Sari la conținut

Postări Recomandate

Tot nu am prea inteles, nu este tomtom rider 1,2,3,4,5?? Si tomtom rider urban e primul??

 

Sau care este ordinea in care au iesit pe piata si anii??

 

Am gasit tomtom rider 5 si tomtom rider 400. Diferenta de pret nu e mare. Care merita?? Care are conectare prin bluetooth?? Am vazut ca la 400 daca ploua pe el interpreteaza ca cineva ar pune degetul pe ecran si acolo unde cade apa se activeaza ecranul si iti iese din meniu si incepe sa fie un haos total acolo intrand peste tot in meniu si facand nebunii. Ca si cum ai avea 100 de degete pe ecranul unui telefon si ar luao razna. Se intampla aceasi chestie si cu rider v5?? Sau doar la 400??

 

Multumesc !

Avem aşa:

- rider 1 este cu card ecran de 3.5"

-rider 2 este identic doar că are o prindere mai solidă, intră pe un fel de sanie ( tot cu card) 3.5"

- rider 3 (zis şi urban rider ) este ca şi rider 2 dar nu mai are card ci doar 2GB intern dar în plus alt meniu (rute sinuoase, ALG, enunţă numele străzilor) 3.5"

rider v4 este acelaşi cu rider 3 dar ecran de 4.3"

 

Toate astea de mai sus sunt mai vechi, modelele cu un mic cozoroc pt buna vizibilitate, ecranul are touch rezistiv

rider v5 este de fapt numele comercial al generaţiei celor 3 de mai jos

- rider 40/400/410 este cel mai nou model, are ecran capacitiv luminozitate mult mai bună şi da, poate să facă figuri pe ploaie pt că are ecran capacitiv multipoint (dar care poate fi utilizat şi cu mănuşa apăsând mai tare) . E ca un smartphone (capacitiv) care are şi un ecran rezistiv în plus. Pe uscat faci, zoom, swipe etc pe ploaie doar apeşi

Luminozitatea la ultimele e mult mai bună decât a oricărui GPS cu touch rezistiv fie el Tomtom sau Garmin.

» Post actualizat in 23 Jan 2017 00:04

Mai e o chestie de obicei Urban Rider vine cu suport de ghidon pasiv, în timp ce Urban Rider Pro vine cu suport activ (practic suport de rider 2)

Verificaţi în anunţurile de pe OLX dacă suportul de ghidon are sau nu 4 pini (de alimentare + aux) nu-mi dau seama din poze

Toate modelele au BT

Editat de adrianm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tomtom-ul ala seamana cu ceva ce am vazut pe AliExpress, am sistat sapaturile "arheologice" dupe ce am ajuns la concluzia ca un gps auto este la fel de bun ca unul moto. Topicul asta este destul de dezbatut si pe alte forumuri din afara.

Ideea este ca cele dedicate moto sunt destul de scumpe si fac exact aceleasi chestii ca unul normal. Cei drept astea auto nu sunt rezistente la apa, dar cu o husa impremeabila la 10 lei ai rezovat o pb.

Ca idee ruta o incarci oricum inainte sa incaleci. Faptul ca touch-ul este glove friendly la ce te ajuta ? oricum nu l butonezi in timpul mersului ( chiar si daca ar fi asa, eu unul n-as face asta. e mult mai safe sa opresti 2 minute, iti faci treaba si pleci mai departe ).

Mi se pare inutil sa dai cateva sute de lei in plus pt un feat. care selecteaza automat rutele cu cele mai multe viraje. Pt treaba asta exista o aplicatie romaneasca pe android unde pt cativa lei descarci harta si faci un update pt a folosi aplicatia full. Am uitat cum ii spune dar revin cu numele dupa ce imi amintesc.

Eu unul am sa merg pe varianta de gps- auto pt ca au un display mai mare.

 

Nelson-Rigg-CL-GPS-ST-Black-Strap-GPS-Mo

 

 

 

Ar mai mai exista o varianta, sa cauti pe Ali Express daca chiar vrei dedicat moto. Chinezarie..dar bani putini si din ce am vazut din revew-urile rusilor si ucrainienilor sunt destul de ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gps moto are in doare prinderile si sistemul de alimentare dedicate, rezista la apa si la temperatura.

GPS AUTO / Telefon - te chinui sa ii faci prinderi, dureaza sa il scoti de la locul lui - inclusiv din husa atunci cand te duci la buda, cablul de alimentare distruge in timp mufa datorita vibratiilor, la apa ai probleme mari fie datorita apei pe ecran fie datorita faptului ca moare complet, la temperatura se pot bloca si stai cu morcov ca nu isi mai revin (am patit eu), daca vrei doar sa te uiti la o mica deviatie trebuie sa scoti manusa (devine enervant in unele situatii),

 

Am incercat multe variante ne dedicate in timp (plecand cu PDA, GPS auto, Telefon) si am ajuns la un Garmin dedicat.

 

In plus - prefer sa am telefonul in buzunar in cazurile in care anumite circumstante provoaca separarea de mobra si aterizarea in tufis

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Merci ptr.sfat!

» Post actualizat in 20 Jan 2017 19:40

Ptr.Tomtom Urban Rider de unde pot descărca / instala hărțile,in caz că mă hotărăsc și il cumpăr pe cel de pe olx?

Mare atentie. TT are cele mai putin ok. In Europa de Est nu mai povestim..

 

Evitati sistemele inchise (ex - TT., iphone) in care nu se poate importa/rula nimic.

 

Am uitat de garmin- aici e o mica exceptie, daca aveti un aparat din gama premium(care oricum e scump cu spume si nu merita:) ) aveti mici optiuni foarte utile pe care aparatele "normale" nu le au. Dar cazurile sunt putine.

 

Pentru cei mai "eruditi" in materie - s-a reusit instalarea de Windows/Android (sau alt OS) pe Garmin/Iphone/TT ? DAca da, link va rog frumos.

 

Multumesc si drumuri faine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ZIDU' am tot spus si eu in topicul acesta de gpsul auto, de mufa, de temperatura, de faptul ca e al naibii de inconfortabil sa adaugi ceva la traseu, sa cauti o pompa de benzina din mers sau mai rau sa il repornesti datorita unei erori, ca nah se mai intampla. Lumea nu intelege pe motor lucrurile stau diferit fata de in masina. Daca luam in calcul senzorii de presiune roti, ca nu toti avem BMu, apai in afara de Garmin chiar nu exista alta solutie. Ca nu sunt ele perfecte. Ca sunt al naibii de scumpe. Ca ne am dori sa aiebe si alte functii, chiar normale pt un tel. Nu prea avem ce face. Iar de telefon si husa pe ploaie... e chiar o gluma. Culmea e ca cei care au telefoane de 6-900 de euro vor sa il frece pe motor. Am mai spus-o. Am telefon de 4 ori mei ieftin decat gpsuul si merg toate al naibii de bine si isi fac treaba de minune. Asa ca cu banii de un telefon am senzori la roti, GPS la motor, senzori de presiune, telefon. E foarte ciudat cum scara de valori functioneaza diferit de la individ la individ. Imi aduc aminte de vremea cand navigam cu telefonu in buzunar si handsfree pe fir in urechi si nu, nu as vrea sa mai ma intorc la asaceva.

PS eu mai dau telefone de pe motor via gps. Mai esti pe drum, mai te asteapta unu, mai raspunzi la lucru o problema, mai mergi in grup cu altii care sunt in masina si comunici cu ei, mai suni un prieten din localitatea la care tocmai ajungi in 5 minute si iti dai seama ca ai timp zece min de el. Nu vad cum poti raspunde si cum poti apela din mers pe cineva cand ai telefonu bagat in husa, cand totusi v-ati imaginat ca se poate aduagati ploaie in ecuatie.

PS2 rostu acestui topic e sa dezbatem cat de idioti is astia de la Garmin, ca daca te suna cineva si operatorul trimite nr in forma +40XXXYYYYYY sau asa ai toata agenda salvata, si vrei sa apelezi de la numere pierdute sau primite, dobitocul sa taie semnul +. Si trebuie sa ii cauti nr fie in agenda fie sa il ai numaru la apelate. Nu ii vad rostu la forumu asta sa dezbatem de zeci de ori motive pt care sa na luam sau nu gpsuri moto. Chiar trebuie alt topic si discutate acolo toate detaliile si solutile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Merci ptr.sfat!

» Post actualizat in 20 Jan 2017 19:40

Ptr.Tomtom Urban Rider de unde pot descărca / instala hărțile,in caz că mă hotărăsc și il cumpăr pe cel de pe olx?

Se pot descarca si instala harti si speedcam (de pe gpspower.net ) doar pe versiunile cu cozoroc. De la v5 in sus trebuie sa luati versiunea cu harta potrivita (modelele 40 400 410) pt ca alea vin cu LM dar nu puteti atinge nimic.

 

Mare atentie. TT are cele mai putin ok. In Europa de Est nu mai povestim..

 

Evitati sistemele inchise (ex - TT., iphone) in care nu se poate importa/rula nimic.

 

Am uitat de garmin- aici e o mica exceptie, daca aveti un aparat din gama premium(care oricum e scump cu spume si nu merita:) ) aveti mici optiuni foarte utile pe care aparatele "normale" nu le au. Dar cazurile sunt putine.

 

Pentru cei mai "eruditi" in materie - s-a reusit instalarea de Windows/Android (sau alt OS) pe Garmin/Iphone/TT ? DAca da, link va rog frumos.

 

Multumesc si drumuri faine!

TT sta prost la POI uri in Europa de est, hartile sunt la fel de bune ca Garmin.

Garmin nu exista pt Win sau Android, Tomtom exista pt Win CE5, Win CE4.2 nu şi pt Win CE6, pt Android este aplicatie Google Play (Tomtom GO) şi face exact ce face o navigaţie dedicată inclusiv traffic. Varianta Google Play este un demo (pt 30 zile cred, PM cum s-o faci permanenta)

» Post actualizat in 23 Jan 2017 22:51

Tomtom-ul ala seamana cu ceva ce am vazut pe AliExpress, seamănă şi cu nişte iPhone li costă 40$

Faptul ca touch-ul este glove friendly la ce te ajuta ? oricum nu l butonezi in timpul mersului Ba da, sun si raspund la telefon, modific adresa din mers, primesc mesaje cu locaţia nouă şi dau accept ca şi nouă destinaţie.

Mi se pare inutil sa dai cateva sute de lei in plus pt un feat. care selecteaza automat rutele cu cele mai multe viraje. Aici ai parţial dreptate, nu ştie decât rutele virajate din EU centrală şi de vest

Pt treaba asta exista o aplicatie romaneasca pe android unde pt cativa lei descarci harta si faci un update pt a folosi aplicatia full. Am uitat cum ii spune dar revin cu numele dupa ce imi amintesc.

Eu unul am sa merg pe varianta de gps- auto pt ca au un display mai mare. Prefer ecran de max 4.3" mă interesează mai mult indicaţiile audio complete cu nume de stradă decât o plăcintă mare s-o sufle vântul

 

 

Ar mai mai exista o varianta, sa cauti pe Ali Express daca chiar vrei dedicat moto. Chinezarie..dar bani putini si din ce am vazut din revew-urile rusilor si ucrainienilor sunt destul de ok.

Pe Aliexpress încep de la 100e ori la banii ăştia deja le am găsit (Tomtom) pe OLX. Nu vreau să fiu off topic, o solutie buna (de avarie ) este cu Garmin 760-765

Boala chinezăriilor chiar dedicate moto este că nu au luminozitate şi contrast degeaba au procesor de 800Mhz

Editat de adrianm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce tocmai un Garmin 760-765? Acela e auto, nu e waterproof, nu e mai util moto decat un GPS oarecare auuto -totusi care e avantajul unui Garmin?

Nuvi 765 e util ca solutie de avarie (mi-au furat riderul de pe ghidon, aici în Franţa, nu în România) pt că are următoarele caracteristici utile moto: slot SD Card, suport TMC, FM Transmitter, BT, TTS, Lane Assist, Junction View. Neimportant pt moto, are şi comenzi vocale.

Îl bagi într-o husă şi e waterproof. Are mufa USB în stânga jos, orientată spre lateral, nu se strică, bateria ţine câteva ore

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai cel putin aceleasi caracteristici le are si un telefon bagat intr-o husa. Sygic, Here, GMaps, etc. Dupa cum spuneam, pe olx gasesti zeci de telefoane Z1 Compact la 300-400 lei care sunt waterproof deci nici macar nu iti trebuie husa iar bateria tine cateva ore in caz ca tremuri de frica problemelor la mufa USB. De ce sa cumperi un GPS dedicat auto ... pentru moto? TMC in Romania? Glumesti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai cel putin aceleasi caracteristici le are si un telefon bagat intr-o husa. Sygic, Here, GMaps, etc. Dupa cum spuneam, pe olx gasesti zeci de telefoane Z1 Compact la 300-400 lei care sunt waterproof deci nici macar nu iti trebuie husa iar bateria tine cateva ore in caz ca tremuri de frica problemelor la mufa USB. De ce sa cumperi un GPS dedicat auto ... pentru moto? TMC in Romania? GlumestiCine a pomenit de România?

Eşti offtopic. Cine a pomenit de România? Era cineva care voia GPS auto să meargă pe moto. Există soluţii (parţiale), nu există şi-şi.

Vreau sisteme stabile nu android pe care să-l resetez din oră în oră, vreau să pun-iau contactul şi să pornească+oprească GPS, eventual să intre direct în ultimul traseu neterminat, vreau Garmin sau Tomtom că sunt poteci bătătorite.

Vreau să import/export trasee fără bătăi de cap, vreau să copiez între GPS-uri fişierele proprii cu PI (circa 350 PI ) pt a-mi trimite oamenii pe teren.

Vreau ALG, TTS, 3D, IQ Routes (MyTrends la Garmin), vreau hărţi offline. Vreau speedcam fixe şi mobile, HD traffic, starea vremii în timp real.

Pune tu Garmin sau Tomtom pe tel tău şi apoi vorbim. Dar te rog frumos să nu mă iei cu alde gugăl maps sau waze sau alte rahaturi

Sunt prea scumpe gps urile-moto? Da, sunt scumpe! "Ai bani, mănânci! N-ai bani, nu ţi-e foame!" cam aşa şi cu tine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu întrebam de gps auto pus pe moto. La ce discuții au ieșit versus cat costă un garmin auto sh de pe olx, imi cer iertare ca am ridicat problema. Mai bine încerc si apoi revin cu impresii.

Nu ma interesează trasee importate, hărți din august 2024, speed cam, TMC, 3D, IQ, FM si alte pârțuri. Vreau în plm sa imi spună in cască la ce rond din Făurei sa fac dreapta ca sa nu ajung dracu' în Teleorman prin Dorohoi. Poate sa imi spună din rucsac in timp ce e conectat la o baterie externa, poate sa fie pe rezervor lipit cu un magnet sau înfipt in selfie stick intre țâțele pasagerei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu întrebam de gps auto pus pe moto. La ce discuții au ieșit versus cat costă un garmin auto sh de pe olx, imi cer iertare ca am ridicat problema. Mai bine încerc si apoi revin cu impresii.

Nu ma interesează trasee importate, hărți din august 2024, speed cam, TMC, 3D, IQ, FM si alte pârțuri. Vreau în plm sa imi spună in cască la ce rond din Făurei sa fac dreapta ca sa nu ajung dracu' în Teleorman prin Dorohoi. Poate sa imi spună din rucsac in timp ce e conectat la o baterie externa, poate sa fie pe rezervor lipit cu un magnet sau înfipt in selfie stick intre țâțele pasagerei.

Răspunsul era pt Husky_ care ne prezintă a mia oară tel pe post de GPS. Fiecare "pârţ" de mai sus are utilitatea lui, majoritatea acelor "pârţuri" sunt şi pe GPS auto, nu sunt specifice moto.

Un răspuns scurt pt tine: ia orice GPS auto cu BT şi o să meargă pt ce vrei tu.

PS Nu cred că e o idee bună cu selfie stickul, la o frână poa să-i intre în pizdă. Succesuri în rond point la Făurei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si "cineva" asta cine e?

 

P.S. Si eu tot cu Husky vorbeam.

A, păi atunci e perfect, sunteţi rezolvaţi. Unul are tel pe post de GPS moto, celălalt are selfisticu.

PS Grijă mare cu selfisticu ăla, ştii tu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare ciudat ca pe un forum romanesc nu am voie sa imi pun problema utilizarii GPS-ului ce il achizitionez ... in Romania. Nu toata lumea isi trimite oamenii pe teren, unii dintre noi le folosim in regim de amator. Asa ca ne punem anumite probleme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nuvi 765 e util ca solutie de avarie (mi-au furat riderul de pe ghidon, aici în Franţa, nu în România) pt că are următoarele caracteristici utile moto: slot SD Card, suport TMC, FM Transmitter, BT, TTS, Lane Assist, Junction View. Neimportant pt moto, are şi comenzi vocale.

Îl bagi într-o husă şi e waterproof. Are mufa USB în stânga jos, orientată spre lateral, nu se strică, bateria ţine câteva ore

 

Interesant ca Garmin-ul recomandat de tine nu e GPS MOTO dupa cum e si titlul topicului. :)

 

Nu doresc sa deranjez, ceea nu inteleg eu este urmatorul lucru: Daca unii utilizatori nu dispun de fonduri pentru achizitionarea unui GPS MOTO, de ce ne cramponam de ideea de a recomanda un GPS, doar ca sa fie GPS ... si nu folosim ceea ce ne e cel mai la indemana.

 

In general o discutie in contradictoriu, cu argumente, duce la progres. Sau nu trebuie sa mai postez aici pentru ca nu am bani de GPS MOTO si vreau sa il folosesc in Romania? Daca sunt niste conditii anume pentru a posta, as dori sa le stiu si eu. Mai observ totusi ca nu sunt singurul ce cauta alternative ...

Editat de TheHuskyCrobats
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Telefonul mobil este o alternativa, l-am folosit anul trecut cu relativ succes. Dar... pt ca exista si un dar, clar nu este solutia ideala. Uneori se poate incinge si se stinge, alteori da strambe cu indicatiile, are intarzieri de actualizare pozitie in mers si, cel mai rau, poate avea zone in care nu are harta/nu o recunoaste. Plus multe alte minusuri, dar cu care poti sa mergi linistit pana la urma.

In 4000km am folosit 2 telefoane si 3 softuri, incepand cu google maps-ul telefonului. Fiecare a fost ok pana la un punct si pana la urma am ajuns de fiecare data unde trebuia. Intr-adevar, e gratuita solutia, dar mult mai bun e un gps dedicat. Fiecare isi stie bugetul si cheltuielile, nu toti dam banii pe orice vrem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interesant ca Garmin-ul recomandat de tine nu e GPS MOTO dupa cum e si titlul topicului. :)

Da, este auto. Am dat ex ăla la cererea lui verssatu - care voia un GPS auto să-l folosească şi pe moto.

Şi crede-mă, Garmin 765 e cea mai bună struţocămilă, le găsiţi prin târguri la 30-50 lei. Ce are de ex verssatu pe ghidon ( Tomtom XXL IQ Route) nu are BT.

BT audio este cel mai greu de găsit la un GPS. Garmin are cele mai multe modele cu BT audio, Tomtom de obicei nu are, celelalte au doar dacă le păstraţi softul original ( lucru greu de acceptat, pt că trebuie să schimbi hărţile )

Eu chiar nu fac mişto, încerc să găsesc cele mai bune soluţii care să nu vă afecteze nici buzunarul. Întâmplător chiar mă pricep ( şi am o colecţie de peste 200 gps-uri ). Acum dacă tu vrei să mergi cu tel în buzunar conectat la cască, susţinând că aia e soluţia supremă, fie, dar lasă-ne pe noi cu gadgeturile noastre :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde naiba sunt gps-urile alea la 50 lei? Auto no-name poate, si fara accesorii, ca le-a sparlit vanzatorul din vreo masina.

Recunosc, n-as da 500 lei pe un gps moto... dar daca as gasi unul la 100-150 lei, sa functioneze bine si sa-si faca treaba, n-as sta pe ganduri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde naiba sunt gps-urile alea la 50 lei? Auto no-name poate, si fara accesorii, ca le-a sparlit vanzatorul din vreo masina.

Recunosc, n-as da 500 lei pe un gps moto... dar daca as gasi unul la 100-150 lei, sa functioneze bine si sa-si faca treaba, n-as sta pe ganduri.

:funny:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...