Sari la conținut

De la est la vest...


Vizitator VULPOIU
 Share

Postări Recomandate

Vizitator VULPOIU

Plănuiesc o plimbare la vară, în luna iunie cînd sunt în concediu.

De ce are locul acest subiect aici Âşi nu la cel de călătorii? Pentru că plimbarea va fi cu Jupiterul.

În principal m-am gîndit la un traseu care pleacă de aici din HuÂşi, de pe digul Prutului - punctul est (nu maxim... sau da, dacă scoatem din ecuație Dobrogea - care va fi obiectul unui alt circuit)

Bîrlad- Tecuci

MărăÂşeÂşti,

FocÂşani de întîlnirea clasicelor, (sunt în concediu la fix în perioada 10-25 iunie),

Buzău (vulcanii noroioÂşi Âşi viaductele Siriului),

BraÂşov unde plănuiesc să stau două zile pentru a vizita BraÂşovul, apoi obiectivele de acolo (Bucegii, castelul Bran, pasul Rucăr-Bran) - TransfăgărăÂşanul cu lacurile Vidraru Âşi Bîlea,

Sibiul (o zi),

castelul de Hunedoara

Lugoj

TimiÂşoara (o zi) - voi sta la un prieten vechi ce acuma locuieÂşte Âşi lucrează acolo - voiam să-l vizitez Âşi aÂşa mi-a venit ideea acestei plimbări

Beba Veche cu răscrucea celor trei frontiere - punctul vestic maxim

 

retur:

Arad

Deva

Alba Iulia

MediaÂş-SighiÂşoara

Sovata - salina Praid

Gheorghieni - lacul RoÂşu

Baraj Bicaz - cheile

Piatra Neamț (Tărgu Neamț Âşi mănăstirile sunt obiectul altui circuit)

Roman

NegreÂşti-Vaslui-HuÂşi.

 

Ce întrebare de ajutor am la domniile voastre: ce obiective îmi puteți recomanda pe acest circuit? Traseul nu e bătut în cuie, îl pot modifica în funcție de.

 

Mulțumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 65
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sper să ne vedem pe undeva pe traseu, o să încerc să te însoțesc pe cîțiva kilometri. Vorbim prin preajma plecării.

 

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator VULPOIU

Sigur!

AÂştept să mă întîlnesc cu cît mai mulți prieteni, "socialiÂşti" sau nu, pe drum!

Dar cum am spus, aÂştept sugeÂştii pentru obiective de vizitat pe drum, repet, traselele nu sunt bătute în cuie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Păi măi Vulpoiule, nu poți să treci prin Dobrogea Âşi să ratezi statuia lui Ovidiu din Piața Ovidiu, mai ales că în oraÂşul Ovidiu stau ai mei părinți care au boltă de unde rezultă că există si puțin vin, sau mult, in funcție de preferință, Âşi o nipră, două care vor să-Âşi vadă veriÂşoara de le-o călăreÂşti tu. Trebuie musai să ne vedem la o vorbă, nu? :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur!

AÂştept să mă întîlnesc cu cît mai mulți prieteni, "socialiÂşti" sau nu, pe drum!

Dar cum am spus, aÂştept sugeÂştii pentru obiective de vizitat pe drum, repet, traselele nu sunt bătute în cuie!

Salve! Prima oprire ar fi la mine,la Barlad,sa-ti povestesc cum animalele alea de marx si engels,mecanicii tai sefi,sustineau ca Romania ar trebui rasa de pe suprafata pamantului.Sau poate vin eu la Husi,sa vorbim cu vecinii mata despre cum au fost colectivizati fortat si obligati sa inghita seceri si ciocane toata viata.Sau poate mergem amndoi la Codaiesti,langa noi,sa vedem unde s-a nascut animala ucigasa ana pauker.Nici nu te gandi sa treci prin Barlad fara sa vezi casa unde s-a nascut un mare animal roman,gheorghezglobiudej.Ar fi misto sa-ti pui la trotineta un steag cu seceri,doar stii cum zice fata aia desteapta'comunismul n-a murit,comunismul e in sala'.Eu zic ca noi,moldovenii,suntem foarte rau vazuti,din cauza ca am sustinut una din cele mai mari putori ale Romaniei,tov iliescu.Ar fi extraordinar daca acest animal batran ar face macar o luna la stuf,in delta.Succes in calatorie,daca vrei sa treci pe la mine,pe la Barlad, esti binevenit.Dar fara seceri si ciocane criminale,te-as ruga.Si sa nu uitam ce a zis Sir Winston Leonard Spencer-Churchill,pe vremea dinozaurilor'democratia are multe defecte,dar alt sistem mai bun nu exista pe Pamant'Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Prin Buzau mai ai de ales si muzeul de chihlimbar, si tabara de sculptura de la magura! Cand ajungi in Buzau poti sa imi dai un semnal si daca sunt liber ma alatur pe raza jud. Buzau! Daca vrei sa ne auzim da-mi un pm!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prejmer: 2 obiective: biserica-cetate, cea mai mare biserica fortificata din Transilvania. Se poate si vizita pe interior, au programul de vizitare mai ciudat, mie mi-a iesit doar odata, dar e spectaculoasa si pe dinafara. Dar nu ca inauntru.

Al doilea obiectiv care nu se gaseste in niciun ghid turistic, se afla la 200m de biserica, pe Strada Cetatii, strada ce incepe cu biserica ortodoxa, mergi 50m si vezi un turn; langa turn, in exteriorul firmei cu turnul, care e o moara sau asa ceva, o sa vezi un izvor de cam 10mp, apa e potabila si plata dar in iunie o sa fie plina de ciclopi si alti craboraci, si o sa vezi cum ies bule de gaz peste tot. Batranii cu care am vorbit au spus ca se folosea pe post de masina de spalat covoare, se trantea mult sapun de casa in apa apoi covoarele peste si sistemul facea clabuci pana se spalau. Nu-i durea capul de poluare cu detergenti. Am auzit ca mai e un izvor mai mare, dar in tiganie, asa ca nu am fost foarte entuziast sa-l vad.

 

Cu Brasovul e simplu, totul e concentrat in centru + cetatuia

Nu stiu ce inseamna ca vrei sa vizitezi Bucegii, ca asta nu se poate, ai putea vedea ceva daca ai avea traseu pe valea Prahovei(Azuga, Sinaia&co) dar eu iti sugerez iti rezervi o tura separata. Vorbeste cu Cicloburu

 

Pasul Rucar-Bran o sa il parcurgi catre Pitesti, nu trebuie sa iti faci griji ca-l ratezi

Castelul Bran, si mai intai Cetatea Rupea se poate vizita, daca ajungi la o ora rezonabila, adica nu dupa 15.30

 

Din pacate nu am sa vin nici la Focsani si nici nu o sa pot sa-ti servesc de ghid deoarece se suprapune cu intalnirea MZ-Brothersunde sunt co-organizator, dar asa ghid virtual si sa iti raspund la intrebari nicio problema.

 

Dupa Transfagarasan, la Cartisoara nu fa direct stanga, fa dreapta 1km si intra in Carta, mergi in centru, o sa vezi ceva interesant.

 

La Avrig, in loc sa-l ocolesti pe DN1, intra si viziteaza gradina palatului de vara Brukenthal, e gratis intrarea, donezi si tu ceva, 5 lei pt restaurare.

 

Dupa Sebes si Vintu de Jos, intra din DN 1-2km la Tartaria, ai si acolo un mic lucru de vazut.

 

iti amintesc ca poti folosi harta moto cu starea drumurilor, e la mine in semnnatura, sa nu faci enduro din greseala

 

La intoarcere, in Blaj ai cateva obiective f. usor de atins dar la fel de usor de trecut pe langa: Gorunul lui Horia din parcul tematic, Teiul lui Eminescu, Campia Libertatii unde o sa vezi si vechile hangare ale fostului aerodrom desfiintat de comunisti si transformat in sectia Binale ale fabricii de prel. lemnului.

 

Medias - centru medieval, dar vei putea vedea si centru Hermann Oberth cu o racheta mare in curte, pe dreapta, si o racheta similara langa indicatorul de iesire din Medias.

 

Saros pe Tarnave - intra lateral si viziteaza Biertan-ul(monument UNESCO, o sa il vezi ca e mare) si in interior, si pe exterior

 

Soseaua pana in Biertan e perfecta

 

Daca tii neaparat sa vezi Sovata si salina Praid(nu e dare pe spate) atunci asta e, faci un pic de enduro, altfel o alternativa spectaculoasa e

Vanatori - Cristuru Secuiesc- Odorheiu Secuiesc(aici incepe distractia, drum virajat prin munte, asfalt f. bun) Zetea - Ghergheni.

Dupa Gheorgheni intra in satul Lazarea la castelul Lazarea, ai ce vedea, fii atent doar ca indicatorul e minuscul, dar castelul e doar 200m lateral drumului principal.

 

cam asta stiu, mai intrebi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu te du la Cluj ca te imbata astia si dupa aia o sa vrea sa iti regleze la avans :-), apoi te duc la manifestatie, te pun sa strigi prostii si o sa-ti iei unelte corectoare pe dorsala :-))

 

Du-te daca ai timp si energie, ca ai ce vedea.

 

Daca mergi si la Cluj, viziteaza neaparat salina Turda, ca e StarTrek fata de majoritatea salinelor din RO, nu o sa iti para rau.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Total de acord, dar nu mi se pare ca traseul se preteaza, decat pe alocuri. Cate o incursiune de 2-3km inafara DN-ului, apoi revenire la DN cred ca e de dorit.

Asta cu satele asa e(+cainii care sar la roata, +tiganii cu care era sa ne omoram(ei pe noi) odata) ai ce vedea, dar pierzi si timpul gramada.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...