Sari la conținut

Licitatie piese comuniste/clasice


mihai_prd
 Share

Postări Recomandate

1.Se vor posta pe acest topic piesele pentru care se doreste vanzarea in tip licitatie. (in cazul in care vanzatorul posteaza foto cu mai multe piese, se subintelege ca licitatia este pt toate piese).

2.Vanzatorii vor posta fotografii cu piesa oferita la vanzare, licitatia se va desfasura timp de 10 zile.

3.Vanzatorul are dreptul sa retraga piesa de la licitatie prin post anuntat pe topic cu minim 12 ore de terminarea licitatiei. Daca termenul scade sub 12 de ore, vanzatorul este obligat sa vanda la ultimul pret oferit.

4.Cumparatorul se obliga sa achite pretul pe care l-a oferit.

5. Piesele pot fi vandute si la pretul instant solicitat de vanzator.

 

 

Atentie, cine nu respecta regulile jocului, prima data ia pauza de forum temporara, a doua oara ne paraseste.

 

SUNT VALABILE DOAR OFERTELE DE PE SITE, NU SUNT VALABILE CELE TELEFONICE SAU ALT TIP (valabil pt vanzatori, daca nu retrag piesele de la vanzare cu minim 12 ore, nu ma intereseaza justificarile ulterioare).

Later edit In cazul in care nu se vinde piesa dupa 10 zile si nu se fac mentiuni, sterg automat posturile cu vanzarea ei si ofertele. De asemenea, vor fi trecute pe invizibil toate postarile in care s-au anuntat vanzarile de piese inainte de termenul de 10 zile, impreuna cu posturile conexe.

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 962
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

vanzatorul este obligat sa vanda la ultimul pret oferit.

Aha, si daca mi-sa oferit pretul de n, ori mai mic, is obligat sa vind?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Profit de ocazie sa spun cateva vorbe despre initiativa.

 

Si eu cred ca e benefica, din mai multe puncte de vedere. Merita incercata, iar daca nu merge, nu moare nimeni. Au fost multe cazuri in care au fost puse destul piese la vanzare la bursa la un pret pe care eu eram dispus sa il platesc de 2 sau chiar de 3 ori fata de pretul la care sa vandut dar nu am fost pe faza si le-a luat altcineva. Am avut de pierdut atat eu cat si vanzatorul. Eu am pierdut piesa, iar vanzatorul a pierdut bani. Nu vreau sa dau exemple, ce a fost a trecut, dar pot sa va dau un viitor exemplu.

 

Stiu ca master_alexut vrea un buson de MZ inscritionat, dar poate ca mai sunt si alti care vor, asa ca ii las pe eventualii viitori posesori sa stabileasca ei valoarea piesei. Astfel, eu ca vanzator obtin cel mai bun pret, iar utilizatorii care doresc un astfel de buson nu injura in barba ca nu ai fost pe receptie cand a fost postat piesa spre vanzare. Totodata, useri precum 4bike (fara suparare) nu mai pot invoca diverse uneltiri si conspiratii pe care ei le invoca. Repet, totdeauna exista posibilitatea retrageri piesei de la vanzare daca nu iti place cum evolueaza pretul sau interesul celorlalti utilizatori fata de produsul tau. De exemplu, eu personal, daca o sa pun piese la licitatie, nu o sa pun piese de IFA BK deoarece inafara de Robert nu stiu sa mai fie cineva interesat de astfel de piese (Robert, am frigiderul plin, nu mai imi trebuie nimic :alcy: )

 

Mai sunt si alte parti benefice al licitaiilor pentru piese, dar sunt sigur ca multe dintre ele le stiti si voi sau le veti aprecia pe parcurs.

 

P.S. Cuxi, pentru a primi un pret cat mai bun pe piese nu te zgarci la cuvinte, valabil pentru toti eventualii vanzatori. Vreau sa stiu, eventual cu poze, starea filetului de la robinetul de benzina si interiorul rezervorului, daca se poate poze de la ambele. Deasemenea, sa imi confirmi ca busonul rezervorului e inclus in pretul rezervorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar sunt curios cum vor evolua lucrurile, scafbikes are dreptate cu faptul ca cineva poate este dispus sa ofere mai mult dar a pierdut ca nu a intrat pe forum asa de des sau in secunda in care a trebuit.

 

 

Multa bafta si vanzare buna celor care au inceput.

Editat de mihai_prd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va rog sa terminati cu off-topicul asta repetat, lasati topicul pt licitatii.

 

In alta ordine de idei, pt cei care pun piese la vanzare, ii rog sa faca mentiuni cat mai complete si cu pret de pornire...atlfel, se stie, erase is my middle name. O lasam asa pt ce s-a scris pana acum, atentie de acum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deasemena, rog si eu la abtinerea de la postari intutile pe acest topic. Abtineti-va....

Sustin neconditionat introducerea unei reguli care impune pornirea licitatiilor de la 1 RON. Reamintesc posibitatea persoanelor care posteaza piese la licitatie, de a retrage piesele de la vanzare cu 12 ore inainte de terminarea lor, daca nu sunt multumiti de cum decurg ofertele pentru piesele respective.

 

P.S. Simson_Simson... te zgarcesti la cuvinte. Nu stiu si nu vad daca unul dintre cele doua stopuri (ca unul sigur e daor carcasa) are montura interioara. Am mai spus, nu va zgarciti la vorbe, nu va zgarciti la poze, o descriere cat mai amanuntita nu face altceva decat sa va sporeasca sansele de a obtine un pret cat mai bun, iar pentru licitator, o impacare ca obiectul pentru care lticeaza e cea ce isi doreste si are nevoie. Deasemenea rog ca cei care posteaza piese la vanzare, ca in descrierea lor, inafara de poze si de text, sa scrie in josul anuntului un text care sa includa denumirea piesei si data inceperii cat si data terminarii licitatiei pentru piesa respectiva, astfel incat sa facilitam urmarirea eventualilor doritori de achizitionarea pieslor respecive si totodata un text pe care noi il putem cita, scurt si obiectiv referitor la piesa care dorim sa licitam. Toate bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salve!Eu cred ca probleme majore vor apare dupa terminarea celor 10 zile.Tocmai de aceea ,daca cel ce a oferit pretul maxim se suceste(din n motive),cel ce a facut a doua oferta ar trebui sa fie obligat sa ia piesa,cu acordul vanzatorului.Ar trebui pusa o limita de timp in care sa se faca tranzactia dupa terminarea licitatiei.E clar ca multi se vor decredibiliza,dar eu zic ca va lua avant mare topicul asta.Oricum,iarna e pe sfarsite!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Indraznesc sa va mai plictisesc cu doua vorbe!Consider ca acest topic este veriga lipsa dintre cumparator si vanzator,cel care va armoniza cererea cu oferta.Din pacate,acestui topic ii lipseste un animator,exact ca la licitatiile americane.Acesta ar trebui sa ordoneze si sa tina curat tot ce se intampla aici.Pentru asta eu sunt dispus sa acord cinci procente din vanzari celui care vrea sa preia aceasta functie.!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ambielaj original MZ RT 125/3, scufundat in vaselina si impachetat in hartie cerata, nemontat, 0 km. In spatele vaselinei este absolut curat, nou. Licitatia incepe de la 400 lei si se incheie la data de 15.12.2010, ora 20:00.

 

 

Ambielaj MZ RT 125/2 (cel in 3 viteze), reparat cu maneton si rulment de calitate, cu colivie de bronz, nefolosit de la reparatie. Licitatia incepe de la 150 lei si se incheie la data de 15.12.2010, ora 20.

 

 

Ambielaj Jawa 250 (monocilindru din anii 60, nu cunosc denumirea exacta a modelului), in stare foarte buna. Licitatia incepe de la 100 lei si se incheie la data de 15.12.2010, ora 20.

 

 

Ambielaj K 175, se potriveste fara modificari si la Voskhod 175, reparat, nefolosit de la reparatie. Licitatia incepe de la 100 lei si se incheie la data de 15.12.2010, ora 20.

 

 

 

Mentionez ca nici unul din ambielajele de mai sus nu are joc in biela.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deasemena, rog si eu la abtinerea de la postari intutile pe acest topic. Abtineti-va....

Sustin neconditionat introducerea unei reguli care impune pornirea licitatiilor de la 1 RON. Reamintesc posibitatea persoanelor care posteaza piese la licitatie, de a retrage piesele de la vanzare cu 12 ore inainte de terminarea lor, daca nu sunt multumiti de cum decurg ofertele pentru piesele respective.

 

 

Reiterez cererea lui Scafbikes, aceea de a pornii licitatiile de la suma de 1 leu, pentru a se vedea interesul posibililor cumparatori. Nu uitati de termenul de retragere.

Multi dintre noi pot posta piese cu suma de plecare de sute de lei si atunci ingropam topicul, il transformam in Bursa.

Cei care se simt nedreptatiti de aceasta regula sa nu uite ca pe siteurile de licitatii regulare, se plateste comision in functie de suma de plecare, indiferent de rezultatul licitatiilor.

Posturile cu piese cu sume de plecare mai mari de 1 leu, le mut direct la Bursa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intervin si eu aici cu o licitatie cat si cu unele modificari/ sugestii vazute de mine.Topicul este la inceput si ideeile bune se aduna greu, important este sa se tina cont de ele si sa se traga linie.

Prin urmare as propune, pentru o mai buna functionare a licitatiilor urmatoarele:

 

1. Existenta unui standard in descriere, pe care vanzatorul trebuie sa il respecte, atunci cand pune licitatia:

DESCRIERE ? pentru o vanzare cat mai buna si rapida, vanzatorul ar trebui sa ofere cat mai multe detalii ( fiind in avantajul lui), o prezentare completa cat si evitarea urmatoarelor posturi cu intrebari despre produs, al celor interesati si aglomerarea topicului.Aici vanzatorul trebuie neaparat sa precizeze si partile negative( lovituri, lipsuri, rugina, proasta functionare) ale piesei/obiectului, lucruri ce nu se vad in poze , sau nu sunt atat de evidente.

DATELE de inceput si sfarsit al licitatiei (zi + ora), nu am vazut la multi data de sfarsit cu ora afisata. Pe siturile specifice de licitatii ora de expirare este sfanta, ultimul licitat este castigatorul.Aici sunt convins ca daca cineva se trezeste dupa catevaa ore sau o zi sa ofere mai mult?.ies certuri ( pe buna dreptate, parerea mea)

PROBLEMA TRANSPORTULUI, trebuie specificat cine plateste trnsportul, care sa fim sinceri, inseamna o buna parte din pretul piesei in cazul in care este platit de comparator.Spun asta fiindca am vazut multe anunturi pe bursa in care transportul era inclus.

POZE ? Binenteles nelipsitele poze, care de ce sa nu recunoastem, uneori fac chiar mai mult decat cele 1000 de cuvinte allocate zicalei ?.

DATE contact ? numar tel, mail , adresa de mess dupa caz.

 

2. Obligativitatea ultimului care a licitat de a cumpara piesa ( in caz contrar propun sa primeasca o pedeapsa ? aici nu prea ma pricep la pedepse ca eu sunt baiat cuminte :angryfire: ).Cat si obligativitatea vanztorului sa expedieze piesa intr-o saptamana.Pedeapsa pentru piesa neconforma cu vicii ascunse si alte probleme ?tot asa , nu ma bag dar ar trebui sa existe.

3. Sustin si eu pornirea pieselor de la 1 leu, mare atentie insa la retragerea pieselor cu o zi inainte de expirarea termenului, in cazul in care pretul nu este cel dorit.

Editat de mihai_prd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ofer 30 de lei pe cadrul de atas de M72. Cei care oferiti piese la vanzare, nu uitati de descrierea cat mai detaliata a pieselor, nu uitati nici de defectele pieselor si incercati sa faceti fotografii care sa releve atat partile bune cat si defectele.

Si ca inlaturam dubiul costului transportului, se stabileste de comun acord intre cei care au efectuat tranzactia, de obicei cumparatorul suporta costul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adrian, te rog incerca sa fi mai explicit in descrierea pieselor, deja se inunda cu intrebari si raspunsuri inutile care ar putea si evitate daca ar exista o descriere amanuntita a pieselor. Valabil pentru toata lumea. Deja caut prin pagini sa vad cum decurg preturile la anumite piese.

 

Cutia electrica: Contactul e tapan sau mai misca? Mai reusim sa facem cutiuta functionala sau se vinde doar pentru scop decorativ (parera ta)?

Kilometraj Simson: Zici ca merge, la tine, totusi e 00000. E nou? L-ai dat inapoi? L-ai desfacut sa il dai inapoi?

 

Cuxi: Nu mi-ai spus daca busonul vine impreuna cu rezervorul de RT?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...