Jump to content


Photo

Aprindere Electronica


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 dt_yamaha

dt_yamaha

    Slow Thinker

  • Membru
  • Pip
  • 258 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: Suzuki Bandit 1200
  • Numar: B50BJV;-

Posted 01 February 2004 - 03:05 AM

am si eu o motocicleta yamaha de enduro de 100 cc mai veche si ma intereseaza daca pot sa-i schimb aprinderea pe platina cu una electronica. si daca da, si aveti vre-o solutie sau aprindere de vanzare.....scrieti-mi!!!!
I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me.
>>> Tobe Sport! <<<

#2 mz2

mz2

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 67 posts
  • Interests:MOTOARE
  • Numar: 0

Posted 02 February 2004 - 09:00 PM

DEPINDE CUM ARATA CARTERUL LA PRINDERE DAR SE FACE CU O FLANSA SI PUTINE IMAGINATIE SE FACE DACA TE INTERESEAZA SUNA LA 0726223395
blackmenmoto@yahoo.com

#3 meyndt alex

meyndt alex

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 56 posts
  • Location:sighisoara

Posted 06 February 2004 - 07:53 PM

daca ai loc pe carter, dar mai important este

unde iti prinzi cama, si ce cama pui ?

eu te-as sfatui sa o lasi pe platine, ca-i mai sigur si mai simplu !!!!

vorbesc din experienta

motorul meu actual are aprinder electronica, dar urasc treaba asta

daca se fu.... CDI-ul trebuie luat altul aprox 300 euroi,

si putini se stiu la aprinderea elect.

numai bine

alex meyndt

#4 Chopper

Chopper

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 257 posts
  • Numar: PunkPatrol

Posted 09 February 2004 - 05:06 PM

Daca schema electrica e conceputa pentru motocros,cu magnetou,fara alti consumatori inafara de aprindere,da-i pace asa.Daca are instalatie de iluminat,clexon,etc si baterie cu releu de incarcare,atunci poti sa lasi platina in pace si sa montezi un ruptor electronic(cu 2 tranzistori) comandat de platina.Schema e prctica si usor de facut.Ideea e ca in cazul montajului in cauza,prin platina nu mai trece curent mare,acesta fiind suportat de tranzistorul de comutatie din montaj.Prin platina o sa treaca un curent de comanda a montajului,curent foarte mic,care nu provoaca scintei la deschidere/inchidere si implicit platina nu se va mai deteriora.
Sper sa pot pune si schema.Daca nu,scrie mail la popciprian75@yahoo sa ti-o trimit.Succes!

Attached Thumbnails

  • aprindere_el.jpg


#5 Chopper

Chopper

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 257 posts
  • Numar: PunkPatrol

Posted 09 February 2004 - 05:15 PM

Atentie!Condensatorul de recuperare de linga platina trebuie indepartat,iar tranzistorii trebuiesc pusi cu folie de mica(conductor termic si izolator electric) pe niste radiatoare de aluminiu.
Ca masura de siguranta poti sa lasi condensatorul de recuperare la locul lui dar,printr-un comutator cu mai multe contacte(si cu doua pozitii)sa revii la vechea schema de aprindere la caz ca se intimpla ceva cu montazul electronic.
Succes!

Attached Files



#6 meyndt alex

meyndt alex

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 56 posts
  • Location:sighisoara

Posted 11 February 2004 - 12:52 PM

acum imi dau seama

am inteles gresit problema ta

totusi ar fi mai bine sa iti pui la punct aprinderea pe platina

alex meyndt

#7 E.Z.rider

E.Z.rider

    InfoMoto

  • Super Membru
  • PipPip
  • 1,394 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Romania
  • Moto: cu 3 cilindri
  • Numar: de bucuresti
  • Club: liber cugetator

Posted 12 February 2004 - 12:32 PM

solutia lui chopper e cea mai buna

in caz ca se f... aprinderea el. treci pe platina simpla
poti sa tii un condensator la indemana

#8 moshulik

moshulik

    Expert

  • Super Membru
  • PipPipPip
  • 1,722 posts
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti
  • Numar: B-??-???

Posted 12 February 2004 - 01:49 PM

Alta jmecherie simpla si ieftina - se pune o simpla DIODA intre platina si bobina de inductzie. Se pune in sensul de a conduce curent de la bobina catre platina. In felul asta se protejeaza platinase imbunatatzeste si scanteia - acumularea inductiva nu se mai descarca si pe primar, unda de reflux se concentreaza pe secundar, pentru urmatoarea scanteie. Dioda trebuie sa fie de cel putzin 30Amperi si 400Voltzi.
Sã faci iarna simson si vara hondã.

#9 Chopper

Chopper

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 257 posts
  • Numar: PunkPatrol

Posted 12 February 2004 - 02:17 PM

Pt E.Z Rider- si nu numai.
In principiu ar trebui sa functioneze si la 6 V,exact asa.Fa-o si verifica practic.

#10 Axa cu Scame

Axa cu Scame

    Imblanzitor de fiare

  • Moderatori
  • PipPipPip
  • 3,429 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Rock, viata si vin la gheata
  • Moto: Africa Twin
  • Numar: regulamentar
  • Club: --- Calaret liber

Posted 12 February 2004 - 03:19 PM

Hopa! Ia stati asa mai baieti...
1. Schema ar trebui sa mearga si pe 6 v cum am eu...ar trebui sa-mi fac 2 unitati...sa inteleg ca cei 2 tranzistori sunt de putere si trebuie raciti cat mai bine.....nu?

2. moshulick detaliaza te rog faza cu dioda...o simpla dioda functioneaza ca si un montaj de aprindere electronica ???

Mie mi se impusca platinile in mod constant...gaura in cele mobile si depunere pe cele fixe..asta insemna ca sunt condensatorii mai nu-stiu-cum decat trebuie sa fie...cum anume ?

3. Pentru yamaha, cred ca e mai bine sa o lasi pe platina ei dar cu aprindere electronica care sa o protejeze si sa stabilizeze scanteia...merge orice aprindere electronica de auto/dacia daca sistemul e pe 12v.

Wolf Moto Service --> Bucuresti/Casa Presei
Service pentru toate tipurile de motociclete; Piese,consumabile si accesorii moto la cele mai bune preturi;Transport moto cu remorca specializata; Gazduirea motocicletei peste iarna.
0755 961 230  - Irina; 0727 132 163 - Axa ; 0733 627 147- Andrei
Email: wolf.moto@yahoo.com;comenzi@wolfmoto.ro
www.wolfmoto.ro

 

 


#11 mz2

mz2

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 67 posts
  • Interests:MOTOARE
  • Numar: 0

Posted 12 February 2004 - 08:39 PM

O APRINDERE DE MOBRA SAU DE HOINAR CA SUNT ACELASI DAR SA FIE APRINDERE BOSCH CA ALEA SUNT MAI BUNE TI-E TI-AR REZOLVA PROBLEMA
blackmenmoto@yahoo.com

#12 dt_yamaha

dt_yamaha

    Slow Thinker

  • Membru
  • Pip
  • 258 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: Suzuki Bandit 1200
  • Numar: B50BJV;-

Posted 12 February 2004 - 09:14 PM

hm..... de fapt nu am facut nimic. hai sa va explic cum trebuie: eu am magnetoul ei original (mitsubishi) care este ok. deci el nu are nimic, si sezonul asta as putea circula cu ea fara sa ii schimb toata aprinderea, in principiu pentru ca nu am bani, nu de alta. dar...(aici e marele dar) platina mea mobila s-a crapat pe jumatate si nu mai functioneaza. Eu am cautat si la dracu' platina la fel si nu am gasit. Deci daca nu fac rost de undeva rapid, singura solutie este sa schimb toata aprinderea. Am auzit totusi ca ar mai exista o solutie si asta consta in a schimba decat pastila de la platina. hm? ce ziceti? In rest se poate: am gasit aprindere noua de Puk (o chestie cehoslovaca) si mi-a zis mecanicul ca se potriveste perfect numai ca nu am gasit-o, ci tre' sa o cumpar si e 110 Eur. thanks si astept raspunsuri.
I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me.
>>> Tobe Sport! <<<

#13 ZIDU'

ZIDU'

    Expert

  • Moderatori
  • PipPipPip
  • 4,413 posts
  • Location:Bucuresti
  • Moto: ij 56 + bmw f650 dakar
  • Numar: TR 90 AUM B 67 AHB

Posted 13 February 2004 - 07:55 PM

poti sa schimbi pastila fara grija. se facea chestia asta si la oltcit mai demult. daca vrei amanunte despre operatie da un mail

#14 ZIDU'

ZIDU'

    Expert

  • Moderatori
  • PipPipPip
  • 4,413 posts
  • Location:Bucuresti
  • Moto: ij 56 + bmw f650 dakar
  • Numar: TR 90 AUM B 67 AHB

Posted 18 February 2004 - 03:58 PM

uite cum se face, am trimis fisierul si pe mail

Attached Thumbnails

  • schimbare_pastila_platina.JPG


#15 dt_yamaha

dt_yamaha

    Slow Thinker

  • Membru
  • Pip
  • 258 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: Suzuki Bandit 1200
  • Numar: B50BJV;-

Posted 18 February 2004 - 09:03 PM

te cred, procedeul nu e greu, insa platina mea mobila nu are nici o gaura de nici un fel. deci, din cate am inteles eu, a mea e pusa printr-un fel de lipire la cald, ce fac eu in situatia asta?
I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me.
>>> Tobe Sport! <<<

#16 and

and

    Incepator

  • Membru
  • Pip
  • 108 posts

Posted 18 February 2004 - 09:50 PM

Hopa! Ia stati asa mai baieti...
1. Schema ar trebui sa mearga si pe 6 v cum am eu...ar trebui sa-mi fac 2 unitati...sa inteleg ca cei 2 tranzistori sunt de putere si trebuie raciti cat mai bine.....nu?

2. moshulick detaliaza te rog faza cu dioda...o simpla dioda functioneaza ca si un montaj de aprindere electronica ???

Mie mi se impusca platinile in mod constant...gaura in cele  mobile si depunere pe cele fixe..asta insemna ca sunt  condensatorii mai nu-stiu-cum decat trebuie sa fie...cum anume ?

3. Pentru yamaha, cred ca e mai bine sa o lasi pe platina ei dar cu aprindere electronica care sa o protejeze si sa stabilizeze scanteia...merge orice aprindere electronica de auto/dacia daca sistemul e pe 12v.

Daca ti se impusca platina in mod constant, e chiar indicat sa verifici legatura la masa a platoului sau ce ai tu acolo. Daca piciorul platinei nu face contact perfect, schimbi platinile foarte des. Eu am un Trabant si pateam asta, pana m-a luminat si pe mine unul.

#17 ZIDU'

ZIDU'

    Expert

  • Moderatori
  • PipPipPip
  • 4,413 posts
  • Location:Bucuresti
  • Moto: ij 56 + bmw f650 dakar
  • Numar: TR 90 AUM B 67 AHB

Posted 19 February 2004 - 01:08 AM

Daca nu are gaura (nu se vede nit pe partea aialalta) se poate indeparta cu rabdare, flex, piatra de recteificat si atentie vechea pastila si apoi poti sa dai o gaura adecvata operatiunii in cauza. Diametrul gaurii il iei de la platina de la care ai scos pastila.
Atentie la degete daca te joci cu scule periculoase pentru ca lucrezi cu piese mici si........... Daca esti din bucuresti sau ajungi ape aici ti-am zis ca te ajut eu.

#18 dt_yamaha

dt_yamaha

    Slow Thinker

  • Membru
  • Pip
  • 258 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Moto: Suzuki Bandit 1200
  • Numar: B50BJV;-

Posted 19 February 2004 - 01:18 AM

da sunt din Bucuresti
I wouldn't recommend sex, drugs or insanity for everyone, but they've always worked for me.
>>> Tobe Sport! <<<

#19 mao-san

mao-san

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 1,316 posts
  • Gender:Male
  • Location:ブカレスト
  • Numar: din Al.
  • Club: nu am si nici nu vreau

Posted 11 March 2004 - 09:07 AM

uite cum se face, am trimis fisierul si pe mail

Attached Image

iar cand ai nituit platin ai deformato(suprafata de lucru),si binentzeles ca nu a ma i functionat in parametri

vand sony xperia play android ,perfecta satare de functionare si estetic 400ron (cu cablu date ,charger,card 2Gb,husa)
0723211823 Marius, Bucuresti



ktn3.jpg

Am deschis sezonul pt reparatii moto 2010
Cei care aveti probleme apelati cu incredere la: 0723211823 Marius (mao san)
PT. INTREBARI POSTATI AICI: http://www.motocicli...?...8527&st=180


#20 mao-san

mao-san

    Avansat

  • Super Membru
  • PipPip
  • 1,316 posts
  • Gender:Male
  • Location:ブカレスト
  • Numar: din Al.
  • Club: nu am si nici nu vreau

Posted 11 March 2004 - 09:13 AM

am o aprindere de kawasaki 125 cmc 2 timpi 5 trepte racit aer(este sport )deci are decat scantee ,nu si lumini (cdi incorporat in bobina).sunt din bucuresti ,iar daca te intereseaza o dau la 100$

vand sony xperia play android ,perfecta satare de functionare si estetic 400ron (cu cablu date ,charger,card 2Gb,husa)
0723211823 Marius, Bucuresti



ktn3.jpg

Am deschis sezonul pt reparatii moto 2010
Cei care aveti probleme apelati cu incredere la: 0723211823 Marius (mao san)
PT. INTREBARI POSTATI AICI: http://www.motocicli...?...8527&st=180





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users