Sari la conținut

14 Zile De Romania


Postări Recomandate

Da, voi merge in mare parte singur, desi exista posibilitatea ca unii prieteni sa mi se alature pe cateva etape. Da, planuiam tura asta de dinainte de a-mi lua motoreta. Da, sunt pregatit, desi deocamdata sunt la stadiul de "si ce dracu' am mai uitat sa pun in bagaj?!". Roll-bag-ul Louis aproape plin, camera are baterie si card (prietenii stiu de ce :disappointed:), cortul e adunat, sacul e strans, laptopul e pregatit. O sa incerc, pe cat posibil, sa tin un jurnal zilnic pe care sa-l postez aici, insa voi fi dependent de HotSpot-uri. Altfel, doar astept sa plec in mica aventura.

 

Despre mobra, e un Suzuki DR 350 din '92. Kilometraj? Aproape de 47.000km. Probleme cu ea pana acum? In afara de cablul de decompresor care s-a rupt si inca n-a venit in Romanica (il voi astepta la Cluj), nimic. Probabil cea mai proasta alegere posibila pentru un tur de 3000-3500km, dar e singura. Cred ca o sa va obisnuiti dupa cateva zile cu, deja cliseul, "si m-am asezat pe bordura, oricum e mai moale decat saua". La fel, o sa fie la ordinea zilei goana mea dupa benzinarie si sa nu va mire daca o sa zic ca am impins la ea kilometri buni (desi imi doresc din tot sufletul sa nu se intample asa ceva). Altfel, gumele sunt noi, semnalele sunt lipite cu banda adeziva, bujia e proaspata (si imi vine s-o pup cand o vad ce culoare frumoasa are), uleiul e aproape nou (o sa am la mine un litru pentru completat si pentru "Doamne-fereste", consuma cam 100ml/1000km), trusa de scule pentru reparatii pe marginea drumului, Poxipol si alte nebunii.

 

Traseul schematic, pe zile, este:

28 Bucale - Pitesti - Rm. Valcea - Horezu - Novaci - Transalpina - Obarsia Lotrului - Petrosani - Tg. Jiu - Runcu - Cheile Sohodolului

29 Runcu - Tismana - Pades - Baia de Arama - Cerna sat (?) - B. Herculane

30 B Herculane - Morile de apa de la E. Murgu - Anina (panta inversa, apa curge la deal) - Ciudanovita (satul care sta pe un zacamant de uraniu, hence the name) - Resita - Semenic - Lugoj - Nadas (the Romanian ghost town) - Timisoara

31 Timisoara - (daca timpul permite, Beba Veche, monumentul Triplex Confinium, cel mai vestic punct al tarii) - Rosia Montana, dar cu foarte multe crosetari prin Apuseni pe drumuri secundare/forestiere

1 Rosia Montana - Horea - Lacul Tarnita - Cluj Napoca (tot cu multe crosetari)

2 Cluj Napoca - Jibou - Baia Mare - Sapanta - Sighetul Marmatiei (cel mai probabil, incluzand o tura pe traseul de la C.E.R.)

3 Sighetul Marmatiei - (daca exista posibilitatea, o fuga in Ucraina la 20km de granita pentru a ajunge in centrul geografic al Europei. You know, just for the bragging rights) - Viseu (mocanita) - Nasaud - V. Dornei

4 V. Dornei - Lacul Izvorul Muntelui - Cheile Bicazului - Gheorghieni (etapa cu mult offroad)

5 Gheorghieni - M. Ciuc - Lacul Sf. Ana - Focsani

6 Focsani - Bacau - Galati

7 Galati - Tulcea - (daca imi permite timpul, trecut cu bacul in Delta, apoi mers pe drum pana la Chilia Veche, eventual campat acolo) - Dunavatu (cel mai estic punct uscat al Romaniei) - Enisala - Histria - Vadu

8 Vadu - Explorat Dobrogea - Vadu/Vama Veche

9 Povestit aventuri si patanii motoretiste fetelor in Vama (practic lancezit pe plaja, oriunde ar fi asta)

10 Vama Veche - Negru Voda - Baneasa - Silistra - Calarasi - Bucale

 

Cred ca primele poze si vorbe vor aparea pe 29, seara, cand voi fura niste net de la un hotel de fitze din Herculane, apoi doar la Rosia as mai putea avea probleme cu lipsa conexiunii. Aaaaa... Si atat. Abia astept.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iti urez multa bafta

poate iti tragi partener de drum...unu lent cei drept..

luni marti miercuri ...sunt si eu liber

si aveam de gand sa fac transalpina..sibiu...transfagarasan

si poate te insotesc pe transalpina...u urci pana la sebes?!

cand vi u din tara ...vreau sa plec eu..dupa 9 mi-am bagat bagat concediu:d (urmeaza tot asa un traseu mai lungulet)

 

numai bine si vreme buna

Editat de crazy_mouse_87
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Acum ani buni de zile niste englezi faceau turul lumii cu Dr350. Asta asa, de imbarbatare :D :disappointed: .

Ma bucur ca vad in traseul tau locatii in care am fost si eu.

Ma bag si eu in seama pe topicul tau ca sa iti zic ca stau la dispozitie cu orice info despre punctele tale de interes din zona Banatului.

Zona aia ciudata unde urca motocicleta la deal este la iesirea din Oravita. Si eu cand am povestit de ea am spus din greseala Anina.

Nu are rost sa mentionez ca toti cei carora le povestesc nu ma cred... I-am povestit si unui coleg din Caras iar el, cu ranjetul pana la urechi, l-a sunat pe un sofer de camion din Oravita.

Nu vrei sa stii ce fata a facut si cam cat misto si-a luat in ziua aceea, dupa ce i-a confirmat soferul treaba cu urcatul la deal. :blbl: :) :-L

 

Eu ti-as recomanda sa mergi la Lindenfeld. Nadas e ok dar nu e ceva foarte-foarte spectaculos. Lindenfeld (la aprox 15-20 km de Caransebes parca, se desprinde din drumul C. - Herculane) am inteles ca e mai ciudesnaia.

 

P.S. - Eu mi-as lua neaparat la mine 2 camere (Doamne fereste de niste gauri pe care sa nu le poti peteci si sansele sunt f. mari, aprox. 25-30 Ron/buc), 2 leviere si un compresor moto/pompa (preferabil primul, cand e vorba de aruncat cauciucul pe janta si ai nevoie de 3-4 atm). Sigur gasesti prin Bucale. E aprox. 11 Euro la Polo. Il legi cu 2 cabluri la baterie (old-school style).

Editat de Popescu_ MihailRaul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Partea cu Banatul am luat-o de la tine. As in "imitatia e cea mai buna forma de flatare". Lindenfeld este, din pacate, out of reach, iar in privinta penelor, o sa-mi caut prin benzinarii tuburi de umflat, cum e cel de la Motul. Altfel, Poxipol, petice si cerut disperat ajutor in urmatorul sat :disappointed: In 12.000km n-am avut vreo pana, poate ma tine norocul pe mai departe.

Editat de uzunu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca reusesc sa scap de la munca luni si marti as veni si eu pentru transalpina.

Iti dau un PM maine cel tarziu sau te sun sa iti zic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Cumpara-ti camere. Crede-ma ca sprayul acela e o inutilitate maxima.

Uite, acum 2 saptamani, ce a facut un cui simplu, indoit si ruginit (f.y.y.f.f.) din camera mea spate.

 

post-3763-1217094984_thumb.jpg

post-3763-1217094996_thumb.jpg

 

Mizeria aceea ca prenandezul e substanta din sprayul de pene. Era seara si @fade2black a insistat sa incercam cu sprayul. Pana la urma tot la scoala veche ne-am intors. In maxim o ora era gata totul.

Prin gaura din a doua poza bagam mana.

Nu stiu nici eu cum a putut un cui sa faca atata dezastru. Nu am mers pe pana decat vreo 10-15 metri, cat am avut nevoie sa opresc. Ventilul nici nu l-am mai putut scoate pentru a il refolosi, din cauza acelui lipici.

 

Sper sa nu te superi ca am postat asta. Chiar nu fac un scop din a te panica. Vreau doar sa intelegi ca la camere sprayul ala e fix zero.

 

 

P.S. - Ai unde sa stai in Timisoara?

Editat de Popescu_ MihailRaul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Timisoara voi sta la un coleg care este, din pacate, vitezist :blbl: Istvan "Ecy", are un gixxer de 750. Ai PM.

 

Integralu' si soarecele, stiti fiecare ce aveti de facut :disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multa bafta, mishto tura iar cu rezervorul tau ala imens, asi putea spune ca chiar plina de tupeu! Cind o fi ziua ta invita-ma si pe mine si poate data viitore vei avea o varianta putin modificata de posibilitate de deplasare.....Cit despre camere: Ia-ti tata cu tine una de rezerva, ca nu costa decit 50 de lei da-ti poate salva dorsalul, ca dupa ce am vazut pozele alea de mai sus mi s-a facut frig in desert :disappointed: la gindul ca n-am si eu una la mine..... Noroc ca pe aici nu prea sunt cuie....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Crede-ma ca sprayul acela e o inutilitate maxima.

 

 

Eu am avut o pana undeva pe niste drumuri forestiere si tot ce-am avut la mine a fost un spray de pana Motul. Mi-a umflat roata si a si reparat-o provizoriu. M-a tinut sa-i dau goarna prin gropane pana acasa. Daca e doar intepatura si nu taietura sau alte gauri mari, sprayul Motul (pe care scrie ca repara camera si fara camera) are o utilitate macar provizorie.

Imi imaginez ca daca as face pana noaptea si pe ploaie, tot ce mi-as dori ar fi un spray de pana. Macar sa incerc, si tot mi l-as dori atunci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun, poze din primele trei zile gasiti aici http://www.flickr.com/photos/29812208@N00/...57606455259237/

 

Acum, pot spune ca sunt blocat in Timisoara din cauza cutiei de viteze care mi-a crapat. Intra, la coborare, dintr-a treia direct in neutru, iar din neutru nu vrea deloc sa intre in prima viteza. Probabil engaging dogs. O sa merg la un mecanic, cu ea asa nu imi continui drumul, desi asta ar putea insemna mai multe zile de reparat...

 

Update

 

Totul e ok, era doar schimbatorul stramb. Totusi, mecanicul a zis ca-mi face si cablul de decompresor care s-a rupt acum ceva timp, insa maine. Cu alte cuvinte, voi mai sta o zi prin Tim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine cand totul se termina cu bine ;)

chiar ma gandeam cum naiba ti s-a stricat cutia?!

faine pozele..."iese la iveala meseria"

bafta max in continuare, drum bun, fara incidente si asteptam poze in continuare

poate poate reusesc sa ajung si eu la vadu, deocamdata nu promit nimik... :D

 

(ala e satul care sta pe zacamantul de uraniu?!)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma apuc de scris diseara, ma baga Raul prin niste coclauri putin mai tarziu :D

 

Da, Ciudanovita e satul care sta pe cel mai mare zacamant de uraniu din tara.

Editat de uzunu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

legat de sprayul pentru pana : eu am avut un por in roata fata, si am zis sa incerc minunea : a iesit pe toate partile, a umplut janta de spuma lipicioasa pe interior, si nu a rezolat nimic. am dat roata jos, schimbat camera, umflat cu pompa de bicicleta cat s-a putut si incet incet pana acasa :D

 

bafta multa in excursie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca si eu momentan stau (dar de buna voie, nu silita), am avut timp sa stau juma de zi sa vad pozele voastre. Faina distractie, mi-e dor de o curba din aia dupa care ti se taie respiratia cind vezi unde ai ajuns! Din astea numai la noi in munti gasesti! Sa-ti fie reparatia cit mai scurta! Apropo, si mina aia mai e in exploatare? Cite minutze au oamenii pe acolo?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super traseul si compania care am avut-o. Imi pare rau ca nu am putut sa continui.

Aici mai gasiti cateva poze si de la mine din primele 3 zile.

http://picasaweb.google.com/dttravel/Tura3Zile283107

Drum bun in continuare si succes cu mobra. Repar-o cat mai repede si termina tura !! :D

Editat de CosX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bafta in continuare ...

asteptam pozele in continuare ;)

 

 

si cateva din poziliii facute de mine :D

intradevar super traseu si super companie :)

 

http://picasaweb.google.com/crazymouse.marius/Transalpina

Editat de crazy_mouse_87
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Luni dimineata, 7:30. Cu Andrei si Marius ma intalnesc la pasajul lui 41. De acolo, cap compas spre Metro sa-si cumpere izoprene. Bun, totul e-n ordine, bagajele sunt pe mobre. Pe cai, pe ei si pe mama lor. Autostrada la viteza medie de 90 (Marius cu XTu' de 125), mici pe Dealul Negru, Rm. Valcea, prins bariera la Horezu. Intotdeauna mi-am dorit sa vad trenul care trece pe acolo si acum am avut parte de el. Si de o dezamagire imensa. Calea ferata este de ecartament ingust si ma asteptam la o "pufaitoare", nu la un diesel. Probabil visez prea multe mocanite.

 

2716703387_0e6ec97d89_o.jpg

2717517618_a675357f19_o.jpg

 

De la Novaci la Ranca sunt o serie de serpentine pe asfalt absolut delicioase. Problema e ca nu pot fi taiate pentru ca toata lumea le taie. Inclusiv quadurile de 50 care duc copii. Urcarea pe Transalpina o facem pe ceata, iar in pasul Urdele nu vedem la nici 20 de metri. De obicei, pe partea cealalta ar trebui sa fie curat. Si de data asta. Numai ca Andrei abia reuseste sa treaca de urcarea aia nasoala dupa ce i se opreste si motorul. Tot pe aici ne gasim si cu un XT de 600 cu numere de Brasov. Imi pare rau ca nu ti-am retinut numele, ca tu m-ai recunoscut :D Prin balta inca din golul alpin trecem de cateva ori. Andrei cu casca deschisa. Ok, pozele sunt misto, dar ne-am udat grav. Inclusiv in cap. Si mai e un rau de trecut. Din pacate, iar au deviat cursul. De data asta e ditamai groapa in mijloc care cam inghite motorul. Gaz acolo sau baie acolo. Normal ca gaz. Urmeaza Petrosani, valea Jiului si ne campam pe cheile Sohodolului.

 

2716703855_c763c2285f_o.jpg

2716704067_6338113196_o.jpg

2717518346_840b8964a9_o.jpg

2717518530_73d0a413c0_o.jpg

2716704711_719493e4a7_o.jpg

2716704899_598505012c_o.jpg

2716705063_e34f40dffe_o.jpg

2716705313_e0abe29d62_o.jpg

2716705503_87b03dd9b5_o.jpg

2717519682_e2dc23faeb_o.jpg

 

2716706025_2eae0da449_o.jpg

 

Bun, a doua zi a inceput cu BMW-ul care nu mai pornea. Dupa cateva impingeri, cateva ore de scarpinat in cap si verificat, am dat si de cauza problemei: Andrei mersese cu bateria fara apa mult timp si doar acum ne-am dat seama. Era atat de goala bateria incat incepuse sa devina porno. Bun, daca noi plecasem in Sohodol in jur de 11, pe la 2 eram din nou pe drum. Manastirea Tismana, locul unde ti se spune de tzshpe ori ca nu poti face poze ca, cine stie, poate esti satanist (si violator de babe, as putea adauga), iar monumentul de la Padis, ascuns de orice privire, este o emblema pentru Romania "turistica".

 

2717520120_62c601fbac_o.jpg

2716706543_83422e1b11_o.jpg

 

Dupa Baia de Arama, dupa o caldura inabusitoare, dupa cateva minute de pauza la facut poze langa un semn de circulatie mai... special, incepe grindina. La nivelul boabelor de mazare, daca nu chiar mai mare. Militareste, costumul de ploaie e imediat pe mine, mai greu la Marius care nu prea are asa ceva ;) Bine ca se termina repede ploaia, asfaltul se usuca si incep sa ma dau grav. La ros margini. Inca vreo 15km pana la Cerna sat si Cheile Corcoaiei pe care le-am descoperit din greseala, dup-aia baie in piscina, pus cort, cumparat stuff. Si totul mergea bine pana cand un (cuvant urat) a aruncat o racheta. Cam naspa cu tantarii, totusi.

 

2716706751_e211974b5d_o.jpg

2717525062_cf096a49a6_o.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Stateam si ma gandeam... E cu dus si intors, domnilor! Serios acum!

Adica, na... pe de o parte zic :

"Ma, omul asta nu mai scrie nimic ? Ce naiba, ca doar povesteste super fain iar de fotografii ce sa mai zic... Nu ai cum sa nu apreciezi ce scoate mana, ochiul si aparatul lui. "

 

Pe de alta, experimentand macar la nivel de imaginatie viata dincolo de forum, vad in fata mea un bord dreptunghiular, cu cele doua cadrane ale sale inconjurate de inbusuri, o turatie si un kilometraj imprimate cu litere imense (ca sa le poata vedea toti pompatii cu adrenalina si bucurie care sunt posesorii de DR350), o aripa fata, alba, prelungindu-se ca o cataliga, cheile care zdrangane de ghidon si un duduit tipic pentru micul, dar voinicul tractor.

Si atunci realizez ca L. se bucura in liniste si in sinea-i tacuta de frumoasa lui calatorie prin tara de dincolo de timp.

Pentru mult prea putin timp coleg de drum, raman un profan al observarii realitatii, redand-o mult mai brut decat o simte omul nostru nr. 1:

 

Un asfalt topit dupa "wonder woman" :

post-3763-1217883071_thumb.jpg

 

Fatala femeie nu l-a prea bagat in seama. Avea o calatorie inainte :

Timisoara - Dumbravita - Pischia - Bencecu de Jos - Nadas - Buzad - Charlotenburg - Comeat - Hodos - Topolovatu Mare - Timisoara.

Cine vrea sa vada in detaliu traseul ar face bine sa se lipeasca de Abc-ul moto-turistului. Era de vanzare pana si intr-un Petrom uitat de lume la Dumbravita:

post-3763-1217883083_thumb.jpg

 

Intre Dumbravita si Giarmata se lucra. La un semafor ne zice un domn ca "unul de-al vostru se da de nebun pe`aci pe camp". Hehe ! Era Marian, omul la care era cat pe ce sa ne infiintam la poarta ca sa cumparam piese de DR.

Ne-am dat si noi pe camp pana la el iar dupa aceea i-am lasat pe ei, ca intre Dr-isti, sa se/le admire :

post-3763-1217883091_thumb.jpg

 

La Pischia, in mijlocul campiei, curge apa minerala :

post-3763-1217883100_thumb.jpgpost-3763-1217883108_thumb.jpg

 

Aproape de Nadas, dupa Bencecu de Jos :

post-3763-1217883117_thumb.jpgpost-3763-1217883126_thumb.jpg

 

Biserica Ungureasca din Nadas :

post-3763-1217883137_thumb.jpg

 

Biserica Ortodoxa din Nadas in prima poza. Peste tot in jur o atmosfera boema de seara de august.

Era vremea de dinainte marilor betii de sfarsit de vara. Mirosea a prune fierte, a sambure de prune si a lene.

post-3763-1217883155_thumb.jpg post-3763-1217883171_thumb.jpg

 

Cei din sat, de putini ce erau, de singuratate si de alungat plictisul se invitau reciproc :

" - Nea ._._., nu mergi si cu mine pana la ._._._ ?"

" - Ba, ma ! Hai ca viu !"

post-3763-1217883183_thumb.jpg

 

Pe langa Buzad (mi-am promis ca atunci cand imi voi cumpara un DSLR si voi invata sa il folosesc, aici ma voi opri cu un trepied si cateva ore la dispozitie. Este plin de case tipice zonei Banatului, construite de etnici germani cred sau inspirate de la ei. Un muzeu in aer liber, ascuns de invaziile barbare)

post-3763-1217883193_thumb.jpg

 

Din pacate si la Charlotenburg ne grabeam si nu am avut timp sa urcam pe un deal ca sa vedem forma de soare a satului (unicat, cel putin in Romania). Poza de pe net :

post-3763-1217884645_thumb.jpg

 

De la Charlotenburg am mai trecut pe aici :

/index.php?...t&p=1279397

dupa care... back home, unde ne astepta un Beck`s pregatit olteneste:

post-3763-1217883209_thumb.jpg

 

A doua zi, inainte de a isi continua periplul, L. a mai oblojit un pic la semnalizarile Dr-ului iar nea Szony a pus la punct cablul decompresorului :

post-3763-1217883216_thumb.jpg

 

Yami a inteles ca nu mai e prioritate si statea cuminte la umbra :

post-3763-1217883223_thumb.jpg

 

Cam asta fuse in mare o poveste de 2 zile !

 

Bafta si drum bun plin de bucurii in continuare, maestre !

 

Raul.

Editat de Popescu_ MihailRaul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Raul, excelent povestit.

 

Deocamdata sunt in Bacau si incerc sa scriu pe laptop pentru ca, in momentul in care voi prinde din nou net, sa pun zilele din urma. Pe scurt, iar am avut problema cu schimbatorul, dar care s-a rezolvat destul de repejor intr-o benzinarie in Sighetul Marmatiei, iar oglinda dreapta a plesnit din surub si n-am reusit s-o prind cu sudura. Altfel, de pe 8 pe 10 voi fi la mare in locul stiut, cine vrea sa dea de mine, va astept cu telefon :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...