Sari la conținut

Into the World - Pe moto prin Africa si mai departe


Postări Recomandate

Vezi ca unii merg pe coclauri cu mobre de 200 de kile fara sa puna niciun picior pe calcai fara probleme. Nu mai descuraja lumea aiurea.

Io nu inteleg de ce initiatorii topicului nu posteaza cu saptamanile. Incepe sa-mi para rau ca am dat banii pe carte. Nu inteleg nimic din ea. Am o gramada de intrebari si nici la primele doua nu mi s-a raspuns.

"Prietene" si eu merg pe coclau cu mobra de 220 kile fara sa pun piciorul jos (la 1.68m)... nu stiu daca si tu... poate facem o tura

De aici si pina a pune o femeie care doar ce a iesit din poligon sa treaca peste "hopul" psihic de e merge cu o mobra pe care trebuie sa o incline ca sa ajunga jos cu piciorul...e cale lunga, mai ales cu una care are suspensii lungi pe faat si va face balans la frinare

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 596
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Parca mai "evitasei" odata cand ai spus ca iesi de pe topic, acum ai revenit?

Cred ca esti "slab de inger", nu esti "barbata" si o sa revii din nou cu o discutie in contradictoriu, contrazicandu-ti chiar declaratiile de tip ultimatum la ultimatum!

 

Dam pariu?

Am castigat pariul, nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se poate sa vina un admin sa faca putina curetenie? Nu zic sa stearga dar macar sa mute parerile unora pe alt topic special pentru ca cei interesati cu adevarat de aventura acestor oameni sa nu trebuiasca sa treaca prin cateva pagini de....pareri....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Salutare... S-a pus praful pe acest thread si ne-am zis ca ar fi mai potrivit sa nu se incheie cu galceava intre membri. Deocamdata nu povestim planuri de viitor, ca nu ne sta in obicei, ci despre o frumoasa tura pe motocicleta care a avut loc in iarna asta in Oman. Pana la mobra, care o sa va placa, speram, dar si surprinda, sa recapitulam in cateva poze cum ne-am "plictisit" pe doua, si chiar patru (scuze) roti in perioada (lunga) care a trecut.

 

Mai intai, dupa ce am condus din Romania in Mongolia si inapoi via Stanuri, am parcat KTM-ul si Suzukitza si am zburat in China. Acolo am cumparat cu 80 de coco bucata 2 biciclete second hand cu care am pornit spre sud.

IMG_0931.jpg
Cand am ajuns in sudul Chinei, in Europa incepea deja iarna. Asa ca am hotarat sa petrecem vremea rea in tari cu clima mereu blanda, unde poti sa o arzi numai in slapi si tricou: Vietnam, Cambogia si Thailanda. Pare un plan bun, nu-i asa?
IMG_2778.jpg
IMG_3251.jpg
IMG_3841.jpg
Odata cu primavara am zburat si noi in directia Romania, cu o oprire 'nesabuita' in Orientul Mijlociu. Tura pe MTB prin cele mai pustii colturi ale Omanului a fost frumoasa, dar ne-a testat limitele. Am aflat cat de usor poate fi sa mori de sete, si cat de minunat e sa dai din nou de oameni.
IMG_3651.jpg
IMG_4925.jpg
In iarna urmatoare in Bucuresti era un ger de crapau pietrele, dar noi ne topeam de dorul Africii. Am impachetat faimoasele biciclete chinezesti, cortul si ce mai trebuia pentru 6 saptamani de pedalat de la Lacul Victoria in Uganda, la Oceanul Indian in Zanzibar. Am luat cu noi si un prieten "virgin" in ale Africii, campatului in tufe si calatoritului cu traista in spate. I-a fost greu - a dat jos vreo 5 kile si si-a cam julit coatele. Cu toate astea, la final a zis ca ar mai vrea. :P
IMG_6268.jpg
Vara trecuta am incercat ceva diferit. In calatoria cu mobra si cea cu toaglele prin Africa nu am avut acces in marile parcuri nationale, adica pe taramul faimoasei mega-faune africane la care visam cu totii de copii. Asa ca ne-am impachetat catrafusele si am pornit intr-un safari pe 4 roti, prin sudul continentului: Botswana, Namibia si Africa de Sud. Am campat intre hiene, am calcat pe unghie un elefant sau doi, ne-au tremurat nadragii cand am auzit leii in zori. Am facut baie in cascada si ne-am catarat pe dune. Toate astea ar fi fost cu siguranta inzecit mai frumoase daca am fi calatorit pe doua roti.
DSC02717-1024x683.jpg
DSC01919-1024x683.jpg
DSC06080-1024x683.jpg
In 2 dintre cele 5 saptamani petrecute pe continentul nostru de suflet nu am fost singuri.
IMG_3190-1024x683.jpg
A fost prima "tura" organizata de noi, care a iesit asa de fain incat in februarie anul asta am mers in Namibia din nou. De data asta a fost mai greu, deci ceva aventuros.
namibia-roxana-6931.jpg
Acestea fiind spuse, sa revenim la cum am ajuns sa facem Craciunul intr-o tara araba, la 50 si ceva de grade, cu o motocicleta de imprumut. Sunteti pe receptie?
oman-motorcycle-08353.jpg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

 

Acestea fiind spuse, sa revenim la cum am ajuns sa facem Craciunul intr-o tara araba, la 50 si ceva de grade, cu o motocicleta de imprumut.
Sunteti pe receptie?

 

 

Da :) ;).
Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai cu noutatileeeee!

 

Apropo, aveti cumva in plan o noua carte care sa cuprinda aventurile de la Oyibo incoace? Eu chiar as fi interesat de cartea in format fizic si voi citi de acum pe nerasuflate toate postarile voastre pe acest topic. Felicitari pentru ceea ce faceti si pentru spiritul de aventura care va insoteste, precum si pentru claritatea in exprimare, fotografiile excelente si pentru ca impartasiti cu noi din atmosfera acelor locuri exotice.

Editat de dionysos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[..] aveti cumva in plan o noua carte care sa cuprinda aventurile de la Oyibo incoace?

 

In plan, da, in lucru... da... Stim insa cand si cum se va materializa ceva?... Nope :P

 

-----

 

Cum ziceam, de prin vara hotarasem sa nu iernam la frig. Ne era dor de biciclete, stiam cum merge treaba prin Orientul Mijlociu, nu ne omoram cu Craciunul si aveam un plan B: sa pedalam in Oman, de-a lungul coastei, de la Salalah la Muscat.

 

oman-motorcycle-08220.jpg

 

Am servisat toaglele, am facut bagajul.

Cu doua zile inainte sa plecam trimitem un email unui amic englez, Pete, stabilit in Oman de vreo 9 ani. Omul este maniac cu motocicletele. De curand si-a lasat jobul ca dea drumul unui start-up bazat pe motoare: o companie de tururi de aventura off-road, ghidate de el prin Oman. Era oare Peter in zona in decembrie/ianuarie? Avea chef sa bem o bere... pardon... un fresh de portocale in Muscat?

Raspunsul a venit iute si de ne-refuzat: cica sa venim doar cu chilotii pe noi, ca ne da el o mobra pe care sa forfecam Omanul ca la carte, mai bine si mai in detaliu decat am apuca sa o facem cu bicicleta.

In cele cateva ore ramase pana la avion, bagajul a fost restructurat:

 

IMG_2886.jpg

 

Pete ne pregatise un KTM 1190 Adventure R, despre care o sa spun cateva cuvinte la final.

Dupa cateva zile in Muscat acasa la Pete, am taiat-o in directia Masirah, o insula arida si pustie, unde, culmea, am intalnit o alta familie de calatori. S-a dovedit ca avem foarte multe in comun, printre care: ceva mai mult timp petrecut in Nigeria si o afectiune profunda pentru acea tara, pasiune pentru doua roti, o calatorie lunga overland de-a curmezisul Africii, gratitudine pentru ospitalitatea araba...

 

oman-motorcycle-08278.jpg

 

Intalnirea s-a incheiat cu arsuri solare pe tot ce nu se afla sub costumele moto... si cu a doua poza cu amandoi pe motocicleta din 2010 incoace.

 

oman-motorcycle-08270.jpg

 

Revenisem in Oman pentru senzatia ca esti singur pe lume, pentru muntii salbatici si litoralul pustiu. Nu am fost deloc dezamagiti. Intr-o astfel de tara trebuie sa fii gata sa faci orice este necesar pentru a gasi un bivuac.

 

oman-motorcycle-08350.jpg

 

oman-motorcycle-08361.jpg

 

oman-motorcycle-08255.jpg

 

oman-motorcycle-08263.jpg

 

Dupa cum se vede nu am avut cine stie ce bagaj: cort, saltele, saci de dormit, un rand de schimburi, cutit, lanterne si o carte despre Oman. La care s-au adaugat pe parcurs cantitati impresionante de plastic si ambalaje. Asa iti dai seama cate deseuri producem zilnic.

 

oman-motorcycle-08382.jpg

 

A urmat o bucla de peste 3000 de km prin unele dintre cele mai salbatice si frumoase locuri din Oman. Din insula Masirah inapoi pe continent, pe o plaja care e ultimul refugiu al testoaselor verzi...

 

oman-motorcycle-08631.jpg

 

oman-motorcycle-08455.jpg

 

Ca sa gasim locul unde dunele sunt mai albe ca zaharul tos, ne-am abandonat cortul si motocicleta, si am mers prin arsita vreo 6 km in directia soarelui rasare.

 

oman-motorcycle-08482.jpg

 

oman-motorcycle-08606.jpg

 

oman-motorcycle-08512.jpg

 

Cand l-am facut cu bicicletele in 2014, drumul catre cele mai inalt varf din Muntii Hajar, Jebel Shams, ni se paruse foarte abrupt si lung. Cu KTM-ul am ajuns sus atat de devreme, ca ne-a ramas vreme si energie pentru o drumetie de 6 ore, in compania unor localnici. Oamenii stiau o pestera cu apa potabila si un sat abandonat unde poti privi cateva sute de ani inapoi in timp.

 

oman-motorcycle-09275.jpg

 

oman-motorcycle-09318.jpg

 

oman-motorcycle-09311.jpg

 

Am ramas o vreme in munti. Cei din Oman sunt aspri. Putina vegetatie, mai mult piatra si cer. Drumurile sunt abrupte, de multe ori asternute cu un strat gros de fesh-fesh, praful ala fin, asemanator cu pudra de talc, care da bine in pozele de la Dakar si din care sunt facute cosmarurile pilotilor.

 

oman-motorcycle-08926.jpg

 

oman-motorcycle-09195.jpg

 

oman-motorcycle-08958.jpg

 

oman-motorcycle-09471.jpg

 

oman-motorcycle-09488.jpg

 

Dupa zile lungi in saua motocicletei, ne-am racorit in wadi-uri pline cu apa turcoaz. Unele dintre aceste wadi sunt ca o pestera a comorilor lui Ali Baba: ca sa ajungi la sursa apei, trebuie sa sari, sa te cateri peste bolovani si pe sfori care atarna dintr-o gaura in munte, sa te scufunzi si sa iti regasesti respiratia in mini-canioane unde lumina patrunde printr-o perdea de stropi. Adancimea apei variaza intre o palma si 30 de metri. Intr-un astfel de loc am petrecut Anul Nou.

 

oman-motorcycle-09155.jpg

 

oman-motorcycle-08738.jpg

 

oman-motorcycle-08689.jpg

 

Bivuacurile au fost unele dintre cele mai odihnitoare si spectaculoase din cate ne amintim. Fie la gura unui wadi secat, sau pe fundul unui canion, sau in varf de munte.

 

oman-motorcycle-09444.jpg

 

oman-motorcycle-09516.jpg

 

Iata si un bivuac straniu: in zori ne-am pomenit cu o ceata deasa, singurul loc ramas cat de cat uscat fiind doar urma de la cort!

 

oman-motorcycle-08647.jpg

 

oman-motorcycle-08662.jpg

 

Mancarea in Oman este foarte pe gustul nostru: condimentata, adesea iute ca focul si ieftina. Vorbesc e localurile rurale, unde bucatarii sunt indieni, pakistanezi, yemeniti sau originari din Bangladesh.

 

oman-motorcycle-08682.jpg

 

oman-motorcycle-08410.jpg

 

Nu am gatit la bivuac. Cand am mancat din punga, ne-am bazat pe produse locale de baza, iaurt, curmale, paine.

 

oman-motorcycle-09357.jpg

 

oman-motorcycle-09358.jpg

 

oman-motorcycle-09210.jpg

 

oman-motorcycle-08665.jpg

 

Oamenii locului sunt exceptional de primitori, de la indigeni, la emigranti si naturalizati ca Pete, care ne-a devenit din simplu cunoscut, un prieten de suflet.

 

oman-motorcycle-08708.jpg

 

oman-motorcycle-09660.jpg

 

Despre KTM 1190 Adventure R numai de bine. Sa imi dau cateva palme peste gura ca am barfit-o fara sa o conduc. Da, e mare si grea. Da, e scumpa, dar asta e alta poveste. Da, nu se repara cu ciocanul si are o groaza de electronica pe ea. Da, pentru o singura persoana care nu are statura potrivita sau suficienta experienta, nu e poate alegerea cea mai buna, caci s-ar putea sa te tina departe de nisip si alte lucruri interesante. Dar...

 

oman-motorcycle-08930.jpg

 

Dar pentru 2, pentru calatorii pe orice fel de teren fara compromis de la confort si viteza pe legaturile lungi pe asfalt, e o motocicleta foarte foarte misto. O fi mare si grea, dar trage de rupe. Intr-o lume ideala, multora dintre noi le-ar sta bine printre 'capre' si un 1190 din asta in garaj.

 

oman-motorcycle-09452.jpg

 

oman-motorcycle-08414.jpg

 

oman-motorcycle-09377.jpg

SaveSave

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar atat? Pai si eu..., nu pot sa cred! :nono:

M-am prins, sigur reveniti cu mai multe detalii si poze.

:-L

Ti-ar placea mai multe despre Oman sau despre "the fat lady" 1190? :0

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ti-ar placea mai multe despre Oman sau despre "the fat lady" 1190? :0

Anything, anyhow, anywhere! Imi place ceea ce scrii, cum o faci si gasesc lecturarea textelor scrise de tine recomfortanta.

Recunosc, o fac in timpul serviciului, dar asta fiindca timpul liber nu imi permite, dupa aproape 13 ore de lucru. De obicei cad lat, dar visez prin ochii tai!;)

 

Job-ul mi-a permis sa calatoresc, Africa:Nigeria, Angola, Africa de Sud, Djibouti,....Asia: Malaezia, Thailanda, Laos,....Orient: Yemen si acum IRAQ, dar, niciodata ca o adevarata aventura!

 

Te rog, desfata-ma in continuare cu povestile tale si continua sa faci ceea ce iti doresti.

 

Multumesc.

 

PS. Din cand in cand update si pe blog. Vad ca nu se intampla nimic nou.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

post-3763-0-35046300-1498088783_thumb.jpg

 

Tocmai am schimbat wallpaper-ul (lucru care nu se intampla f des :) ).

Cat se poate de impresionat de pozele cu wadi-urile.

Multumesc pentru poveste si imagini !

Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am schimbat wallpaper-ul (lucru care nu se intampla f des :) ).

Cat se poate de impresionat de pozele cu wadi-urile.

Multumesc pentru poveste si imagini !

Si pe noi ne au cam vrajit. Daca vrei, pot sa ti trimit una la o rezolutie cu adevarat buna. PM

 

Job-ul mi-a permis sa calatoresc, Africa:Nigeria, Angola, Africa de Sud, Djibouti,....Asia: Malaezia, Thailanda, Laos,....Orient: Yemen si acum IRAQ, dar, niciodata ca o adevarata aventura!

Suna foarte interesant, in 'aventurile' noastre am reusit sa ne facem o imagine de ansamblu ptr 3 continente (deocamdata), dar stand pe la gazde si imprietenindu-ne cu expati, am aflat o gramada de lucruri care altfel ne-au scapat. Ne-ar placea si noua sa stim mai multe depre tarile pe care le pomenensti. Poate faci niste ture pe 2 roti prin ele si atunci intri in detaliu.

Blogul a fost un pic restructurat, si am updatat cu povestile din safari de asta vara si asta primavara. O sa mai punem chestii acolo cat de curand.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si pe noi ne au cam vrajit. Daca vrei, pot sa ti trimit una la o rezolutie cu adevarat buna. PM

 

Suna foarte interesant, in 'aventurile' noastre am reusit sa ne facem o imagine de ansamblu ptr 3 continente (deocamdata), dar stand pe la gazde si imprietenindu-ne cu expati, am aflat o gramada de lucruri care altfel ne-au scapat. Ne-ar placea si noua sa stim mai multe depre tarile pe care le pomenensti. Poate faci niste ture pe 2 roti prin ele si atunci intri in detaliu.

Blogul a fost un pic restructurat, si am updatat cu povestile din safari de asta vara si asta primavara. O sa mai punem chestii acolo cat de curand.

Scuze pentru asteptare, dar am fost ocupat cu munca( sper sa nu se mai intample :)).

Sunt inca in Iraq, imi doresc sa ajung acasa(fingers crossed) undeva pe 22 Iulie, deci cam peste 3 saptamani.

In momentul in care sunt acasa iti dau un PM si aranjam locul de intalnire. Chiar astazi am discutat cu 2 colegi din SA despre o vizita anul urmator pe la ei si prin Namibia. Mi-au spus ca in Namibia imi trebuie cel putin 1 luna sa vad ceva, si poate nu tot ce Namibia poate oferi. :)

 

Astept noutati pe forum, pe blog, oriunde numai sa fie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Si pe noi ne au cam vrajit. Daca vrei, pot sa ti trimit una la o rezolutie cu adevarat buna. PM

 

Suna foarte interesant, in 'aventurile' noastre am reusit sa ne facem o imagine de ansamblu ptr 3 continente (deocamdata), dar stand pe la gazde si imprietenindu-ne cu expati, am aflat o gramada de lucruri care altfel ne-au scapat. Ne-ar placea si noua sa stim mai multe depre tarile pe care le pomenensti. Poate faci niste ture pe 2 roti prin ele si atunci intri in detaliu.

Blogul a fost un pic restructurat, si am updatat cu povestile din safari de asta vara si asta primavara. O sa mai punem chestii acolo cat de curand.

Vreau si eu cartea voastra OYIBO si nu o mai gasesc sa o cumpar.

Daca aveti cumva si imi pouteti trimite ar fi super Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

 

Vreau si eu cartea voastra OYIBO si nu o mai gasesc sa o cumpar.

Daca aveti cumva si imi pouteti trimite ar fi super Multumesc !

 

Salutare matrixx, scuze ca raspund asa tarziu, tocmai ne-am intors dintr-o calatorie pe continentul nostru de suflet. Cartea OYIBO e la a 2-a editie si se gaseste acum peste tot, inclusiv emag, elefant.ro, librariile fizice din toata tara etc; dc. esti din Bucuresti si o vrei cu autograf sau asa ceva putem sa trecem pe la Carturesti Carusel sau Romana si sa-ti scriem o dedicatie la casa.

Cu ocazia asta lasam aici un fel de "avertisment" ca urmeaza sa povestim pe scurt cum am petrecut iarna in Africa de Vest, pe masura ca facem ordine in poze, filme si ganduri.

 

Daca in OYIBO povestim foarte pe scurt cum au fost 14 luni in 23 de tari africane, de la vest in sud si apoi la est, de data asta ne-am dorit foarte mult sa vedem si restul tarilor din zona Africii de Vest care ne "scapasera" in prima tura. Adica Senegal, Gambia, Guinea Bissau, Guinea Conakry, Sierra Leone, Liberia, Coasta de Fildes si Ghana. Cum Marocul ne era destul de cunoscut si vremea a fost foarte friguroasa, nu am stat prea mult prin Maroc, insa ne-am dus destul de adanc in Mauritania, pe care abia acum, la a doua vizita, putem spune ca incepem sa o intelegem si sa o iubim.

 

Au fost 3 luni geniale, piperate cu intalniri faine:

 

27971854_2019405475051065_20283718967236

 

Au fost circa 20000 de km pe drumuri care uneori au scos untul din noi:

 

29025644_2029949917329954_76769848459347

 

Au fost o gramada de ocazii sa mancam bine fie in carciumi locale, pe bancute cot la cot cu localnicii sau la boschet:

 

28783588_2029321260726153_20667564657353

 

Au fost zile care speram sa nu se sfarseasca niciodata...

 

27868068_2019405541717725_32243447696948

 

E foarte posibil sa iasa un OYIBO 2 din asta, dar hai sa nu punem carul inainte boilor. Va urma.

 

29216510_2032950473696565_74457480114911

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super fain , ma bucur enorm ca santeti ok dupa o noua aventura , eu sant departe , cam unde se agata harta in cui asa ca o sa vad cum fac rost de carte.

Multumesc si sanatate multa sa aveti !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da' de ce dom'le? hai sa-l punem (carul).

 

Pana una-alta nu-i graba, ati vazut altii cat de repede si mult scriu cand sunt motivati - https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/caruciorul-cu-carti-nu-l-a-scos-din-inchisoare-pe-dan-voiculescu-631767 :)))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...