Jump to content


Photo

PROIECTOARE / LUMINI SUPLIMENTARE - Totul Despre

Proiectoare CREE made in China denali lumini auxiliare led ktm bmw

  • Please log in to reply
585 replies to this topic

#1 bandi

bandi

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 580 posts
  • Location:Bucharest
  • Numar: B 77 NDI

Posted 22 April 2004 - 06:32 PM

ca masura suplimentara de sigurantza in trafic cochetez cu ideea de-a monta o pereche de proiectoare pe motor. cine poate sa-mi dea detalii despre modele, optiuni, moduri de fixare, surse (magazine) etc? pentru ca nu tre' sa fie doar utile (am auzit ca exista cu doo faze) ci shi frumoase, nu-i asha?... :D
I can accept wasting 3 years of my life next to the wrong woman. But I can't forgive myself for riding a chopper for 3 years!

#2 Klaus

Klaus

    ********

  • Super Membru
  • PipPip
  • 917 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti
  • Interests:dracu stie..
  • Moto: vulcan 800, intruder 750, gsx 550, nipru
  • Numar: toate cu Ag.
  • Club: nu

Posted 22 April 2004 - 07:03 PM

..

#3 RENEGADE

RENEGADE

    member nr. 67 !

  • Super Membru
  • PipPipPip
  • 2,029 posts
  • Gender:Male
  • Moto: HD FLHTCU
  • Club: celor peste 53...

Posted 23 April 2004 - 03:23 AM

Eu mi-am montat faruri suplimentare cu doua faze. Le-am luat de la magazinul moto din statia de metro Romana pe comanda. Au suport si tot tacimul. Cu fazele trebuie sa te uiti inauntru la bec cum sunt legate. Succes!
www.leonberger.ro
Nu exista motociclist care nu a cazut ci care nu a cazut inca...

CLICK AICI SI VOTATI PETITIA PENTRU SUSTINEREA ROSIEI MONTANE !!!

#4 bandi

bandi

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 580 posts
  • Location:Bucharest
  • Numar: B 77 NDI

Posted 23 April 2004 - 09:28 AM

Eu mi-am montat faruri suplimentare cu doua faze. Le-am luat de la magazinul moto din statia de metro Romana pe comanda. Au suport si tot tacimul. Cu fazele trebuie sa te uiti inauntru la bec cum sunt legate. Succes!

thanks. mi s-a parut mie ca ai ceva nou pe motor... le-ai facut tu legaturile? m-am uitat shi io in far shi-am vazut ca instalatzia e destul de prietenoasa shi aerisita, nu se compara cu matzaraia din faru' de M unde am shi contact, shi kilometraj, shi martori... :D

la romana au faruri "dual beam" intr-adevar cu 3,1M perechea da' suportu' pleaca de la 2mil shi se opreshte pe la 4... ma gandesc serios sa-l confectzionez, da-l dreq...

@ klaus: ai detalii cu fixarea? ca pe M o sa pun nishte proiectoare mai eftine, cand l-oi porni... o sa ma uit shi prin astea de auto da' marea temere este ca alea dual beam ptr dragstar sunt de gip shi-o sa ma traga spre fatza... :P or sa fie mai mari decat faru' :D
I can accept wasting 3 years of my life next to the wrong woman. But I can't forgive myself for riding a chopper for 3 years!

#5 URK

URK

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 44 posts
  • Location:Bucuresti
  • Numar: Leasing, Habar-n-am

Posted 28 April 2004 - 10:26 PM

Si eu tot de la "romana" mi le-am luat intr-adevar cu doua faze. Le-am legat la instalatia de la far (am pus o siguranta putin mai mare - 15A in loc de 10A).
Singurul incoveniant este pretul... 3.100.000 fara cozoroace care mai costa separat 550.000. Dar ai certitudinea ca sunt de calitate si sunt gandite pt asa ceva.

Numai bine

PS Firul alb la faza scurta, firul albastru la faza mare. Nu are nevoie de fir de "masa" pt ca se face prin carcasa. Atentie, firul negru nu e de masa, este plusul de la pozitie.

Stefan
Pentru a fi popular, da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste.

#6 bandi

bandi

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 580 posts
  • Location:Bucharest
  • Numar: B 77 NDI

Posted 29 April 2004 - 01:18 AM

Si eu tot de la "romana" mi le-am luat intr-adevar cu doua faze. Le-am legat la instalatia de la far (am pus o siguranta putin mai mare - 15A in loc de 10A).
Singurul incoveniant este pretul... 3.100.000 fara cozoroace care mai costa separat 550.000. Dar ai certitudinea ca sunt de calitate si sunt gandite pt asa ceva.

Numai bine

PS Firul alb la faza scurta, firul albastru la faza mare. Nu are nevoie de fir de "masa" pt ca se face prin carcasa. Atentie, firul negru nu e de masa, este plusul de la pozitie.

Stefan

merci araya :D totushi nu era mai bine sa bagi un releu pe circuit?... sau doua, daca-s cu doua faze?... sau se pune releul pe masa? :)

m-am impacat cu pretzu' ptr dual beams, ce ma mai framanta acu' e fieru' ala pe care stau: doo milioane?... :P in conditziile in care oricum o sa tre'asca sa mai fac mici mutari cu semnalele, ca-s prea sus ptr proiectoare... :D
I can accept wasting 3 years of my life next to the wrong woman. But I can't forgive myself for riding a chopper for 3 years!

#7 jethro tull

jethro tull

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 525 posts
  • Gender:Male
  • Location:bals olt
  • Moto: suzuki vl 800
  • Numar: ot-03-ewj
  • Club: nope

Posted 06 May 2004 - 08:21 AM

:D eu am gasit la craiova intr-un magazin cu piese pt tractor,proiectoare poloneze,nichelate,frumusele la 280000 lei.pai ce ziceti voi aici tre sa te lovesti la ceas rau de tot pt doua proiectoare... :D

#8 orestte

orestte

    old biker

  • Super Membru
  • PipPipPip
  • 3,382 posts
  • Gender:Male
  • Location:IASI
  • Interests:moto
  • Moto: 250 EXC-F, V-STROM 650

Posted 06 May 2004 - 08:35 AM

sal
pai daca ai timp si cu ce fa si tu niste poze sa vedem ce ai cumparat din cariova de la magazin poate golim tot magazinul de proiectoare.... :D
numai bine.....


www.Sprintmotors.ro - magazin si service moto, dealer autorizat motociclete Beta

TRANSPORT MOTO - CONSULTANTA SI VERIFICARE MOTOCICLETE LA ACHIZITIONARE
TEL.0721535377
consumabile, echipamente si accesorii, motociclete, scutere, ATV-uri, garantie, service
comenzi LOUIS.DE, pret fara adaos chiar si la produsele reduse
piese de schimb OEM: Honda Yamaha Suzuki Kawasaki Bmw KTM Ducati
NOU- piese, consumabile si accesorii AUTO - preturi mici pentu motociclisti
www.X-ENDURO
.ro

CAZARE MOTO
 


#9 Cavaleru

Cavaleru

    Sustinator

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 6,507 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: niciuna

Posted 02 October 2009 - 11:07 AM

care ai si ti-ai pus asa ceva. cum fac legaturile electrice? tre sa pun si un releu banuiesc, de cat?

se monteaza si siguranta? sau releul e suficient?

care ati montat asa ceva pe mobra explicati-mi va rog si mie, eventaul si niste poze ar prindebine :rose:

si preturi :blink:

#10 Dan Cata

Dan Cata

    does things, and stuff

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 7,878 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj
  • Moto: R1100RT, Husqvarna TE 610ie, R1100GS
  • Numar: neindoit, tot timpul curat si bine luminat

Posted 02 October 2009 - 11:15 AM

care ai si ti-ai pus asa ceva. cum fac legaturile electrice? tre sa pun si un releu banuiesc, de cat?

se monteaza si siguranta? sau releul e suficient?

care ati montat asa ceva pe mobra explicati-mi va rog si mie, eventaul si niste poze ar prindebine :rose:

si preturi :blink:


se leaga in paralel; ai nevoie de intrerupator, releu si siguranta. siguranta o alegi in functie de consumul proiectoarelor p=u*i. stii p stii u = 14V aflii i.

#11 Patrick_M

Patrick_M

    Expert

  • Super Membru
  • PipPipPip
  • 2,536 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj
  • Moto: KTM 950 Adventure

Posted 02 October 2009 - 11:22 AM

Bă Dane...? Formule le trebe la oameni? De la ploaia de ieri se trage? Sau de la rotula? Fă un desen că e mai simplu.

#12 switch

switch

    Tzacanitu' shef

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 5,701 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Numar: 1
  • Club: alpin ;)

Posted 02 October 2009 - 11:23 AM

In primul rand, proiectoare de ce putere? Ai grija ca daca pui de masina, s-ar ptuea sa nu duca alternatorul tau.

In al doilea rand, pentru montare, iti trebuie un buton la ghidon. Se poate adapta ceva, in functie de cum ai comenzile la mobra, dar cel mai sanatos e sa iti pui un buton nou. Butonul asta actioneaza un releu (ajunge unul pt far de dacie, daca nu vrei sa cumperi ceva dedicat), iar releul se leaga cu intrarea la baterie, printr-o siguranta adecvata (10A pt 70W, de exemplu), iar pe iesire se leaga direct la cele doua proiectoare. Butonul, ca am uitat de el, se leaga pe un fir actionat prin contact (+ul contactului, +ul becului de pozitie).

Si uite asa iti pui proiectoare. E foarte simpla instalarea.

Recapitulare:
- Buton de prins pe gidon, legat pe de-o parte la un fir actionat prin contact (+ contact, bec pozitie) si pe de-o parte la comanda releului
- Releu (merge si de far de dacie), legat pe intrare, prin siguranta, la baterie si pe iesire la cele doua +uri ale proiectoarelor
- Proiectoare, legate cu +urile pe iesirea releului
- Siguranta, intre intrarea relului si +ul bateriei
- Fire care sa duca 10A prin care legi bateria de releu si proiectoarele de releu
- Fire oarecare pentru legaturile la buton

EDIT: Butonu poate fi prins si de carenajul de langa bord, nu-i musai sa fie pe ghidon. Un buton de ghidon e vreo 40 de lei (louis), unu din targ, pt avarii de dacie e 5 lei maxim. Releu nou e vreo 30-40 lei, s-h de dacie e vreo 5-10 ron.

Edited by switch, 02 October 2009 - 11:31 AM.

.


#13 Dan Cata

Dan Cata

    does things, and stuff

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 7,878 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj
  • Moto: R1100RT, Husqvarna TE 610ie, R1100GS
  • Numar: neindoit, tot timpul curat si bine luminat

Posted 02 October 2009 - 11:30 AM

In primul rand, proiectoare de ce putere? Ai grija ca daca pui de masina, s-ar ptuea sa nu duca alternatorul tau.

poti sa pui si de locomotiva, numa becu dinauntru conteaza :rose:

dupa ce le-ai montat, ca sa vezi daca duce alternatorul sau nu, verifici incarcarea bateriei. Daca nu e in parametrii, adica intre 13,7 si 14,4, alternatorul tau nu e suficient de puternic ca sa alimenteze toti consumatorii mobrei. Si atunci, o sa iti termine bateria, care in timp se va sulfata din cauza slabei incarcari.

Cel mai bine, vezi in manualul mobrei ce putere are alternatorul, faci un calcul si vezi dac apoti monta. Daca tii neaparat sa ai proiectoare, poti pune xenon in ele, astea consumand 70W impreuna, adica 35 W/bec.

#14 switch

switch

    Tzacanitu' shef

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 5,701 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Numar: 1
  • Club: alpin ;)

Posted 02 October 2009 - 11:40 AM

poti sa pui si de locomotiva, numa becu dinauntru conteaza :blink:


Pai si eu ce-am zis :blink: Ca doar nu iti pune proiectoarele goale acu si becurile la anu :D

De obicei proiectoarele se vand la kit cu tot cu becuri (proiectoare halogen de 35W, proiectoare Xenon de 35W, proiectoare halogen de 55W etc), corect?


Cel mai bine, vezi in manualul mobrei ce putere are alternatorul, faci un calcul si vezi dac apoti monta. Daca tii neaparat sa ai proiectoare, poti pune xenon in ele, astea consumand 70W impreuna, adica 35 W/bec.

Bec frana 21W/bec, semnale 21W *4, lumini 55W *2, pozitie 4W, becuri bord 4W * 2-5, aprindere si alte alea ce mai consuma... :rose:

Edited by switch, 02 October 2009 - 11:40 AM.

.


#15 Cavaleru

Cavaleru

    Sustinator

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 6,507 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: niciuna

Posted 02 October 2009 - 11:54 AM

la lumini stau bine ca am doar 35W un bec ci bulb si un xenon, proiectoare cu xenon m-ar interesa dar cred ca au un pret prhibitiv.

cel mai probabil o sa pun unele de 35W nu vreau sa consume prea mult

switchu sarumana de lamuriri, tre sa te scot la o bere intr-o buna zi ca mereu m-ai lamurit cand ama vut neclaritati.

proiectoare moto stiti pe unde sa gasesc. am vazut pe advdriver pe topicul posesorilor de KTM 990 niste proiectoare micute prinse chiar sub masca de la far

cred ca aveam cam 4-6 cm diametrul proiectorului si faceau foarte multa lumina.
Mesaj completat
alternatoru are cel putin 350w. nu scrie in carte asta ...

#16 B.B.

B.B.

    I didn't expect

  • Carantina
  • PipPipPipPip
  • 18,352 posts
  • Gender:Male
  • Location:TM
  • Interests:Nu.
  • Moto: VFR800i
  • Club: HRC

Posted 02 October 2009 - 12:52 PM

Dar daca de exemplu pui un comutator de vreo 150W, care merge si la 220V... cam ce nevoie ar fi de releu? Siguranta, da, absolut, dar daca comutatorul e baban chiar e nevoie de releu?

#17 switch

switch

    Tzacanitu' shef

  • Moderatori
  • PipPipPipPip
  • 5,701 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Numar: 1
  • Club: alpin ;)

Posted 02 October 2009 - 01:14 PM

De ce sa te chinui sa pui comutator baban (scump) si sa tragi fire de putere cand poti folosi un releu? Nu-i cine stie ce inginerie...

Edited by switch, 02 October 2009 - 01:14 PM.

.


#18 Johann

Johann

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 344 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Numar: TM

Posted 02 October 2009 - 01:30 PM

Dar daca de exemplu pui un comutator de vreo 150W, care merge si la 220V... cam ce nevoie ar fi de releu? Siguranta, da, absolut, dar daca comutatorul e baban chiar e nevoie de releu?

Vezi ca la 220V pentru 150w trebuie doar 0,68 amperi pe cand la 12V pentru 150W ititrebuie 12,5 amperi. :rose:
Daca pui comutator direct trebuie si fire groase pe cand cu releu merg fire subtiri pt comanda.
veteran

#19 Budd

Budd

    Asphalt Chewer

  • Super Membru
  • PipPipPipPip
  • 5,963 posts
  • Gender:Male
  • Moto: R1200C
  • Numar: MY-67-VB
  • Club: Podu Olt Bikers

Posted 02 October 2009 - 01:39 PM

Good to know.Vreau sa pun si eu proiectoare. Acum am inteles cate ceva.Multzam fain.
Posted Image
M800-GSR600-R1200C-SabreV65-R1150GSA-K1200S + VT1100C.On the road.Again.
Rareori am vazut o motocicleta care sa nu-mi placa ...

"On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero." -Tyler Durden.

#20 B.B.

B.B.

    I didn't expect

  • Carantina
  • PipPipPipPip
  • 18,352 posts
  • Gender:Male
  • Location:TM
  • Interests:Nu.
  • Moto: VFR800i
  • Club: HRC

Posted 02 October 2009 - 02:12 PM

Vezi ca la 220V pentru 150w trebuie doar 0,68 amperi pe cand la 12V pentru 150W ititrebuie 12,5 amperi. :rose:
Daca pui comutator direct trebuie si fire groase pe cand cu releu merg fire subtiri pt comanda.

Da, ai dreptate, dar un comutator baban isi face treaba si fara releu. (si baban nu inseamna neaparat scump, vorbesc de cele uzuale care se gasesc la electrice, sunt unele care se pot ingropa intr-un oarecare suport, depinde de unde vrei sa-l montezi). Daca vrei ceva finut pe ghidon, atunci clar trebuie releu.

Edited by Belbody, 02 October 2009 - 02:14 PM.






Also tagged with one or more of these keywords: Proiectoare CREE, made in China, denali, lumini, auxiliare, led, ktm, bmw

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

DMCA.com Protection Status