Sari la conținut

Abonamente Univers Moto


AdrianB1
 Share

Postări Recomandate

Fiind într-o dispoziţie generoasă am intrat pe site la Univers Moto ca să îmi fac un abonament. Gândeam şi eu ca omul normal: unde să fac abonament la o revistă? Păi, pe site.

 

Şi ce găsesc acolo: http://www.universmoto.ro/simplepage--Abonamente--20.html

"Abonamentele se fac prin oficiile postale si filialele Rodipet S.A. din toata tara, pentru pozitia de catalog 4856."

 

Frumos, adică dacă vreau un abonament mă duc eu la Rodipet şi îl fac, că e interesul meu să aibe revista vânzări şi cei care lucrează la ea aşteaptă să vină lumea la ei. Da, doar că Rodipet-ul nu ştiu unde dracu' e şi nici nu mă interesează, mai ales că la orele la care ajung acasă nu mai e deschis decât la non-stop.

 

Deci, mai aşteptaţi, până atunci fac abonament la o revistă moto la care să mă abonez de acasă din fotoliu (ştiu, sunt comod, dar e pe banii mei) şi pe care să o plătesc tot din fotoliu cu un card. Visa, Mastercard, American Express sau ce oi vrea. Iar cei de la Univers Moto să stea comod în birou şi să îşi ia salariile în continuare. Nu mă priveşte pentru ce, că sigur nu le iau ca să deservească cititorii cât mai bine. Cât de bine? Cât e nevoie.

 

PS. Sigur găsesc o revistă la care să nu mişc altceva decât degetele pe tastatură ca să mă abonez. Chiar dacă ar fi în USA, UK sau Franţa şi tot găsesc una. Suntem în anul 2006, chiar şi taxiurile vin la comandă şi au început să accepte carduri, nu mai stau la colţ să vină clienţii după ele.

 

PPS. Nici MotoLife nu face abonamente pe site, dar nici nu pretinde că e numărul 1.

 

Şi ca să nu uit: mi-a plăcut sondajul curent. Dacă cineva nu are motocicletă singura variantă e că nu o să cumpere niciodată. Oamenii ori au avut şi au sau nu motocicletă, ori nu au avut şi nici nu vor avea. Deci, pe rând toţi cei care au avut vreodată vor dispărea (mor de bătrâneţe) şi nimeni nu vine să le ia locul. Ar fi categoria "Nu am dar o să îmi iau". Cea care lipseşte din sondaj.

post-7203-1142622424_thumb.jpg

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau ca nu se pot face altfel abonamente insa suntem dependenti de cei care distribuie revista. Producerea si distribuirea ei sunt doua lucruri complet separate! Noi nu avem infrastructura sa putem sustine o distributie proprie. Nici macar cotidianele de mare tiraj nu isi distribuie singure... Pentru ca nu pot!

Apoi nu trebuie uitat ca in Romania posibilitatile inca sunt limitate... Si crede-ma ca-mi amintesc asta in fiecare zi, cand ma uit la motorul meu. In occident poate nu ar fi trebuit sa te zbati atat de mult ca sa ajungi sa-ti cumperi o motocicleta SH! Ce gasesti in Germania/Italia/etc cu 1.000 de euro ajunge la noi la 2 jumate. Pentru ca noi suntem atat de bogati incat avem de platit taxe mai mari ca le ei si TVA peste taxa si altele :laugh:

Probabil s-ar putea face si asa ceva... Totusi, costurile ar fi mult mai mari iar lumea s-ar deranja mai degraba pana la posta sau o filiala Rodipet decat sa plateasca in plus.

Acum ca sa intelegi putin ce inseamna... Ca sa vinzi online trebuie sa implementezi un sistem sigur, adecvat produsului pe care vrei sa-l vinzi. Daca in Occident ai preturi decente si deja e o banalitate, in Romania lucrurile nu stau chiar asa.

Te costa softul si implementarea lui. Din start... Pentru ca este vorba despre un magazin online, chit ca vinzi abonamente! Nu ti-l face nimeni pe gratis. Apoi trebuie sa inchei un contract cu un e-gateway care ia banii de pe cardul cumparatorului si ii vireaza in contul tau/altei firme. (Un exemplu ar fi GeCad in Romania, care pe langa RAV Antivirus face si asa ceva) Pe langa taxa de initializare ti se ia un comision de x% din fiecare tranzactie si o suma stabila de platit pe luna pentru mentinere. Apoi trebuie facuta tranzitia, ca banii respectivi ergo si comanda sa ajunga direct la furnizor (distributie)... Care si el isi va lua un comision aferent. E de inteles ca nu vei mai putea vinde revista respectiva la pretul de pe piata fiindca trebuie sa incluzi si toate comisioanele/taxele de mai sus. Asa vei avea o revista care in loc sa coste sub 5 lei, sa fie 7-8-9-10...! Tu ai mai cumpara in conditiile astea? Sincer, ar merita o asemenea investie in conditiile astea? Cati oameni ar cumpara real?! Ti-ar acoperi cheltuielile pe care le ai? Hai, macar taxele lunare pentru sustinerea serviciului!

In viitor poate se vor schimba lucrurile si atunci negresit vei putea sa te abonezi si online.

Sper ca te ajuta sa intelegi motivele pentru care nu se poate face asta deocamdata.

Bafta si asfalt uscat. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...