Sari la conținut

Kawasaki VERSYS - dual sport


Postări Recomandate

Salut,

 

sunt proaspat proprietar de kawasaki versys. am citit multe despre acest model, am vazut multe despre acest tip de motocicleta dar nu am gasit nici un topic romanesc depre ceea ce doresc eu sa apara aici.

 

inca nu am mers cu motocicleta mea din cauza actelor pe care sper ca in curand sa rezolv problema lor. Astept pareri de bine de rau sau de care vreti voi, sugestii si idei, modificari si cum putem beneficia de ele.

 

 

fiind o motocicleta noua imi voi spune parerea mea avizat dupa ce vom face ceva km impreuna. pana atunci pot doar afirma ca este intr-adevar o motocicleta frumoasa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 483
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mobra perfecta pentru naveta zilnica si chiar pentru iesiri mai lungi. Nu are inca, carisma lui KLE insa vad tot mai multe pe strada.Nu stiu cat de durabile sunt (mi se par mai fragile ca KLE) insa le vad foarte fasnete.

Multi kilometri pe asfalt decent!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

motorul bicilindric e foarte potent la rpm mici. rotile alea de 17 il fac foarte manevrabil. e si usor si are si un consum mic.

 

o motoreta minunata dar dupa parerea mea cam urata. imi place modelul nou cum l-au redesat

Mesaj completat

1 sfat am: vorbeste cu bogdan_harea de pe forum si iti poate face un parbriz mai mare si poti achizitiona de la el si un ungator de lant electronic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Singuru lui dezavantaj e ca e un fel de supermoto cu suspensii de naked. Ceva gen strutzocamila. Pentru cineva obisnuit cu 19-21 pe fatza, e jale la manevrabilitate. In rest e foarte ok ca motocicleta si suporta si ABS -- o chestie de care unii producatori aparent inca nu au aflat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista "jale" in sensu bun al cuvantului? :D

 

Roata mica pe fata iti da manevrabilitate mai buna ca o roata mai mare la viteza; pe loc sau in parcare, e "jale"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dan, ai mers cu scuterul, care are roata mica? da-mi voie sa iti spun ca la viteze mici sau in parcare se manevreaza mult mai usor roata mica. am avut si pegaso cu roata mare pe fata asa pot sa te contrazic. sau ai spus-o doar asa ...

Mesaj completat

dan, ai mers cu scuterul, care are roata mica? da-mi voie sa iti spun ca la viteze mici sau in parcare se manevreaza mult mai usor roata mica. am avut si pegaso cu roata mare pe fata asa pot sa te contrazic. sau ai spus-o doar asa ...

Mesaj completat

Singuru lui dezavantaj e ca e un fel de supermoto cu suspensii de naked. Ceva gen strutzocamila. Pentru cineva obisnuit cu 19-21 pe fatza, e jale la manevrabilitate. In rest e foarte ok ca motocicleta si suporta si ABS -- o chestie de care unii producatori aparent inca nu au aflat.

 

ai mers cu asa ceva? de unde stii ca e "jale"? chiar sunt curios...

 

Exista "jale" in sensu bun al cuvantului? :)

 

Roata mica pe fata iti da manevrabilitate mai buna ca o roata mai mare la viteza; pe loc sau in parcare, e "jale"

 

in fine... eu unu nu pricep...

 

dar chiar pe acest forum nu mai este nici un propietar de acest tip de motocicleta cu care sa schimb niste pareri avizate?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie de mult imi face cu ochiul o astfel de motocicleta ! Imi place si designul ei, cat si faptul ca este totusi o motocicleta ,,eco".

Speram ca pe topicul asta sa aflu lucruri mai importante despre Versys, decat ..... cum se manevreaza ,,roata mica " !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am gasit pe net si lowering kit pentru versys.

 

am sa povestesc cum ma chinui in romania sa inmatriculezi o motocicleta luata din romania pentru a circula cu ea in romania.

intai dau anunt la prieteni si cunostinte ca as vrea sa imi cumpar un kawasaki versys la un pret decent.

apoi incep sa caut si sa citesc cat mai multe despre aceasta motocicleta. rewiev-rile mi se par interesante. incep sa vad daca mai are in romania bucuresti cineva asa ceva de curiozitate sa o vad sa o ating sa ma sui pe ea sa vad cum este s.a.m.d. in fine gasesc din intamplare una nu foarte departe de mine pusa la vanzare. se gaseste si sici pe forum sau bikeshop. ma duc sa o vad sa ma interesez de ce poate si cat se poate negocia. raman doar la stadiul de vazut si probat pozitia la ghidon sunet si cam atat. multumesc si acum vanzatorului pentru ca mi-a facut pe plac si mi-a raspuns la o mare parte din intrebari din experienta lui. in fine sa revin la ceea ce vroiam sa spun de fapt. cautam moto. ma intalnesc din intaplare cu un vechi prieten si ii spun doleanta mea si surpriza in aceeasi zi imi da un numar de telefon al unui tip care stie in romania una noua la un pret mai decent decat ceea ce gasesti la united motors. ma interesez ii contactez pe baieti. aici incepe povestea interesanta. la telefon negocierea e simpla ii spun suma ei spun da in prima faza. apoi dupa cateva zile ma anunta ca de fapt motocilcleta are pretul negociat ceva mai mare dar care de fapt nu contine tva. dupa indelungi discutii reusesc sa obtin un pret mai mult decat decent apropape de suma pe care o detineam. batem palma! ma duc dupa ea cu suma comunicata jumate lei jumate euro. pentru ca nu imi comunicase daca vrea lei sau euro.

ajung acolo ii spun vanzatorului ca sunt in oras si ca ma indrept la banca pentru schimb valutar si sa imi comunice ce doreste lei sau euro. vrea lei.

schimb sa ma duc la el cu lei. acolo imi spune ca suma comunicata in euro dar care o vrea in lei la curs BNR mai trebuie sa mai adaug 1% comision de schimb. le spun ca pe mine comisioanele nu mai intereseaza si ca i-am intrebat inainte dac vor lei sau euro. nici un leu in plus nu mai aveam la mine. se uita urat la mine dar pana la urma pricepe si o iau. apoi imi spune ca nu mai gaseste caretea da in maxim 1 saptamana mi-o trimite. ma uit la moto imi place o achit etuziasmat(mare greseala entuziasmul) si no sui in masina si plec. ii cerusem sa nu imi formateze bateria pana nu ajung eu acolo si din cauza entuziasmului uit si eu si el de aceasta "mica" problema. pleca in buucresti cu moto. ajung obosit la destinatie o descarc ma duc la somn foarte obosit dar multumit. am dormit toata noapte cu zambetul pe buze (mi-au spui cei ai casei care m-au vazut). a doua zi dupa servici ma duc sa fac cunostinta mai bine cu kawa si imi dau seama ca nu pot sa o pornesc ca nu e bateria formatata. zic nu-i problema ca pun catalizatorul si in 1,5h se rezolva. NU gasesc catalizatorul si doapele de la baterie :) sun pe tip si imi spune da se pare ca le-ai uitat aici. bine zic dar cum facem? zice te duci al united si vorbesti cu x si te ajuta el. ete ca traim in romania si nu s-a putut rezolva. revin cu telefonul si imi spune ca mi le trimite el in doua zile. zic ok dar prin fan courier ca am cunostinte acolo care ma anuta cand vine si mi le aduc ei repede. mai trece o saptamana si nimic nici carte nici catalizator cu dopurile aferente. sun din nou. pei c-o fi c-o imaprarti ca har ca mar te rezolv.

 

brb

 

Mesaj completat

il intreb ce dureaza asa mult cu cartea aia si imi spune ca cei de la rar i-au cerut nu stiu ce chestie de la monitorul oficial ??!?!? ma da de ce se ceara rar-ul o chestie de la monitorul oficial? incet incet incep sa imi dau seama ca traim in romania tara de .... unde nu trebuie sa faci "afaceri" cu firme romanesti dupa legile din romania. se pierduse cartea in fine fa ce trebuie facut si trimite-mi o data alea ca tre' sa o inscriu la financiar si la politie. nimic timp de 28 zile de la data cumparararii. :lol: ma scol intr-o noapte plin de nervi si ii dau mesaj vanzatorului ca daca a doua zi nu ajunge cartea la mine ii las motorul united si sa vina sa si-o ia de acolo si in 48 de ore de la mesaj sa imi aduca banii daca nu vrea probleme!(politie, OPC, recuperatori etc. tot ce se poate in romania ca doar traim in romania). surpriza placuta de la fan primesc mesaj ca a ajuns coletul in mai putin de 24h . surpriza cand ma duc sa iau coletul ca e doar cartea fara acumultor ?!?!?!?!???!!!???!!!! zic las' ca ma duc sa fac actele si imi trimite si restul maine. ma apuc de facut actele. ma duc la fetele de la udriste care se uita pe ce acte am imi spun unde cum cu ce sa ma duc imi dau tot ce imi trebuia la mana ca sa nu stau sa le mai caut eu si plec. ma duc la financiar sector 3 sa fac demersurile. acolo incepe calvarul cel mare si negru. ma duc la primul ghiseu recomandat de registratura: "mergeti la sala 101, 102 sau 103. zic la care din ele? la oricare!" k ma duc la prima iesita in cale. domnule nu aici mergeti alaturi. zic ma nu aud io bine? ma duc... acolo o sictirita care ia bani din impozitul platit de mine si din amenzile platite de mine si taxele platite de mine s.am.d. se uita pe acte si incepe va lipseste nu stiu ce cerere. ma duc o iau o completez ma intorc. tot la aia ca era liber acolo. se uita din nou pe acte. va mai lipseste certificatul de inregistare fiscala a vanzatorului."de ce? am cumparat-o cu factura!" ca asa trebuie! bine zic... il sun pe ala si ii spun sa mi-o trimita pe fax ca o astept acolo. dupa 20 minute imi trimite faxul. ma intorc din la acelasi birou aceeasi sictirita aceeasi poveste.... va lipseste anexa la cif. "frate de ce aveti baza de date?" ca sa ne futeti pe noi nervos! repet figura si ma intorc... acelasi birou aceeasi nesimtita.... am si anexa aia! imi pare rau nu aici in biroul de alaturi... sa mor nu alta aveam casca in mana si daca era in picioare o pocneam cu ea peste ochi! ma abtin ies ma duc alaturi! se uita una pe acte si o avertizez ca daca imi spune ca mai lipseste ceva ma duc in biroul de alaturi si o snopesc in bataie pe colega ei care isi face treaba in sictir! se uita femeia la mine si intelge situatia dupa o poveste pe scurt. culmea culmilor ma ajuta un functionar public din romania sa rezolv problema... ceva ciudat in romania. buuunnn! termin aici dupa aproape o zi si o iau catre pipera. dupa amiaza lume relativ putina zic stau

ajung in fata o alta functionara frustrata si sictirita imi spune ca n-am rca il arat se uita la mine ca o vita si se exprima: "in copie" ok fa o copie daca e nevoie noi nu facem asa ceva! plec imi cer scuze oamenilor de la coada dar ma intorac in 2 minute si voi intra in fata. oamenii intelegatori! fac copia ma intorc intru in fata aceeasi ...... bip... biiip.bip bip bip.....nu aveti ITP :) zic e noua care a stat in show room... nu stie sa raspunda si intervine colegul ceva mai dezghetat si ma lamureste (bravo lui, si chiar ma ajuta cu o informatie si culmea nu a murit pentru atat!) multumesc si plec!

a doua zi iau motorul ma duc fac itp (n-am numere rosii negre violet sau alte culori) la SAMA SERVICE care va face ITP si dupa 07.06.2010 la moto.

fac ITP ma duc la politie. stau din nou la coada alta zi alta distractie si vineri! ajung in fata alta :lol: si imi spune ca nu pot sa imi iau numere ca nu stie daca a mai fost inmatriculata si ca trebuie sa fac dovada! :lol:

 

brb

 

Mesaj completat

"minunat pot va intreb de ce trebuie sa va dovedesc eu voua celor care eliberati acest tip de acte daca le-am mai avut de la voi?" se uita ca vitelul la poarta 9. ghinion zic! la care continui: nu va pot ajuta din acest punct de vedere ca nu sunt angajat la stat ca dvs. in institutia in care lucrati asa ca va revine sarcina de servici sa chemati un sef incoace ca sa ma lamureasca pentru ca altfel nu plec neam de aici de la ghiseu pana nu se rezolva!!! tot acest timp am voribit pe un ton foarte calm cu zambetul pe buze de se uitau astia cere"lucreaza" la stat la mine: ""ba io cred ca asta e nebun!!!!"" nu urlat nu injurat nu nimic...

vine un sef se uita pe acte si ma uit fix in ochii lui si astept. se uita la mine dar nu in ochii mei .... eu nu cedez se uita din nou pe acte si zice sec! veniti luni ca trebuie sa verific daca a mai fost inmatriculata!!! io zic ca asta e vrajeala!!! ca daca ar mai fi fost inmatriculat vehiculul le-ar fi aparut imediat. dar nici ei nu stiau ce sa verifice si mi-au aruncat-o pe asta!!! sun un "prieten" si ii spun te rog sa-l suni pe dl. xxxxxxx care zice ca vrea sa verifice ceea ce spuneam mai sus(ala langa mine) face ochii mari si fuge in spate! eu astept intr-un colt se intoarece musiu si ma ia de-o parte: "nu se face asa ceva!"(el mie!!!!) io zic pe fruntea mea nu scrie prost!!! vrajeala aia cu verificam daca a mai fost inmatriculata nu tine! care este adevarul? ma stii... (in gandul meu e clar RAR FURT ARANJAMENTE CU CARTEA ETC.) tgebuie sa verificam impreuna cu rar daca nu a fost furata!!!!

 

aaaaaaahhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!! urlu in gand si degeaba!!!! ma retrag si azi in loc sa ma dau cu moto o tin pe post de canapea pentru inca un uichend.

 

 

poate ca avea dreptate un motociclist care a auzit povestea mea si "intamplator" si povestea unui kawasaki versys despre care se discuta aprins in birourile din spate: poate ca e spre binele tau sa nu circuli cu motocicleta in acest sfarsit de saptamana!!!

 

continuarea in epsodul de luni!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu imi doresc foarte mult un versys. Si eu ca si tine am citit si vazut multe fimulete cu versys. Multi spun ca e o struto-camila. Eu zic ca e o moto care arata bine , poti face foarte multe cu ea si care e si inalta pentru ca eu am 1,94 si nu am ce naked sa aleg(si asta imi doresc) si nici v-strom sau transalp nu-mi plac neam.

Imi pare rau sa aud de problemele cu inmatricularea.Asta-i tara de (cuvant urat) in care traim. Vestea buna e ca da sa ploua deci nu prea aveai cum sa te bucuri de ea. :lol:

Vad ca esti din bucuresti. Eu din ploiesti dar vin destul de des pe acolo. Poate ne intalnim o data sa vad(revad) pozitia pe motocicleta si ceva impresii de la tine. Avand in vedere ca-s inalt la mine chiar e o problema cu ce motor sa-mi cumpar. Spuneam sa "revad" pentru ca eu m-am suit pe un versys la reprezentanta kawasaki acum un an.

Toate cele bune!

ps:daca nu e secret cam cat ai dat pe ea?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am avut de pierdut mult timp cu cartea ca fostul propietar o pierduse. Faza cu struto-camila e o tampenie. La masini exista cross-overe care sunt ciudate la inceput apoi se obisnuieste lumea si incepe sa le placa. Crezi ca la Supermoto nu a zis nimeni ca e struto-camila?Ziceau ca e motor de padure cu roti schimbate. Si a prins apoi la public.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau sa aud de problemele cu inmatricularea.Asta-i tara de (cuvant urat) in care traim. Vestea buna e ca da sa ploua deci nu prea aveai cum sa te bucuri de ea. :lol:

 

Vad ca esti din bucuresti. Eu din ploiesti dar vin destul de des pe acolo. Poate ne intalnim o data sa vad(revad) pozitia pe motocicleta si ceva impresii de la tine. Avand in vedere ca-s inalt la mine chiar e o problema cu ce motor sa-mi cumpar. Spuneam sa "revad" pentru ca eu m-am suit pe un versys la reprezentanta kawasaki acum un an.

 

 

ps:daca nu e secret cam cat ai dat pe ea?

 

1. ma dau si pe ploaie fara probleme. placerea nu mi-o strica vremea ci UOAMENII!!

2. da-mi un PM cand vii prin bucuresti si stam de discutii

3. cand ne vedem

 

Citeam pe acest topic ca nu e manevrabila la viteze mici!!! ete ca nu asa!!! e foarte manevrabila din toate punctele de vedere. pozitia de calarie este minunata! m-am dat in poligon. nu ma asteptam sa fie chiar asa de bine din toate punctele de vedere. dar totusi as avea o parere mai buna dupa ce voi face mai multi km si pe afra si prin oras. in curand o sa vad spune si parerea mea dupa acest drum...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

di ce am citit pe rewiev-urile de afara plasticul care inconjoara carena de bord zbarnaie la 3000 turatie motor. acum ca am inceput sa ma dau cu ea mi-am dat seama ca si la mine face. voi demonta carenele pe fata si voi pune niste burete din acela de izolat geamurile pe margine sau voi cauta ceva care sa sustina mai bine ornamentul acela. dupa va aduc la cunostinta daca dispare acel zgomot foarte suparator de altfel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.Cat despre vibratii,stai linistit,te vei obisnui.Eu am er 6f si la fel vibreaza.I-am pus peste tot burete de izolat geamuri dar degeaba.Parbrizul vibreaza rau,l-am schimbat cu un puig si e un pic mai bine.La modelul 2008 au schimbat suportii la motor,au bagat nu stiu ce cauciuc pe la bord,pe la scarite,tocmai pt a mai diminua din vibratii.oricum,e motocicleta super manevrabila si comoda.Abia astept s-o vad la titan. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stai linistit cu vibratiile.. eu m-am adaptat de la 4 inline la single in 500km... dupa 500km am facut un schimb cu un tdm si eram gata sa jur ca-i 4 inline :lol:... da o tura lunga si gata, te-ai adaptat.

 

Partea cu rotile si manevrabilitatea... cred ca e cam adevarata. La viteze mari simt mult mai precisa o roata mica pe fatza. La viteze mici cu tenere, cel putin, simt ca e mult mai manevrabila in limita de a nu pune piciorul jos. Poate si ghidon lat are o influenta, poate si ca-i mai inalta si orice ajustare se simte mai bine dar la mersul printre masini daca nu prind vre-un stop pot sa fac casa - birou fara sa ating asfaltul. La viteze mai mari si curbe totusi, roata mare pe fatza e mai imprecisa - nu ai aceeasi exactitate, trebuie ajustari... inca nu sunt adaptat complet.

 

Am cantarit si eu un pic varianta care ai ales-o, dar pana la urma am mers pe tenere ca parea mai mult orientat spre off decat versys.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu m-am orientat catre touring cat mai "inalt" si cat mai putin enduro tinand cont cont ca 90% din km ii fac pe asfalt

Mesaj completat

si se facu prima 100. in uichend tre sa rezolv neaparat zumzaitul din bord. e suparator rau! :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu m-am orientat catre touring cat mai "inalt" si cat mai putin enduro tinand cont cont ca 90% din km ii fac pe asfalt

Mesaj completat

si se facu prima 100. in uichend tre sa rezolv neaparat zumzaitul din bord. e suparator rau! :cheers:

in afara de burete gasesti cheder dintr-un cauciuc spongios, care are banda adeziva... eu nu am vazut decat alb, poate este si negru... Pe graba poti cumpara, de la un magazin de instalatii, cateva garnituri de cauciuc de 3/8... cine stie , poate iti vin idei... :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am gasit buba cu zornaitul ala suparator de la bord, prinderea de deasupra farului e foarte prost conceputa. am scos oramentul de bord. am montat in 3 locuri "burete spongios negru" cu banda adeziva pe una din parti: 1 in prinderea de deasupra farului; 2 si 3 am facut 2 garnituri lipite de bord din acelasi material in dreptul bumbilor de prindere. merge acum, nu mai e nici un zgomot. nimic.

 

uichendul asta am facut o plimbare mai lunga bucuresti - ploiesti - paralela 45 - moreni - valea lunga - pucioasa si retur. drum bun, proaspat asfaltat, pe alocuri lucrari neterminate, zone cu nisip :what: si zone "marcate" de animale domestice ierbivore (vaci,cai etc.).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...