatza si unul in spate. Tare mare diferenta nu am simtit cu ele deschise sau inchise. Sau poate mai trebuie sa-i fac un test mai lung.

 

Viziera pare in regula. Se poate indoi foarte tare fara sa faca fisuri.

Ei spun ca se poate schimba in 10 secunde. Mie nu mi-a iesit chiar asa de putin. De scos e usor. De bagat la loc e mai tricky. Mai trebuie sa exersez.

 

Are si nose guard, dar n-am apucat inca s-o testez pe vreme mai rece sau ploaie sa vad cum e cu aburirea.

 

Cam atat deocamdata.

Cheers!

Editat de midnight_rain
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Eu am 450 Air. Ce sa zic: de picat nu am picat ca sa pot spune ceva apropos de protectie, in rest sunt multumit de ea. Buretii din interior pot fi scosi si spalati pentru sunt prinsi cu capse, ai aerisiri si chestia cu pompita iar e buna pentru ca daca in timp,cand se largeste putin, nu apuci sa-ti iei alta casca ii dai 2-3 "pompe" si sta mai fix :blink: .Sau cateodata merg in oras normal si cand ies o umflu putin sa stea mai fix

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut,

 

Eu am un Scorpion Exo 700. E o casca buna pentru banii pe care ii dai. Nu am avut probleme cu ea, o am din noiembrie anul trecut. La viteze mai mari intr-adevar face zgomot, asta e dezavantajul unei casti bine ventilate. Pe vreme calda se ventileaza bine mai putin in zona barbiei, unde numai din anumite unghiuri intra aer. Dar nu am ajuns sa ma sufoc. De aburit o sa inceapa sa se abureasca atunci cand se duce substanta de antifog, dar numai la viteze mici si pe vreme rece. La fog antidotul ramane pin-lockul Un lucru care mai merita mentionat este unghiul de vizibilitate destul de larg, nu trebuie sa intorci foarte mult capul sa vezi in lateral. Sa fu sincer putin mai larg decat la cealalta casca pe care o am Shark RSX.

 

Dupa cum am spus face banii pe care ii dai pe ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Posesor de Exo 400 Sting (portocaliu) de aproape o luna. Dupa ce am probat ~10 casti (integrale si flip-up, diverse marci dar nimic de top gen Shoei/Arai/etc) am ramas fara ezitare la Scorpion. Interiorul are un "feel" foarte placut si e foarte confortabil.

 

Din pacate dupa ce l-am probat si in trafic impresia nu e foarte buna:

 

1. de la 60-70 intr-adevar incepe un vajait si se formeaza un "vartej" fix intre ochi, asta cu toate aerisirile inchise. Am incercat o pozitie a capului mai aplecata, o barbie in piept dar degeaba, nu scap de ventilatia nedorita.

 

2. in ultimele zile nu pot sa merg cu viziera inchisa dimineata (7:30 - 8:00) pentru ca de la a doua respiratie in casca incepe sa se abureasca. Astept ziua de salariu sa merg sa iau un spray anti-aburire poate rezolv ceva. Daca are cineva alte idei/sfaturi sunt mai mult decat binevenite.

 

 

@pogor, spune-mi te rog de unde ti-ai luat giugeaua aia pentru barbie si cat te-a costat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut am intentiona sa imi achizitionez un Exo-1000, am tras casca pe cap sa zic asa intr-un magazin in Austria. Ca si materiale mi s-au parut de calitate superioara de la finisajul vopselei pana la cele din interior. Viziera imi place ca se deschide foarte simplu si repede cam cel mai simplu sistem pe care l-m vazut pana acuma. De ce nu am cumparat aceasta casca care are si un pret imbatabil este din cauza gramajului 1600g daca nu ma insel, sicner mi s-a parut inacceptabil la aceasta greutate, inainte am avut un Arai RX-7 Corsair care cantarea 1450 si mi se parea grea la drumurile lungi pe care obisnuiesc sa le fac. In schimb mi-am achizitionat un X-Lite 801R din mai multe motive evidente si spre fericirea/satisfactia mea.

 

Intrebarea care o am fata de Exo-1000 catre posesori este cat de util este perna de se umfla in jurul urechilor. Merita? face diferenta, adica pe sosea iti acopera urechiile si nu mai ai nici un fel de problema cu vant sau zgomot? Imi pare rau ca nu am putut sa o testez pe strada sa ma convinga mai mult decat cum am vazut-o numa pe cap si in mana.

 

Din cate vad Scorpion vine lansat pe piata din Europa si ofera o calitate foarte buna pentru preturi de oameni normali.

 

Asa ca orice aveti pe cap Ride with pride! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Eu tocmai ce mi-am luat un 750 si e absolut superba casca. Zgomotul de fundal e redus considerabil, in special cand ii umflii perna. Totodata, perna aia are avantajul ca iti poti fixa foarte usor casca pe cap, fara sa conteze prea mult proemintentele materialului interior. Adica nu te jeneaza, nene...

 

Pana acum am constatat ca se cam abureste cu cagula si aerisiri inchise. De ce inchise? Pai cine naiba stia cum sa le deschida!?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Alte pareri de la posesori de EXO-750? Ma intereseaza in special daca viziera se inchide ermetic (asta se vede doar la viteze mai mari), daca intra aer in casca pe sub barbie (de ex daca bate vantul din lateral) si de asemenea nivelul de zgomot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot ai redeschis discutia, revin asupra fazei cu aburirea: ideea e ca nu isi pierde transparenta la aburire, doar se difuzeaza mai puternic lumina (enervant, dar macar vezi ceva).

 

Eu am testat la 140-150 si nu am simtit absolut nici un fel de curent dinsus de gat (pe care nu aveam atunci cagula). La barbie nu intra aer pentru ca vine cu un fel de membrana 'para-vant' chiar in zona respectiva. Casca nu e cu nimic mai silentioasa daca duc mana pe chederul vizierei cu ea inchisa&blocata, iar vant in casca nu am absolut nimic sesizabil. Asta la 140 la ora, cu casca direct in turbulentele de la parbriz sau in picioare pe mobra. Apa nu mi-a intrat nici cand spalam viziera fara s-o dau jos de pe casca. Deci cred k inchide bine :rolleyes:

 

Am facut schimb cu un prieten care are ceva Suomi de vreo 250e (nu dati cu pietre ca nu stiu fix ce model are) si amandoi am cazut de acord ca e mai bun scorpionu'.

 

 

 

 

 

....da' ce, fratilor, numa io am exo750?!

Editat de switch
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Proaspat posesor de EXO 750, am facut doar 100 km cu ea, impresii ar fi: se aseaza f bine pe cap, se abureste la viteze f mici, e destul de usoara, m-am obisnuit repede cu ea, in schimb trece aerul prin ea ca prin cort, cine stie poate nu am reglat cum trebuie aerisile. Per ansamblu e o casca buna si cu finisaje bune...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...