Sari la conținut

Imagini Dezolante


gabi bv
 Share

Postări Recomandate

Vizitator _Raul_

Ruinele otelariilor de la Otelu Rosu (CS).

Ruinele Fabricii de Otet de la Margina - TM.

Acum cativa ani am descoperit blogul unei arhitecte din Bucuresti pasionata de ruine industriale. Nu stiu daca mai exista sau nu. L-am gasit cu un search dupa "ruine industriale" pe Google.

La fel, acum este ceva fundatie/ong prin Bucuresti, format de foarte multe arhitecte + profesoare de la Fac de Arh. Urbanism Bucuresti etc care au un blog imens - "monumente uitate" sau ceva de genul dar ele se axeaza pe ruine de conace, castele, nu pe cladiri industriale.

La un moment dat am facut un topic despre sate parasite din Romania. Acolo sa vezi filme de groaza. Unul din TM (Nadas) si altul din Caras (Lindenfeld) le-am vazut de cateva ori dar am gasit acum, in timp ce lucram la tura Timisului, sate ce mai exista doar ca unitate administrativa insa pe G. Earth nu mai vezi nimic (poate doar pete ale fosturilor drumuri). De-abia astept sa imi scot Tenerele de la mecanic zilele astea ca sa dau o tura si sa vad ce si cum.

In Timis, in zona de granita f. misto sunt si ruinele pichetelor de graniceri de pe frontiera cu sarbii. Tot aici este plin si de buncare abandonate de pe vremea cand Ceausescu si Tito (parca prin anii 65-75) erau la cutite bine si se pregateau de razboi. Ne-am cam dat emotii reciproc eu si granicerii de pe zona verde cand colindam pe acolo cu bicicleta ca sa le vad.

Editat de _Raul_
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...
  • Răspunsuri 55
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Iar bump, iar eu.

Am dat peste un reportaj din 2012 despre termocentrala de la Crivina, mentionata mai sus.

 

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/termocentrala-de-la-anina-marea-ambitie-a-epocii-de-aur-s-a-dovedit-a-fi-cooperativa-munca-in-zadar-ce-a-ramas-dupa-30-de-ani.html

 

P.S. Poate reuseste cineva sa mute topicul asta intr-un loc mai vizibil. Abia l-am (re)gasit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

abia acum am vazut acest topic si "ma simt dator" sa postez(de pe google din pacate) poze cu ruina combinatului chimic baia mare.ani de zile cel mai poluat aer din romania.acum,din fericire,unul din orasele cu aerul cel mai curat.cand eram mic,faceam sport la 500 m de renumitul combinat si tin minte cum faceam miscare cu masti pe gura si beam lapte de numa numa(neutraliza efectele gazului,se zicea).in oras era ceata zi de zi,noapte de noapte,nu vedeai nimic de cata poluare era.am scapat majoritatea locuitorilor cu mici probleme de sanatate rezolvate ulterior.acum e doar un loc parasit in care se zice ca se mai lucreaza,dar de fapt e doar portarul si inca vreo 2-3 care stau degeaba.maretia acestui combinat este turnul de turnul de 351.5m care acum sta marturie a dorintei unora de a face "un loc mai bun",in realitate nu facea altceva acel turn decat sa arunce poluarea pe satele din jur si peste dealul ce margineste orasul.

se tot discuta de ani de zile sa se faca ceva turistic(ar si avea ce) cu acel turn dar e prea costisitor,cum la fel de costisitor daca nu chiar mai rau e si sa il darame.pana una alta,sta degeaba si se mai fac glume pe seama asta:Baia Mare,orasul cu p...a vesnic sculata. :))))

post-35274-0-84679700-1441274545_thumb.jpg

post-35274-0-37572800-1441274553_thumb.jpg

post-35274-0-38607400-1441274557_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

bine că s-a terminat cu poluare și mizeria produsă de comuniști. turnul e bun de pus antene pe el :) asta dacă nu cumva deja sunt.

ar fi bun de facut ceva turism...dar singura lui "utilizare" e aceea de a oferi adapost pasarilor.doar cateva lumini de semnalizare sunt pe el.se zvoneste,de mai bine de 5 ani,ca se doreste motarea de lifturi si de creearea unui restaurant cu terasa in varf,dar asta se va intampla doar cand vor zbura posrcii:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...